Sokołów z Biedronki) 1 szklanka mrożonych grzybów leśnych ok. 350g makaronu Farfalle (kokardki) 20 dag sera mozarella (w kawałku) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku ostra lub słodka papryka sól, pieprz olej Przygotowanie: Kruchą wołowinę przygotować wg wskazówek na opakowaniu. Grzyby rozmrażamy - wrzucamy na patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na małym ogniu do momentu odparowania wody. Dodajemy(...)łyżki oleju i smażymy ok. 8-10 minut - wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w kostkę a czosnek w cienkie plasterki - smażymy na 1 łyżce rozgrzanego oleju ok. 2-3 min. - dodajemy do miski z grzybami i całość mieszamy. Makaron gotujemy al`dente - odcedzamy. Naczynia żaroodporne smarujemy pędzelkiem zamoczonym w oleju. Makaron układamy na dnie naczynia, kolejno grzyby z cebulą, wołowinę
Alutka-Gotujemrożonego, rozdrobnionego) 200 g gorgonzoli 400 ml. śmietanki 18% sól pieprz Przygotowanie: 1. Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. 2. Makaron ugotować al dente. 3. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka, posolić go i smażyć na dużym ogniu, aż się lekko zarumieni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilkę podsmażać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy
Oryginalny smakindyka smażymy na patelni, jak będzie już usmażony, przekładamy do miseczki i na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Smażymy aż będą al dente . Dodajemy wtedy usmażonego indyka, podlewamy bulionem i całość dusimy jeszcze przez ok. 3-5 minut. W międzyczasie makaron sojowy przekładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i czekamy 4 minuty. Makaron mieszamy z sosem i podajemy. Smacznego! Post Filet
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rzeczy, co nam trzeba: - krewetki (najlepsze królewskie) - sos imbirowy z soją - sos chili z ananasem - makaron ryżowy - oliwki (u mnie parę sztuk oliwek idealnie neutralizuje ostry smak, w przypadku kiedy oczy wychodzą mi z orbit) Świeże krewetki smażymy na patelni. Gdy się podrumienią dodajemy sosy: 1/2 słoika z sosem chili i 1/4 słoika z sosem imbirowym. Mieszamy z krewetkami
upichconałyżeczki mąki kukurydzianej do sosu 1 łyżka cukru makaron ryżowy lub chiński Wykonanie: Brokuły blanszujemy (zalewamy wrzątkiem) przez minutę, odcedzamy na sitku. Mięso kroimy w centymetrowe plastry, a następnie w podłużne paski. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się przyrumieni. Dodajemy czosnek, imbir(...)papryczkę, smażymy 2 minuty. Na patelnię wrzucamy brokuły i smażymy przez 30 sekund. Bulion mieszamy z sosem sojowym, cukrem i 2 łyżeczkami mąki kukurydzianej. Zalewamy nim mięso i podgrzewamy chwilę, aż zgęstnieje. Jeśli sos będzie za gęsty dodajemy troszkę bulionu. Podajemy makaronem lub ryżem
Kulinarne przygody Gatitypieprzem, a następnie dodać pokrojone na połówki pomidorki. Podsmażyć ok. 30 sekund i dodać łyżeczkę masła. Gdy się rozpuści dodać krewetki, smażyć je ok. 3 minuty (nie dłużej bo zrobią się gumowate). Zestawić z palnika. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpieprz 1 łyżka mielonego chili 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka czosnku granulowanego 4-5 szklanek mleka 4 szklanki makaronu penne 1 szklanka startego sera Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej olej, włóż kurczaka i smaż do lekkiego zarumienienia po czym wyjmij z patelni na talerz. Do tej samej patelni włóż paprykę i cebulę i smaż do zeszklenia
karmelowyzakupu :) Składniki : 300 g makaronu Pappardelle Fabijańscy 2 słoiczki sosu spaghetti Łowicz po 520 g 1lub 2 szklanki przegotowanej wody 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duża cebula 3 łyżki przyprawy maggi w płynie vegeta, pieprz do smaku 2 jajka 2 łyżki czosnku granulowanego lub świeżego olej do smażenia Wykonanie : Sos przelać(...)zbyt zbita dodajcie troszkę wody. Z mięsa formujemy kotleciki , mogą być okrągłe lub podłużne jak wolicie. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Usmażone kotleciki przekładamy do sosu pomidorowego. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente . Ja swoich kotlecików nie obtaczałam ani w bułce ani w mące i bardzo ładnie się
Sama słodycz i szczypta chiliRozgrzałem w garnku trochę oliwy, wrzuciłem posiekaną cebulę, czosnek i szalotki, mocno zrumieniłem. Dodałem marchewkę, seler i pietruszkę z natką, chwilę smażyłem. Dodałem pomidory, przykryłem, dusiłem 10 minut. Zalałem bulionem, dodałem lubczyk, tymianek, zagotowałem. Po zawrzeniu włożyłem makaron, gotowałem, aż był miękki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem płaską łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Po rozlaniu na talerze, do każdego dodałem
R'n'G Kitchensię ceviche – pochodzącą z Peru sałatkę z surowych owoców morza marynowanych w soku z cytrusów z dodatkiem ostrej papryczki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię – zwykłą lub grillową – kładziemy zamarynowane kawałki łososia. Smażymy po około 3 minuty z każdej ze stron. Po usmażeniu zdejmujemy rybę z patelni i pozwalamy jej chwilę odpocząć. W blenderze
Jacob Tastesoregano (jeżeli nie macie, to może być suszone) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego do smaku sól, pieprz, zioła prowansalskie 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej + 1/2 szklanki wody 400 g makaronu wstążki WYKONANIE Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Do brytfanny nalać nieco oliwy, dodać cebulę, mięso mielone i lekko podsmażyć mieszając. Cukinię i paprykę umyć i pokroić w kostkę (usuwając(...)dobrze rozmieszać, tak żeby nie było grudek. Całość wlać do pomidorów i zblendować wszystko razem. Gotowy sos wlać do mięsa mielonego i smażyć do momentu, aż cukinia i papryka nie będą zbyt twarde. W międzyczasie przygotować makaron al dente (u mnie 5 minut), odcedzić go i dodać do gotowej potrawy. Wymieszać i w razie potrzeby doprawić
Passions hobbies lifepieczarek 2 cebule puszka czerwonej fasoli 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka bazylia natka lub koperek Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na oleju na złoty kolor.Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy całość i dodajemy pieczarki pokrojone w paseczki.Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i odrobiną bazylii.Smażymy
Walijskie Pichceniepomidorkami z sosem musztardowym Marchewka ‚na krótko’ z groszkiem (marchewka na słodko) Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Sałatka pieczarkowa (ze smażonymi pieczarkami i sałatą lodową) Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Szybka sałatka z zupek chińskich z papryką
Kulinarne Przebojeestragon umyj, osusz i posiekaj, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem, dodaj do makaronu, wymieszaj. Dokładnie umyj botwinę, pokrój razem z liśćmi. Rozgrzej patelnię o grubym dnie, z odrobiną oleju, wrzuć buraczek, posiekany ząbek czosnku i smaż na małym ogniu aż listki delikatnie zmiękną, a buraczki staną się jędrne. Dodaj groszek, wystarczy, że złapie lekko
FarmażonySerdecznie zapraszam na włosko-polskie danie! Makaron z kurczakiem z brokułami – składniki: ok. 200 g makaronu rurki 1 pierś kurczaka 1 brokuł 1-2 białe części pora 2 łyżki masła ok.100 ml śmietany 30% parmezan do posypania sól, pieprz, papryka oliwa do smażenia Brokuł kroję na mniejsze kawałki i gotuję w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Jak już(...)maśle na patelni aż będzie miękki. Kurczaka myję, osuszam, kroję w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem i papryką. Smażę na oliwie na złoty kolor i na koniec dodaję ugotowany brokuł i uduszony por. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję ugotowany al dente makaron. Dolewam śmietanę i mieszam wszystko jeszcze 1-2 minuty. Podaję makaron posypany parmezanem. Smacznego Post Makaron z kurczakiem
UgotujmyTo.plPodsmażamy na oliwie obraną i pokrojoną w kostkę cebulkę. Następnie dodajemy mięso mielone, zioła suszone, sól i pieprz, smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki, chwilę razem poddusić, mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron wykładać na talerze, polać sosem, posypać serem. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusi