piernika - jest karp w galarecie. Pewnie każda pani domu ma swój sprawdzony przepis na jego przygotowanie. Ja dzielę się swoim. Może komuś się przyda :) Składniki: 1 karp 2 duże marchewki 2 małe pietruszki 1/2 małego selera 1/4 pora kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz, vegeta 6 łyżeczek żelatyny sok z cytryny Karpia patroszymy
My simple kitchenSpecjalnie dla Stylow i .pl przygotowałam przepis na krążące już w Internecie ciasto wiewiórka. Ciasto można porównać do ciasta marchewkowego, jest tak samo wilgotne. Zamiast marchewki dodajemy jabłka. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSmaczna i szybka propozycja na sycące danie. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 1 szklanka ryżu arborio 6 łyżek białego wina 1 łyżeczka masła klarowanego 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łopatkę kroimy w kostkę
R'n'G Kitchentłuszczem co dodaje jej smaku. Dzisiaj przygotowałam schab duszony w czarnej kawie. Oryginalne połączenie, ale jako osoba nie pijąca kawy zajadałam się tym mięsem Podałam z surówką z tartej marchewki i ryżem ugotowanym na sypko. Inspiracja gazeta Moje Gotowanie z 1997r Składniki 1 kg schabu wieprzowego bez kości 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku 100 g masła 1 czubata
O kuchni z uczuciemsposób na przyrządzenie pysznej ryby bez zbytecznego, specyficznego zapaszku jaki w trakcie smażenia najczęściej mamy w domu ... Składniki : filet z mintaja, u mnie około 30-40 dag 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 cebule listek laurowy, kilka ziaren pieprzu i sól Przygotowanie : Rozmrożoną rybę pokroić na kawałki, posolić i posypać pieprzem Obrane warzywa pokroić w kostkę
Proste Potrawyokresie zimowym także często ją gotuję. Jest bardzo aromatyczna i smakuje o wiele lepiej niż tradycyjna pomidorówka z koncentratu. 3-4 duże pomidory (mięsiste, dojrzałe) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 7 cm białej części pora (lub średnia cebula) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego bazylia sól, pieprz Dodatkowo: makaron (może być zacierka lub ryż) 1 łyżka koncentratu
Di gotujeduże porcje: 800 g filetów z ryby np. dorsza, soli, halibuta Sól, pieprz Sok z cytryny 100 g mąki pszennej Olej do smażenia 2 średnie cebule 4 średnie marchewki 100 g korzeniu z pietruszki 75 g selera 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 3 łyżeczki oleju
Kuchnia Łukaszanastąpi chciałam wam przypomnieć kilka zeszłorocznych przepisów. Może coś wam przypadnie do gustu i pojawi się na waszym świątecznym stole? Sałatki : Sałatka jarzynowa Sałatka marokańska Sałatka z pieczoną marchewką i fasolą Przystawki: Paszteciki pełnoziarniste z pieczarkami Zupy : Barszcz ukraiński Zupa rybna Pierogi
Polska Zuparozmrożeniu jest równie pyszny i nie traci nic ze smaku. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej sól, pieprz
Szefowa kuchniburaki i postne wydanie. Moje gotowanie wigilijnego barszczu. Barszcz trzeba przygotować dzień przed wigilią. Składniki: - 1,5 do 2 kg buraków - wywar z warzyw lub kostka rosołowa, (cebula,marchewka, pietruszka, seler, por) - 4 ząbki czosnku - 2 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - kilka suszonych grzybów - 4 szare renety - sól - pieprz - ocet 1. Buraki po obraniu kroimy na cienkie
Apetyczna babeczkakapustę z jabłkami i majerankiem. Składniki: mała główka białej kapusty 1 średnia cebula 4-5 kwaskowatych i twardych jabłek 3 liście laurowe pół łyżeczki ziaren ziela angielskiego 2 średnie marchewki majeranek sól grubo mielony pieprz 2-3 łyżki oleju Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kapustę szatkujemy - stopień grubości dowolny. Marchew obieramy, płuczemy i ścieramy na grubej jarzynowej tarce
Codzienna kuchnia niecodziennazdrowa ponieważ soczewica jest bardzo bogata w białko, zawiera dużo wapnia, fosforu, magnezu, cynku, żelaza oraz witaminy z grupy B, PP, C. Gorąco polecam:) Składniki: 200 g soczewicy 2 marchewki 1/2 małego selera 3 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 L wody 400 ml przecieru pomidorowego 1/2 pęczka szczypiorku 2 liście laurowe
magiczna kuchnia Kasiwieprzowego 300 g wątróbek drobiowych lub wieprzowych 200 g boczku gotowanego 300 g pieczarek 200 g cebuli 2 jajka 50 g bułki tartej kawałek korzenia selera (80 g) 2 marchewki (150 g) 1 korzeń pietruszki (100 g) przyprawy : 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich do smaku : sól , pieprz , pieprz cayenne (papryka ostra) olej do smażenia foremka aluminiowa
Uwaga Babcia Gotujesię na stole:). Będziemy potrzebować : 1 puszka kukurydzy 400g 1 puszka czerwonej fasoli 400g 1 puszka ananasa w plastrach(około 600ml) 5 jajek ugotowanych na twardo 1 por 2 marchewki (około 200g) 1 słoik selera konserwowego (około 400ml) 8 łyżek majonezu sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Sałatka warstwowa z selerem https://www.youtube.com/watch?v=bADJOdEAf5k Przygotowanie : Białą cześć
Uwaga Babcia Gotujekapustę , marchew , jabłko i żółty ser . Najlepiej ją podawać z wędliną ale sama też wspaniale smakuje, polecam wypróbować przepis . Będziemy potrzebować: od 500 g do 600 g kapusty 3 marchewki (około 350 g) 2 jabłka winne (około 400 g) 1 średnia cebula 5 łyżek majonezu 200 g sera żółtego do smaku : sól pieprz Możemy przygotować sałatkę Colesław bez dodatku żółtego
Uwaga Babcia Gotuje