Danie jest smaczne, pożywne, a przygotowanie zajmuje 10-15 minut. Czego chcieć więcej? Zapraszam na chłopski garnek! Składniki na chłopski garnek: dla 3-4 osób 200 g ulubionego makaronu (u mnie świderki) ugotowanego wg przepisu na opakowaniu 2 duże cebule (lub 4 mniejsze) 1 marchewka 1 młoda cukinia 1 słoik Fasolki po bretońsku z kiełbasą Pamapol 1 słoik Gulaszu(...)kilkoma szczyptami soli i chwilę smażymy. Gdy cebula zacznie się szklić dodajemy pokrojoną na cienkie pół plasterki cukinię i jeszcze chwilę smażymy. Do warzyw dodajemy słoik Fasolki i słoik Gulaszu, dokładnie mieszamy, chwilę dusimy. Na końcu dodajemy gorący makaron, pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem i podajemy. Gotowe
Rozpustne gotowanieparmezanu 100 gr startego miękiego sera 100 gr sera mozzarella 500 gr sera ricotta 150 gr pieczarek sól, pieprz I makaron na lasagne Wykonanie: Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, marchew- pokrojoną w półtalarki I wędzoną szynkę. Smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso. Smażymy aż mięso przestanie być czerwone. Na patelni na małej ilości oleju podsmażamy pieczarki- by odparowały(...)żółty I dodajemy mozzarella. mieszamy. Do miski dajemy ser ricotta, 4 łyżki startego parmezanu I jajko. Mieszamy do połączenia składników. W naczyniu do lasagne na dnie układamy warstwę makaronu, pokrywamy go cienką warstwą ricotty. Na to nakładamy mięso z pieczarkami. Na mięso kładziemy sery- mozzarella I żółty. Teraz przychodzi warstwa makaronu. Na makaron wykładamy resztę sera I posypujemy pozostałym
Smaki Edytyolej, rozgrzej na dużym ogniu, włóż ¾ dymki i smaż przez 30 sekund. Następnie dodaj brokuły i marynatę z łososia i smaż, mieszając, przez około 3-5 minut, aż brokuły przestaną być surowe. Wlej do patelni ¼ szklanki wody, włóż makaron i łososia i gotuj, delikatnie mieszając, przez około 2 minuty. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne, rozłóż makaron do miseczek, posyp
karmelowySajgonki z mięsem mielonym Składniki: na farsz makaronu ryżowego – nitki - 1 garść sos sojowy pieprz i sól mięso mielone wieprzowe - 0,5 kg pieczarki - 10 szt dużych kapusta pekińska - 6 liści marchewka - 1 szt jajko - 1 szt dodatkowo papier ryżowy tłuszcz do smażenia sos słodko-kwaśny do podania z sajgonkami Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyć do garnka, podsmażyć(...)tłuszczu. Marchewkę obrać, opłukać razem z pieczarkami, pokroić w cienkie słupeczki, dodać do mięsa, poddusić przez kilka minut. Makaron połamać na mniejsze kawałeczki, zalać wrzątkiem, odstawić na 4 minuty, odcedzić, dodać do mięsa. Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, doprawić sosem sojowym i przyprawami. Na samym końcu dodać jajko , wymieszać, poddusić. Pojedyncze płaty papieru ryżowego zanurzać
Kuchnia Danusiodcedzamy. Aby sos ładnie oblepił makaron gotujemy go w wodzie bez dodatku oleju i nie przelewamy wodą. Kiedy makaron się gotuje, zabieramy się za sos. Na maśle podsmażamy przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Dodajemy krewetki i smażymy około 1 minutę. Wlewamy śmietankę oraz sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu, dzięki
Kuchnia od dwojgaopakowanie kiełków słonecznika 1 pęczek szczypiorku 600 ml bulionu 2 łyżki pasty miso (opcjonalnie) 1 łyżka sosu mirin (opcjonalnie) makaron japoński lub chiński (pszenny) 2 cm imbiru sól i pieprz 4 łyżeczki pokruszonych suszonych alg (opcjonalnie) olej do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka skropić olejem i oprószyć solą. Usmażyć na patelni grillowej. Jajka ugotować na miękko - 6 minut włożone
zadanie-gotowaniekoktajlowych 500 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz słodka papryka 4 łyżki posiekanej bazylii Sposób przygotowania: Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mielone. Smażymy przez ok. 5-10 minut (aż mięso przestanie być surowe). Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół
Pobite gary Barbarysmaku skórka i sok z połowy cytryny garść liści świeżej bazylii Ugotuj tagliatelle al dente w osolonej wodzie. Suchy makaron wymaga dłuższego gotowania. Rozgrzej oliwę na patelni. Delikatnie podsmaż czosnek i chili, tak aby się nie zrumieniły. Dodaj pomidorki i smaż aż pomidorki się zmarszczą. Dopraw sos solą i pieprzem oraz otartą skórką i sokiem z cytryny. Na koniec dodaj
codojedzenialodówki zapełnione smakołykami, inni już myślą co by tu przygotować na jutrzejszy obiad?! Ja polecam zapiekankę! jest smaczna, a co najważniejsze - szybka! Kto się skusi? Składniki; 25 dag ugotowanego makaronu (kształt dowolny) 20 dag piersi z kurczaka 1 mały brokuł 15 dag serka topionego śmietankowego 10 dag sera żółtego 3 łyżki śmietany 18% ok. 3/4 szkl. wody sól, pieprz, przyprawa(...)kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na patelnie z 2 łyżkami oleju. Doprawić do smaku przyprawą do gyrosa i smażyć do miękkości. Brokuł oczyścić i ugotować al dente (3-4 minuty) Do foremki na spód wyłożyć ugotowany makaron. Na nim poukładać różyczki brokułu oraz wyłożyć mięso. Do garnka o grubym dnie wlewamy wodę, dodajemy śmietanę oraz rozdrobniony ser topiony. Doprawiamy
Radość kipiąca uśmiechem.kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej seler naciowy, dodać cebulę. Smażyć razem, aż warzywa zmiękną. Dodać czosnek i pomidorki z puszki. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać i zdjąć z ognia. Wymieszać makaron z sosem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (25x25cm), wymieszać z mozzarelkami i oliwkami. Posypać żółtym serem. Wstawić
Kulinarne Inspiracjemięsem z kurczaka, pomidorami koktajlowymi i makaronem w kształcie kokardek. Do tego odrobinę pietruszki i pyszny obiad mamy gotowy w 20 minut. Idealny na każdy dzień! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron kokardki Lubella – 2 porcje * filet z kurczaka – 150 g * mała cukinia – 1 szt * pomidory koktajlowe – 150 g * jogurt naturalny – 2 łyżki * dobrej jakości masłoklarowane(...)minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy odsączonego z marynaty kurczaka i smażymy na wolnym ogniu. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w pół-talarki cukinię oraz przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Wrzucamy ugotowany wcześniej makaron kokardki, podgrzewamy jeszcze ok 2 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na SłodkoŚciągamy orzechy, wlewamy na patelnię oliwę z oliwek i dodajemy pokrojoną w paski szynkę parmeńską. Chwilę smażymy, dodajemy dynię i całość lekko doprawiamy solą oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelnię dodajemy kilka łyżek wody z gotowania makaronu, dodajemy prażone orzechy i ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Wrzucamy 3/4 startego sera, dokładnie mieszamy i przekładamy
Mango Papajazdjęciu - bazylia świeża 1 doniczka - limonka - oliwa z oliwek najlepiej włoska ewentualnie hiszpańska - sól morska - spaghetti Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Za pomocą blendera miksujemy orzechy, bazylię, sok z 1/2 limonki i oliwę z oliwek, doprawiamy solą morską. Krewetki, po usunięciu pancerza, smażymy na maśle klarowanym i oliwie z oliwek, zalewamy sokiem z limonki, smażymy całość dość krótko krewetki mają
SMYKWKUCHNIpecorino (lub parmezanu) 1 łyżka natki pietruszki 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kosteczkę, boczek pokroić w paseczki. Na patelni zeszklić cebulę na oliwie z oliwek, dodać czosnek a następnie boczek. Smażyć kilka minut. W miseczce wymieszać śmietanę z serem. Wylewamy mieszankę na patelnię. Mieszamy i podgrzewamy jeszcze
coolinarnastrefa.blogspot.comwarzywa będą już miękkie, dodajemy 1 czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę. 3. Do warzyw dodajemy olej sezamowy i smażymy,dodajemy przyprawy i sos sojowy (około 2 łyżki) wedle uznania i smaku. 4. Do warzyw wsypujemy wcześniej ugotowany makaron ryżowy. Całość dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Smacznego
Mój pomysł napatelni na oleju smażymy cebulkę, a gdy się zarumieni dodajemy czosnek, tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz pomidory i smażymy przez kilka minut. 5. Na koniec doprawiamy sos solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki i śmietanką (opcjonalnie). 6. Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię, mieszamy z sosem i … gotowe! :) Smacznego
W kuchni Katie