makaron smażony - 5576 przepisów (strona:140/372)

Makaron z serowymi kurkami 204

smaku, pieprz kolorowy grubo mielony do smaku, 10 g masła, świeży szczypiorek.   Przygotowanie: Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka min. i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę i czosnek pokrojony w drobna kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki i smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy sos worcestershire, śmietanę i mieszamy aż sos zgęstnieje

Moniki Smakołyki
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 323

czosnku żółty ser do posypania pół szklanki śmietany sól i pieprz Przygotowanie: 1. Na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. 2. Sos bolognese przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek. 3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy

Pasja Smaku
Spaghetti z pieczarkami 215

kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obsypane przyprawami mięso, smażymy do zarumienienia. Pieczarki kroimy w półplastry, smażymy wraz z mięsem i cebulą do odparowania wody.  2. Dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat. Gotujemy jeszcze około 10 minut. 3. Podajemy z makaronem

Szefowa kuchni
Frutti di mare w sosie śmietanowym 296

oliwę (tak, aby przykryła dno patelni) i przesmażyć cebulę z czosnkiem. Następnie dodać mieszankę frutti di mare. Chwilę smażyć. Przyprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na sam koniec wlać kieliszek białego wina i dusić pod przykryciem. W międzyczasie makaron ugotować al dente i zahartować (przelać zimną wodą, aby się nie posklejał).  Gdy owoce morza będą już miękkie

Ugotować
Omlet z makaronem i owocami lata 192

polania Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie (koniecznie al dente!) i ostudzić. Jajka roztrzepać z cukrem trzcinowym oraz mąką, dodać ostudzony makaron i wylać mieszankę na rozgrzaną, dużą patelnię z masłem klarowanym, przykryć (koniecznie) przykrywką i smażyć- na bardzo małym ogniu- 8/10 minut (a najlepiej do momentu, aż masa się zetnie). Podawać ze świeżymi owocami, skropić miodem i posypać listkami

Kraina Miodem Płynąca
dyniowe curry 179

moja wersja i najpierw to ugotowałem, a potem szukałem nazwy :) Wieprzowe mięso w sosie z warzywami i puree z dyni... Pokrojone mięso smażymy i dusimy,podlewając lekko wodą, aż do miękkości. Włoszczyznę i zamrożone puree gotujemy... Nastawiamy makaron lub ryż czy ziemniaki...Przyprawiamy mięso, sólą, pieprzem, curry, papryką. Miękkie mięso dodajemy do warzyw, również wsypujemy przygotowaną wcześniej cebulę, czosenk, coś

chleba naszego
smacznie, szybko, zdrowo... 193

Domowy sos mięsny z warzywami i makaronem !  Każdy ma swój sposób, ale warto zobaczyć jak to się robi u nas :) Mięso smażymy. Dodajemy włoszczyznę. Dalej gotujemy pod przykryciem, mieszając...można podlać trochę bulionu. Został jeszcze przecier, cebula i przyprawy.  Gisia próbuje :) Widać, że smakuje :), to można nakładać dla wszystkich :)) Ponieważ wszystko widać na zdjęciach, to nie będę się

chleba naszego
Prosty makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem 169

Szpinak – 150 g Cebula – 50 g Śmietana 30 % – 100 ml Czosnek – 2 ząbki Oliwa z oliwek Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu krótko zahartuj go zimną wodą. Umytą pierś z kurczaka pokrój na niewielką kostkę, dopraw świeżym czosnkiem, solą i pieprzem. Pieczarki pokrój na plasterki. Cebulę(...)ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę, pieczarki, szpinak, dopraw czosnkiem, solą, pieprzem i smaż, aż woda z pieczarek odparuje. Całość zalej śmietaną i duś pod przykryciem około 5 minut. Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 069,6 kcal Białko: 71,7 g Tłuszcze: 34,6 g Węglowodany

ale Pysznie
Konfitura z papierówek z dodatkiem daktyli, suszonych śliwek i figi 173

śliwkowe np. Do smażonego musu, który należy mieszać, dodaj porządną dawkę daktyli, fig oraz śliwek. Przyprawy. Nie ukrywam, mnie bardzo pomógł robot. Smażył mi przez 6 godzin, mieszając nieustannie. Konfitura zgęstnieje, można postawić łyżeczkę! Genialna do ryżu, makaronu, tostów, placków, jabłeczników, szarlotek, tortów...do wyjadania prosto ze słoika gdy spadnie nam ciśnienie i cukier. Ma fantastyczny smak. Gorące przełóż

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z owocami morza 198

oliwki i pomidory to kwintesencja smaku kuchni śródziemnomorskiej. SKŁADNIKI: 2-3 ząbki czosnku średnia cebula oliwa z oliwek do smażenia 500ml passaty pomidorowej 400g owoców morza (u mnie krewetki, omułki, kalmary) garść czarnych oliwek sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie 500g makaronu natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE: W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Na dużej

Pyry na Gaz
Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami 115

miękkości, odsączamy. Na sporej patelni wytapiamy drobno pokrojony w kosteczkę boczek, rumienimy. Dodajemy posiekane grzyby i kapustę, podsmażamy całość przez 10 minut. Makaron (u mnie wstążki) gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odsączamy i wrzucamy do pozostałych składników. Smażymy jeszcze przez kilka minut, dodając masło (dla wzmocnienia smaku). Doprawiamy solą i pieprzem, w razie potrzeby gdy danie jest za suche dolewamy

Gotowanie moimi oczami
Sos grzybowy z kawałkami kurczaka 144

oleju. Grzyby i cebulka powinny ładnie zmięknąć.Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy podsmażonego kurczaka- mieszamy. Całość  zalewamy śmietaną i dalej smażymy, aż śmietana ładnie się zetnie i zgęstnieje. Danie gotowe - u mnie podane z ciemnym  makaronem penne.   SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Smażony łosoś z makaronem i szpinakiem 200

cienkie paseczki, podsmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać szpinak i dusić do momentu odparowania nadmiaru wody.  Doprawić gałką i solą. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dodać do szpinaku i wymieszać. W między czasie łososia smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu  z odrobiną marynaty.  SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Soto Ayam (indonezyjski rosół) 259

jajko na twardo, w plasterkach (opcjonalnie) prażona cebula (produkt gotowy) 200-300 g cienkiego makaronu sojowego Vermicelli, ugotowanego jak na opakowaniu Zupa: 1. Wywar doprowadzamy do wrzenia, zostawiamy na średnim ogniu. 2. Na małej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pastę, liście limonkowe i trawę cytrynową, smażymy na dość dużym ogniu przez 1-2 minuty. Dodajemy plasterki zielnej cebulki, smażymy kolejne

Kuchnia Prezydentowej
spaghetti z mięsem mielonym inaczej 323

czosnku 0,5 puszki pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka bazylii 0,5 szkl. wody sól pieprz 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać mięso i smażyć je ok. 4-5 min (ma być już brązowe), doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć i pokroić w kostkę, następnie dodać

zabawa smakiem

Proponowane wyszukiwania