ciasteczek: 70g mąki kokosowej 30g kremu kokosowego lub masła orzechowego 60g odżywki białkowej waniliowej lub kokosowej 30g wiórek kokosowych 30g oleju kokosowego Nadzienie: 165g mleczka kokosowego lub light 30g wiórek kokosowych 40g mąki kokosowej Przygotowanie: Olej kokosowy roztopic w rondelku, przelać do reszty składników. Dolać wody do masy i ugniatać ręką tak aby ciasto było delikatnie lepkie. Robimy kuleczki
Czarnawisienkamałych kuleczek i do tego białej czekolady . Smakuje obłędnie i jest prosty w przygotowaniu. Składniki ; Spód ciasteczko-wy ; 150 g herbatników maślanych 50 g margaryny lub masła Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie zmielonego paczka M&Ms lub drażetek czekoladowych (najlepiej 150 g)' 1 całe jajko 2 żółtka 150 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady(...)kąpieli wodnej . W tym czasie miksujemy składniki tylko do momentu połączenia nie za długo żeby nie napowietrzyć masy serowej . Pod koniec dodajemy roztopioną czekoladę delikatnie szpatułką mieszamy z masą serową . Wyciągamy nasz ciasteczko wy spód wylewamy na niego masę serową . Wkładamy do piekarnika (piekłam w kąpieli wodnej - nalewam do żaroodpornej miski wodę i kładę na spód piekarnika , piętro wyżej
Wypieki Ulimogłam wytrzymać i też je upiekłam :) przepisu użyczyła mi Danusia . Nie była bym sobą gdyby coś troszkę nie pozmieniała , a więc dodałam ekstrakt z wanilii i kawę Cappucino orzechowe . Całkiem zmieniło smak i nie były takie mdłe . ciasteczka są baaardzo kruche takie do herbatki :) Chętnych zapraszam do wypróbowania :) Ciasteczka podałam na New Hollis Gold Bogucice . Składniki(...)szklanka cukru pudru 2 płaskie łyżki cappucino orzechowego 150 g masła 1 jajko kakao gorzkie butelka lub przyrząd do wycinania otworów w muffinkach Wykonanie : Masło ucieramy mikserem z przesianym cukrem pudrem. Do utartego masła wbijamy całe jajko, dodajemy esencję waniliową . Ucieramy do połączenia składników, aż masa będzie gładka. Przesiewamy mąkę ziemniaczaną , zmielone migdały mąkę
Sama słodycz i szczypta chiliposypania wykonanie: Masło rozpuszczamy w rondelku od chwili aż nabierze orzechowego aromatu. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie ubijamy mikserem białka z cukrem. Gdy będą już gładkie i lśniące dodajemy do nich mąkę pszenną i migdałową oraz uprażone na suchej patelni migdały. Mieszamy. Na końcu dodajemy wystudzone masło. Masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem
Przysmaki Karolkinasiona staną się lśniące, a cała kuchnia wypełni się orzechowym aromatem. Uważaj jednak, aby ich nie przypalić – wówczas stanie się gorzki. Przespyp do blendera i poczekaj chwilę, aż nieco przestygnie. Zamknij pokrywę i zacznij miksować jednocześnie powoli dolewając 4 łyżki oleju sezamowego. Miksuj do momentu uzyskania jednolitej masy. Przełóż do słoika. Tahini możesz przechowywać kilkanaście dni w lodówce
Roślinna - blog wegańskitakie bułeczki znaleziony tutaj...bułeczki upieczone z okazji akcji orzechowej i w wspólnego gotowania z Formułą z okazji GP Brazylii, które organizuje Daria. Na ciasto: 2 szkl.mąki 1/2 szkl. mleka kulka drożdży wielkości dorodnego orzecha laskowego 30 g masła jajko 3 łyżki cukru szczypta soli Na masę: 3/4 szkl. wiórków kokosowych 1/3 szkl.mielonych migdałów [orzechów] 1/3 szkl. cukru
Moje domowe kucharzeniedosłowne uszy trzęsą, najlepiej łyżeczką i to prosto ze słoika... :-) Odkąd odkryłam pastę z orzechów laskowych bez dodatków, skradła ona moje serce, samemu nie uzyskamy idealnej gładkości takiej masy (kiedyś sama prażyłam orzechy i miksowałam je, smakowo były super, ale konsystencja pozostawiała wiele do życzenia, no chyba, że dysponujemy blenderem wysokoobrotowym, ja takowego niestety nie posiadam). Taka domowa nutella jest(...)kwiatu kokosa lub syropu z agawy (u mnie 120g) lub trochę mniej płynnego miodu o neutralnym smaku - 2 łyżki dobrego kakao - 8-10 łyżek mleka roślinnego (może być orzechowe, migdałowe, ryżowe, itp.) - ziarenka z 1/3 laski wanilii - 2 łyżki oleju z orzechów laskowych (lub dowolnego innego) Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć łyżką miąższ i umieścić w misce, dodać kakao
Smaczne ZdroweKokosowe kuleczki jaglane to pomysł na nieco zdrowsze a'la rafaello. Wbrew pozorom kasza jaglana nie jest tutaj mocno wyczuwalna. Kuleczki w smaku są lekko słodkie, a cała masa jest bardzo delikatna. Jeżeli macie ochotę na bardziej tradycyjne rafaello to zachęcam do przygotowania kuleczek z TEGO przepisu. Kokosowe kuleczki jaglane najlepiej przygotować dzień przed podaniem, ponieważ muszą być mocno(...)malibu 1 łyżka oleju kokosowego 100 g kaszy jaglanej (około 1/2 szklanki) 1 szklanka wody szczypta soli Kaszę jaglaną wsypać na suchą patelnię. Prażyć do momentu, aż poczujemy lekko orzechowy zapach. Uprażoną kaszę wsypać na sitko i przelać wrzątkiem. Następnie wsypać ją do garnka. Zalać 1 szklanką wody i lekko posolić. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Gdy cała woda
Ugotowaćmojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce umyte, okazuje się, że jednak nie wszystko jest. Tak było i w tym przypadku, miało być kokosowo-malinowe a wyszło orzechowo-jeżynowe :-). Ciasto jest bardzo fajne, smaczne, proste i niekłopotliwe. Myślę(...)żółtek z dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 100-180 gr cukru (u nas 100 gr, ale następnym razem dam 50 gr, ponieważ pianka orzechowa jest dość słodka) Składniki na warstwę orzechowo-owocową: 6 białek z dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 200 gr cukru 2 budynie waniliowe (bez cukru po 40 gr każdy
moj przepis napodania: * sos czekoladowy bez cukru: łyżka kremu kakaowo-orzechowego ze stewią + 4 łyżki mleka * musli orkiszowo-żurawinowe * herbata Gyokuro Przygotowanie: Żółtko utrzeć ze stewią, w drugim naczyniu białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Resztę połączyć, następnie dodać utarte żółtko, na końcu ubitą pianę. Powstałą masę przelać do natłuszczonych foremek i piec około 4 minut
Poranek na słodkoDzisiaj zapraszamy na pyszny tort kokosowo - orzechowy, z przepysznym biszkoptem czekoladowym z tego przepisu. Z dodatkiem kokosa i siekanych orzechów włoskich. Jest pyszny, mięciutki, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Jedyną wadą tego tortu jest to, że tak szybko się kończy! :) Biszkopt czekoladowy (przepis tutaj ) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 250 g. wiórek kokosowych 3/4 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieczekolady Składniki na polewę (wg własnego pomysłu): 3 łyżki masła orzechowego kilka łyżek ulubionego mleka ½ tabliczki gorzkiej czekolady, połamanej na mniejsze kawałki W jednej misce wymieszaj mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i solą. W drugiej zmiksuj jajka z olejem, kawą i cukrem. Wsyp 2/3 suchej mieszanki do masy jajeczno-kawowej i wymieszaj, ale niezbyt dokładnie (ważne). Do pozostałej
Qlinarnie i QlinarnieNajlepszy mazurek! Genialny, kruchy orzechowy spód i mleczna czekolada! Czego chcieć więcej ;) Inspiracja : Kwestia Smaku Składniki: spód: 170 g maki pszennej tortowej 120 g zmielonych orzechów laskowych ( kupiłam całe orzechy i zmieliłam drobno blenderem ) 3,5 łyżki cukru 150 g zimnego masła jajko masa: 3 tabliczki mlecznej czekolady z orzechami 80 ml śmietanki 30 % dodatkowo 3 łyżki zrumienionych
Atlas Smakówoliwy i rozsmarowujemy je za pomocą silikonowego pędzelka. Nakładamy masę na patelnie pamiętając, że 1 łyżka = 1 pancake i smażymy przez 2-3 minuty z każdej strony na małym ogniu. W następnych kolejkach nie używamy już oliwy. Nam smakowały bez dodatków, ale śmiało można dodać na wierzch masło orzechowe, bądź cukier puder. Smacznego
Be Fit Be Strong