makaron smażony - 5576 przepisów (strona:148/372)

Makaron z warzyw w stylu azjatyckim 166

chili. Takie warzywa na pewno posmakują, osobom dbającym o zdrowe odżywianie. ➡️  Nowość w ofercie Marki Fit&Easy - makarony ze świeżych warzyw, gotowe od razu do spożycia, z natury al'dente ™ . Świetnie smakują na surowo, blanszowane, smażone, pieczone lub krótko gotowane na parze. ➡️ Idealne dla osób na diecie bezglutenowej i dbających o linię oraz dla zabieganych. ➡️ Bez konserwantów(...)Przygotowanie: Pokroić białą część cebuli w półplasterki, a szczypior w 0,5 cm cząstki. Na patelni z pokrywką roztopić masło, podsmażyć lekko cebulę i czosnek, dodać imbir, a następnie makaron warzywny. Wszystko wymieszać, dodać sok z cytryny, sos sojowy i chili, przykryć i dusić 7 - 10 minut pod przykryciem, aż twardość warzyw będzie nam odpowiadała. Makaron wyłożyć łyżką cedzakową

Kuchcik gotuje
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą 148

typu greckiego 30g koncentratu pomidorowego 200g mozzarelli przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, czosnek granulowany, pieprz, suszony koperek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z olejem dusimy wszystkie warzywa. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, pieprz i czosnek granulowany. Między czasie przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy jogurt, koncentrat pomidorowy

Truskawkowa Fiesta
Sałatka z tortellini i kurczakiem 465

kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 mała cebula 1 papryka czerwona 1 ogórek szklarniowy 3 łyżki majonezu sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.  2. Kurczaka kroimy w drobną kostkę, silimy, pieprzymy, smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 3. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 4.Wszystkie składniki przekładamy

Szefowa kuchni
Tagliatelle z kurkami i boczkiem 208

świeżych liści szpinaku (można pominąć) ok 250 ml śmietanki 30% boczek pokrojony w kostkę - dałam jedną garstkę 2 garści kurek 2 ząbki czosnku kilka listków świeżego tymianku Do dzieła!!! Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wrzucamy boczek i czekamy aż tłuszcz delikatnie nam się wytopi. W tym czasie oczyszczamy kurki - podobno kurek nie powinno się(...)przepadam :-/. Szypułkujemy listki szpinaku i dokładnie myjemy. Na patelnię z boczkiem wrzucamy kurki i szpinak i smażymy ok 2 minut - następnie zalewamy wszystko śmietaną i dusimy ok 10 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Odcedzamy makaron i łączymy go z gorącym sosem Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Ciecierzyca - jej właściwości oraz z czym i jak jeść? 422

wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych.  Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów na ciecierzyce jest dużo, jednak, jeżeli ktoś jej nigdy w życiu

Pause Gotowanie!
Łatwy stek teriyaki z grzybami i szparagami / Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus 207

woku lub głębokiej rozgrzej na dużym ogniu oliwę i dodaj mięso wraz z marynatą. Dodaj szparagi (lub fasolkę) i pieczarki i smaż aż mięso się zarumieni a sos zgęstnieje, przez około 10 minut. Podawaj danie z ugotowanym makaronem lub ryżem, posypane posiekaną dymką. Smacznego! English version Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus (3-4 servings) Ingredients: 650 g beef

karmelowy
Sos pomidorowy podstawowy 145

Pyszny mocno pomidorowy sos z dodatkiem smażonej cebulki i ziół. Wykorzystuję go jako bazowy sos do pizzy, ale również do dań z makaronem

Milion Smaków
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 200

Lasagne - dobre, ale... mam wrażenie, że było w nim mało, jak na tę potrawę, mięsa. No chyba, że było za dużo makaronu? ;) Spaghetti z parmezanem w delikatnym sosie pomidorowym - potrawa z karty dziecięcej, jedzącemu smakowała bardzo! Ryby Smażony sandacz z masłem czosnkowo-ziołowym podawany na chrupiącym groszku cukrowym - kolejna kompletnie niedoprawiona potrawa... Brak soli, brak pieprzu... Bardzo szkoda, bardzo!; koszt

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Spaghetti z pieczarkami i szynką 325

patelni, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić do smaku i podsmażać, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w paski szynkę. Następnie wlać na patelnię śmietankę i dodać musztardę. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje.  Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać i posypać posiekaną natką

Pasja Smaku
Spaghetti z krewetkami, suszonymi pomidorami i ricottą 212

jelito. Tak przygotowuję każdą krewetkę, a następnie opłukuję je w zimniej wodzie.  Po przygotowaniu krewetek można nastawić makaron. Następnie pokroić cebulkę w kostkę i zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać krewetki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez około 3 minuty, po czym dodać posiekane suszone pomidory. Ricottę wymieszać z 2 łyżkami wody (która

Zgrabne Gotowanie
Pasta alla Norma 138

kompozytorowi Vincenzo Belliniemu. To danie tradycyjne, soczyste swoimi pomidorami i aromatyczne ,dzięki kawałkom smażonego bakłażana. Ja zmodyfikowałam ten przepis nieznacznie- po usmażeniu i wystudzeniu bakłażana, obrałam go ze skórki- miałam gości, którzy za skórką z bakłażana nie przepadają. Według mnie skórka być musi. Najważniejszym elementem makaronu jest dodanie na samym końcu sporo sera pecorino- owczego. To danie ma niepowtarzalny smak(...)Wlać oliwę na patelnię i smażyć bakłażany z obydwu stron na złoty kolor. Odłożyć na ręczniki papierowe, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu. Gdy wystygną pokroić w mniejsze kawałki, ja dodatkowo usunęłam im skórkę. Na patelni zagotować salsę pomidorową,wcześniej przygotowaną ze świeżych pomidorów. Dodać bakłażany. Ja do całości dodałam sera pecorino. Ugotuj makaron al dente i dołóż bezpośrednio na patelnię. Wymieszaj

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron ryżowy z groszkiem cukrowym, szparagami i twarogiem 185

czarnego sezamu Warzywa myjemy, szparagi kroimy na 2-3 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy szparagi. Po około 5-6 minutach, gdy nieco zmiękną, dodajemy gorszek cukrowy i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Doprawiamy do smaku, zestawiamy z ognia i przykrywamy. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odsączony mieszamy z warzywami. Po nałożeniu na talerze posypujemy twarożkiem i sezamem

Mienta blog
Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem , mini marchewkami ... w sosie śmietanowym. 170

szybkie i pyszne danie z makaronem, kurczakiem... A zresztą spróbujcie sami! Składniki; 20 dag makaronu pełnoziarnistego pojedyncza pierś z kurczaka 1 mały brokuł 2 garście mini marchewek ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka do smaku 200 ml śmietany 30 lub 36 % masło do smażenia   Przygotowanie; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy solą , pieprzem a także papryką. Kroimy(...)kostkę i wrzucamy na patelnie. Smażymy na maśle kilka minut, co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy śmietanę i wrzucamy mrożoną marchewkę.  Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje a marchewka będzie miękka. W innym garnku gotujemy brokuł al. dente, a w kolejnym makaron według przepisu na opakowaniu. Kiedy sos już się zredukuje wrzucamy brokuł, dodajemy starty czosnek oraz doprawiamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Penne z cukinią i kurczakiem 157

małe pomidory duża cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek podwójny filet z kurczaka 300 g makaronu penne 3 łyżki cebulki marynowanej łyżka ziół prowansalskich natka pietruszki 300 ml bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię i cebulę kroimy w kostkę ,dodajemy do kurczaka razem z ziołami prowansalskimi ,pokrojonym czosnkiem

R'n'G Kitchen
Makaron z cukinią 143

naturalnego 10 sztuk pomidora suszonego mała cukinia 2 cebulki dymki garść pietruszki makaron pieprz, zioła prowansalskie Makaron gotujemy al dente. Cukinię myjemy i dzielimy na cienkie paski obieraczką.  Pomidory kroimy na mniejsze kawałeczki, wrzucamy na patelnię i chwilę podsmażamy ( używamy do smażenia tylko zalewy z pomidorów) dorzucamy cukinię.  Cebule dusimy w osobnym garnku, aż się zeszkli. Następnie dorzucamy

Cukier&Puder
Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowo-śmietanowym 215

Makaron + proste dodatki = szybki i smaczny obiad w kilkanaście minut składniki: 500 g piersi kurczaka 400 g makaronu kokardki lub świdry 1 cebula 300 g pieczarek 150 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz  olej do smażenia Cebulę obrać i pokroić w plastry lub kostkę, zeszklić na oleju. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać(...)pokroić na plastry, wrzucić na patelnię gdy mięso zmieni kolor. Wszystko razem dusić aż pieczarki odparuja wodę. Następnie dodać śmietankę oraz natkę pietruszki i jeszczę chwilę wszystko razem dusić. Makaron ugotować osączyć i dodać do sosu. Dokładnie wymieszać i podawać

Monia miesza i gotuje
Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) 269

Makaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) - Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente. Odcedzić i wymieszać z łyżką oleju. Cebulę, czosnek i paprykę posiekać w drobna kosteczkę.  Rozgrzać patelnię, wlać olej i wsypać cebulę. Smażyć do momentu lekkiego zrumienienia, dodać czosnek(...)chwilę smażyć, po czym dorzucić paprykę. Wszystko należy często mieszać, aby składniki nie przywarły lub nie uległy przypaleniu. Do całości dodać pomidory, doprawić.  Gotować jeszcze przez ok. 3 minuty, po czym połączyć z pokrojonymi w grubą kostkę paluszkami krabowymi. Makaron przełożyć

Słodka Strona
Warzywno-makaronowa potrawka z mleczkiem kokosowym 150

kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia i sałatek. Ponadto zawiera sterole roślinne i jest cennym źródłem kwasów tłuszczowym omega-3. Polecam :)   Składniki: 250g makaronu np. penne 2 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego 2 ząbki czosnku 2cm korzenia imbiru 3/4 czerwonej papryki 1 duża marchewka

Kuchnia w czekoladzie
Makaron ryżowy z sosem kabaczkowo-pieczarkowym. Szybki i lekki obiad. 290

małego kabaczka 3 duże pieczarki 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki oleju ryżowego do smażenia woda do podlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki

Słodkie okruszki
Makaron ryżowy z sosem kabaczkowo-pieczarkowym. Szybki i lekki obiad. 246

małego kabaczka 3 duże pieczarki 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki oleju ryżowego do smażenia woda do podlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki

Słodkie okruszki
Spaghetti z tuńczykiem 167

pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną natkę pietruszki (trochę odkładamy do dekoracji). Mieszamy i smażymy około 3 minuty. Następnie dodajemy tuńczyka, rozdzielając go na drobniejsze kawałki oraz oliwki pokrojone w kawałki. Dodajemy cynamon i pomidory. Do całości dodajemy soli i pieprzu do smaku. Odcedzamy makaron po około 8 minutach gotowania. Makaron przekładamy do garnka w którym się gotował, dodajemy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Makaron z tuńczykiem i cukinią (Penne con tonno e zucchine) 264

dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać odsączonego tuńczyka i sok z cytryny. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym zielonym pieprzem i solą. Następnie wrzucić ugotowany makaron i delikatnie wszystko wymieszać. Przełożyć na talerze, posypać startym parmezanem i rozgniecionymi ziarnami zielonego

Oryginalny smak
Makaron w sosie mięsno dyniowym. 113

bazylia bądź oregano ( ok. 1 łyżeczki) sól, pieprz, łyżeczka cukru 20 dag makaronu ( u mnie grube rurki) 2-3 łyżki oleju ok 2 - 3 łyżki tartego sera ( u mnie oscypek) Przygotowanie; Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule i starty czosnek a także zioła. Smażymy aż cebula będzie szklista, następnie dodajemy mięso mielone. Smażymy kilka minut co jakiś(...)kostkę i również dodajemy do mięsa. Sos mieszamy aby nam nie przywarł. Smażymy a właściwie już dusimy aż nabierze odpowiedniej konsystencji. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku solą , pieprzem a także aby złagodzić nieco kwaśny smak pomidorów dodajemy około łyżeczki cukru. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z sosem. Przed podaniem możemy posypać naszym

Radość kipiąca uśmiechem.
Casarecce w sosie śmietanowym z kurczakiem i kalafiorem 167

pęczek natki pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. W garnku na odrobinie masła klarowanego szklimy posiekaną cebulę ,dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka oraz podzielonego na małe różyczki kalafiora. Całość smażymy ok. 5 min doprawiając do smaku solą oraz pieprzem ,pod koniec smażenia oprószamy mąką

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania