wieprzowiny, makaronów i pizzy. Po więcej informacji i fantastycznych przepisów zapraszam do Klubu Celebro . Składniki: 300 g makaronu fettuccine szerokie wstążki 150 g boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 ml wina białego półwytrawnego Celebro oliwa z oliwek do smażenia 150 ml kremówki 2 żółtka sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Boczek pokroić w cieniutkie paseczki i podsmażyć(...)cebulę. Do cebuli dodać boczek (odłożyć 1 łyżkę ) wlać wino i całość smażyć około 3-4 minuty. W kremówce dokładnie rozmieszać żółtka i wlać do boczku. Całość mieszać aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ugotowany al dente w osolonej wodzie makaron, wymieszać i od razu podawać. Przed podaniem posypać na wierzchu odłożonym boczkiem i oprószyć
Ala piecze i gotujepietruszki 5 kawałków grzybów shitake, mogą być suszone lub ze słoika 2 szczypty ostrej papryki w proszku sól do smaku 4 łyżki oleju rzepakowego kawałek jasnej części pora Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstawiamy. Przygotowujemy warzywa. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy w paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Jasną część pora kroimy na plasterki. Marchew obieramy(...)obsmażamy w pierwszej kolejności marchewkę. Po chwili dodajemy paprykę, pokrojone w paski grzyby shitake i cebulę oraz jasną część pora. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw ostrą paprykę, doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Podajemy z posiekaną natką z pietruszki. warzywa można wymieszać z sosem sojowym i posypać sezamem. Zamiast natki pietruszki
Moja smaczna kuchniajestem zdrowa i w dobrej formie. Tagliatelle z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi Składniki (na 4 porcje): 500 g świeżego makaronu wstążki (tagliatelle lub fettuccine) lub 400 g makaronu suchego 300 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół 150 g twardego koziego sera (można zastąpić serem feta) 2 ząbki czosnku, obrane i posiekane garść listków bazylii, drobno pokrojonych + kilka(...)dużym garnku zagotuj wodę i dobrze posól. Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu. Dodaj posiekany czosnek i pomidorki koktajlowe i smaż delikatnie mieszając przez 2-3 minuty. Dopraw solą i pieprzem, zdejmij z ognia i odstaw. Wrzuć makaron do wrzątku i ugotuj al dente. Świeży makaron wystarczy gotować od 3 do 6 minut (sprawdź informację na opakowaniu), jeżeli używasz
Chilli Czosnek i Oliwaczerwone cebule 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 kiełbasa podwawelska 8 większych pieczarek (około 250 g) – używam same kapelusze makaron łazankowy – ilość wg upodobań od 250 g do 500 g sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Drobno poszatkowaną białą kapustę przekładamy do dużego garnka, podlewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości pod pokrywką. W międzyczasie(...)solą. Chwilę smażymy, aż pieczarki lekko zmaleją. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do pieczarek i cebuli. Gdy kapusta ugotuje się do miękkości odsączamy ją na sitku, a następnie dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką, całość podsmażamy około 5 minut. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Na koniec wszystko łączymy z ugotowanym makaronem (ilość wg indywidualnych upodobań
Słodkie okruszkiłyżeczki) sól woda Czas przygotowania: 25 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Do gotującej się posolonej wody dodajemy łyżeczkę oliwy i makaron. Mieszamy, co jakiś czas. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy. Czosnek obieramy i wyciskamy na patelnię. Solimy i smażymy aż się zarumieni. Wtedy zmniejszamy temperaturę i dolewamy pół szklanki mleka. Pozostałe mleko mieszamy w szklance z łyżką mąki
Weganka gotujesmaku Wykonanie Paprykę, cukinię kroimy w kostkę. Marchewkę w paseczki. Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym i wrzucamy pokrojone warzywa. Smażymy 5-10 minut i dodajemy zioła, sos sojowy i jeszcze chwilę podsmażamy. Warzywa powinny być chrupkie. W międzyczasie przygotowujemy makaron i na koniec dodajemy do warzyw na patelni i mieszamy. Solimy do smaku
Apetyt na Zielonemięso mielone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę - smażymy. Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilkę smażymy. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Ser ścieramy na tarce do warzyw o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy na nie kolejno - makaron, mięso mielone, cukinia, ser. Ja zrobiłam dwie takie warstwy. W misce przygotowujemy sos - trzepaczką mieszamy
Pani domowapokruszony ser, cukry, jajko, śmietanę, spirytus, sodę oraz proszek do pieczenia. 2. Zagniatam ciasto, jak na makaron. 3. Przygotowane ciasto rozwałkowuję na grubość 5mm. Foremką w kształcie kwiatuszka wykrawam w cieście kwiatki. Na środku każdego kwiatka robię kieliszkiem małe kółeczko. 4. Kwiatki smażę na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu oprószam cukrem pudrem
Tradycyjna kuchnia Kasikostkę cebulę i pokrojonego na kawałki fileta, którego wcześniej obsypujemy przyprawami (papryką, bazylią i oregano). Smażymy do zarumienienia. 3. Na patelnię dodajemy pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Całość mieszamy z makaronem i posiekanymi listkami bazylii. 4. Na wierzch kładziemy plastry mozzarelli i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze
Szefowa kuchnioczyszczamy z błon, kroimy w kostkę. Na tłuszczu, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek, dodajemy kurczaka. Smażymy 3-4 minuty-mieszając. Następnie wkładamy pomidory, sól, pieprz, oregano i cukier (jeżeli pomidory są kwaśne). Wysmażamy przez 15-20 minut. W tym czasie gotujemy makaron. Gdy pomidory będą już odpowiednio wysmażone dodajemy ricottę Całość mieszamy z makaronem i posypujemy serem
Kopystką po garachidealna na obiad lub kolację. Wszystkie składniki zapiekanki łączy w całość sos serowy. Zapiekanka palce lizać :) składniki: zapiekanka 400 g makaronu, u mnie castellane parmigiane 1 brokuł (500 g) 350 g piersi z kurczaka sól ziołowa olej do smażenia sos serowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa 1-2 garście startego żółtego
Monia miesza i gotujecebulkę z posiekanym czosnkiem dodać brokuła i razem chwilę dusić. Zalać śmietaną wymieszaną z mąką i chwilę razem smażyć aż zgęstnieje jednak nie dopuścić do zagotowania. Przyprawić solą, dużą ilością pieprzu i dodać małą szczyptę cayenne. Dodać parmezan - dokładnie wymieszać Makaron ugotować al dente - wymieszać na patelni z sosem. Smacznego!!! Dodatkowo kilka zdjęć najlepszego sposobu na kaca - ten przysmak powinien
sierotka maRysia w kuchnicebula sól, pieprz, dużo świeżej bazylii 3 łyżki oleju Przygotowanie: Gotujemy wodę na makaron z dodatkiem soli. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mielone mięso. Smażymy tak długo, aż woda odparuje całkowicie, a mięso zmieni kolor. Następnie dodajemy passatę pomidorową, dużo świeżej posiekanej bazylii
Życie zaczyna się w kuchniobraniu pokroiłem w piórka. Boczek zrumieniłem na roztopionym smalcu. Na tym samym tłuszczu zeszkliłem cebulę, dodałem brukselkę i krótko smażyłem. Wlałem bulion i śmietanę, kapustę gotowałem na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Doprawiłem solą, pieprzem i gałką. Makaron dodałem do brukselki, podgrzałem, wyłożyłem na talerze, podałem z boczkiem
R'n'G Kitchenkoncentrat pomidorowy 3 łyżki, czosnek 2 ząbki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 3 ziarna, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, natka pietruszki posiekana lub inne ulubione zioła 2-3 łyżki, dodatkowo: parmezan do posypania, makaron spaghetti 400 g, Sposób przygotowania: Cebule siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy cebulkę i podsmażamy. Następnie dodajemy mięso, chwilkę podsmażamy, podlewamy odrobiną
kulinarne odsłony pati