malinowe - 6058 przepisów (strona:123/404)

Maliny pod chmurką 245

masła 50 g cukru pudru cukier waniliowy 4 żółtka 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 500 g malin mrożonych Hortex lub świeżych 2 galaretki malinowe Krem: 500 ml śmietanki 30 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej płatki(...)włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto przełożyć na blaszkę i piec 30-45 minut w 180 do złotego koloru. Przygotowanie galaretki:  2 galaretki malinowe rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Następnie dodać zamrożone maliny, wymieszać i schłodzoną galaretkę włożyć do lodówki (jeśli dodajemy świeże maliny, galaretkę najpierw należy przestudzić). Gdy zacznie tężeć wylać galaretkę

Słodka Strefa
Malinowy mazurek z białą czekoladą 509

Moja wersja tradycyjnego, niskiego, słodkiego ciasta kuchni polskiej, pieczonego w okresie Wielkanocy, z kruchym spodem pokrytym orzeźwiającą malinową konfiturą, która idealnie komponuje się z warstwą białej czekolady. Wielkanocny mazurek to również piękna ozdoba świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka(...)zagotować, zdjąć z ognia, dodać połamaną na kostki czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Następnie zmiksować blenderem, dodać masło, dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego wystudzenia. Następnie wylać na konfiturę malinową i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wierzch tarty udekorować świątecznymi napisami, płatkami migdałowymi i czekoladowymi jajkami. Po świątecznej uczcie lub w trakcie proponuję jedną pastylkę

Szalona Kuchnia Eweliny
Wielkanocny wianek bezowy z owocami 160

śmietanowy: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki sera mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: Świeże winogrona do dekoracji Wiśnie z syropu do dekoracji Sos malinowy do polania Przygotowanie: Wszystkie składniki do przygotowania bezy muszą być o temperaturze pokojowej. Białka umieścić  w misie miksera, wsypać  szczyptę soli i miksować  do uzyskania gęstej błyszczącej(...)serkiem mascarpone prosto z lodówki, wsypać cukier pudrem i zmiksować na gęsty krem, pod koniec wlać sok z cytryny i wymieszać. Udekorować  wiane kremem posypać owocami, polać malinowym sosem, schłodzić krótko w lodówce i podawać. Słodkich wypieków! Wpis dodaję do akcji konkursowej  Przy świątecznym stole

Wanilia i Kardamon
Deser kokosowy z malinami 201

zmiksować. 2.  Mrożone maliny umieścić w rondelku. Zasypać cukrem, i dodać 2 łyżki wody. Maliny gotować na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a owoce rozpadną. Gotowy sos malinowy odstawić do ostygnięcia. 3.  Bezy pokruszyć, ale nie rozdrabniać zbyt drobno. 4.  W pucharkach, szklankach czy innych naczynkach do deserów układać warstwę kremu budyniowo-kokosowego, na krem wyłożyć(...)malinowy, posypać kruszonymi bezami. Ułożyć kolejną warstwę. Deser przechowywać w lodówce. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto Rajski ptak 1574

szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej   Składniki na masę serową: 500g mielonego twarogu (użyłam sera z wiaderka) 1/4 szklanki cukru pudru 1 galaretka malinowa + 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki śmietanki 30%   Masa kokosowa: 250 ml śmietanki 30% 1 śmietan-fix 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wiórków kokosowych   Dodatkowo: 1 niebieska galaretka(...)papierem do pieczenia *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160’C i pieczemy przez 30 minut *** *** Gdy biszkopt całkowicie wystygnie, przecinamy go na dwa blaty *** *** MASA SEROWA. Galaretkę malinową rozpuszczamy w pół szklanki wody i odstawiamy do wystudzenia. Pół szklanki śmietanki ubijamy za pomocą miksera, dodajemy cukier puder i zmielony ser, wszystko razem delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy przestudzoną galaretkę

Blog z Apetytem
Mazurek z kremem mascarpone 149

czekoladę wcześniej rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami płynnej, nieubitej śmietany ( odjąć z kartonika 4 łyżki przed ubiciem) śmietany. Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe lub cytrynowe 200 g marmolady malinowej lub innej 1 galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklanki gotowanej wody Wykonanie mazurka: Na spód wyłożyć krem z mleczną czekoladą (zostawić parę łyżek do ozdobienia mazurka), przykryć drugim kawałkiem ciasta. Posmarować(...)marmoladą malinową i wyłożyć tężejącą 1 galaretkę. Przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. Wyłożyć na nie połowę kremu z białą czekoladą. Wyłożyć drugą tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki. Po stężeniu galaretki udekorować tak jak na zdjęciu lub według uznania. Smacznego

Przepisy Babci
Kasza jaglana z orzechami laskowymi i owocami na śniadanie 143

dzieciakami. Kasza jaglana dodaje mnóstwo energii. I jak na królową kasz przystało :rządzi! Składniki (ile chcecie) ugotowana na sypko ekologiczna kasza jaglana orzechy laskowe śliwka suszona ekologiczna sok malinowy ekologiczny mąka owsiana winogrona mango suszona żurawina szczypta soli olej kokosowy extra virgin Ugotuj kaszę jaglana na sypko. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego. Wsyp kaszę, dodaj łyżkę mąki(...)laskowe na piasek, dodaj do kaszy. Wrzuć pokrojone w kawałki owoce i lekko je podgrzej. Na koniec dodaj pokrojoną w kawałki śliwkę oraz żurawinę. Przełóż na talerze. Polej sokiem malinowym! Śniadanie gotowe! Dużo radości ! Dużo energii! Dużo siły

Z Kuchni Do Kuchni
Jaglanka z owocami 158

Składniki : – 1/4 szklanki kaszy jaglanej -szklanka mleka krowiego lub sojowego – wiórki kokosowe – 1 łyżeczka masła orzechowego – sok malinowy – 1 duża śliwka Przygotowanie : Kaszę jaglaną wypłukać w wodzie. wlać do garnka i dodać mleko. Zagotować pod przykryciem. Zmniejszyc ogień i gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Kaszę wyłożyć do miseczki, pokroić banana w plasterki oraz(...)ćwiartki śliwkę. Posypać wszystko kokosem dodać sok malinowy i małą łyżeczkę masła orzechowego. Artykuł Jaglanka z owocami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Mini bezy z malinami 298

Ściskam !! Składniki / 6 porcji: – 4 białka – 220g cukru – 250 g mascarpone + 3 łyżki cukru – 250 ml śmietanki kremówki – świeże lub mrożone maliny – dżem malinowy (opcjonalnie) Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do temperatury 120 stopni (góra – dół). Ubijamy białka na pianę ale nie idealnie sztywną żeby uniknąć „ przebicia piany”. Następnie dodajemy stopniowo po łyżce cukru, cały czas(...)pianka. Bezy można upiec np. 1-2 dni wcześniej przed podaniem- będą nadal świeże. Przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy- następnie dodajemy cukier i mascarpone. Bezy przełożyć kremem następnie opcjonalnie dżemem malinowym. Wierzch udekorować malinami. Artykuł Mini bezy z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kruche ciasteczka z orzechami makadamia i malinami. 167

zamkniętym pudełeczku. Składniki: 250 g mąki 150 g chłodnego masła 50 g zmielonych/startych na tarce orzechów makadamia 80 g cukru pudru 2 żółtka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej dżem malinowy (użyłam malinowego z lipą) lukier plastyczny/ cukier puder   Sposób przygotowania: Przesianą mąkę z masłem siekamy nożem. Żółtka roztrzepujemy z cukrem i pastą waniliową. Dodajemy do mąki. Dorzucamy orzechy i wyrabiamy

DominikaDolci
Pralinki z malinową galaretką 131

razem słodka propozycja na dzisiejsze nasze święto.Pralinkami z galaretką malinową możemy zaskoczyć nie jednego gościa. Składniki 2 gorzkie czekolady dobrej jakości 250 g świeżych malin 2 łyżki cukru 2 łyżki wody 1 łyżeczka żelatyny silikonowa foremka na czekoladki pędzelek, okrągły najlepiej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. W czasie kiedy jej nie używamy trzymamy … Czytaj dalej Pralinki z malinową

gotuj ze mną
Wątróbka indycza w sosie malinowym z chili z domowym makaronem 159

świetny pomysł, bo ja z kubkami się lubię bardzo - szczególnie jeżeli ich pojemność jest większa niż 500 ml.. :)  Składniki (na 2 lub 3 porcje): Wątróbka w sosie malinowym z chili: 1 kg wątróbki indyczej  200 ml syropu malinowego  50 ml octu balsamicznego  1 papryczka chili  1 czerwona cebula  2 ząbki czosnku  natka

Mango Papaja
Leśny mech 234

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat), dżem malinowy do przełożenia ciasta Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku i miksujemy. W takim blenderze jak mój trzeba to zrobić na raty, miksując jednorazowo nie za dużą garść. Jajka (najlepiej w temperaturze(...)ubijania można dodać saszetkę utrwalacza do bitej śmietany. Pierwszy z blatów kładziemy na paterze i nasączamy ponczem (u mnie sok z cytryny z wodą). Następnie smarujemy blat warstwą dżemu malinowego – szczerze polecam to zrobić, ja tym razem zapomniałam w ferworze robienia zdjęć ;) Na blat nakładamy połowę kremu i dekorujemy umytymi wcześniej owocami. Układamy drugi blat, nasączamy ponczem, smarujemy dżemem

Ciastkozercy
Pączki z nadzieniem budyniowy i malinowym - test nadzienia cukierniczego 165

Lauretta Kandy , więc byłam pewna, że wykorzystam je do zrobienia pączków w tłusty czwartek. Ogrom przepisów na pączki, faworki spowodował, że przepis publikuję dopiero teraz. Otrzymałam nadzienie budyniowe i malinowe, oba sprawdziły się w pączkach. Do gustu przypadło mi nadzienie budyniowe, które dość mocno odwzorowuje przygotowany w domu budyń. Nadzienie jest nieco słodkie, dla mnie za słodkie (ale wiadomo(...)odczucie słodkości), natomiast mój mąż był nim zachwycony. Nadzienie po zaaplikowaniu do pączków idealnie trzymało swoją konsystencję, nie zmieniło smaku ani nie puściło żadnego soku - to samo dotyczy nadzienia malinowego. Jeśli lubicie pączki z różnymi smakami, to pełen wachlarz smaków znajdziecie na stronie producenta ( tutaj ). A teraz wracając do przepisu na pączki! Zaczyn drożdżowy 2 szklanki mleka 100g świeżych drożdży

Gotowanie i blogowanie
Ptasie mleczko z galaretką 153

łyżeczka octu tłuszcz do formy bułka tarta do formy Składniki dodatkowe: ½ szklanki soku pomarańczowego 100% 1 duży kubek śmietany 12% ½ szklanki cukru 1 aromat pomarańczowy 2 galaretki o smaku malinowym 3 galaretki kolorowe 1 łyżka żelatyny ½ kg świeżych malin (mogą być mrożone) Wykonanie biszkoptu: Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia i octem. Następnie ubijamy na sztywno białka z cukrem, łączymy(...)smaku. Po całkowitym rozpuszczeniu cukru, dodać rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę i pokrojone kolorowe galaretki. Następnie wylać na biszkopt i obłożyć malinami i zalać dwoma ostudzonymi galaretkami malinowymi, przyrządzonymi według opisu na opakowaniu. Przenieść w chłodne miejsce do zastygnięcia i podawać na drugi dzień

Tradycyjna Kuchnia