Lasagne - dobre, ale... mam wrażenie, że było w nim mało, jak na tę potrawę, mięsa. No chyba, że było za dużo makaronu? ;) Spaghetti z parmezanem w delikatnym sosie pomidorowym - potrawa z karty dziecięcej, jedzącemu smakowała bardzo! Ryby Smażony sandacz z masłem czosnkowo-ziołowym podawany na chrupiącym groszku cukrowym - kolejna kompletnie niedoprawiona potrawa... Brak soli, brak pieprzu... Bardzo szkoda, bardzo!; koszt
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!patelni, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić do smaku i podsmażać, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w paski szynkę. Następnie wlać na patelnię śmietankę i dodać musztardę. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje. Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać i posypać posiekaną natką
Pasja Smakujelito. Tak przygotowuję każdą krewetkę, a następnie opłukuję je w zimniej wodzie. Po przygotowaniu krewetek można nastawić makaron. Następnie pokroić cebulkę w kostkę i zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać krewetki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez około 3 minuty, po czym dodać posiekane suszone pomidory. Ricottę wymieszać z 2 łyżkami wody (która
Zgrabne Gotowaniekompozytorowi Vincenzo Belliniemu. To danie tradycyjne, soczyste swoimi pomidorami i aromatyczne ,dzięki kawałkom smażonego bakłażana. Ja zmodyfikowałam ten przepis nieznacznie- po usmażeniu i wystudzeniu bakłażana, obrałam go ze skórki- miałam gości, którzy za skórką z bakłażana nie przepadają. Według mnie skórka być musi. Najważniejszym elementem makaronu jest dodanie na samym końcu sporo sera pecorino- owczego. To danie ma niepowtarzalny smak(...)Wlać oliwę na patelnię i smażyć bakłażany z obydwu stron na złoty kolor. Odłożyć na ręczniki papierowe, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu. Gdy wystygną pokroić w mniejsze kawałki, ja dodatkowo usunęłam im skórkę. Na patelni zagotować salsę pomidorową,wcześniej przygotowaną ze świeżych pomidorów. Dodać bakłażany. Ja do całości dodałam sera pecorino. Ugotuj makaron al dente i dołóż bezpośrednio na patelnię. Wymieszaj
Z Kuchni Do Kuchniczarnego sezamu Warzywa myjemy, szparagi kroimy na 2-3 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy szparagi. Po około 5-6 minutach, gdy nieco zmiękną, dodajemy gorszek cukrowy i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Doprawiamy do smaku, zestawiamy z ognia i przykrywamy. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odsączony mieszamy z warzywami. Po nałożeniu na talerze posypujemy twarożkiem i sezamem
Mienta blogszybkie i pyszne danie z makaronem, kurczakiem... A zresztą spróbujcie sami! Składniki; 20 dag makaronu pełnoziarnistego pojedyncza pierś z kurczaka 1 mały brokuł 2 garście mini marchewek ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka do smaku 200 ml śmietany 30 lub 36 % masło do smażenia Przygotowanie; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy solą , pieprzem a także papryką. Kroimy(...)kostkę i wrzucamy na patelnie. Smażymy na maśle kilka minut, co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy śmietanę i wrzucamy mrożoną marchewkę. Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje a marchewka będzie miękka. W innym garnku gotujemy brokuł al. dente, a w kolejnym makaron według przepisu na opakowaniu. Kiedy sos już się zredukuje wrzucamy brokuł, dodajemy starty czosnek oraz doprawiamy
Radość kipiąca uśmiechem.małe pomidory duża cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek podwójny filet z kurczaka 300 g makaronu penne 3 łyżki cebulki marynowanej łyżka ziół prowansalskich natka pietruszki 300 ml bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię i cebulę kroimy w kostkę ,dodajemy do kurczaka razem z ziołami prowansalskimi ,pokrojonym czosnkiem
R'n'G Kitchennaturalnego 10 sztuk pomidora suszonego mała cukinia 2 cebulki dymki garść pietruszki makaron pieprz, zioła prowansalskie Makaron gotujemy al dente. Cukinię myjemy i dzielimy na cienkie paski obieraczką. Pomidory kroimy na mniejsze kawałeczki, wrzucamy na patelnię i chwilę podsmażamy ( używamy do smażenia tylko zalewy z pomidorów) dorzucamy cukinię. Cebule dusimy w osobnym garnku, aż się zeszkli. Następnie dorzucamy
Cukier&PuderMakaron + proste dodatki = szybki i smaczny obiad w kilkanaście minut składniki: 500 g piersi kurczaka 400 g makaronu kokardki lub świdry 1 cebula 300 g pieczarek 150 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej do smażenia Cebulę obrać i pokroić w plastry lub kostkę, zeszklić na oleju. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać(...)pokroić na plastry, wrzucić na patelnię gdy mięso zmieni kolor. Wszystko razem dusić aż pieczarki odparuja wodę. Następnie dodać śmietankę oraz natkę pietruszki i jeszczę chwilę wszystko razem dusić. Makaron ugotować osączyć i dodać do sosu. Dokładnie wymieszać i podawać
Monia miesza i gotujeMakaron z Paluszkami Krabowymi (Surimi) - Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie - al dente. Odcedzić i wymieszać z łyżką oleju. Cebulę, czosnek i paprykę posiekać w drobna kosteczkę. Rozgrzać patelnię, wlać olej i wsypać cebulę. Smażyć do momentu lekkiego zrumienienia, dodać czosnek(...)chwilę smażyć, po czym dorzucić paprykę. Wszystko należy często mieszać, aby składniki nie przywarły lub nie uległy przypaleniu. Do całości dodać pomidory, doprawić. Gotować jeszcze przez ok. 3 minuty, po czym połączyć z pokrojonymi w grubą kostkę paluszkami krabowymi. Makaron przełożyć
Słodka Stronakuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia i sałatek. Ponadto zawiera sterole roślinne i jest cennym źródłem kwasów tłuszczowym omega-3. Polecam :) Składniki: 250g makaronu np. penne 2 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego 2 ząbki czosnku 2cm korzenia imbiru 3/4 czerwonej papryki 1 duża marchewka
Kuchnia w czekoladziemałego kabaczka 3 duże pieczarki 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki oleju ryżowego do smażenia woda do podlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki
Słodkie okruszkimałego kabaczka 3 duże pieczarki 1/2 czerwonej cebuli 2-3 łyżki oleju ryżowego do smażenia woda do podlania 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku szczypta suszonej bazylii 1 łyżka śmietany 30% 1/2 opakowania ekologicznego makaronu ryżowego rurka Fabijańscy Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na oleju ryżowym. Pieczarki
Słodkie okruszkipokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną natkę pietruszki (trochę odkładamy do dekoracji). Mieszamy i smażymy około 3 minuty. Następnie dodajemy tuńczyka, rozdzielając go na drobniejsze kawałki oraz oliwki pokrojone w kawałki. Dodajemy cynamon i pomidory. Do całości dodajemy soli i pieprzu do smaku. Odcedzamy makaron po około 8 minutach gotowania. Makaron przekładamy do garnka w którym się gotował, dodajemy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać odsączonego tuńczyka i sok z cytryny. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym zielonym pieprzem i solą. Następnie wrzucić ugotowany makaron i delikatnie wszystko wymieszać. Przełożyć na talerze, posypać startym parmezanem i rozgniecionymi ziarnami zielonego
Oryginalny smak