tylko trzy składniki i ugotować posiłek żeby się najeść, jakie to będą składniki i co z nich ugotujesz, przyrządzisz? Makaron, truskawki i śmietanka - makaron z truskawkami, ulubione danie z dzieciństwa. Lub jajko, szpinak i czosnek - szpinak smażony z jajkiem. 10. Śniadanie do łóżka czy na tarasie? Na tarasie, z widokiem na góry w moim drewnianym domku w góralskiej wiosce, który
W kuchni Karmel-itkiłyżeczka mielonej wędzonej papryki 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 800 ml bulionu wołowego 2 łyżki ryżu 150-200 g makaronu kluski lane koperek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i smażymy przez chwilę, by aromaty i smaki nabrały
R'n'G Kitchenjajko sól pieprz około 3 łyżki startego parmezanu 3 ząbki czosnku Wykonanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie. W czasie, kiedy makaron się gotuje ja kroję boczek na plastry, a potem w drobną kostkę i wrzucam do woka i smażę. Potem wrzucam posiekany czosnek, lekko rumienię. W głębokim talerzu widelcem roztrzepuję jajko z żółtkami, doprawiam pieprzem i odrobiną soli, gdyż boczek
Blondynka Gotujewymaga cierpliwości ale efekt końcowy jest tego wart. Zapraszam! Składniki 2 piersi kurczaka 1 puszka pomidorów w puszce makaron cannelloni (nieugotowany) 150 ml mleka 150 ml wody 1 mozzarella 1 szklanka tartego sera emmentaler (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i smażymy na patelni, doprawiamy curry, kurkumą, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryką. Dodajemy pomidory w puszce i gotujemy przez
Delusional Trinedomu, nie ma dla mnie znaczenia jaki ma kształt (choć nie ukrywam, że najbardziej do łazanek pasują mi rurki [pióra] :) ). Składniki: 1/4 główki białej kapusty cebula 2 średnie szt. makaron ok 200 g (u mnie Lubella Pióra nr 17) kiełbasa 1-2 pętka sól, pieprz Makron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kapustę kroję w kostkę(...)smażę aż się pięknie przyrumieni i wykładam do dużej miski. Teraz kolej na cebulę, wrzucam na patelnie, obficie posypuję pieprzem i smażę aż będzie miękka i złocista. Również przekładam ją do miski. Na koniec do miski dodaję makaron i całość mieszam. Przed podaniem warto podsmażyć, ja lubię też polać delikatnie keczupem :) Smacznego
Kuchnia Vikiodsączamy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę - szklimy na rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy kurki i pod przykryciem smażymy razem jeszcze około 10-15 minut (w razie konieczności dodajemy trochę wody). W tym czasie gotujemy makaron według wskazań z opakowania. Do cebuli i kurek dodajemy ser gorgonzola i często mieszając czekamy aż się rozpuści. Śmietanę lekko solimy
peggiwkuchnikurczaka kroimy w kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek i cebulę, po kilku minutach dodajemy kurczaka i całość smażymy, dodajemy pokrojone pomidory i wszystko mieszamy. Dodajemy mascarpone i mieszamy całość, doprawiamy solą i pieprzem, wykładamy na ugotowany makaron i gotowe :) Smacznego !!! Pierś z kurczaka w sosie z mascarpone i suszonymi pomidorami
Kuchnia na wzgórzumrożonego 10 pieczarek 2 małe cebule 4 ząbki czosnku 20 dag śmietany 18% olej sól, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa - do smaku makaron wstążki Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek wyciskamy i razem smażymy do zeszklenia. Kurczaka myjemy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do cebuli. Gdy mięso będzie usmażone doprawiamy je solą(...)Następnie dodajemy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy gałkę muszkatołową, solą i pieprzem. Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry, rumienimy na rozgrzanej patelni i dodajemy do sosu. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (al dente) i dodajemy do sosu. Całość delikatnie mieszamy, cały czas podgrzewając
Qchnia po prostućwiartki. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy roztarty czosnek oraz oregano i smażymy ok. 1 minuty. Następnie wrzucamy brukselkę i smażymy ok. 5-10 minut żeby brukselka nam zmiękła. Teraz wlewamy śmietankę i sok z cytryny. Na koniec dodajemy ugotowany makaron al dente. Na talerz wykładamy makaron, a na wierzch kładziemy kawałki boczku i posypujemy parmezanem jeżeli oczywiście mamy
Kuchenne Wariacjemascarpone. Całość dokładnie mieszam. W woku rozgrzewam oliwę wrzucam posiekany czosnek i posiekaną chilli. Mieszam. Następnie dodaję krewetki i smażę przez minutę). Podlewam winem i gotuję. Gdy troszkę odparuję dodaję wcześniej przygotowany sos. Mieszam, aż będzie gorący. Odcedzam niedokładnie makaron i dodaję do sosu. Chwilkę podgrzewam. Zdejmuję z ognia dodaję masło pokrojone w małe kawałki. Mieszam aż masło się rozpuści
Brzuszki Łakomczuszkiprzyprawy, pomieszać żeby się wszystko ładnie połączyło ( ja lubię dodać więcej papryki słodkiej, wtedy nie czuć tak kwasku pomidorów ) smażyć, aż cebula zmięknie. Dodać pomidory w puszce razem z sosem, redukować ( nie za dużo ). Dodać pokrojone suszone pomidory lub całe. Makaron wrzucić do wrzątku na 10 min, odcedzić przełożyć na talerze polać sosem, posypać drobno startym parmezanem i ......... Smacznego
Gaździnka warzyząbki czosnku oliwa 50g twardej słonej ricotty albo sera capri sól pieprz bazylia garść oliwek 200g makaronu (np. penne, rigatoni, fusilli) Bakłażan pokroić w 1cm kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek posiekać, z cebulą zeszklić na oliwie. Dodać bakłażan, smażyć często mieszając. Wlać pomidory, zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu ok 7 minut. Sos doprawić do smaku solą
Obiad gotowyCebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni. Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku. W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18%, dwa żółtka i starty parmezan. Sos posoliłam,dodałam pieprz i przyprawę do spaghetti carbonara firmy KAMIS. Makaron do spaghetti ugotowałam al dente. Do podsmażonego boczku i cebuli dodałam sos i wymieszałam
potrawyregionalneoliwy z oliwek 1 – 2 łyżki drobno startego grana padano Wykonanie: Szpinak przepłucz pod wodą, osusz i usuń twarde łodyżki. Makaron ugotuj al dente. Sos: W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką. Całość gotuj na małym ogniu 5 minut, następnie zblenduj
Moja pasja smakułyżeczki majeranku - 2 łyżki oliwy z oliwek - starta skórka z 1 cytryny - sól, pieprz - oliwa z oliwek do smażenia - kilka listków świeżej szałwi Zaczynamy od zagniecenia ciasta na ravioli (po sposób przygotowania zajrzyj: tutaj ) Źródło: internet W czasie gdy makaron "odpoczywa" w lodówce, zabieramy się za nadzienie do naszego ravioli. W misce mieszamy ricottę, parmezan, pecorino, majeranek, oliwę(...)kwadraciki (w miejscach łączenia się placków). Tak samo postępujemy z pozostałymi plackami makaronowymi. Pierożki gotujemy około 4 minut w osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek i smażymy listki szałwi. Gdy staną się one chrupiące, przekładamy na papier kuchenny. Na patelnię wrzucamy ugotowane pierożki, podlewamy 3 łyżkami wody i posypujemy łyżeczką startego sera pecorino. Ravioli smażymy kilka minut
W mojej holenderskiej kuchni