marynata - 6549 przepisów (strona:139/437)

Piątek: Shaking beef (Bo Luc Lac) 122

Klasyczne, wietnamskie danie, którego nazwa wywodzi się od sposobu smażenia mięsa, polegającego na potrząsaniu wokiem lub patelnią, tak aby marynata i wytwarzający się sos pokryły wołowinę. Pyszne, proste danie. Czas marynowania: Co najmniej godzinę Czas smażenia : Minuta Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Bo Luc Lac jest jednym z tych dań, którego lista składników nie jest ściśle określona. Podstawę(...)patelnię, tak aby kropla wody upuszczona na nią natychmiast wyparowała. Następnie wlej 2 łyżki oleju. Podziel wołowinę na dwie części. Przełóż na patelnię lub woka, wlej do mięsa połowę marynaty, połowę posiekanej cebuli i łyżeczkę masła. Smaż na intensywnym ogniu potrząsając naczyniem tak aby płyn pokrył mięso. Smaż pół minuty, odwróć kostki wołowiny i smaż kolejne pół minuty. Zdejmij

Niedzielny kucharz
Chicken Sticks 115

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 centymetrowe paski *** ***Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy jogurt, mąkę oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Mięso z kurczaka wkładamy do marynaty i odstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki *** *** Płatki kukurydziane wsypujemy do mocnego woreczka foliowego *** *** Za pomocą tłuczka do mięsa rozgniatamy płatki na drobne kawałki *** *** Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno(...)marynaty i obtaczamy w rozgniecionych płatkach *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Po usmażeniu mięso wykładamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami ( u mnie ketchup i sos czosnkowy) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
ŁOSOŚ Z MIODEM I IMBIREM #lososmowi 64

sól fioletowa marchew kwaskowate jabłko orzechy włoskie olej fioletowe ziemniaki koperek borówki amerykańskie jajko wymieszaj miód z sosem sojowym, startymi czosnkiem i imbirem, dopraw solą i pieprzem posmaruj łososia marynatą, ułóż skórą do góry na talerzu i wstaw do lodówki na noc kapustę albo pokrój na drobne kawałki, zalej sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem, albo zrób(...)zastąpiły cytrynę) jajka ugotuj na miękko, wystudź, obierz, przekrój na pół tuż przed podaniem łososia smaż na małym ogniu, skórą do dołu, pod przykryciem przez ok 4 minuty, smarując marynatą co 1-2 minuty. na talerzu ułóż plaster kapusty, na nim łososia i surówkę z marchewki. Dodaj ziemniaki, posyp je posiekanym koperkiem. dodaj jajko i borówki Smacznego!   #lososmowi Artykuł

SandraFrej.com
Zapiekanka.ze schabu.i.makaronem 175

przepis 🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘  Składniki dla 4 osób:  150 g makaronu np. Świderki 40 dag schabu bez kości  1 kulka mozzarella 1/2 pęczka kopru  4 ogórki kiszone  Marynata do mięsa:  2 łyżki przyprawy do schabu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/1377,przyprawa-do-schabowych-premium-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 2 łyżki czosnku niedźwiedziego Skworcu https://www.skworcu.com.pl/1519,czosnek-granulowany-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  1 łyżka papryki czerwonej skworcu https://www.skworcu.com.pl/317,papryka-mielona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html(...)sera żółtego tartego  Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente.  Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Dokładnie nacieramy mięso. (Jeśli mamy czas mozemy pozostawić w lodówce na ok 30 min). Na rozgrzaną patelnię wykladam mięso. Smażymy na rumiano. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron,mięso,pokrojone

Gotowanie Patki
Kurczak jogurtowy z patelni. Bardzo prosty sposób na pyszne mięso. PRZEPIS 148

Marynata jogurtowa nadaje kurczakowi wspaniałej soczystości i delikatności. Mamy bardzo fajny przepis, który doskonale sprawdzi się na szybki codzienny obiad. Przepis na kurczaka w marynacie jogurtowej Składniki: 500 gramów piersi z kurczaka, 200 ml jogurtu naturalnego, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia. Zrób tak: piersi przetnij wzdłuż i lekko rozbij. Każdy kawałek mięsa dopraw solą, pieprzem i przyprawami, przełóż

Kulinarna Polska
Schab pieczony z czosnkiem i miodem 136

czosnkiem.   W mały garnku rozpuściłam masło, dodałam miód, sól oraz pieprz. Całość delikatnie podgrzałam na końcu dołożyłam ząbki czosnku, wyłączyłam gaz i pozwoliłam czosnkowi lekko się w tej marynacie ogrzać :) Piekarnik nagrzałam do 180 C. Przełożyłam schab do formy, i oblałam go z góry masłem z miodem i ułożyłam na górze ząbki czosnku wyjęte z marynaty. Całość przykryłam folią

Kuchnia na wzgórzu
Grillowane piersi z kurczaka w ziołowej marynacie 123

Majówka rozpoczęta i choć pogoda dość kapryśna nie obyło się u mnie bez grilla. Dzisiaj danie bez większych kombinacji i długiego czekania: Grillowane piersi z kurczaka w ziołowej marynacie. Składniki: - 2 piersi z kurczaka marynata: - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżeczka płynnego miodu - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki soli himalajskiej - 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki - świeżo

Kuchnia co dnia
Burger z kurczakiem i sosem czosnkowym 165

papryki czerwonej  1 liść sałaty 2 łyżeczki pasty słonecznikowej ( użyłam z żurawiną od Primavika ) 3 pieczarki  1/4 cebuli  1 ząbek czosnku  1 łyżeczka oliwy  marynata do kurczaka: sól, papryka słodka, papryka ostra, curry, mieszanka ziół greckich, czosnek granulowany, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżeczka musztardy, 1/3 łyżeczki miodu Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu typu(...)greckiego (użyłam o zawartości 3% tłuszczu) 1 mały ząbek czosnku  sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pierś z kurczaka rozbij lekko dłonią i wymieszaj ze składnikami do marynaty. Odstaw na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Jeżeli nie masz czasu nie musisz marynować mięsa. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Po chwili dodaj

Zdrowie na języku :P
Kanapka z pulled pork barbecue 114

Polecam zrobić moje ulubione ekspresowe mięso. Ekspresowe, bo robi się samo przez noc kiedy śpię i jest do wszystkiego, w tym do kanapek. A jego smak zależy od składników marynaty. Tym razem użyłam sosu bbq, który kiedyś przez przypadek został kupiony i nie było na niego pomysłu, więc dodałam go do marynaty dzięki czemu mięso uzyskało dymny posmak. A gotowe

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Grillowane polędwiczki marynowane w winie 89

łyżeczka suszonego majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli     *** W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (czosnek przeciskamy) *** *** Polędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w ok 4 centymetrowe kawałki *** *** Mięso delikatnie rozbijamy *** *** Kawałki mięsa moczymy z dwóch stron w marynacie i układamy w misce. Mięso wkładamy

Blog z Apetytem
SZASZŁYKI WIEPRZOWE W MARYNACIE KETCHUPOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK 102

Szaszłyki w marynacie ketchupowo - musztardowej są wyjątkowo smaczne. Mięsko kruszeje i jest soczyste oraz szybciej się griluje. Szaszłyki przygotowałam z dodatkiem boczku, cukinii, cebuli i papryki.  SKŁADNIKI :  2 kg łopatki wieprzowej 1 łyżka soli pieprz do smaku 3 ząbki czosnku 1/4 szklanka oleju 4 łyżki ostrego ketchupu 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżka słodkiej papryki  1 łyżka(...)DODATKOWO : 300 g wędzonego boczku kilka cebul 2 małe cukinie 2 czerwone papryki  PRZYGOTOWANIE :  Mięso kroimy na kawałki, w kostkę.  Wszystkie składniki marynaty, łącznie z przyprawami mieszamy w miseczce. Wlewamy wszystko do mięsa i mieszamy. Odkładamy mięso na kilka godzin do lodówki.  Warzywa kroimy na kawałki, polewamy olejem i mieszamy.  Boczek kroimy w plastry

Kulinarne Fantazje Marioli
Kulki serowe lableh marynowane w oliwie i przyprawach 142

takiej postaci poleży zdecydowanie dłużej w lodówce, wystarczy taką kuleczkę wyjąć z zalewy i rozsmarować na pieczywie. A pozostała zalewa przyda się do smażenia innych potraw czy do jakiejś marynaty czy jako sos do sałatki. Składniki: dowolny serek jogurtowy odcedzany przynajmniej 3 dni lub dłużej ( naturalny lub z ziołami ) dowolne przyprawy (suszone pomidory, pieprz, suszone zioła itp.) oliwa z oliwek(...)zepsuć. Używałam suszonych przypraw i ziół do obtoczenia więc moje kulki stały spokojnie z 3-4 tygodnie w lodówce. Jeśli używamy świeżych ziół, przechowujemy nie dłużej niż tydzień. Do marynaty można dorzucić ząbek czosnku czy kawałek chilli dla podkręcenia smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pieczone żeberka z sosem BBQ 123

domowej roboty. Też mega prosty. Zrobicie go w czasie, kiedy pieką się żeberka. Przepis pochodzi z bloga Cafedelites.com Składniki: 2 kg żeberek 1 szklanka sosu barbecue ( według tego przepisu ) Marynata 2 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonej cebuli 2 łyżeczki wędzonej papryki lub słodkiej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie)   Przygotowanie(...)Krok 1 Osusz ręcznikiem papierowym lub ściereczką żeberka. Polej je olejem i wysmaruj z obydwu stron. Wymieszaj składniki marynaty i natrzyj nią mięso. Przełóż do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Krok 2 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na środkową półkę wstaw żeberka. Piecz 2 godziny. Krok 3 Wyjmij żeberka z piekarnika. Pokrój na kawałki, tak żeby

Niedzielny kucharz
Kotlety schabowe moczone w maślance i chrzanie 119

Uwielbiamy kotlety z kością, bo są soczyste, grube, intensywne w smaku dzięki odpowiedniej marynacie. Pyszne, chrupiące i mają kawał porządnego mięsa. Zazwyczaj moczę je przez noc w mleku, tym razem do skruszenia posłużyłam się maślanką i chrzanem. W takiej marynacie mzan mięso trzymać nawet 48 h, a im dłużej tym jest lepsze, bardziej kruche i soczyste. Polecam tę metodę. Czytaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zakręcone kotlety drobiowe 150

grubości około 1,5 cm. Każdy kawałek naciąć wzdłuż i przekręcić jak przy formowaniu faworków. W misce wymieszać dokładnie jajka, ajvar, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Mięso ułożyć w przygotowanej marynacie tak, aby każdy kawałek był dokładnie zanurzony. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Mięso, po wyjęciu z marynaty, obtoczyć w bułce tartej. Układać

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania