marchewka - 20163 przepisów (strona:865/1345)

Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach 215

samą patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w pół- plasterki i posiekany czosnek, smażyć, aż zmiękną. Włożyć mięso, podlać wodą, zagotować. Dodać resztę składników tj. grzybki, posiekaną natkę pietruszki, marchewkę pokrojoną w plasterki, wymieszać. Zmniejszyć gaz i gotować około 2 godzin. W razie potrzeby podlać wodą. Mięso musi być bardzo miękkie. jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowania to ustawić na wolne

Kuchnia Pokoleń
Najlepsze przepisy na śledzie. Wigilijne śledzie. 658

papryką Wigilijne Śledzie z marynowanymi warzywami śledzie po sułtańsku. Śledzie w musztardowym sosie z koperkiem wigilijne rolmopsy z ogórkiem i koperkiem w delikatnej zalewie octowej Rolmopsy wigilijne z marchewką, ogórkiem i koperkiem w zalewie winno-octowej Śledzie w pikantnej salsie Wigilijna sałatka śledziowa z żurawiną , porem i ogórkiem The post Najlepsze przepisy na śledzie. Wigilijne śledzie. appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Farsz do ryby po grecku 293

ryby to specjalność mojej mamy. W tym roku jednak postanowiłam, że to ja zrobię farsz. Przepis mój jest taki : 100 gr. pietruszki 60 gr. selera 300-400 gr. marchewki 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego łyżeczka koncentratu pomidorowego pieprz, sól do smaku Warzywa obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnuszka lub rondelka, zalać około

Niebieski kubek z kawa
Kotleciki z mięsa z rosołu 148

razem mięso z rosołu zostało przerobione na super smaczne kotleciki. Możemy podać je z ulubionym sosem i/lub surówką. Składniki na około 8 kotletów 2 ćwiartki z kurczaka marchew + pietruszka + cebula z rosołu 1/2 zeszklonej cebuli 1 jajko sól , pieprz do smaku szczypta kurkumy bułka tarta do obtoczenia kotletów 1. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia

Gotowanie...to proste !
Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko 187

sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki oliwy Sól morska do smaku Pieprz kolorowy utarty w moździerzu do smaku Kapusta na słodko: 1 litr  kapusty kwaszonej z marchewką 20 dag chudego boczku 1 duża cebula 1 duże jabłko ½ szklanki miodu 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka rodzynek lub suszonych wiśni ½ litra wody 1 łyżka mąki pszennej Sól

Wanilia i Kardamon
Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym 184

autorski (mój). Zupa jest rozgrzewająca, syta i niesamowicie smaczna. Jeśli lubicie ostre smaki - dodajcie chilli lub więcej papryki ostrej. mięso drobiowe na wywar (u mnie udka) 3 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 12 cm białej części pora 1/2 dużej czerwonej papryki 1/2 papryki zielonej (lub innej) świeży koperek do posypania 1 kostka bulionowa (opcjonalnie) 2 listki laurowe

Di gotuje
Karkówka dla smakosza 289

Karkówka przygotowana tym sposobem to propozycja na niecodzienny obiad. Możemy również pokroić ją w cienkie plasterki i podawać do chleba. Składniki ok. 600 g karkówki bez kości 2 marchewki 2 cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki płynnego miodu … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
RYBA PO GRECKU 1160

piekarniku w folii dodatkowo stanie się ona daniem niskokalorycznym, a zaręczam, że nie straci na smaku. Składniki: 800g filetów z r yb mrożonych (dowolnych) 1 duża cebula 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera biała część pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sól pieprz cukier słodka papryka 2 łyżki oleju mąka - to obtoczenia ryby Wykonanie

Walijskie Pichcenie
zupa ze szczupakiem smażonym na maśle 198

papryki sól,pieprz natka pietruszki na sporządzenie rybnego wywaru gorszych części z pozostałe z filetowania szczupaka (kręgosłup ogon, płetwy, łeb) 4-6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 marchewka 1 cebula 1 korzeń pietruszki kawałek selera pieprz, sól sposób przygotowania Rybę dokładnie myjemy i filetujemy ( na przykład w ten sposób  ). Kawałki fileta oprószamy pieprzem oraz solą i odstawiamy

Miód i pieprz
Orzechowa pasta do warzyw 262

bardzo smaczny i oryginalny dodatek do warzyw na ciepło. Aromatyczna pasta wzbogaci smak marchewki, brokułów czy fasolki szparagowej. Proponuję ugotować warzywa na parze, zachowaj więcej witamin. Składniki 50 g wyłuskanych orzechów włoskich 2-4 łyżek poszatkowanej natki pietruszki 50 g … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Paella z dorszem i krewetkami 172

bazylii  2-3 cytryny  oliwa z oliwek szczypta nitek szafranu, słodka papryka, pieprz, sól Polecam ugotować bulion warzywny (około 2 l)  2,5 litra wody 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek przypalonej cebuli 2 ząbki czosnku 4-5 cm pory liść laurowy 2 ziarenka kardamonu sól, pieprz Bulion to nic skomplikowanego, wstawiamy wodę, wrzucamy wszystkie składniki

Kuba Gotuje
Krem dyniowo-paprykowy (wegański) 162

się przechowuje. Trzeba natomiast zjadać resztki papryki, bo ta tak długo nie poleży. Wkrótce zostanie tylko ta kupna. Dziś połączenie obu tych smakowitości w bardzo rozgrzewającej zupie. Składniki : 2 marchewki kawałek selera 0,5 kg obranej dyni czerwona papryka 2 jalapeno 15 cm pora 2 gałązki natki pietruszki sól pieprz czarny szczypta ostrej papryki w proszku szczypta świeżo zmielonej gałki

Weekendy w domu i ogrodzie
Policzki wieprzowe duszone w pomidorach i winie 212

przyrządzone wręcz rozpływa się w ustach. Delikatny naturalny sos z warzyw i z dodatkiem pomidorów nadaje niezwykły aromat. Składniki: ok. 0,5 kg policzków wieprzowych (6 sztuk) 2-3 marchewki 1 por 3-4 ząbki czosnku 0,5l bulionu warzywnego albo wieprzowego świeży tymianek albo majeranek 2 liście laurowe 1-2 pomidory duże i dojrzałe 1 szklanka czerwonego wina półwytrawnego

Pociąg Do Kuchni
Relacja z wizyty w restauracji Dwie Trzecie 144

pieczonymi warzywami korzeniowymi. I pierwsze, co poczułam, to zapach świeżego tymianku. I już mnie kupili! Tymianek kocham miłością absolutną, a jak do tego dostałam pyszne, pełne słodyczy warzywa - marchewkę, pietruszkę i seler, a wszystko zostało zalane esencjonalnym, klarownym i bogatym w smaku bulionem - byłam w niebie! Na tak zimny, wietrzny dzień to było spełnienie marzeń. Smak bulionu nie zaskoczył mnie

Cakes By Kejt
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 200

tuńczyka z puszki   30   g miękiszu chleba   pół cebuli   80   g parmezanu   starta skórka z ½ cytryny   1 mała marchewka   1 mała łodyga selera   1 średnie jajko   szczypiorek   50   g kaparów   Sposób przyrządzenia:   Drylujemy oliwki. Odcedzamy tuńczyka i dodajemy do niego parmezan, jajko i pietruszk ę. Mieszamy

SzczyptaSmaQ