marynata - 6549 przepisów (strona:130/437)

Sałatka z awokado i kurczakiem grillowanym 50

pracy na drugie śniadanie. Składniki 2 główki sałaty rzymskiej mini szklanka pomidorków koktajlowych cebula czerwona awokado ½ soku z cytryny pierś z kurczaka olej z awokado lub oliwa z oliwek Marynata do kurczaka łyżka musztardy oliwa z oliwek słodka papryka sól pieprz Wykonanie Z podanych składników przygotować marynatę i zamarynować nim mięso przed grillowaniem. Następnie z grillować na patelni do grillowania

Pomysłowa kuchnia
Żeberka po koreańsku 85

przygotowujemy sos koreański: do miski przekładamy przeciśnięty czosnek, sos sojowy, słodki sos chilli, olej, ocet winny(lub sok z cytryny), miód i ketchup *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** W powstałej marynacie obtaczamy żeberka (zużyjemy około połowę marynaty, reszta będzie nam później potrzebna) i układamy w naczyniu żaroodpornym. Żeberka pozostawiamy na co najmniej 1 godzinę do zamarynowania, jeżeli mamy czas, to mięso

Blog z Apetytem
Śliwki w occie przepis 71

śliwki marynowane powędrowała do segregatora, a ja zrobiłam pyszne i łatwe śliwki w occie bez pasteryzacji. Sprawdzony przepis krok po kroku na śliwki w occie zalewane kilkakrotnie gorącą marynatą. Śliwki w occie bez pasteryzacji to ogromna wygoda. Można sobie zimą wyjąć kilka śliwek i ponownie zakręcić słoik, pozostawić śliwki i nic się z nimi nie dzieje. Pyszne śliwki słodko kwaśne(...)zrobić śliwki w occie? Ocet śliwkowy, co z nim zrobić? Śliwki węgierki w occie To właśnie śliwki węgierki są idealne do zalewy octowej. Słodkie, pyszne węgierki w octowej marynacie nabierają nowego wymiaru. Śliwki w zalewie octowej bez gotowania przepis sprawdzony i godny polecenia. Dzięki prostemu zabiegowi węgierki w occie nie pękają, są ładne i kształtne. Śliwki w occie do czego

Dieta moja pasja
Polędwica z dorsza czarnego w marynacie pieczona w piekarniku 270

białko,  selen, kwasy omega 3, a także witaminy z grupy B oraz A i E Co potrzeba: 900 g-1000 g polędwicy z dorsza czarnego, Co potrzeba na marynatę: 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka soli, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej, 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: Rybę płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy(...)części, układamy na desce. Składniki na marynatę mieszamy w misce, rozkładamy na jednej stronie ryby, a resztę rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Rybę układamy stroną nie posmarowaną do spodu. Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 ⁰ C, pieczemy 15 minut na termoobiegu. Smacznego :)) ryba, dorsz czarny, sok z cytryny

Bułka z Chlebem
Ekspresowe ogórki konserwowe 65

gotowe do jedzenia. Pamiętajcie tylko, że ten przepis nie nadaje się do robienia ogórków na zimę, ponieważ ma dużo więcej octu.  Po dłuższym czasie trzymania warzyw w tej marynacie, ogórki były by bardzo kwaśne. Ekspresowe ogórki konserwowe Ekspresowe ogórki konserwowe Czas przygotowania:  30 minut + czas oczekiwania Składniki: 500 g zielonych małych ogórków 1/2 łyżki soli niejodowanej Marynata

Kulinarne przygody Gatity
Obiad w pół godziny – leczo z grillowanym kurczakiem 61

godziny – leczo z grillowanym kurczakiem. Składniki 300 g pieczarek cebula 3 pomidory papryka cukinia filet z kurczaka ryż pełnoziarnisty sól, pieprz, oregano, bazylia, słodka papryka olej , oliwa Wykonanie Przygotowanie marynaty  do mięsa Oliwę z oliwek wymieszać z solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przygotowaną marynatą posmarować filet z kurczak i smażyć na patelni do grillowania lub na grillu. Cebulkę drobno

Pomysłowa kuchnia
Łosoś ze szparagami w sosie beszamelowym 76

łyżka mąki 1 łyżka masła 3/4 szklanki mleka sól pieprz Łosoś ze szparagami w sosie beszamelowym – przepis Z syropu klonowego, sosu sojowego i soku z cytryny przygotowujemy marynatę, którą marynujemy łososia. Odstawiamy na go na ok. 15 minut. Następnie pieczemy go przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, a następnie gotujemy je przez(...)gotujemy go jeszcze 3-4 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty dodajemy jeszcze mleka Na talerze wykładamy szparagi polane odrobiną sosu beszamelowego, a obok układamy upieczonego w sojowo- klonowej marynacie. Smacznego! Artykuł Łosoś ze szparagami w sosie beszamelowym pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona w plastrach – pyszny przepis na karczek z piekarnika 896

cebulą to bardzo prosty i pyszny pomysł na sycący obiad dla całej rodziny. Nie licząc czasu jaki potrzebujemy do zamarynowania mięsa, robi się ją błyskawicznie. Karkówkę wystarczy wysmarować marynatą z majonezu i ketchupu, włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w piekarniku. Wychodzi soczysta, miękka i aromatyczna. Takie mięsko można podać z ziemniakami z wody i ulubioną surówką np. z białej(...)czosnek suszony, sól, pieprz   Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry grubości około 2 cm. Cebulę kroimy w piórka. Majonez mieszamy z ketchupem i przyprawami. Tak przygotowaną marynatą smarujemy każdy plaster mięsa z obu stron. Karkówkę przekładamy do miski, nakrywamy i odstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę (można też zostawić na całą noc). Po tym czasie na dnie

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak Zapiekany na Młodych Ziemniakach 64

kurczaka oczyścić i zdjąć z nich skórę. Jeśli lubicie ze skórą, możecie ją zostawić. Sól, pieprz, paprykę słodką, czosnek granulowany, przyprawę do kurczaka wymieszać z odrobiną oliwy, tworząc marynatę. Powstałą marynatą natrzeć każdy kawałek mięsa. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Najlepiej zamarynować mięso dzień wcześniej, jednak nie jest to konieczne. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w dużą kostkę

Przepiski.pl
Karkówka z gilla 84

Ponti – 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine lub olej rzepakowy – sczypta soli i pieprzu – łyżeczka musztardy Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Karkówkę kroimy na równe plastry ok. 3 cm. Zanurzamy w marynacie i odkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięso smażymy na grllu

I LOVE LIFE
Szaszłyki w sosie barbecue 112

łyżki  sosu  sojowego. ·           2 łyżki koncentratu pomidorowego. Składniki na marynatę: ·           2 łyżki sosu sojowego ciemnego ·           2 łyżki mleka ·           1 całe jajko(...)minut). Sposób przygotowania mięsa: 1.     Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą oraz przyprawa do mięsa. 2.      Wszystkie składniki na marynatę łączymy razem ze sobą i dodajemy mięso. Odstawiamy, na co najmniej godzinę. 3.     Po tym czasie nakładamy mięso na patyczki do szaszłyka i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem

Kulinarna Chwila
Korea Południowa - Japchae, czyli szklany makaron z warzywami 76

łyżka oleju sezamowego  - 1 łyżka ziaren sezamu - 1-2 łyżki sosu sojowego - szczypta cukru - szczypta świeżo zmielonego pieprzu - olej (do smażenia)  - woda Przygotowanie: 1) W misce przygotowujemy marynatę do grzybów - mieszamy sos sojowy, cukier, olej i pieprz. Grzyby myjemy, kroimy w paseczki i przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok.  2) Szpinak myjemy i blanszujemy(...)sporej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Na rozgrzaną wrzucamy cebulę i smażymy 1-2 minuty, czasem mieszając. Następnie wrzucamy marchewkę, po kilkudziesięciu sekundach dodajemy paprykę, a później grzyby wraz z marynatą. Smażymy przez 5-6 minut i dodajemy makaron. Smażymy przez kolejne 2-3 minuty.  6) Na sam koniec dodajemy pozostałe składniki (patrz: dodatki ) i szpinak. Wszystko dokładnie mieszamy

Roślinożerni urlopowicze
Kebabowa karkówka pieczona w plastrach 86

pióra lub plastry. W osobnej misce wymieszać ketchup z majonez, musztardą, solą, pieprzem i przeciśnięty przez praskę czosnkiem. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian plastry karkówki, smarujemy ja marynatą, posypujemy cebulą i przekładamy kolejnym kawałkiem karkówki. Jeśli marynata nam zostanie polewamy po karkówce i całość wcieramy w mięso. Zamarynowaną karkówkę odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

Kulinarne przygody