marchewka - 20163 przepisów (strona:872/1345)

Golōnka ze piwym (Golonka piwna) 141

mostrichu 22 1-2 łeżki miodu woda Jak byjście sie potyn chcieli z tego zrobić zupa, to pod kōniec warzynia mogecie do tego wywaru wciepnōńć 23 tyż ze 2 marchewki, pietruszka i zeler. 24 Boryj 25 łostołwcie 26 sie do zupy. Joł do ni łostawiōł tyż jedne golonko, żeby bōło we środku tyż trocha miysa. 27 Niyftorzi pyjklujōm

Chop w kuchni
Roladki z szynki w galarecie 962

serka śmietankowego typu almette 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka 3/4 szkl bulionu  1 kopiasta łyżeczka żelatyny z przyprawami do mięs i ryb Do dekoracji ugotowana marchewka natka pietruszki kukurydza z puszki borowiki marynowane  Przygotowanie: Do gorącego bulionu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odłożyć  w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Do serka dodać chrzan i wymieszać. Każdy

Ala piecze i gotuje
Roladki drobiowe z pieczarkami 218

panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki . Polecam też: Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Roladki nadziewane fetą Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Monia miesza i gotuje
Makaron z warzywami i sosem sojowym. 122

pokrojoną papryczkę chilli, julienne (technika krojenia warzyw/mięsa polegająca na krojeniu produktu na długie cienkie i równe słupki o długości ok 5 cm i średnicy ok 2 mm) z marchewki i pora. Chwilę smażymy, kiedy marchew zacznie delikatnie mięknąć dodajemy cukier, ocet ryżowy i sosy sojowe. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy pokrojoną paprykę. Po ok min dodajemy makaron

Malinowe Pocałunki
Konkurs - wygraj książkę 111

zostanie opublikowany wraz z linkiem źródłowym. Tematem konkursu będzie " Jesteś tym, co jesz " czyli zdrowe potrawy z wykorzystaniem co najmniej jednego z  sezonowych Warzyw: brukselka, buraki, cykoria,kapusta, marchewka, ziemniaki  owoców : jabłka, gruszki! Każdy może zamieścić maksymalnie 2 przepisy ! Żeby wziąć udział w konkursie należy: 1) Polubić mój profil na fb Jedz zdrowo żyj zdrowo! (jeśli jeszcze tego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Chińska zupa Funghi ze strzępielem 190

paczkach jest ich kilka są małe, ale bardzo puchną po zalaniu woda ) 2 korpusy drobiowe 3-4 papryczki birds eys – malutkie bardzo ostre (suszone w całości ) 2 średnie marchewki 1 korzeń pietruszki 1 gałązka selera naciowego 2 ząbki czosnku kawałek ( 2 cm ) świeżego imbiru sól do smaku szczypta mielonej kolendry ( ziaren mielonych ) 1 opakowanie makaronu chińskiego, taki

Ogrodnik w podróży
Placek ziemniaczany z gulaszem 131

można sobie pozwolić na takie sycące i smaczne danie. Placek możecie podać również z sosem pieczarkowym , a przepis znajdziesz tutaj  , a jeśli macie ochotę na placki ziemniaczane z marchewką i serem to przepis znajdziecie tutaj Gulasz 500 g  karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy

O kuchni z uczuciem
Flaczki po zamojsku 124

łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ostra i słodka melona papryka imbir mielony gałka muszkatołowa majeranek bulion 400 g mięsa wołowego 1 duży ogon wieprzowy 3 marchewki 2 pietruszki mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 4-5 ziaren ziela angielskiego 2-3 liście laurowe sól, pieprz Wykonanie: Zaczynamy od ugotowania bulionu. Mięso umyć zalać wodą

magiczna kuchnia Kasi
Pomidorowy kuskus z warzywami 179

porcję jako danie solo: 90g kuskusu kilka pieczarek garść mrożonej papryki lub 1 średnia świeża (u mnie czerwona) garść mrożonego szpinaku w liściach (może być też świeży baby) 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach 100 ml passaty (przecieru) pomidorowej 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa sól pieprz Przygotowanie: Kuskus przygotować wg instrukcji

Fabryka pomysłów
Zdrowa surówka z brokuła i marchewki 205

Pyszna, lekka i pełna witamin surówka to idealny dodatek do obiadu. Składniki: brokuł 2 marchewki 2 ząbki czosnku 180 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Odstawiamy do ostudzenia. Marchew ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa łączymy ze sobą, dodajemy jogurt i przyprawy. Mieszamy dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Zupa ogórkowa z pęczakiem 99

Dawno nie jedliśmy ogórkowej, więc naszła nas wielka ochota. Wyszła bardzo smaczna i delikatna.   Składniki 4 duże ogórki kiszone 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 4 ziemniaki 50 g pęczaku 1,2 l bulionu cielęcego 2 łyżeczki masła klarowanego 1/2 szklanki kwasu z ogórków kiszonych (opcjonalnie) 1 pęczek koperku sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
Ozory w sosie koperkowym 160

Kiedy woda zacznie się gotować, na powierzchni pojawią się szumowiny, które należy ściągnąć łyżką cedzakową (można też odlać wodę, wypłukać ozory, wlać świeżą wodę i ponownie zagotować) dodajemy marchewkę, seler i pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy solą. Gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. 1-1,5 godziny. Po tym czasie ozory powinny zmięknąć i dać się łatwo obrać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa Kartoflana z Zacierką 140

więc idealnie nadaje się na chłodniejsze dni. Będziemy potrzebować: na wywar: kawałek kurczaka (ja przygotowałam z 1 ćwiartki i 2 skrzydełek) kawałek pora kawałek selera (około 50 g) 2 marchewki (około 150 g) 1 cebula 1 pietruszka (około 60 g) 2-3 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu czarnego oraz 2,5 litra wody do zupy

Uwaga Babcia Gotuje
Warzywa z patelni 150

ktoś woli troszkę bardziej "mokre" można użyć jogurtu naturalnego jako sosu. W sklepach można zakupić gotowe "warzywa na patelnię" ja wypróbowałam i uważam, że nie są takie złe. Zakupy: - marchewka - pieczarki - ziemniaki - brokuł - kukurydza Przygotowanie: Warzywa obieram, (można zetrzeć na grubych oczkach ale również pokroić w kostkę), podgotowywuję w osolonej wodzie. Gdy już są gotowe wrzucam wszystko na patelnię

Tanio smacznie i prosto
Pasztet domowy, klasyczny 133

składzie. Mój klasyczny przepis, który Wy możecie wzbogacić o żurawinę czy orzechy.... Składniki na dwie średnie foremki keksówki: - 1 kg łopatki - 50 dag wątróbki drobiowej - 20 dag słoniny - 2 marchewki - 2 cebule - 5 białek - 3 kromki chleba + mleko do namoczenia - 1 szklanka wywaru w którym gotowały się warzywa i mięso - 3/4 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - sól - pieprz - liść laurowy

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania