makaron smażony - 5576 przepisów (strona:121/372)

Kurczak w sosie serowo - paprykowym z makaronem 200

dania, które można zrobić w każdej chwili z podstawowych produktów, które znajdują się w mojej lodówce.  Składniki na 3-4 porcje: podwójny filet z kurczaka ok. 300 g makaronu rurki śmietanka do sosów 12% 2 serki topione - śmietankowy i paprykowy 20 dag sera mozarella 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz przyprawa do kurczaka papryka słodka(...)mniejsze kawałki (ok. 5 cm). Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Oliwę rozgrzać na patelni i wrzucić kurczaka - smażyć ok. 2-3 min z każdej strony. Usmażone kawałki mięska przełożyć do pojemnika. Teraz gotujemy makaron...zajmuje to ok. 12 min., więc w tym czasie robimy sos serowo-paprykowy. Do małego garnka wlewamy ok. 200 ml śmietanki, dodajemy

Alutka-Gotuje
Zapiekanka makaronowa z brokułami i szpinakiem 137

odrobiną soli, wrzucamy różyczki brokułów, gotujemy 5 minut. Wyciągamy obgotowane brokuły i pozostawiamy do osączenia. Do tej samej wody wrzucamy makaron i gotujemy także 5 minut, odsączamy wodę.  Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy szpinak, smażymy minutę aż zmięknie. Przekładamy na sitko do osączenia. Masło topimy w średnim garnku z grubym dnem, dodajemy mąkę, chwilę smażymy. Dolewamy mleko(...)się rozpuści. Orzechy wrzucamy do blendera wraz z chlebem. Miksujemy, aż do momentu kiedy z chleba będą drobne okruszki. Dodajemy czosnek, sól i starty bardzo drobno żółty ser, mieszamy. Makaron mieszamy z brokułem, szpinakiem i sosem serowym. Przekładamy do żaroodpornego naczynia lub formy silikonowej. Na wierzch wykładamy posypkę chlebową. Zapiekamy około 25-30 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Polędwiczki ze śliwkami (Porc aux pruneaux) 155

czarnym pieprzem. Sos jest bardzo łagodny, aksamitny, świetnie współgra z delikatnym mięsem i słodkimi śliwkami kalifornijskimi. Razem z podpieczonymi ziemniakami czy makaronem stanowi smakowite danie obiadowe. Przygotowanie jest proste, ale niebanalne - podpalanie alkoholu i polewanie płonącym smażące się mięso stanowiło dla mnie prawdziwą frajdę(...)płaską łyżeczką pieprzu ziołowego).  Rozgrzać masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu (na patelnię wrzuciłam od siebie jeszcze 2 listki laurowe i gałązkę laurową) i smażyć fileciki (koniecznie partiami, żeby nie chłodzić patelni) po 2-3 minuty z każdej strony. 3. Patelnię zdjąć z ognia (nie gasić palnika), wrzucić wszystkie fileciki. Podgrzać lekko pozostały alkohol w metalowej

Kuchnia Prezydentowej
SoczySTY Stek z tuńczyka z PEŁNOziarnistym spaghetti i prażonymi migdałami 285

ugotowaniu odcedzamy pomidorki zdejmujemy z patelni i układamy na niej steki, polewamy je po wierzchu odrobiną oliwy, oprószamy oregano, smażymy około 2 minut z każdej strony, nie dłużej, bo przesuszymy mięso do steków dorzucamy pomidorki podajemy razem z makaronem. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Tajski makaron z ziołowym pesto i krewetkami - inspiracje Apetyt 168

zwłaszcza wszystkim zabieganym, cierpiącym na notoryczny brak czasu ;) Czas przygotowania:  10 minut Porcje: 4 Składniki: 400 g azjatyckiego makaronu jajecznego,   500 g obranych krewetek,   100 ml wytrawnego białego wina,   4 ząbki czosnku,   oliwa do smażenia,   sól i pieprz do smaku. Pesto:   1/2 pęczka tajskiej bazylii,   1/2 pęczka zwykłej bazylii, 1 doniczka kolendry(...)skórka z  limonki ,   1 łyżka oliwy.   Do podania:   limonka pokrojona w ósemki, można podać z prostym domowym sosem tajskim (przepis) . Przygotowanie:   Makaron ugot ować (lub namoczyć) zgodnie z instrukcją na opakowaniu.   Składniki pesto zmiksować na gładką masę.   Na oliwie zeszklić c zosnek pokrojony w plasterki , dodać krewetki i wino dusić 2-3 minuty

SzczyptaSmaQ
PENNE ALLA BOLOGNESE 159

łyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE:  Makaron gpyuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone. Dodaję przyprawy i smażę na rumiano.  Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje.  Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi. Ser żółty

Gotowanie Patki
Pomarańczowy kurczak stir fry 391

Jeśli chcę zrobić obiad na szybko, zawsze wybieram makaron lub chińszczyznę. Tym razem padło na to drugie i na talerzu zagościł pomarańczowy kurczak stir fry (stir fry czyli danie smażone na patelni/woku). Pomarańczowy aromat bardzo pasuje do drobiu i chrupiących warzyw. Prosto, szybko, smacznie. Zrobione w 20 minut. Składniki na sos: 2 łyżki konfitury pomarańczowej 3 łyżki jasnego sosu sojowego(...)nieprzywierającej dużej patelni na 2-3 łyżkach bardzo gorącego oleju. Wlewamy połowę sosu. Smażymy jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając, po czym dodajemy paprykę. Po minucie dorzucamy fasolkę i brokuły. Dolewamy resztę sosu. Mieszamy, aby wszystkie warzywa dokładnie wchłonęły sos. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem. Danie posypujemy skórką startą z pomarańczy. Post Pomarańczowy kurczak stir fry pochodzi z bloga

Poezja smaku
Żołądki drobiowe po tajsku 157

ogniu, podsmażamy czosnek i szalotkę, tak by puściły aromat. Następnie wrzucamy paprykę i pieczarki, zwiększając płomień. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy, cały czas mieszając, 5-6 min dodając cukier, sól i pieprz do smaku. Do całości dodajemy makaron,sos ostrygowy i posiekany na większe kawałki szczypiorek. Dokładnie mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Smażony makaron z kurczakiem, sokiem pomarańczowym i trawą cytrynową 255

osób. Składniki: 200g makaronu 1 filet z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchew 1 gałązka trawy cytrynowej 1/2 cukinii 150ml soku pomarańczowego 1/4 łyżeczki cynamonu ok. 1/2 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki mielonej kolendry szczypta ostrej papryki sól pieprz czosnek cukier olej kokosowy (lub inny tłuszcz do smażenia) Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy(...)chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pozostałe warzywa – paprykę żółtą i czerwoną oraz cukinię. Smażymy przez chwilę, aby papryka nadal była chrupią. Do kurczaka i warzyw dodajemy ugotowany, przecięty na pół makaron spaghetti. Dolewamy sok pomarańczowy z przyprawami, doprawiamy solą i podsmażamy, aż sok lekko odparuje. Gotowe danie przekładamy na talerz i posypujemy

Jacob Tastes
Makaron w sosie tuńczykowym 204

puszka krojonych pomidorów z puszki 2 garście czarnych oliwek 2 łyżki sosu swet chilli (opcjonalnie) sól, pieprz bazylia, oregano, paryka Ugotować makaron. Na głębiokiej patelni przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek (jeżeli używamy tuńczyka w oleju, do smażenia najlepiej wykorzystać właśnie ten olej). Dodać tuńczyka, chwilę smażyć, wlać pomidory i smażyć aż sos się zagotuje, dodać oliwki, zioła

Codzienne Gotowanie
Spaghetti bolognese po mojemu 254

ząbki czosnku szczypta chilli sól, pieprz zioła prowansalskie, świeża bazylia żółty ser/parmezan do posypania ewentualnie 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej opakowanie makaronu spaghetti Wykonanie: Mięso przez kilka minut podsmażać na patelni, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć jeszcze przez jakiś czas. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki, koncentrat, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy

Pasja Smaku
Penne z fasolką i mięsem 129

łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki cukier sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu. Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy

R'n'G Kitchen
Pappardelle z mięsem, pieczarkami i chilli / Pappardelle with meat, mushrooms and chilli 385

łyżka uprażonego na suchej patelni sezamu Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i podsmaż do lekkiego zarumienienia. Dodaj marchewkę, cebulę biała, pora, i białe części dymki, po czym podsmaż do zeszklenia cebuli i zarumienienia reszty warzyw. Dodaj czosnek i smaż przez kolejne kilka minut. Następnie wlej 1/4 szklanki(...)Wlej mleko, zwiększ ogień i gotuj aż połowa odparuje. Dodaj koncentrat pomidorowy, pastę chilli, sos sojowy, cukier, i resztę bulionu. Smaż aż sos zacznie gęstnieć, przez 5-7 minut. Dopraw jeżeli to konieczne. Zdejmij danie z ognie, wmieszaj makaron i podawaj posypane sezamem i zieloną częścią dymki. Smacznego! English version Pappardelle with meat, mushrooms and chilli (4 – 5 servings

karmelowy
PENNE ZE SZPINAKIEM, BOCZKIEM I NUTĄ CZOSNKU 145

ząbki czosnku 150g chudego boczku  2-3 łyżki startego żółtego sera olej sól pieprz ziołowy Wykonanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Na  suchej patelni rozgrzać olej, wrzycić pokrojony w drobną kostkę boczek. Całość  chwilę  smażyć. Następnie dodać wcześniej rozmrożony szpinak, oraz posiekany czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu mieszając

Walijskie Pichcenie
Pomysł na... Boloński garnek (Winiary) - opinia 360

Wykonanie: Obrane pieczarki pokroić w plastry. W garnku na małej ilości tłuszczu podsmażyć mięso mielone, dołożyć pieczarki i smażyć razem kilka minut. Zawartość torebki wymieszać z 500 ml wody i pomidorami z puszki. Wlać całość do garnka i wsypać suchy makaron. Wszystko zagotować i dusić pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu

Pasja Smaku
Faworki 140

wypróbowania, smakowały przepysznie. składniki na  talerz faworków szklanka mąki łyżka masła łyżka octu kwaśna śmietana olej to smażenia cukier puder przepis Masło z mąką siekamy nożem , wlewamy ocet i tyle śmietany aby ciasto miało ścisłość ciasta na makaron. Wkładamy ciasto do garnka i mocno ubijamy tłuczkiem do ziemniaków aby wytworzyły się pęcherzyki powietrza , a następnie wstawiamy do lodówki

Smakowite Dania
Pikantne pappardelle z papryką i cukinią 196

Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie, kiedy makaron się gotuje robimy sos. Na oliwę wrzucamy pokrojoną w półplasterki cebulę, kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone w kostki papryki oraz poszatkowaną w półplasterki cukinię. Smażymy wszystko kilka minut, należy kontrolować, aby nie przegotować warzyw, powinny być jędrne. Doprawiamy solą, papryką chili oraz listkami

Kulinarne Inspiracje
Weekend u Mamy: Spaghetti ze szpinakiem i fetą 240

podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pomidory i smażymy 10 minut, aż pomidory całkowicie się rozpadną. Dodajemy szpinak i smażymy, aż szpinak znacznie zmniejszy objętość Wlewamy śmietankę, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. 3. Na talerze wykładamy makaron, a na niego duszony szpinak. Całość posypujemy pokruszonym serem feta i polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego

My Culinary Art
Szybkie spaghetti bolognese 225

sera żółtego 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek suszona bazylia oregano papryka słodka pieprz i sól Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez prasę czosnek. Po chwili dorzucamy mięsko, dodajemy sól, pieprz, oregano, bazylię i paprykę. Całość smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i czekamy do zagotowania

Kolejny blog o gotowaniu

Proponowane wyszukiwania