Wegetariański przysmak z serem tofu. Składniki 250 g tofu (u mnie naturalne bio ) 250 g groszku papryki kolorowe, po połówce 200 g makaronu sojowego ( może być ryżowy ) 100 g grzybów shitake 200 g kiełków soi ( moga byc inne ) sól 150 ml bulionu drobiowego ( u mnie ekologiczny bezglutenowy ) Marynata : 3 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki keczupu 2 łyżeczki tabasco Przygotowanie
R'n'G Kitchenzapomniałam. Teraz powracam do dań ze szpinakiem, ponieważ można przyrządzać go na rożne sposoby i wtedy smakuje doskonale. Doceniam stare smaki, ale ser fetta zdecydowanie zrewolucjonizował mój szpinak. Dzisiaj propozycja, którą możemy wykorzystać jako dodatek do makaronu lub po prostu zjeść bez łączenia. SKŁADNIKI: 450 g. mrożonego szpinaku 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3-4 ząbki czosnku
W kuchennym oknie Ewyzapiekankę pietruszką. P.S. To danie można przygotować wcześniej i na drugi dzień zapiec. Wymaga ono wtedy dłuższego czasu zapiekania. Wtedy też lepiej posypać zapiekankę serem jak już dobrze się rozgrzeje. Najlepiej wybrać gruby i krótki makaron, wtedy jest łatwiej go wymieszać z sosem. Ja odkryłam kolejną makaronową nowość, mianowicie radiatori. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara
codojedzeniaDzisiaj światowy dzień makaronu. Dlatego też i na blogu pojawia się przepis na niego w towarzystwie sera i brokułów. Proste danie, które polubił nawet mój wybredny syn :) Przepis jest na dużą porcję, jest jednak tak pyszny,że nigdy nic nie zostaje. 500 g suchego makaronu brokuł 2 żółtka 1 czubata łyżka musztardy francuskiej
Polska Zupamieszając by się nie przypalił i nie rozpadł. Podawać na głębokim talerzu posypując cienko ustruganymi płatkami parmezanu ( jak się nie ma nożyka do serów to doskonale sprawdza sie obieraczka do warzyw) i posypany świeżymi ziołami. * Gotuję makaron do miękkości bo chcę by ,, wypił" sos - a makaron al'dente obklei się nim , może nawet część wchłonie ale nie zrobi się ,, glajzdykowaty
Buniabaje w kuchniwcześniej, owinąć folią spożywczą i wstawić w zimne miejsce. Zapewniam że nic się nie stanie i nazajutrz po upieczeniu będą tak samo pyszne :) Składniki: Dla 4 osób: 1 opakowanie makaronu "Gniazda" np Międzybrodzki ok 35 dkg mięsa mielonego z łopatki lub szynki 1 cebula biała 3 małe ząbki czosnku kilka listków świeżej bazylii ok 20g papryki czerwonej ok 20g papryki(...)kolendry suszonej 20 dkg sera żółtego w kawałku (np Gouda) 1/2 mielonej ostrej papryki Dodatkowo: 4 łyżki mąki do obtoczenia kotlecików olej do obsmażenia Sos a'la salsa: 2 duże pomidory 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano suszonego lub świeżego 1/3 łyżeczki pieprzu 1//2 łyżeczki chili w proszku Sposób przygotowania: 1. Makaron wrzucamy do gotującej, osolonej wody
Kuchnia w czekoladzieznalazła się ona mniej więcej w połowie makaronu. Na jedną parówkę nabijamy około 5-6 sztuk makaronu. Makaron z parówkami wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do pożądanej miękkości. Przekładamy na talerz. Dokładamy pokrojony na mniejsze części ser żółty. Polewamy ketchupem. Gotowe
Smaki Na Talerzudomu… i w kuchni. Pierwsze zaplanowane danie gotowe, zapiekanka makaronowa z kiełbasą. Jak już nie wiem co wymyślić na obiad sięgam po makaron i kiełbasę. Potem przeglądam spiżarkę i lodówkę aby znaleść coś na sos. Ser żółty lub mozzarella zawsze mam w lodówce ale skończyły mi się pomidory w puszce. Nie przejęłam się zbytnio tym faktem. Zrobiłam(...)garnku ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Wymieszaj makaron z sosem i kiełbasą. Przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Posyp zapiekankę mozzarella i wstaw do piekarnika nastawionego na 175ºC. Zapiekaj przez 25 minut. Wymij z piekarnika i posyp szczypiorkiem. Zapiekankę można przygotować wcześniej. Posypaną serem można wstawić do lodówki, a na drugi dzień zapiec. Czas zapiekania będzie
codojedzeniauraczyć niezapowiedzianego głodnego wędrowca. Nie zabrakło w nim ziół, aromatycznego oleju pachnącego suszonymi pomidorami i czosnkiem. Chwila na patelni i danie gotowe. Polecam wszystkim głodnym! Składniki: ok. 300 g makaronu krótkiego, np.: świderki, penne, kolanka, wstążki, itp. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duuuuży pomidor albo 2 średnie przyprawy: vegeta natur, pieprz, lubczyk, suszona(...)makaron w osolonym wrzątku. Gdy danie na patelni jest gotowe sprawdzam smak, ewentualnie dodatkowo doprawiam, np. lubczykiem i ostrą papryką, vegetą. Na talerzu układam makaron i polewam farszem z patelni, mieszam, posypuję świeżą natką i serem. Smacznego
Zasmakuj Kuchniminut. Dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Włóż makaron do dużego naczynia żaroodpornego i wymieszaj go z sosem mięsnym i 1/4 beszamelu. Następnie wyłóż na niego resztę beszamelu i posyp tartym parmezanem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 oC (z termoobiegiem) przez 2o do 25 minut, aż ser się rozpuści i całość lekko zarumieni. Smacznego! English version Baked(...)grated parmesan cheese. Bake in a pre-heated oven to 180 oC (fan forced) for 2o to 25 minutes until the cheese has melted and lightly browned. Enjoy! Artykuł Makaron z mięsnym sosem zapiekany pod beszamelem / Baked pasta with meat and bechamel pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowysmaczny obiad. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka 1 brokuł 3/4 opakowania makaronu creste (lub innego) 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów 1 duża marchewka 1 duża śmietana 18% (330 g) 3 ząbki czosnku 90-100 g żółtego sera oliwa do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę(...)dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem oleju i soli. Ugotować w niej makaron (krócej o 2-3 minuty niż podaje się na opakowaniu). Brokuła umyć, obrać w różyczki i ugotować na parze lub w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Pomidory z puszki, marchewkę, czosnek i ser zblendować na gładką masę, dodać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem, chilli i szczyptą gałki
Passions hobbies lifebędę rozwodzić się długo na jej temat, wystarczy spojrzeć na składniki by stwierdzić, że jest pyszna :-) Składniki na dwie spore salaterki: 30 dag żółtego sera w kawałku 30 dag szynki drobiowej w kawałku 250 g makaronu koraliki (lub innego drobnego) 1 zielony ogórek 1 czerwona słodka duża papryka puszka kukurydzy konserwowej zielony groszek 400 g (może być mrożony) kubek majonezu(...)granulowanego szczypiorek - kilka gałązek Wykonanie: Makaron ugotować z dodatkiem soli wg opisu na opakowaniu. Przelać go wodą, odsączyć i pozostawić do wychłodzenia. Groszek ugotować tak by był jędrny - nie rozgotować go, pozwolić mu ostygnąć. Kukurydzę odsączyć, ogórka obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę, podobnie postąpić z serem i szynką. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki
Poezja Smaków - blog kulinarnyjako przekąski przy serialowym seansie, a raczej w normalnych godzinach posiłków. Dlatego od czasu do czasu, gdy na obiad przyrządzam zupę, zamiast podawać ją z makaronem, ryżem itd, podaję ją z nachosami zapieczonymi z serem. Do zimowej pomidorowej, na którą przepis znajdziecie tu –>KLIK pasują idealnie. Ale nie da się ukryć, że jest to także najlepsza przekąska
Mienta blogSałatka z cieciorką, kurczakiem itd... 7. Sałatka z tortellini i kabanosami 8. Sałatka makaronowa z suszonym pomidorem i serem camembert 9. Sałatka kebab - gyros 10. Sałatka z makaronem ryżowym i wędzonym kurczakiem 11. Sałatka z wędzonym kurczakiem 12. Sałatka król imprezy 13. Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym
kruche babeczkiKiedy pomidory się rozpadną dodaj puree z dyni. Duś. Makaron wymieszaj z gotowym gęstm dyniowym sosem. Formę dużą, prostokątną nasmaruj oliwą z oliwek i wyłóż makaron. Posyp gęsto parmezanem. Zapiekaj do pół godziny ,aż ser się rozpuści. Podawaj z parmezanem, ot i cała filozofia. Buon appetito
Z Kuchni Do Kuchni