Sałatka z rukolą, pomidorkami i szynką parmeńską to nasza propozycja na szybką i pyszną kolację. Sałatkę tą przygotujecie dosłownie w 10 minut i z całą pewnością
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron jest zawsze dobrym pomysłem na obiad. Szczególnie taki z dużą ilością dodatków i pysznego sosiku, a do tego zapieczony pod warstwą mozzarelli to już bajka
karmelowypołowę parmezanu i dokładnie ze sobą mieszamy. Ściągamy patelnię z ognia dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy z makaronem - mają się ściąć tylko na rozgrzanym makaronie - ma powstać sos. Wykładamy na talerze i ścieramy resztę sera. Smacznego
Moje-pitraszeniekremowa zupa drobiowa Sosy jasne sosy jasne sosy i sosy do sałatek ciemne sosy sosy ziołowe Sałatki wszystkie słone sałatki sałatka z ryżu, makaronu, drobiu, krewetek zielona sałata sałatki z pomidorów, z serem i mięsem różne sałatki z surowych i gotowanych składników Potrawy z jaj jajecznica, jajko sadzone, omlety omlety, jajecznica, jajko sadzone, suflety
Pomysłowa kuchniaSkładniki pęczek zielonych szparagów 200 ml śmietany kremówki (30 %) 100 g szynki parmeńskiej (lub innej, najlepiej dojrzewającej) 1-2 garście świeżo startego parmezanu sól (himalajska
OliveandThymeSzparagi owinięte nitkami makaronu i lekko zrumienione, położone na pesto z zielonego groszku i rukoli. Całość posypana uprażonymi ziarnami słonecznika i startym parmezanem. Pyszna potrawa, która
Oryginalny smakrzepakowym obsmażamy plasterki czosnku z cukinią. Po chwili dodajemy szpinak. Smażamy, aż szpinak zmniejszy swoją objętość, a cukinia będzie półtwarda. Doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron podajemy z warzywami. Warto posypać danie dobrej jakości włoskim serem, może to być starty twardy parmezan czy grana padano, ale i pokruszona, miękka i delikatna ricotta
Moja smaczna kuchniamrożonej zielonej fasolki - 1 kulkę mozzarelli Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 400 ml śmietany 18% - 1 żółtko - 100 g tartego żółtego sera - 1 łyżeczkę bazylii - 1 łyżeczkę granulowanego czosnku - sól i pieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy do miski. 2. Mrożone warzywa wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez 3 minuty. Następnie odcedzamy
Bez CebuliKolejne danie z serii dyniowej na mym stole zagościło. Dynia dopóki ją jeszcze zakupię u zaprzyjaźnionej pani będzie królowała na mym stole, są takie odmiany które
Moje Małe Czarowaniestopniach C bez przykrycia około 5-10 minut dłużej (w zależności jak szybko nagrzewa się nasz piekarnik) niż podany jest czas gotowania makaronu. Wg gustu przez pieczeniem możemy posypać wierzch zapiekanki żółtym serem
Pyry na GazO tym, że makarony to nasza miłość, wie każdy, kto zna nas choć trochę. Możemy jeść je codziennie, pod każdą postacią. W sosach, z warzywami, owocami
OliveandThymeśmietankę, wymieszać. Dodać zioła i smażyć do czasu aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego. 1. Podsmażyć kawałki kurczaka 2. Dodać serem i śmietankę 3. Pomieszać wszystko i gotować do czasu, aż sos zgęstnieje Pobierz wersję do druku: Pobierz Kurczak w sosie śmietanowym
KuchniaWeDwoje.plMoje ulubione spaghetti z domowym pesto i tartym parmezanem – gotowe w 20 minut. Nic dodać nic ująć – spróbujcie koniecznie zrobić
KuchniaWeDwoje.plwrzucić małże, wymieszać cała zawartość patelni, tak żeby małże nabrały aromatu czosnku, wina i pietruszki. Zostawić na ogniu tak ok 3 minuty. Ugotowany makaron przekładamy na talerz, zalewamy sosem i mulami. Podajemy oprószony serem grana padano i zieloną pietruszką :D Mamma
MarciochaKucharzy