chcemy zamrozić krokiety to pamiętajcie aby zrobić to jeszcze przed panierowaniem. Krokiety podałam z czerwonym barszczem . Składniki: 4 cebule połowa 1,5 litrowego słoika domowej kapusty 2 marchewki 1 pietruszka domowa wegeta do smaku sol do smaku pieprz do smaku bułka tarta 0.8 kg fileta z indyka 0.7 kg szynki wieprzowej Wykonanie: Cebulę
Krakowskie smaki Aniindyka (bez skóry). Pozostałe składniki banalnie proste, ale jedzonko wychodzi pyszne i zdrowe. Składniki: 600 - 700 g mięsa z indyka 2 średnie cebule 1 duża papryka 2 średnie marchewki 3 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka suszonej pietruszki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ostrej papryki pieprz i sól do smaku olej lub masło klarowane
Kuchcik gotujeczyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli z mięsem, marchewki pieczone w kuminie i muhallabeieh, czyli mleczny pudding z kwiatami pomarańczy i różą. Będziecie jeść! A tymczasem czytajcie
GRUBY WAŁEKkaszy. I co najważniejsze, jest to danie uwielbiane przez dzieci. Zresztą spróbujcie sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego ( drobiowego lub wieprzowego, albo mieszanego), 3 marchewki, 1 korzeń natki pietruszki, kawałek selera, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 0,5 kajzerki, sól, pieprz, woda do gotowania pulpetów Wykonanie: Kajzerkę moczymy w wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody
Passion of Cookingadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa krem z dyni – przepyszna sezonowa zupa z uprażonymi pestkami dyni. Zupa krem z dyni – Składniki: 1,25kg dyni 1 litr bulionu drobiowego 3 marchewki (ok. 370g) 2 małe pietruszki (ok. 55g) 1 cebula sól, pieprz oliwa z oliwek śmietana gęsta 18% łuskane pestki dyni chilli (opcjonalnie do smaku) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa krem
Kulinarne Przebojekwaśna. Idealna do obiadu:) Z tych proporcji wychodzi około 13 słoików o objętości średnio 500ml. Składniki: 3 kg białej kapusty 1,5 kg czerwonej papryki 1 kg marchewki 1 kg cebuli duży pęczek natki pietruszki 1 szklanka oleju 4 łyżki soli kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 listki laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego Zalewa 1,5 szklanki wody
Maślane ciasteczkomasła kokosowego lub innego roślinnego (mogą tez być dwie łyżki oleju) łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka imbiru 1 mały banan 250 g puree z upieczonej dyni (może też być z marchewki) 550-600 g mąki pszennej (u mnie było to 200 g pełnoziarnistej i reszta białej) Nadzienie: 50-80 g cukru łyżka cynamonu 3-4 łyżki rozpuszczonego masła koksowego rafinowanego
greenscarfPięknie wyglądająca i zarazem smaczna zupa Składniki: • 4-5 buraczków ugotowanych • 2 marchewki • 1 pietruszka • biała część pora • 1 cebula • ząbek czosnku duży • 2-3 łyżki octu • 1/2 łyżeczki cukru • 1 szklanka śmietany • 1 opakowanie tortellini z pomidorami i mozzarellą • kilka łyżek oliwy • 2 l rosołu • sól • pieprz • domową przyprawę uniwersalną Sposób przygotowania: 1. • Cebulę i por pokroić w paski
W królestwie smaków BeatyJaka jest Wasza ulubiona surówka? Ja mam mnóstwo ulubionych! Mizeria, buraczki, ogórki kiszone i konserwowe, marchewka z chrzanem, marchew na gęsto z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, colesław z białej lub czerwonej kapusty i wiele, wiele innych (które chociaż w części możecie znaleźć tutaj ). Dzisiaj pokarzę Wam przepis na równie smaczną surówkę, idealną do mięs i wszelkich innych
Rozpustne gotowaniebrukselki 1 puszka groszku 1,5 l wywaru wołowego 2 ziemniaki 10 cm pora 1 mała cebula 1 marchewka sól pieprz kminek szczypta papryki szczypta chili chleb i kiełbasa dobrej jakości Warzywa oczyścić , wrzucić do wywaru, dodać przyprawy, uzupełnić wodą tak by warzywa były zakryte, Ugotować do miękkości, Wszystko zmiksować na krem, doprawić i dolać wody w razie potrzeby, zagotować
Gotowanie jest łatwepyszna , pożywna w sam raz na obiad, moje dzieci ją uwielbiają :) Składniki : około 1/2 słoika Kiszonej kapusty z grzybami Ogródek Dziadunia 2 kawałki żeberek średniej wielkości 2 marchewki , kawałek : pora , selera , natka pietruszki , kilka gałązek lubczyku około 6 ziemniaków dużych vegeta, pieprz , do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich Wykonanie : Mięso myjemy , wkładamy do garnka i zalewamy
Sama słodycz i szczypta chilikróluje w kuchni przez cały rok! Składniki na porcje dla 5-6 osób: WYWAR: 2 litry zimnej wody 2 skrzydełka z kurczaka - lub 2 pałeczki z kurczaka 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku kawałek selera – wielkości orzecha włoskiego kawałek pora – o długości 5 cm z białej części 1 liść laurowy 3 ziela angielskie
Grunt to przepis!pasztetu warto mieć mięso, którego pochodzenie jest przez nas sprawdzone wiele razy. Składniki: 500g mięsa z dzika 500g mięsa z królika 500g podgardla lub boczku 250g wątróbki drobiowej 1 marchewka 1 mały seler 1 pietruszka 5 jajek połowa bułki paryskiej gałka muszkatołowa ziele angielskie liść laurowy pieprz sól Sposób wykonania: Mięso z dzika i królika razem z podgardlem dusimy
Kuchnia Pani Wiosnynasze życie to głównie codzienność, więc proste menu również gości w naszej kuchni. Porcja dla 4 osób: 450g królika (np. dwie duże nóżki) 300ml rosołu z królika 2 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 1 kalarepa pęczek koperku śmietana liść laurowy lubczyk sól pieprz Sposób przygotowania: Całe nóżki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z przyprawami (sól, pieprz, lubczyk
Kuchnia Pani Wiosnynigdy się nie nudzi. Polecam:) Składniki dla 4 osób: 150g czerwonej soczewicy 1 puszka całych pomidorów lub 300ml domowego przecieru pomidorowego 1 seler 1 mały korzeń pietruszki 1 marchewka 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku świeży imbir natka pietruszki oliwa z oliwek zioła prowansalskie chilli sól pieprz Sposób wykonania: Do średniego garnka wsypujemy soczewicę i zalewamy ją ok. 1l wody
Kuchnia Pani Wiosny