Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach

Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach

Pyszna wołowina rozpływająca się w ustach

Taki obiad zadowoli każdego, miękkie mięsko i pyszny sosik. Mięso wołowe pokroić na plastry i grubości 1-1,5 cm, włożyć do głębokiej miski. Wlać wino, dodać listki laurowe, ziele angielskie. Lekko zamieszać, żeby całe mięso było przykryte. Jeśli będzie za mało płynu wlać trochę wody. Zostawić tak przygotowane mięso do następnego dnia. Smaku wina nie czuć, wino powoduje, że wołowina będzie miękka i delikatna. Na drugi dzień, wylać zalewę i wysuszyć mięso za pomocą ręczniczka papierowego. Na patelni rozgrzać olej, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.