jajka Polewa: 150 g masła (3/4 kostki) 2 łyżki płynnego miodu 2 szklanki drobnego cukru Do przybrania: mak wiórki kokosowe migdały orzechy rodzynki 1 litr oleju rzepakowego do smażenia faworków Przygotowanie: Z 2 szklanek mąki i 4 jajek zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne, dodać więcej mąki. Ciasto będzie miało odpowiednią konsystencję, jeśli bez trudu będzie odklejać się(...)minut, aż bardzo zgęstniała i stała się brązowa. Następnie rozwałkować ciasto na bardzo cienki placek (użyłam maszynki do makaronu), z którego wycina się prostokąty (z połowy ciasta większe, a z drugiej połowy nieco mniejsze). Faworki smażyć (partiami, po kilka) na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone faworki układać na ręczniku papierowym do wystygnięcia. Aby ułożyć z faworków wysoki kopiec
Codziennik Kuchennypatelni. Mięso wyjęte z marynaty smażyć przez 2 minuty, po czym zdjąć. 4. Na patelnię wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez 2-3 minuty mieszając. Na koniec dodać podsmażone mięso i dusić jeszcze przez 2 minuty stale mieszając. 5. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać z mięsem i warzywami. insertCookd("d59b7b0b958af3947ecabc9ca3eca439
Pasja SmakuPrzygotowanie: Krewetki rozmrozić. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekany czosnek oraz chili pokrojone w paski. Wrzuć krewetki. Smaż 3 minuty. W woku podduś pomidory do wyparowania wody. Posól i popieprz, ewentualnie dodaj szczyptę cukru. Przełóż krewetki oraz makaron przygotowany wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszaj. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówbazylii suszonej garść natki pietruszki posiekanej 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki pieprzu 1 szklanka drobnego makaronu (opcjonalnie) parmezan do posypania przygotowanie W dużym rondlu, podsmażyć marchew, seler i cebulę, na oleju i maśle, do miękkości. Dodać czosnek i cukinię, mieszać i smażyć jeszcze 1 minutę Wymieszać z bulionem, pastą pomidorową, ciecierzycą, pomidorami, pietruszką, bazylią, oregano
Stare Garypapryka słodka i ostra - zioła prowansalskie - czosnek w pudrze - 2 łyżki oleju rzepakowego - tarty ser żółty Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i po chwili dodajemy mięso. Smażymy doki nie zmieni koloru (ok. 5-7 minut). Doprawiamy solą i pieprzem, papryką i czosnkiem w pudrze. Dodajemy
W poszukiwaniu inspiracjiłyżki majonezu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy Kebab-gyros Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron z zupek chińskich kruszymy i zalewamy gorącym bulionem. Pozostawiamy do napęcznienia i przestudzenia, co jakiś czas mieszając. Filety drobiowe myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor z dodatkiem oleju i przyprawy Kebab-gyros. Studzimy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella, 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka), 100 g łososia surowego, olej rzepakowy do smażenia, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sok z cytryny, koperek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy
Moniki Smakołykiśmietany kremówki świeżo starty parmezan sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, czosnek i cebulę drobno siekamy. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Dodajemy czosnek i kurczaka, smażymy na małym ogniu, aż kurczak będzie gotowy
My Culinary Artwoku), dodać papryczkę chili oraz kurczaka i smażyć przez kilka minut. Następnie dodać fasolę szparagową i ponownie smażyć przez kilka minut. Na końcu doprawić sosem sojowym, olejem sezamowym, solą i pieprzem w ilości według upodobań. Podawać z makaronem ryżowym (uprzednio ugotowanym według wskazówek na opakowaniu). Wierzch posypać ziarnami sezamu i kiełkami fasoli mung
zadanie-gotowanieczosnek 4 ząbki pomidory z puszki ( cała puszka) keczup woda parmezan 200 g sól i pieprz do smaku makaron 300 g Krok 1 Karkówkę myjemy,osuszamy i mielimy na średnich oczkach, prosto na patelnie. Dolewamy odrobinę oleju i smażymy do zarumienienia. Ser z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa. Całość dusimy do momentu rozpuszczenia
Różowa kuchniaSkładniki: 1 pierś z kurczaka 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 papryczka chilli papryka ostra mielona, czosnek granulowany, sól, pieprz cayenne 2 ząbki czosnku 250 g makaronu penne (może być każdy inny) Pierś kurczaka kroimy w małe kawałki przekładamy do miseczki i polewamy oliwą, doprawiamy papryką ostrą mieloną, czosnkiem granulowanym i solimy - dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki(...)solą, ostrą papryką, dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i miksujemy na gładki sos. Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni, kiedy już nam się zrobi złoty dodajemy przygotowany sos i podgrzewamy około 15 minut. Ulubiony makaron gotujemy do miękkości odcedzamy i mieszamy z sosem. Smacznego
Moje-pitraszeniedobrałam już pod kątem przypraw, które lubię. Dodatek orzeszków, powoduje, że mamy co chrupać jedząc. Dla mnie rewelacja! Składniki na 3 porcje: 1 podwójny filet z kaczki 250 g makaronu chow mein 450 g mrożonki chińskiej 3 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kolendry mielonej(...)miód, ocet jabłkowy, sos sojowy i przyprawy (imbir, kolendra, papryka) oraz posiekany ząbek czosnku. Następnie wycisnąć sok z cytryny. Smażyć do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec dodać posiekane orzeszki ziemne (gdy używacie solonych, zmniejszcie ilość sosu sojowego). Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Dodać do mięsa i warzyw. Wymieszać do momentu połączenia się składników. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpraskę czosnek oraz posiekaną cebulę, przesmażyć, w trakcie dodając pokrojoną w pół plasterki cienką kiełbasę bekonową, całość smażyć pod przykryciem 5-7 minut, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać połowę startego na drobnej tarce sera, oraz wsypać ugotowany makaron, wymieszać, rozłożyć na talerze posypać natką oraz resztą sera. Podawać od razu gorące. Smacznego
Wanilia i Kardamonłyżkę oleju i łyżeczkę przyprawy gyros i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Brokuły gotujemy na półtwardo. Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w kostkę. Mięso oprószamy mąką, podsmażamy na łyżce tłuszczu na złoty kolor. Dodajemy cebulę i smażymy, aż cebula zmięknie. Wlewamy śmietanę i bulion, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i podgrzewamy kilka minut. Jeśli sos jest
Smak mojej kuchnikoperku - szczypta suszonej bazylii - świeżo zmielony pieprz - olej rzepakowy Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez chwilę i od razu wrzucamy odsączonego tuńczyka z puszki oraz passatę pomidorową. Mieszamy sos, przyprawiamy i łączymy z ugotowanym makaronem. Każdą porcję posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki i koperku. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof
dom-agi.pl