marynata - 6549 przepisów (strona:130/437)

Polędwica z dorsza czarnego w marynacie pieczona w piekarniku 286

białko,  selen, kwasy omega 3, a także witaminy z grupy B oraz A i E Co potrzeba: 900 g-1000 g polędwicy z dorsza czarnego, Co potrzeba na marynatę: 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej, 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: Rybę płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy(...)części, układamy na desce. Składniki na marynatę mieszamy w misce, rozkładamy na jednej stronie ryby, a resztę rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Rybę układamy stroną nie posmarowaną do spodu. Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 ⁰ C, pieczemy 15 minut na termoobiegu. Smacznego :)) ryba, dorsz czarny, sok z cytryny

Bułka z Chlebem
Ekspresowe ogórki konserwowe 70

gotowe do jedzenia. Pamiętajcie tylko, że ten przepis nie nadaje się do robienia ogórków na zimę, ponieważ ma dużo więcej octu.  Po dłuższym czasie trzymania warzyw w tej marynacie, ogórki były by bardzo kwaśne. Ekspresowe ogórki konserwowe Ekspresowe ogórki konserwowe Czas przygotowania:  30 minut + czas oczekiwania Składniki: 500 g zielonych małych ogórków 1/2 łyżki soli niejodowanej Marynata

Kulinarne przygody Gatity
Obiad w pół godziny – leczo z grillowanym kurczakiem 67

godziny – leczo z grillowanym kurczakiem. Składniki 300 g pieczarek cebula 3 pomidory papryka cukinia filet z kurczaka ryż pełnoziarnisty sól, pieprz, oregano, bazylia, słodka papryka olej , oliwa Wykonanie Przygotowanie marynaty  do mięsa Oliwę z oliwek wymieszać z solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przygotowaną marynatą posmarować filet z kurczak i smażyć na patelni do grillowania lub na grillu. Cebulkę drobno

Pomysłowa kuchnia
Łosoś ze szparagami w sosie beszamelowym 84

łyżka mąki 1 łyżka masła 3/4 szklanki mleka sól pieprz Łosoś ze szparagami w sosie beszamelowym – przepis Z syropu klonowego, sosu sojowego i soku z cytryny przygotowujemy marynatę, którą marynujemy łososia. Odstawiamy na go na ok. 15 minut. Następnie pieczemy go przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, a następnie gotujemy je przez(...)gotujemy go jeszcze 3-4 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty dodajemy jeszcze mleka Na talerze wykładamy szparagi polane odrobiną sosu beszamelowego, a obok układamy upieczonego w sojowo- klonowej marynacie. Smacznego! Artykuł Łosoś ze szparagami w sosie beszamelowym pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona w plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika 922

cebulą to bardzo prosty i pyszny pomysł na sycący obiad dla całej rodziny. Nie licząc czasu jaki potrzebujemy do zamarynowania mięsa, robi się ją błyskawicznie. Karkówkę wystarczy wysmarować marynatą z majonezu i ketchupu, włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w piekarniku. Wychodzi soczysta, miękka i aromatyczna. Takie mięsko można podać z ziemniakami z wody i ulubioną surówką np. z białej(...)czosnek suszony, sól, pieprz   Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry grubości około 2 cm. Cebulę kroimy w piórka. Majonez mieszamy z ketchupem i przyprawami. Tak przygotowaną marynatą smarujemy każdy plaster mięsa z obu stron. Karkówkę przekładamy do miski, nakrywamy i odstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę (można też zostawić na całą noc). Po tym czasie na dnie

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak Zapiekany na Młodych Ziemniakach 66

kurczaka oczyścić i zdjąć z nich skórę. Jeśli lubicie ze skórą, możecie ją zostawić. Sól, pieprz, paprykę słodką, czosnek granulowany, przyprawę do kurczaka wymieszać z odrobiną oliwy, tworząc marynatę. Powstałą marynatą natrzeć każdy kawałek mięsa. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Najlepiej zamarynować mięso dzień wcześniej, jednak nie jest to konieczne. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w dużą kostkę

Przepiski.pl
Karkówka z gilla 89

Ponti – 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine lub olej rzepakowy – sczypta soli i pieprzu – łyżeczka musztardy Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Karkówkę kroimy na równe plastry ok. 3 cm. Zanurzamy w marynacie i odkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięso smażymy na grllu

I LOVE LIFE
Szaszłyki w sosie barbecue 119

łyżki  sosu  sojowego. ·           2 łyżki koncentratu pomidorowego. Składniki na marynatę: ·           2 łyżki sosu sojowego ciemnego ·           2 łyżki mleka ·           1 całe jajko(...)minut). Sposób przygotowania mięsa: 1.     Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą oraz przyprawa do mięsa. 2.      Wszystkie składniki na marynatę łączymy razem ze sobą i dodajemy mięso. Odstawiamy, na co najmniej godzinę. 3.     Po tym czasie nakładamy mięso na patyczki do szaszłyka i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem

Kulinarna Chwila
Korea Południowa - Japchae, czyli szklany makaron z warzywami 79

łyżka oleju sezamowego  - 1 łyżka ziaren sezamu - 1-2 łyżki sosu sojowego - szczypta cukru - szczypta świeżo zmielonego pieprzu - olej (do smażenia)  - woda Przygotowanie: 1) W misce przygotowujemy marynatę do grzybów - mieszamy sos sojowy, cukier, olej i pieprz. Grzyby myjemy, kroimy w paseczki i przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok.  2) Szpinak myjemy i blanszujemy(...)sporej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Na rozgrzaną wrzucamy cebulę i smażymy 1-2 minuty, czasem mieszając. Następnie wrzucamy marchewkę, po kilkudziesięciu sekundach dodajemy paprykę, a później grzyby wraz z marynatą. Smażymy przez 5-6 minut i dodajemy makaron. Smażymy przez kolejne 2-3 minuty.  6) Na sam koniec dodajemy pozostałe składniki (patrz: dodatki ) i szpinak. Wszystko dokładnie mieszamy

Roślinożerni urlopowicze
Kebabowa karkówka pieczona w plastrach 93

pióra lub plastry. W osobnej misce wymieszać ketchup z majonez, musztardą, solą, pieprzem i przeciśnięty przez praskę czosnkiem. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian plastry karkówki, smarujemy ja marynatą, posypujemy cebulą i przekładamy kolejnym kawałkiem karkówki. Jeśli marynata nam zostanie polewamy po karkówce i całość wcieramy w mięso. Zamarynowaną karkówkę odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

Kulinarne przygody
PIECZONE PODUDZIA Z KURCZAKA- MARYNOWANE W MUSZTARDZIE I CZOSNKU 69

sarepskiej (użyłam  Orzech ) * 3 ząbki czosnku * niepełne pół łyżeczki soli * pół łyżeczki przyprawy do kurczaka Wykonanie: Do miski wlać olej, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Marynatę dobrze wymieszać. Mięso z kurczaka obtoczyć w marynacie, odstawić najlepiej do lodówki na minimum 3-4 godziny. Piekarnik nagrzać do 160'C. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec około

Zrób to smacznie
Różowe jajka 66

stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jak długo marynować różowe jajka? Szykując taką przekąskę nie musisz się spieszyć – jajka mogą spędzić w marynacie 24 a nawet 48. Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Im dłużej jajka będą leżeć w zalewie (i im ona będzie mocniejsza) tym głębiej przeniknie kolor, a barwa(...)uwagę, aby płyn i buraki dokładnie je przykryły ze wszystkich stron. Całość odstaw w chłodne miejsce na minimum 3 godziny. Gdy różowe jajka będą gotowe, wystarczy wyjąć je z marynaty, delikatnie osuszyć i przekroić wzdłuż na połówki. Możesz przygotować do nich specjalny farsz, jednak będą smakować doskonale już z samym majonezem i prostą dekoracją z ziół. Zobacz też inne przepisy

okolicepalnika.pl
Kurczak a’la KFC 85

Kurczak a’la KFC to panierowane filety z kurczaka, w ostrej marynacie, smażone na głębokim tłuszczu to domowa wersja tego popularnego dnia z sieciówki. Przygotowanie ich jest dość szybkie. Możemy podać je wraz z frytkami i sosem czosnkowym. Pychota. Dla dzieci możecie przygotować wersję „łagodną” z całą pewnością będą zachwycone takim daniem. Sprawdźcie. Składniki 2-3 filety(...)Dodatkowo sos czosnkowy frytki olej do smażenia Kurczak a’la KFC – przepis Kurczaka kroimy w grubsze paseczki. Przyprawy dodajemy do oliwy i dokładnie mieszamy. Następnie w przygotowanej marynacie obtaczamy kurczaka i zostawiamy go w niej na 10 minut. Płatki kukurydziane kruszymy, bardzo drobno, a następnie mieszamy z mąką. Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczamy w mące z płatkami. Następnie wrzucamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania