marynata - 6549 przepisów (strona:134/437)

Gulasz Strogonow z dzika z pieczarkami 154

opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do miski, doprawić solą i pieprzem. Wlać ocet jabłkowy, dodać liście laurowe, ziele angielskie, ziarna jałowca i przeciśnięte ząbki czosnki. Wymieszać wszystko tak, aby marynata pokryła mięso. Przykryć miskę i wstawić do lodówki. Marynować 3 godziny . Podsmażanie: W szerokim rondlu rozgrzać olej z masłem. Wrzucić mięso z dzika wraz z całą marynatą. Smażyć przez

Moja Delicja
Pieczony filet z kurczaka marynowany w jogurcie naturalnym 94

pomysł. Pieczony filet z kurczaka marynowany w jogurcie naturalnym, to delikatne i pyszne wydanie tego rodzaju mięsa. Rozpływa się w ustach!Przygotowanie jest wręcz banalne. Wystarczy wymieszać składniki na marynatę i włożyć do niej mięso a następnego dnia upiec. [...] Artykuł Pieczony filet z kurczaka marynowany w jogurcie naturalnym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Skrzydełka pieczone w sosie ketchupowym 76

pomidorowym sosem. To kto się skusi na taki obiadek?      Skrzydełka pieczone w sosie ketchupowym - składniki: około 5-7 skrzydełek z kurczaka (można użyć innych części kurczaka) Marynata: 1 łyżka oleju 3/4 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona) pieprz, sól 2 listki laurowe  Sos: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju 1/2 szklanki ketchupu łagodnego(...)szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wody 1 listek laurowy  1 szczypta bazylii (solidna) sól, pieprz Skrzydełka pieczone w sosie ketchupowym - przygotowanie: Umyte i osuszone skrzydełka pokryć marynatą przygotowaną z oleju, papryki, soli i pieprzu. Kurczaka przełożyć do miski, dodać listki laurowe i przykryć. Całość odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie na łyżce

Di gotuje
GULASZ DROBIOWY W SOSIE KORZENNYM 78

dłuższego czasu duszenia mięsa. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula 2 pomidory 1 ząbek czosnku ½ czerwonej papryki 2 łyżki serka mascarpone 3 łyżki oliwy SKŁADNIKI NA MARYNATĘ: 1 łyżeczka soku z cytryny po ¼ łyżeczki: cynamonu, kardamonu, imbiru, gałki muszkatołowej, słodka i ostra papryka, oregano sól, pieprz ziołowy 1 łyżeczka vegety natur 4 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE: Gulasz drobiowy(...)umycia, osuszenia i zamarynowania mięsa. Filety kroję w kostkę, układam w misce, przyprawiam mieszanką przypraw, dodaję łyżeczkę soku z cytryny i polewam 4 łyżkami oleju, mieszam dokładnie. Mięso w marynacie odstawiam pod przykryciem do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia w większej patelni rozgrzewam oliwę, przesmażam na niej posiekaną drobno cebulę, paprykę i czosnek. Po 1 minucie dodaję mięso, smażę

Zasmakuj Kuchni
Meksykańskie tortille z boczniakami 76

Dłońmi porwij boczniaki na cienkie paski, robi się to dość łatwo. W miseczce wymieszaj oliwę, sok pomarańczowy, sos Worcestershire oraz wszystkie przyprawy wymienione w składnikach. Wszystko dokładnie wymieszaj tworząc marynatę. Dodaj marynatę do boczniaków i wszystko dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane boczniaki możesz piec na blasze w piekarniku rozgrzanym do 190 st C przez około 20 minut (uważając aby się

nietylkopasta.pl
KURCZAK TIKKA MASALA 95

sosie curry - oto najlepszy przepis na kurczaka tikka masala. Kurczak tikka masala - przyprawy: około 600g mięsa z kurczaka (filet albo odka bez kości i skóry), pokrojone na niewielkie kawałki Marynata do kurczaka: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka czosnku, startego 1 łyżka imbiru, startego 2 łyżeczki Garam Masala 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki chili lub Cayene(...)łyżeczka soli 1 łyżka soku z limonki Pokrojonego na niewielkie kawałki kurczaka włożyć do miski, dodać pozostałe składniki marynaty , wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do zamarynowania - minimum na 30 minut. Sos tikka masala: 4 łyżki masła klarowanego, ghee (ewentualnie oliwa i masło pół na pół) 2 małe cebule, drobno posiekane 1 łyżeczka startego czosnku 1 łyżeczka startego imbiru

Moja Książka Kucharska
Kotlety schabowe po amerykańsku 693

schabowe rozbijamy i nacieramy delikatnie solą i pieprzem *** *** Do miski wbijamy jajka, dokładamy ketchup, majonez, mąkę oraz przyprawy *** *** Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Kotlety schabowe wkładamy do powstałej marynaty i mieszamy tak aby całe się nią okleiły. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron

Blog z Apetytem
Pieczony schab na kanapki / Baked Pork Loin 190

Dziś polecam łatwy przepis na pieczony schab na kanapki lub do obiadu. Jest mięciutki i soczysty , to najlepszy zamiennik sklepowych wędlin. Ziołowa marynata do pieczonego schabu nadaje mu mnóstwo smaku. W mojej znalazł się między innymi majeranek, czosnek, słodka papryka i odrobina kminku - do marynaty możecie jednak użyć ulubionej mieszanki przypraw i suszonych ziół. Schab pieczony w całości wymaga uprzedniego

Lekcje w kuchni
Filety z kurczaka na słodko z porem i jabłkiem 115

miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Skladniki:  2 filety z kurczaka  podwójne   1 por  1 cebula 1 jabłko  Marynata :  1 łyżka Przyprawy Gyros Skworcu  1 łyżka Papryki mielonej Skworcu  1 łyżeczka czosnku mielonego Skworcu 1/2 łyżeczki soli Skworcu  2 łyżki Sosu Sojowego  1 łyżeczka(...)miodu  Przygotowanie:  Filety myjemy. Kroimy wzdłuż  Składniki marynaty łączymy ze sobą, nacieramy mięso i przekładamy do lodówki na ok godzinę.  Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.   Cebulę i  pora drobno siekamy. Mięso wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.   Na mięso przekładamy pora ,jabłko i cebulę.  Przykrywamy folią aluminiową

Gotowanie Patki
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 80

śmietany 22% 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej Instrukcje Pierś dzielimy na pół i wkładamy do marynaty, którą robimy następująco : w miseczce mieszamy 2 łyżki oliwy, sporą szczyptę soli, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, pieprz, łyżeczkę papryki. Piersi obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam
Karkówka pieczona 148

granulowanego czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 3-4 łyżki oliwy 4-5 ząbków czosnku Instrukcje Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nożem robimy niewielkie nacięcia w które wciskamy kawałki czosnku. Marynata: do niewielkiej miski wrzucamy wszystkie przyprawy (sól, papryki, czosnek i rozmaryn) dodajemy olej i całość mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy karkówkę, którą polewamy marynatą i dokładnie ją obtaczamy. Wstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe Rollo / Tortilla z kurczakiem i warzywami 113

też je można zrobić, ale pracy jest przy tym sporo filet z kurczaka mix sałat pomidor czerwony i żółty ogórek papryka czerwona czerwona cebula sos kremowy z Lidla  marynata do kurczaka: 1 łyżeczka curry 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki papryki 1 łyżka oleju kokosowego Filet z kurczaka kroimy na paski i mieszamy ze składnikami(...)marynatę. Odstawiamy na 15 minut, a następnie smażymy na patelni. Placki tortilli podpiekamy chwilę na grillu elektrycznym lub patelni grillowej. Placek smarujemy sosem, na środek kładziemy warzywa oraz kurczaka i zawijamy. PROSTE

Emskie Smaki
Hiszpańskie tapas 117

Przełożyć do miski. W miseczce połączyć oliwę i koncentrat pomidorowy z czosnkiem wyciśniętym przez praskę, słodką papryką, kminem rzymskim, cynamonem i pieprzem kajeńskim oraz solą i pieprzem. Mięso zalać marynatą, dokładnie wymieszać, aby pokryło się przyprawami. Przykryć i odstawić do lodówki na noc.  Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę wielkości około 2cm.  W niedużym(...)minut. Odcedzić.Przelać zimną wodą.  Na krótkie patyczki do szaszłyków, lub wykałaczki nadziewać kawałek mięsa, paprykę i kawałek mięsa. Szaszłyki grillować przez około 10-12 minut, smarując pozostałą marynatą.  Natychmiast podawać.  Pulpeciki w sosie migdałowym Składniki: 500g chudego mięsa mielonego wieprzowego 50g bułki 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki natki pietruszki 1 jajko  gałka

Codzienne Gotowanie
Łosoś grillowany na desce cedrowej - smak, którego nie uda Ci się zapomnieć 119

odporne na wysokie temperatury. Deseczki użyte w tej metodzie kulinarnej muszą mieć specyficzny charakter, ważne by były bardzo wytrzymałe, ponieważ podczas kuchennych eksperymentów będą na nie oddziaływać także przyprawy, marynaty oraz woda.  Dodatkowo wybierz kawałki drewna pozbawione żywicy, która mogłaby zaburzać smak posiłków. To sporo wymagań, ale nie obawiaj się. Z pomocą przychodzi marka grilli Weber, która w swojej(...)Przygotowanie deski cedrowej Jak każde grillowe akcesorium, również deska cedrowa wymaga odpowiedniego przygotowania. Przed pierwszym jak i kolejnym użyciem należy dokładnie ją umyć, aby spłukać pozostałości jedzenia, przypraw lub marynat. Przed użyciem deseczkę moczymy przez godzinę w wodzie, następnie układamy na rozgrzanym ruszcie aż do wyschnięcia. Kiedy deseczka zacznie wydawać charakterystyczne dźwięki pękającego drewna, nie martw się! Właśnie teraz jest

Moja smaczna kuchnia
Wegańska shawarma z kalafiorem i ciecierzycą 131

przepłukaną ciecierzycę przekładamy do miski. Dodajemy do niej oliwę, sos sojowy, syrop klonowy oraz przyprawy – kurkumę, kumin, paprykę i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy, aby ciecierzyca pokryła się marynatą. Całość wykładamy na mniejszą blachę, cieciorka może się stykać, ale żeby nie nachodziła na siebie. Wstawiamy do piekarnika z kalafiorem. W chwili gdy będziemy kalafiora obracać, polecam też przemieszać ciecierzycę(...)uwaga, lubi strzelać i pryskać! Ciecierzyca powinna się piec podobnie długo jak kalafior, ale polecam na nią zerkać, ponieważ syrop klonowy użyty do marynaty, może sprawić, że zamiast się upiecz na chrupiąco, za bardzo się spali. Zawsze możemy ją wyciągnąć chwile wcześniej, przykryć folią aby nie ostygła.   W międzyczasie gdy kalafior i ciecierzyca się pieką, przygotowujemy paprykę z cebulą

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania