makaron smażony - 5576 przepisów (strona:125/372)

Zoodle alla Alfredo – makaron z cukinii w sosie light 238

warto tak powstałe cukiniowe kluski przeciąć, żebyście nie musieli – jak ja tymi krótkimi rączkami – nagle wyciągać z garnka 2 metrowego makaronu W dużym rondlu rozgrzewamy małą porcję masła i wrzucamy na nią cukinię. Smażymy krótko, mieszając, tylko do momentu gdy warzywo lekko zmięknie – wystarczy 4-5 minut. Zdejmujemy do miski i odstawiamy. W rondlu rozpuszczamy pozostałe masło i wciskamy przez

Karo in the Kitchen
Pomidorowe curry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 263

Następnie dodajemy zamarynowanego kurczaka. Gdy się podsmaży, wlewamy pomidory z puszki, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy sos lekko zgęstnie wlewamy mleczko kokosowe. Smażymy na wolnym ogniu do czasu uzyskania gęstego sosu. Podajemy z ryżem lub makaronem.  Smacznego ! Ania

Mój Smak na Życie
Carskie pierogi z okrasą 323

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Odławiamy na sitko i zlewamy zimną wodą , jak makaron ,żeby się zahartowały . Układamy na półmisku . Boczek z cebulką drobno siekamy i smażymy na smalcu ( tak w Rosji nie ma diety , a smalec i słonina to codzienność " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
Spaghetti bolognese dla cierpliwych 152

naciowego 2- 3 ząbki czosnku drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę 3 puszki pomidorów bez skórki lub 2 kg świeżych mięsistych pomidorów makaron spaghetti 2 łyżki domowej przyprawy do spaghetti   parmezan do posypania oliwa do smażenia sól i pieprz do smaku Przygotowanie Posiekać bardzo drobno cebulę. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o bardzo grubych oczkach (seler naciowy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fasolka szparagowa z miesem mielonym 282

Uwielbiam lato, uwielbiam lipiec, bo można się do woli cieszyć smakiem fasolki szparagowej. Przyrządzam ją prawie codziennie, nie tylko smażona z bułką bo mój ulubiony sposób to wersja a'la bolognese. Czyli makaron do mięsa mielonego zamieniam na ugotowaną fasolkę i jest pysznie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Potrawka z kurczaka z papryką 122

Podlewamy 1/2 szklanki przegotowanej gorącej wody i dusimy razem około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy przyprawy i sos sojowy, mieszamy i smażymy około 5 minut. Wlewamy śmietanę, mieszając gotujemy jeszcze minutę. Podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kaszą :) pasuje do wszystkiego :) Rady: Można dodać również posiekaną natkę pietruszki

Kolorowy Przepisownik
Makaron z jajkiem 161

podsmażoną z pieczarkami, czy po prostu warzywami. Składniki dowolny makaron  2 jajka sól pieprz Sposób Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy ugotowany makaron, chwilę go podgrzewamy, następnie wlewamy do niego roztrzepane jajka z przyprawami. Całość smażymy do chwili aż jajka się zetną.  Podawać na ciepło, polane keczupem

Kuchenne aromaty
Spaghetti oraz pesto z rukoli i smażona mozzarella 227

porażamy. Do naczynia wrzucamy  rukolę, uprażony słonecznik, czosnek oraz resztę oliwy, przyprawy i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość zmiksuj blenderem. Makaron gotujemy al denne, przekładamy do rondla dodajemy pesto, mieszamy dokładnie. Podajemy z smażoną mozzarellą. Ser kroimy w grube plasterki obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 2 min z każdej strony. Posypujemy bazylią suszoną

kgwjanczewo
Pieczony pstrąg łososiowy z cukinią i pomidorem 212

myjemy, osuszamy i  kroimy w drobną kostkę, posypujemy pieprzem i dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Cukinię obieramy, myjemy i obieramy obieraczką, aby powstał "makaron". Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy cukinię dodajmy zioła prowansalskie i sól. Smażmy do lekkiego zarumienienia. Pomidora mieszamy z kiełkami. Po upieczeniu rybę przekładamy na talerz i podajemy z warzywami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Wołowina po chińsku 177

stron z mięsa będzie obsmażona. Dorzucam pieczarki i mieszankę chińską Zmniejszam moc i przykrywam. Po jakimś czasie dodaję 1 szklankę wody i grzyby. Smażę pod przykryciem około 2 godzin co jakiś czas mieszając. Danie podałam z makaronem ryżowym

ClauditteMissCooking
LIEBSTER BLOG. 205

tylko trzy składniki i ugotować posiłek żeby się najeść, jakie to będą składniki i co z nich ugotujesz, przyrządzisz? Makaron, truskawki i śmietanka - makaron z truskawkami, ulubione danie z dzieciństwa. Lub jajko, szpinak i czosnek - szpinak smażony z jajkiem. 10. Śniadanie do łóżka czy na tarasie? Na tarasie, z widokiem na góry w moim drewnianym domku w góralskiej wiosce, który

W kuchni Karmel-itki
Mięsiwo w sosie z kluskami lanymi 138

łyżeczka mielonej wędzonej papryki 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 800 ml bulionu wołowego 2 łyżki ryżu 150-200 g makaronu kluski lane koperek sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i smażymy przez chwilę, by aromaty i smaki nabrały

R'n'G Kitchen
Carbonara 263

jajko sól pieprz około 3 łyżki startego parmezanu 3 ząbki czosnku Wykonanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie. W czasie, kiedy makaron się gotuje ja kroję boczek na plastry, a potem w drobną kostkę i wrzucam do woka i smażę. Potem wrzucam posiekany czosnek, lekko rumienię. W głębokim talerzu widelcem roztrzepuję jajko z żółtkami, doprawiam pieprzem i odrobiną soli, gdyż boczek

Blondynka Gotuje
Makaron Cannelloni z kurczakiem 160

wymaga cierpliwości ale efekt końcowy jest tego wart. Zapraszam! Składniki 2 piersi kurczaka 1 puszka pomidorów w puszce makaron cannelloni (nieugotowany) 150 ml mleka 150 ml wody 1 mozzarella 1 szklanka tartego sera emmentaler (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i smażymy na patelni, doprawiamy curry, kurkumą, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryką. Dodajemy pomidory w puszce i gotujemy przez

Delusional Trine
Łazanki 191

domu, nie ma dla mnie znaczenia jaki ma kształt (choć nie ukrywam, że najbardziej do łazanek pasują mi rurki [pióra] :) ). Składniki: 1/4 główki białej kapusty cebula 2 średnie szt. makaron ok 200 g  (u mnie Lubella Pióra nr 17)  kiełbasa 1-2 pętka  sól, pieprz  Makron gotuję według przepisu na opakowaniu.  Kapustę kroję w kostkę(...)smażę aż się pięknie przyrumieni i wykładam do dużej miski. Teraz kolej na cebulę, wrzucam na patelnie, obficie posypuję pieprzem i smażę aż będzie miękka i złocista. Również przekładam ją do miski. Na koniec do miski dodaję makaron i całość mieszam.  Przed podaniem warto podsmażyć, ja lubię też polać delikatnie keczupem :) Smacznego

Kuchnia Viki
Makaron z kurkami w sosie serowo-śmietanowym 161

odsączamy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę - szklimy na rozgrzanym oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy kurki i pod przykryciem smażymy razem jeszcze około 10-15 minut (w razie konieczności dodajemy trochę wody). W tym czasie gotujemy makaron według wskazań z opakowania. Do cebuli i kurek dodajemy ser gorgonzola i często mieszając czekamy aż się rozpuści. Śmietanę lekko solimy

peggiwkuchni
Pierś z kurczaka w sosie z mascarpone i suszonymi pomidorami 292

kurczaka kroimy w kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek i cebulę, po kilku minutach dodajemy kurczaka i całość smażymy, dodajemy pokrojone pomidory i wszystko mieszamy. Dodajemy mascarpone i mieszamy całość, doprawiamy solą i pieprzem, wykładamy na ugotowany makaron i gotowe :) Smacznego !!!           Pierś z kurczaka w sosie z mascarpone i suszonymi pomidorami

Kuchnia na wzgórzu
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i pieczarkami 182

mrożonego 10 pieczarek 2 małe cebule 4 ząbki czosnku 20 dag śmietany 18% olej sól, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa - do smaku makaron wstążki Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek wyciskamy i razem smażymy do zeszklenia.  Kurczaka myjemy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do cebuli. Gdy mięso będzie usmażone doprawiamy je solą(...)Następnie dodajemy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy  gałkę muszkatołową, solą i pieprzem. Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry, rumienimy na rozgrzanej patelni  i dodajemy do sosu. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (al dente) i dodajemy do sosu. Całość delikatnie mieszamy, cały czas podgrzewając

Qchnia po prostu
Orecchiette z brukselką i wędzonym boczkiem 174

ćwiartki. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy roztarty czosnek oraz oregano i smażymy ok. 1 minuty. Następnie wrzucamy brukselkę i smażymy ok. 5-10 minut żeby brukselka nam zmiękła. Teraz wlewamy śmietankę i sok z cytryny. Na koniec dodajemy ugotowany makaron al dente. Na talerz wykładamy makaron, a na wierzch kładziemy kawałki boczku i posypujemy parmezanem jeżeli oczywiście mamy

Kuchenne Wariacje
Szybki obiad na wieczorny głód. 350

mascarpone. Całość dokładnie mieszam. W woku rozgrzewam oliwę wrzucam posiekany czosnek i posiekaną chilli. Mieszam. Następnie dodaję krewetki i smażę przez minutę). Podlewam winem i gotuję. Gdy troszkę odparuję dodaję wcześniej przygotowany sos. Mieszam, aż będzie gorący. Odcedzam niedokładnie makaron i dodaję do sosu. Chwilkę podgrzewam. Zdejmuję z ognia dodaję masło pokrojone w małe kawałki. Mieszam aż masło się rozpuści

Brzuszki Łakomczuszki
Spaghetti 160

przyprawy, pomieszać żeby się wszystko ładnie połączyło ( ja lubię dodać więcej papryki słodkiej, wtedy nie czuć tak kwasku pomidorów ) smażyć, aż cebula zmięknie. Dodać pomidory w puszce razem z sosem, redukować ( nie za dużo ). Dodać pokrojone suszone pomidory lub całe. Makaron wrzucić do wrzątku na 10 min, odcedzić przełożyć na talerze polać sosem, posypać drobno startym parmezanem i ......... Smacznego

Gaździnka warzy
Pasta alla norma (siciliana) 111

ząbki czosnku oliwa 50g twardej słonej ricotty albo sera capri sól pieprz bazylia garść oliwek 200g makaronu (np. penne, rigatoni, fusilli) Bakłażan pokroić w 1cm kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek posiekać, z cebulą zeszklić na oliwie. Dodać bakłażan, smażyć często mieszając. Wlać pomidory, zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu ok 7 minut. Sos doprawić do smaku solą

Obiad gotowy
SPAGHETTI CARBONARA 154

Cebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni. Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku. W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18%, dwa żółtka i starty parmezan. Sos posoliłam,dodałam pieprz i przyprawę do spaghetti carbonara firmy KAMIS. Makaron do spaghetti ugotowałam al dente. Do podsmażonego boczku i cebuli dodałam sos  i wymieszałam

potrawyregionalne
Makaron penne ze szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym 212

oliwy z oliwek 1 – 2 łyżki drobno startego grana padano Wykonanie: Szpinak przepłucz pod wodą, osusz i usuń twarde łodyżki. Makaron ugotuj al dente. Sos: W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką. Całość gotuj na małym ogniu 5 minut, następnie zblenduj

Moja pasja smaku
Ravioli z trzema rodzajami sera 213

łyżeczki majeranku - 2 łyżki oliwy z oliwek - starta skórka z 1 cytryny - sól, pieprz - oliwa z oliwek do smażenia - kilka listków świeżej szałwi Zaczynamy od zagniecenia ciasta na ravioli (po sposób przygotowania zajrzyj: tutaj )  Źródło: internet W czasie gdy makaron "odpoczywa" w lodówce, zabieramy się za nadzienie do naszego ravioli. W misce mieszamy ricottę, parmezan, pecorino, majeranek, oliwę(...)kwadraciki (w miejscach łączenia się placków). Tak samo postępujemy z pozostałymi plackami makaronowymi. Pierożki gotujemy około 4 minut w osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek i smażymy listki szałwi. Gdy staną się one chrupiące, przekładamy na papier kuchenny. Na patelnię wrzucamy ugotowane pierożki, podlewamy 3 łyżkami wody i posypujemy łyżeczką startego sera pecorino. Ravioli smażymy kilka minut

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania