oliwek, olej kokosowy, czy też masło roślinne. Wprowadź do swojej diety duże ilości białka i tłuszczów nienasyconych. Ich źródłem są jajka, mleko, nabiał, sery śmietankowe i mięso. Jedz łatwo przyswajalne węglowodany: kasze, ryże, makarony i pieczywo z pełnego ziarna, a także owoce. Jeżeli zależy Ci na długotrwałym efekcie, zmianę diety rozpocznij poprzez stopniowe zwiększanie ilości spożywanych kalorii. Upewnij się jakie
Codogaramiseczki z zupą. Ja nie dodawałam do tej zupy wcale śmietany, wystarczyła mi sama feta. Zupę rozlewamy do miseczek, przed podaniem posypujemy pokruszonym serem feta i posypujemy obficie koperkiem. Można podawać z ziemniakami, makaronem, ale można również samą, dla mnie sama była najlepsza. Smacznego
Smaczne Zdroweświeżego mięsa i zmielmy go samodzielnie w domu. Wino również nie może być z pierwszej lepszej sklepowej półki. Złe połączenie zaburzy smak dania. Dobry makaron, ugotowany koniecznie al dente. No i parmezan - tego wspaniałego sera nie zastąpi zwykły, polski ser. by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnimieszając, aż sos zacznie gęstnieć. 9. Przyprawić solą, pieprzem oraz, opcjonalnie, kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki. 10. Sos podawać z makaronem al dente. Każdą porcję można posypać drobno startym twardym serem. Smacznego
W mojej kuchniTakie zapiekanki w zimowe dni to skarb bo rozgrzewają zziębnięte ciała a i energii dodadzą. Wystarczy dodać ulubione składniki i danie gotowe. Ja tym razem zaszalałam
Moje Małe CzarowanieDziś przedstawiam rewelacyjny przepis na bardzo jesienne danie, które świetnie sprawdzi się jako propozycja obiadowa dla całej rodziny. Ulubiony makaron z kurczakiem i dynią w śmietankowym
karmelowyPotem robimy sos koperkowy. Do blendera wkładamy koperek, dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny i przyprawy, a następnie miksujemy. Gotowy sos mieszamy z makaronem, dodajemy cieciorkę i znowu mieszamy. Do smaku posypujemy potrawę serem. Prosto i smacznie. ***** We cook the pasta according to instructions on the package and slightly cool it. Then we do a dill sauce
Projekty ze smakiemdanie makaronowe ( tu najdziesz inne makaronowe propozycje) , we włoskim klimacie- pełnoziarnisty makaron typu spaghetti w kremowym sosie Carbonara. Wersje Carbonary są różne, jednak oryginalnie ten sos przygotowuje się na jajkach (które nie mogą się ściąć, a tylko utworzyć gładki sos), bez dodatku śmietany, z pancettą, a serem- parmezanem- posypuje się wierzch dania. W skład mojej Carbonary wchodzi podsmażony boczek(...)dorzucić sprasowany czosnek. Po około 1 minucie wlać wino i smażyć do momentu odparowania. W międzyczasie żółtka połączyć ze śmietaną, startym serem, doprawić i mieszankę wlać na patelnię. Przesmażyć, aż całość lekko zgęstnieje. Przełożyć ugotowany makaron, wymieszać całość. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaNie wiem czemu jeszcze do tej pory na blogu nie znalazło się czerwone pesto? Przecież jemy je na okrągło, no ale nadrabiam i dziś przepis na
Moje Małe CzarowanieDziś trochę historii o pochodzeniu słowa lasagne. Jest kilka teorii skąd pochodzi to słowo. Jak wiele włoskich kulturalnych i intelektualnych osiągnięć może pochodzić ze starożytnej Grecji
wegetalerzepokrojone pomidory oraz przecier pomidorowy, wszystko mieszamy i dusimy około 40 minut. Makaron (ja użyłam razowego tagliatelle) ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem (można posypaś tartym serem
magiczna kuchnia Kasimogło być inaczej, na obiad musiał być makaron. Wszak dziś Światowy Dzień Makaronu. U nas w pysznej ziołowej zapiekance z trzema rodzajami sera, brokułami, marchewką i wędzoną kiełbasą z gęsiny.” Czytaj więcej
Wiem co jemprzecierem. Przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 15 minut tak by warzywa stały się miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy do miseczek. Posypujemy serem i podajemy. Moje dzieciaki zażyczyły sobie do tej zupy makaron
Dzieje kuchennej WiewióryDodatkowo jest ona źródłem żelaza, cynku, witaminy B i białka. Tak przyrządzoną wątróbkę można podawać z ziemniakami lub makaronem. Jeśli dani będzie podawane z makaronem, to można je już na talerzu posypać utartym żółtym serem (najlepiej parmezanem, grana podano albo cheddarem). 500 g kg wątróbki drobiowej 250 g mrożonych grzybów (pokrojonych w grubą kostkę) 1 średni brokuł 1 cebula łyżka
Trzeci talerzDziś ciąg dalszy palących dań. Potrzebowałam endorfin, a kapsaicyna sprawdziła się doskonale! Dodatkowo bardzo krótki czas przygotowania. Akurat dziś nie miałam ochoty długo stać przy garach
zabawa smakiem