Wieprzowina w chińskim smaku 212ciemnego 2-3 łyżki przyprawy do dań chińskich 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy makaron, przykrywamy i trzymamy około 5 minut, odcedzamy. Mięso myjemy i kroimy w paseczki, wrzucamy do woka na rozgrzany olej i smażymy około 7 minut, następnie dodajemy sos sojowy i podsmażamy około 2 minutki. Dodajemy warzywa i przyprawę chińską, mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron w sosie cajun z owocami morza 287wolnym ogniu 5-7 min. Na małej patelni rozgrzewamy olej. Solimy i pieprzymy łososia. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony po 3 min. Gotowego łososia zciągamy z patelni. Do ugotowanego sosu śmietanowego dodajemy odcedzony makaron i ser. Mieszamy do połączenia. Do makaronu dodajemy krewetki i kawałki łososia. Mieszamy stawiamy na palnik- i trzymamy na ogniu
Smaki Edyty
Makaron z salami i oliwkami 204mała cukinia 1 łyżka serka kanapkowego 1/2 cebuli sól, pieprz 1 łyżka oleju 1 pomidor Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać drobno pokrojone pomidory i pokrojoną w plastry cukinię. Smażyć przez kilka minut, aż pomidory się rozpadną, dodać pokrojone w plastry oliwki i pokrojone w paski salami. Doprawić
Pasja Smaku
Ryba z makaronem czosnkowym i bukietem warzyw 275ważnych składników odżywczych jak jod, selen czy wapń. Obiad z rybą, to nie musi być tylko ryba gotowana, czy smażona w panierce. Wszechstronność jej zastosowań ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Jednym z pomysłów, którym chciałbym się podzielić jest ryba z makaronem czosnkowym i bukietem warzyw. Plusem jest szybkość przygotowania i fantastyczny smak. Składniki: 4 filety rybne (polecam tilapię lub mirunę(...)wszystkie „soki” i smak pozostaną w środku. Filety smażymy po półtorej minuty z każdej strony. Usmażoną rybę przekładamy na folię aluminiową, możemy skropić resztą przygotowanej wcześniej marynaty. Zawijamy folię i wstawiamy na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni. W tym czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie oraz przygotowujemy swoje ulubione warzywa. Makaron odcedzamy
Jacob Tastes
Penne w sosie pomidorowym 254łyżki keczupu pół cebuli natka pietruszki olej Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni olej. Smażymy. Mięso mielone dodajemy na patelnię i mieszamy cały czas. W dużym garnku gotujemy w osolonej wodzie makaron. Makaron musi być al dente. Kiedy makaron będzie ugotowany, należy go odcedzić. Do składników na patelni dodajemy pomidory z puszki i keczup
Gotuję Testuję
Gulasz wieprzowy z makaronem 205talerz. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Pory kroimy w półplasterki, podsmażamy na łyżce masła aż lekko zmiękną, odkładamy na talerz. Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy mięso i smażymy, aż się zrumieni. Mięso oprószamy mąką ziemniaczaną i mieszamy aż mąka oblepi mięso. Wlewamy pomidory, bulion, dodajemy koncentrat pomidorowy, imbir, ocet(...)mięso będzie miękkie (często mieszamy, by sos nie przywarł do dna). Pod koniec dodajemy podsmażone pory, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy kilka minut. Do gulaszu przekładamy makaron i mieszamy. Danie wykładamy na miseczki, podajemy udekorowane zieleniną. SMACZNEGO
Smak mojej kuchni
Penne zapiekane z cukinią 280kulka mozzarelli * sól. pieprz, cukier Cukinię pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Warzywa smażyć aż cukinia będzie jędrna ale miękka (ok 5 minut). Doprawić solą, pieprzem i cukrem(1/2 łyżeczki). Odstawić. Ugotować makaron o 2 minuty krócej niż podane na opakowaniu. Przygotować sos - z koncentratu, 100 ml wody, 1/2 łyżki oliwy, soli
sierotka maRysia w kuchni
Krewetki i łosoś w pikantnym sosie Ajvar 295cebulkę, czosnek, kolendrę, smażyć chwilkę, Seler naciowy pokroić drobno, chilli posiekać, pomidory pokroić w dużą kostkę,dodać wszystko do cebuli. Wymieszać i smażyć około 1 minuty. Wlać sos ajvar i wodę, doprawić do smaku solą. Zagotować, wrzucić makaron i gotować tak długo aż makaron będzie prawie miękki. Na koniec wrzucić oczyszczone krewetki i pokrojony w kostkę filet łososia. Delikatnie wymieszać
Kuchnia Pokoleń
Opieńki duszone w śmietanie z makaronem 156pieprz majeranek oregano Grzyby dobrze oczyścić i umyć w kilku wodach. Masło roztopić na patelni, przyrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby i smażyć aż odparują , śmietanę wymieszać z jajkiem i dodać do grzybów, Chwilę pogotować. Podawać z makaronem
Gotowanie jest łatwe
Tajski makaron z kurczakiem i masłem orzechowym / Thai peanut butter pasta with chicken 230łyżka brązowego cukru 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 2 łyżeczki przyprawy curry sól, brązowy cukier i pieprz cayenne, do smaku 200 g cienkiego makaronu jajecznego, ugotowanego i odcedzonego posiekane orzeszki ziemne do podania Przygotowanie: W celu przygotowania sosu, wymieszaj w małym rondelku mleko kokosowe, masło orzechowe i bulion, umieść na średnim ogniu i podgrzewaj(...)sezamowy po czym włóż kurczaka i obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Dopraw sokiem z cytryny i dodaj połowę dymki, marchewkę i smaż aż warzywa zmiękną a kurczak przestanie być różowy w środku. Na koniec wmieszaj makaron i sos i podgrzej całość. Podawaj danie posypane resztą dymki i posiekanymi orzeszkami. Smacznego! English version Thai peanut butter pasta with chicken
karmelowy
Makaron z sosem pieczarkowym i kurczakiem 293pieczarek - 1 cebula - 50 ml śmietanki 30% - 1 łyżeczka posiekanego kopru (u mnie mrożonego) - sól himalajska, pieprz czarny, suszona: bazylia, oregano, majeranek - makaron rurki (u mnie Penne Pełne Ziarno Lubella) dodatki: - woda do podlania - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju rzepakowym z dodatkiem suszonych ziół i świeżo zmielonego pieprzu. Lekko zarumienionego kurczaka(...)razem na oleju także z suszonymi ziołami. Dodaję kurczaka, wodę, sól, posiekany koper i duszę pod przykryciem. Na koniec dodaję śmietankę i doprawiam do smaku. W między czasie gotuję makaron, max. przez 8 minut od zagotowania się w lekko osolonej wodzie. Odcedzam (nie przelewam wodą) i dodaję go do sosu. Mieszam, aby rurki się nim obkleiły. Podaję na ciepło. Można
Kuchnia co dnia
Kolorowa zapiekanka makaronowa pod serową pierzynką 187świeży majeranek świeży rozmaryn zioła prowansalskie sól pieprz olej masło do wysmarowania formy Przygotowanie: Szynkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na odrobinie oleju wraz z posiekanymi świeżymi ziołami: oregano, majerankiem i rozmarynem. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Naczynie żaroodpornej wysmarowujemy masłem. Na jego dnie układamy makaron. Następnie układamy kolejne warstwy: usmażoną szynkę
Taste Therapy
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami 174drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z pomidorów ze słoika. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulkę, chwilę smażymy. Następnie dorzucamy cukinię, pomidory i orzeszki, całość dusimy aż cukinia będzie miękka. Na koniec dodajemy odcedzony makaron. Mieszamy. Podajemy na ciepło, całość oprószamy startym na tartce parmezanem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi
Czarny makaron z krewetkami w sosie śmietanowo-porowym z białym winem 324papryczkę w małe paseczki. Posolić i popieprzyć. Dodać łyżkę oleju i podsmażyć. Następnie podlać winem. Gdy się zredukuje dodać krewetki. Smażyć je ok. 2 minut. Na koniec dodać śmietanę. Dusić ok 1 minut. Dodać posiekaną pietruszkę i odcedzony makaron. Całość wymieszać. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłów
Makaron z młodą kapustą a’la łazanki (378 kcal) 256wody, solimy i dusimy do miękkości. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, smażymy, aż odparuje z nich woda. Kiełbasę z pieczarkami dodajemy do garnka z gotującą się kapustą. Dodajemy również makaron, posiekany koperek i przyprawy. Mieszamy i dusimy jeszcze chwilę
e-PrzepisyKulinarne