robią furorę od lat. Myślałam, że jadłam już wszystkie, aż trafiłam na to cudo. Jeżeli jeszcze nie znacie - warto wypróbować. Jeżeli nie lubisz kokosa - możesz pominąć. jeżeli od dżemu malinowego wolisz porzeczkowy - śmiało. Ograniczeniem jest wyobraźnia. Składniki: (na formę 20 x 23 cm) - 250 g miękkiego masła - 150 g wiórków kokosowych - 500 ml mleka - 2 żółtka - 2 czubate(...)łyżki budyniu waniliowego) - 2 płaskie łyżki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 50 g białej czekolady - 200 g herbatników kakaowych - słoiczek dżemu malinowego - wiórki kokosowe do posypania Żółtka ucieram z połową cukru. Dodaję obie mąki, 1/2 szklanki mleka i dokładnie miksuję. Pozostałe mleko wlewam do romdla, dodaję cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzam do wrzenia
Cook&Lovemnie czym cieńsze, tym lepsze), a wszystko to jest 1 porcja! Głównym składnikiem jest mąka migdałowa , której w mniejszym stopniu dopomaga mąka orkiszowa . A w środki banalnie prosty serek malinowy. Przepyszne! Koniecznie je zróbcie 😋 A tutaj przepisy na inne naleśniki z serii "3-4 składniki" → NALEŚNIKI OWSIANE ● NALEŚNIKI STRACIATELLA ● NALEŚNIKI GRYCZANE ● NALEŚNIKI(...)naleśniki; mi wyszło 6 sztuk) i smaż na pełnym ogniu przez ok. 1-2 minuty. Z drugiej strony smaż już krócej ok. pół minuty. Naleśniki podałam z kremem malinowym, który przygotowałam poprzez wymieszanie widelcem połowy opakowania gęstego jogurtu typu greckiego z kawałkiem banana i garścią malin
Zdrowie na języku :Pświeżymi malinami. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją lekkiego deseru z owocami. Składniki: 300ml śmietany 30% 280ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 150g świeżych malin 50ml wody 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: 1. Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnego mleka, wymieszać i odstawić do napęcznienia. 2. Do garnka wlać śmietanę(...)wymieszać. Następnie doprowadzić do wrzenia, usunąć laskę wanilii, dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie przelać do pucharków i wstawić do lodówki. 3. Mus malinowy: Maliny oczyścić, przełożyć do rondelka, dodać wodę, cukier i podgrzewać na małym ogniu aż cukier całkowicie się rozpuści, a następnie dodać mąkę wymieszaną z 3 łyżkami wody. Całość podgrzewać
Szalona Kuchnia Ewelinyjajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka o malinowym smaku 250 ml gorącej wody 1 szklanka świeżych malin Dodatkowo: 1 galaretka o malinowym smaku 500 ml gorącej wody 2 szklanki świeżych malin Wykonanie ciasta z malinami na zimno: 1. Biszkopt
IzabelawkuchniMiały być placki z twarogu, ale to już było. Z połączenia budyniu malinowego i twarogu wyszło za to pyszne śniadanie w kokilkach. Danie to z powodzeniem można podać jako deser lub przekąskę. 250 g chudego twarogu 2 jajka 2 opakowania (80 g) budyniu bez cukru, ja użyłam malinowego 1 szklanka mleka 3-4 łyżki słodziwa (u mnie erytrol) garść owoców
Kucharzycaświeże lub mrożone. U mnie - prosto z ogrodu. 600 gram malin 300 gram truskawek 300 gram czerwonej porzeczki 300 gram cukru 2 łyżki soku cytrynowego 1/2 litra soku malinowego lub porzeczkowego 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki wody 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: 1. Owoce umyć, obrać z szypułek, włożyć do garnka. Polać sokiem(...)malinowym, dodać sok z cytryny, cukier waniliowy, cukier i cynamon. Wszystkie składniki zagotować od czasu do czasu mieszając. 2. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w wodzie. 3. Masę owocową gotować od 3 - 5 minut. Odstawić. Dodać rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną. Mieszając krótko zagotować. Przelać do miseczki. Pozostawić do ostudzenia. Serwować wg upodobań: z jogurtem, budyniem, kaszką, ciastem, lodami. www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówjest w stanie ją zastąpić tym, którzy mają jej nadmiar. Potrzebujemy: 2 cebule 300 g kiełbasy śląskiej z szynki Maestro Henryk Kania 2 marchewki 3 duże cukinie 4 pomidory malinowe 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki oliwy sól, pieprz Na początku przesmażamy niektóre składniki na rozgrzanej oliwie. Będzie to kiełbasa pokrojona w półtalarki(...)Jeżeli lubicie bardziej "wodnisty" bigos gotujcie go z przykryciem, jeżeli bardziej treściwy - bez przykrycia, wtedy większość płynu odparuje. Do lekko rozgotowanej cukinii dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory malinowe. Gotujemy jeszcze przez około 10 minut, doprawiamy i podajemy! :) Smacznego! :) Wioleta Gargula
MamaOskarkaPiotr 6 sierpnia 2018 Naturalny przepis z tylko dwóch podstawowych składników, bez dodatku cukru żelującego ani innych wspomagaczy. Składniki: Dżem truskawkowy: truskawki - 1kg cukier - ok. 250-350g Dżem malinowy maliny - 1kg cukier - ok. 450g (maliny są dosyć kwaśne, dlatego polecam spróbować dodać początkowo nieco mniej cukru, a następnie dosypać w razie potrzeby) Dżem borókowy borówki - 1kg cukier(...)truskawek, malin i borówek Naturalny przepis z tylko dwóch podstawowych składników, bez dodatku cukru żelującego ani innych wspomagaczy. Składniki: Dżem truskawkowy: truskawki - 1kg cukier - ok. 250-350g Dżem malinowy maliny - 1kg cukier - ok. 450g (maliny są dosyć kwaśne, dlatego polecam spróbować dodać początkowo nieco mniej cukru, a następnie dosypać w razie potrzeby) Dżem borókowy borówki - 1kg cukier
Pogotujmy.plcytryny lub octu jabłkowego szczypta pieprzu i soli szklanka zimnej wody Przepis na koktajl gazpacho Wszystkie składniki pokroić i zmiksować – nie trzeba bardzo gładko. Podawać jako koktajl. 7. Szprycer malinowy Nie ma nic lepszego niż wino z owocami. Uwielbiam maliny i nigdy nie mam ich dosyć Składniki szprycera malinowego: pół opakowania malin pół butelki białego wina łyżka miodu szczypta rozmarynu
Ugotowane pozamiatanepodgrzewaj, aż puszczą dużo soku i całkowicie się rozpadną. Zdejmij je z ognia i przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pesteczek. Ponownie przelej do garnka i podgrzej. Gdy przecier malinowy zacznie się gotować wlej mąkę ziemniaczaną wymieszaną w zimnej wodzie i mieszaj do czasu, aż maliny zgęstnieją i zrobi się "kisiel". Zestaw z ognia i ostudź. Masło rozpuść w rondelku(...)czekoladę i ponownie zmiksuj (krótko, tylko do wymieszania się składników). Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (papier posmaruj margaryną). Na cieście rób kleksy z przestudzonego kisielu malinowego (najlepiej łyżką). Wstaw do piekarnika nagrzanego uprzednio do 180°C i piecz przez 20-25 minut (chyba, że wolisz mniej wilgotne brownie, wtedy pie cz przez 30-35 minut
Delicious Placepodsypywania 1 żółtko 3 łyżki oleju 1 szkl. gorącej wody Farsz serowy 600 g. twarogu 2 żółtka 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki cukru pudru Sos malinowo-rozmarynowy 500 g. malin 3-4 łyżki cukru brązowego 2 sporo gałązki rozmarynu Twaróg zmiel w maszynce jeden raz (ja dokładnie zmiksowałam go blenderem). Dodaj do niego żółtka, cukier z wanilią(...)kółka szklanką, nakładaj łyżeczką farsz serowy i zlepiaj pierogi. Pierogi wrzucaj na leciutko osolony wrzątek, zamieszaj i gotuj, aż ciasto będzie miękkie (2-3 minuty). Podawaj z ciepłym sosem malinowo-rozmarynowym
Delicious Placebardzo mocno gęstnieją. Dżem również w takiej wersji jest dużo smaczniejszy, a z czekolady robi się świetna chrupiąca skorupka :) Należy pamiętać, żeby czekoladę położyć na jeszcze ciepły sos malinowy, żeby zdążyła się rozpuścić, a dopiero kiedy deser przestygnie wsadzić go do lodówki. Bardzo polecam wypróbować. Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego 1/2 szklanki płatków ryżowych ksylitol, miód lub stewia (u mnie(...)mieszając, aż płatki wyraźnie zgęstnieją, na koniec dodać mielonej wanilii. Przełożyć masę do blendera i zmiksować przez chwilę. Następnie przełożyć do miseczki, pucharka lub słoiczka, na to wyłożyć sos malinowy i posypać go pokrojoną czekoladą. Można zjeść go na ciepło, albo po przestudzeniu wsadzić do lodówki na kilka godzin lub na całą
Healthy food explorerlitr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 cukier waniliowy -2 łyżki maki pszennej -3 żółtka -250g masła lub margaryny DODATKOWO -500g malin -1 galaretka malinowa -pół łyżki żelatyny -1 i 3/4 szklanki wrzątku Blaszkę 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i miskujemy chwilę, następnie dodajemy 2 żółtka-miksujemy. Dodajemy(...)mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy ostudzoną masę budyniową. I krem gotowy. Kremem przekładamy spody biszkoptowe czyli spód-krem-spód i krem. WARSTWA MALINOWA Do miski dajemy galaretkę, żelatynę i wrzątek, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, gdy zacznie tężeć wykładamy na ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułagodny smak. To dla mnie nieustające źródło kulinarnych inspiracji! Z kaszy zrobiłam już kilka serników i kremów do tortów czy ciastek. Nie mogło jej zabraknąć w letnim deserku! Mus malinowy to zdecydowanie HIT SEZONU LETNIEGO! Dobrze schłodzony niesie ukojenie w upalne dni... musicie spróbować. 😇 Składniki: na 4-5 małych porcji 100 g kaszy jaglanej 100 g białej czekolady(...)ilością mleka. 2/3 masy jaglanej przekładamy do oddzielnej miseczki, a do pozostałej części wrzucamy maliny i dalej blendujemy. Do małych deserowych kubeczków/szklaneczek dodajemy kolejno: kilka małych łyżeczek masy malinowej, kilka łyżeczek masy białej, kilka malin na samym wierzchu. Deserki przed podaniem schładzamy przez kilka minut w lodówce. Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia EllieCiasto Malinowy Przysmak – Kolejna pychotka w Małej Cukierence. Ciasto jest bardzo ciekawe i smaczne. Jest z dużą ilością owoców w budyniowej piance, na kruchym cieście. Ładnie pachnie wanilią i podpieczonymi owocami. Ja użyłam malin i borówek. W przygotowaniu jest proste. U mnie ciasto zniknęło błyskawicznie :), tak smakowało moim gościom. Na pewno nie raz u mnie zagości. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis(...)gazetki „Przyślij przepis” z 2014 roku.) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Malinowy Przysmak Składniki: Ciasto: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) 250g schłodzonego masła 5 żółtek Piana budyniowa: 5 białek 120g cukru pudru 2 łyżeczki cukru
Mała Cukierenka