makaron smażony - 5576 przepisów (strona:122/372)

Weekend u Mamy: Spaghetti ze szpinakiem i fetą 229

podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pomidory i smażymy 10 minut, aż pomidory całkowicie się rozpadną. Dodajemy szpinak i smażymy, aż szpinak znacznie zmniejszy objętość Wlewamy śmietankę, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. 3. Na talerze wykładamy makaron, a na niego duszony szpinak. Całość posypujemy pokruszonym serem feta i polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego

My Culinary Art
Szybkie spaghetti bolognese 215

sera żółtego 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek suszona bazylia oregano papryka słodka pieprz i sól Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez prasę czosnek. Po chwili dorzucamy mięsko, dodajemy sól, pieprz, oregano, bazylię i paprykę. Całość smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i czekamy do zagotowania

Kolejny blog o gotowaniu
Cannelloni po meksykańsku 151

łyżki oleju sól, pieprz ulubione przyprawy (u mnie ostra papryka, zioła prowansalskie, tymianek, czosnek) sos beszamelowy (poprzedni post) Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy warstwami ok. 3 min. Odstawiamy do ostygnięcia. 2.Przygotowujemy farsz: rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy cebule na złoty kolor. 3. Między czasie kroimy pieczarki i gotujemy ok 5 min. 4. Do cebuli dodajemy mielone mięso i przyprawiamy(...)Całość zalewamy pomidorami z puszki i posypujemy połową żółtego, startego sera. 7. Cannelloni faszerujemy i ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym cienką warstwą sosu beszamelowego. 8. Po pierwszej warstwie makaronu, smarujemy kolejną porcją sosu i czynność powtarzamy, aż do wykorzystania całego makaronu. 9. Wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku przez 30min w 150 stopniach. Smacznego

FITBUuK
Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami 160

łyżeczka cukru trzcinowego sok z 1 limonki 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżki oleju kokosowego 250 g świeżych boczniaków 200 g makaronu ryżowego * PRZYGOTOWANIE W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć grubo posiekane: cebulę, czosnek oraz imbir. Smaż przez 5 minut. Następnie dodaj trawę cytrynową (świeżą natnij i końcówkę zmiażdż nożem), liście kafiru oraz kilka łodyg kolendry. Wlej wodę

Food Square
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 111

oliwie, dodajemy mięso i je podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy ze starta mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Krewetkowe Kielichy 158

patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i przesmażamy na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy krewetki i całość smażymy przez parę minut. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do krewetek. Doprawiamy sporą ilością sosu sojowego i sosu chili. Na dnie kieliszków układamy makaron. Na nim układamy krewetki ze sporą ilością sosu.  Następnie kroimy pomidorki koktajlowe na pół i wkładamy

Taste Therapy
czekoladowy makaron na słodko 170

makaronu czekoladowego 2 jabłka 1 łyżka masła 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki cynamonu 100 g sera twarogowego Makaron ugotować al'dente w lekko osolonej wodzie. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić jabłka, smażyć mieszając do czasu aż lekko zmiękną. Dodać miód i cynamon. Mieszać do chwili aż miód się rozpuści i ładnie

6niebo
Greckie inspiracje: Makaron z bakłażanem, oliwkami, sosem pomidorowym i smażonym serem halloumi 173

ząbki czosnku - ser halloumi - oregano, bazylia, tymianek, sól morska, pieprz - oliwa z oliwek Makaron gotujemy al'dente.  Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę  bakłażana, solimy i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, zmniejszamy ogień(...)redukujemy aż cała woda odparuje.  W tym czasie na drugiej patelni mocno rozgrzewamy olej i smażymy pokrojony w plastry ser na złoty kolor.  Gdy sos uzyska pożądaną gęstość, dodajemy oliwki, zioła, pieprz i sól.  Na patelnie dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy z sosem. Wykładamy do głębokich telerzy, na wierzchu układamy halloumi. Smacznego

Cook&Love
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 315

cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron i fasolę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy kurczaka wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka, smażymy, aż mięso nie będzie surowe dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat, dusimy pod przykryciem co jakiś czas

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Uszka pełnoziarniste z warzywami 169

Moim znajomym, i tym nieznajomym, makaroniarzom, makaronoholikom i kluskolubom życzę wszystkiego najsmaczniejszego bo dzisiaj jest Światowy Dzień Makaronu ! Makaron jest uniwersalnym produktem i nadaje się chyba do wszystkiego - można go prostu ugotować i polać czymś, podać na słodko lub wytrawnie, zapiekać, smażyć, wrzucić do zupy. Jest dobrym pomysłem na zwykły dzień, ale także na wykwintną kolację. No i chyba wszyscy

Smaczna Pyza
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym z cukinią 460

Umyj kurczaka i pokrój na małe kawałki. Umyj cukinię i pokrój w plasterki, a później na cztery części. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć kurczaka. Kiedy kurczak będzie już lekko podsmażony dodaj cukinię i smaż dalej. Gdy kurczak i cukinia się już zezłocą dodaj passatę pomidorową. Poczekaj, aż sos zacznie się gotować. Do małej

Moja Micha
Meksykańska lazania z patelni / Mexican skillet lasagna 215

sól i pieprz do smaku Składniki na resztę lazanii: 100 g makaronu lasagne (w wersji bez gotowania), połamanego na 3 części 2 szklanki startego ulubionego sera (mozzarelli, cheddara lub innego) posiekana świeża kolendra, do podania Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na dużym ogniu olej, włóż mięso i smaż przez 3 minuty, do zarumienienia. Następnie dodaj cebulę(...)smaż prze kolejne kilka minut. Dodaj czosnek, smaż przez 2 minuty, a następnie wmieszaj kmin, cynamon, kolendrę i chilli. Smaż przez minutę i wlej sos sporządzony z saszetki lasagne wymieszanej z wodą, passatę, fasolę i kukurydzę. Na koniec dodaj makaron, wymieszaj i gotuj całość przez 10-15 minut, aż makaron zmięknie. Dopraw danie solą i pieprzem jeżeli będzie to konieczne

karmelowy
Makaron z czosnkiem niedźwiedzim i warzywami 138

podsmażyć. Następnie dodać mięso mielone i nadal smażyć. Pokroić pomidora i dodać na patelnię. Mieszać co jakiś czas i smażyć. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Dodać opakowanie Bukietu warzyw i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając co jakiś czas. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać i podsmażyć jeszcze ok. 3 minuty. Po tym czasie wyjąć i podawać ciepłe.  Osobiście użyłam

Gotuję Testuję
Makaron z klopsikami w sosiem pomidorowym 192

nowszej wersji danie:) Zapraszam do odrywania klasyki na nowo ;) Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym   Składniki: 40 dag makaronu spaghetti 30 dag mięska mielonego 1 jajko ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej sól pieprz olej do smażenia 1 puszka pomidorów bez skórki 1 cebula 1 łyżka oleju tymianek Przygotowanie: Mięso mieszamy z bułką tartą, jajkiem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku(...)mięsa mielonego. Formujemy klopsiki i smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pozostawimy je jeszcze pod przykryciem przez kilka minut na małym ogniu. Cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy rozdrobnione pomidorki z puszki, całość dusimy 7 minut.  Sos doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.  Makaron gotujemy al dente. Pulpety podajemy z makaronem

Lawendowe Niebo
Trójkolorowy makaron z kurkami w sosie śmietanowym 262

dedykowanej do sosów) sól i pieprz do smaku około 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurki płuczemy, większe kroimy na pół (wzdłuż) mniejsze zostawiamy w całości. Cebulę siekamy i podsmażamy chwilę na maśle, następnie dodajemy przygotowane wcześniej kurki. Całość smażymy około 6-8 minut mieszając (na średnim ogniu(...)koniec doprawiamy szczyptą granulowanego czosnku, solą (u mnie himalajska) i pieprzem (nie żałujmy go). Mieszamy, jeszcze chwilę smażymy. Zmniejszamy płomień, dodajemy 3 łyżki śmietany, szybko mieszamy. Dodajemy około łyżki (lub ciut więcej) posiekanego koperku, mieszamy. Następnie dodajemy nasz ugotowany makaron, mieszamy aby sos pokrył makaron. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Po wierzchu posypujemy resztą koperku. Podajemy od razu. S macznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania