koncentratu pomidorowego 2 pomidory 2 duże ząbki czosnku sól morska 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu szczypta chili 1 łyżka posiekanej natki pietruszki / tylko listki WYKONANIE Makaron gotujemy al dente w lekko osolonym wrzątku. Zachowujemy 1/4 szklanki wody z gotowania. Odcedzamy, wykładamy na duży talerz. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, cebulę w kostkę, paprykę w paseczki(...)czosnek. Smażymy kolejne 2 minuty. Dorzucamy kukurydzę, pokrojone pomidory i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, chili i oregano. Smażymy, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut, aż sos zredukuje się i zagęści. Dolewamy wodę z gotowania makaronu i gotujemy jeszcze 2 minuty. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy, posypujemy natka pietruszki
cool and mintyłyżki * cebula dymka – 1 pęczek * trawa cytrynowa – 2 szt * cukier puder – 0,5 łyżeczki DODATKOWO : * makaron – 400 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filet z kurczaka kroimy w paseczki , odrobinę solimy. W woku bardzo mocno rozgrzewamy olej ( głębokie smażenie ). Zmniejszamy płomień i smażymy kurczaka przez ok. 4 minuty ciągle mieszając. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odstawiamy w ciepłe miejsce. Zlewamy(...)ogniu gotujemy ok. 3 minuty aż sos zgęstnieje. Wrzucamy posiekaną dymkę , trawę cytrynową i usmażone mięso. Mieszamy tak , by sos dokładnie obtoczył kurczaka. Podajemy gorące z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego
Ostra na Słodkomięsa, po czym przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, przełożyć mięso i smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Do mięsa wlać mleczko kokosowe i dodać brokuł obrany w małe różyczki. Gotować do momentu, aż brokuł będzie się rozpadać. Makaron ugotować al dente i połączyć z mięsem i sosem. W małym garnuszku wymieszać odrobinę wody z mąką
Passions hobbies lifestylu. Spróbujcie, bo smak jest naprawdę rewelacyjny. Składniki: (na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje) 1/2 piersi z kurczaka 2 łyżki soli ziołowej około 1 łyżki masła 60 g makaronu ryżowe muszelki 1 łyżeczka sosu sojowego 5 większych pieczarek 1/2 zielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek OLEOFARM 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki mąki pieprz i sól Przygotowanie: Połowę piersi(...)mięsa i posypujemy je dokładnie solą ziołową. Mieszamy tak, aby każdy kawałek mięsa był obtoczony w przyprawie. Kurczaka smażymy na małym ogniu, co jakiś czas obracając. Usmażonego kurczaka zdejmujemy z patelni i odstawiamy na chwilę na bok. W garnku gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki, a następnie na pół. Połowę papryki kroimy w drobną
Słodkie okruszkiczosnek drobno posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj posiekaną papryczkę chili oraz pokrojone w kostkę pomidory i smaż jeszcze krótką chwilę. Wrzuć mule, wlej wino i gotuj przez kilka minut, aż muszle się otworzą, potrząsając garnkiem od czasu do czasu. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj z muszlami, wsyp posiekaną natkę pietruszki i natychmiast podawaj
Food Squarejeśli lubicie. 3. Na głębokiej patelni obsmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy kurki, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy razem ok. 3 minut. Dolewamy śmietanę, ścieramy gałkę muszkatołową, chwilkę razem dusimy. Pod koniec dodajemy zieloną pietruszkę oraz podsmażone mięso, mieszamy i dodajemy odcedzony makaron. 4. Podajemy ze świeżo startym serem i zieloną natką pietruszki
Apetyczna babeczkałyżeczka cukru, średnia cebula, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 5 pieczarek (opcjonalnie). Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Cebulę siekam, pieczarki kroję w plasterki, podsmażam na maśle. Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę. Czosnek siekam. Wrzucam do podsmażonych warzyw. Dodaję przyprawy, chwilę smażę, co jakiś czas mieszając. Mąkę dokładnie rozrabiam w małej ilości wody, dodaję wraz
JejKuchniaodrobinę. Teraz dodaj pokrojone piersi z kurczaka lub krewetki oraz chilli. Smaż na niewielkim ogniu, często mieszaj aby nic się nie przypaliło, około 5 minut, aż mięso dojdzie. Czas na pomidora, wydrąż środek i pokrój skórkę w kostkę ,dodaj do mięsa. Odcedź makaron i wrzuć go na patelnię, wymieszaj dokładnie. Podawaj gorące z świeżą bazylią i natką
Pasje Jolkipatelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cukinię. Smażyć przez około 4 minuty. Dorzucić łososia i smażyć kolejne 5 minu. W tym czasie delikatnie przekładać kawałki łososia na różne strony aby został równomiernie usmażony. Dodać mascarpone i wszystko razem wymieszać. Posolić i popieprzyć. Dorzucić ugotowany makaron i wszystko razem wymieszać. Spróbować, ewentualnie dosolić. Wyłożyć do miseczek i posypać tartym serem. Polecam
Jaglusiapatelnię z oliwą, chwilę smażymy. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i dalej smażymy. Kolejno wrzucamy mięso i smażymy przez. ok. 7 minut. Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki, koncentrat, przyprawiamy i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron oraz siekamy pietruszkę
Delicious TitbitsSKŁADNIKI 1 makaron ugotowany al dante 300 g łososia 100 ml śmietany 30% 1 łyżka masła 1 cytryna 1 cebulka czerwona pęczek świeżego kopru sól, pieprz, przyprawa warzywna WYKONANIE Łososia smażymy na patelni na maśle przez około 5 min. Następnie wlewamy śmietanę Dusimy całość pod przykryciem około 10–15 minut. Na koniec dodajemy wyciśnięta cytrynę
w mojej kuchnipopieprzyć, dodać niedużą ilość oleju i razem podsmażyć. Piersi kurczaka pokroić na kawałki, posolić i popieprzyć. Smażyć do zarumienienia , na rozgrzanym oleju. Każdy kawałek wcześniej obtoczyć w mące. Po podsmażeniu przełożyć do glębszej patelni, bez oleju i zalać 1l wody. Dodać szklankę makaronu. Gotować do momentu kiedy makaron będzie miękki, od czasu do czasu zamieszać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki
W kuchni u Monikioleju Świeżo mielony pieprz, sól Ulubiony makaron Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kurczaka myjemy, obcinamy zbędne błonki i dokładnie osuszamy. Kroimy w drobną kosteczkę. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę. Kiedy zacznie się rumienić wrzucamy kurczaka i smażymy(...)złoto. W między czasie czyścimy kurki i kroimy w większe kawałki. Dorzucamy na patelnie i smażymy około 5 minut na średnim ogniu. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Doprawiamy obficie świeżo mielonym pieprzem oraz solą i całość mieszamy. Wykładamy na ugotowany makaron i zajadamy. Smacznego
Kolizje Smakówprzyprawy (sól,pieprz,czosnek granulowany,oregano) ser żółty utarty (do posypania na wierzch) Makaron spagetti. Sposób przygotowania: Boczek ,szynkę,cebulę,czosnek i pieczarki pokroić w kostkę.Na rozgrzaną patelnię wrzucić najpierw boczek,jak się trochę wytopi dodać szynkę,po kilku minutach dodać cebulkę,czosnek i pieczarki. Smażyć kilka minut często mieszając.Można delikatnie podlać wodą. Na koniec wlać śmietanę
Agusiowe smakołykipęczek zielonych szparagów 500 g łososia 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka masła sól pieprz Gotujemy makaron w osolonej wodzie na al dente. Odstawiamy. Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i obieramy do połowy wysokości. Związujemy sznurkiem i wstawiamy na ''stojąco'' do wrzącej osolonej wody ( pamiętając aby użyć wysokiego garnka ) Gotujemy 3 minuty(...)patelnie z rozgrzanym masłem wrzucamy szpinak na 2 następnie wrzucamy pokrojonego w dużą kostkę osolonego i popieprzonego łososia. Smażymy wszystko kolejne 3 minuty. Dodajemy mascarpone, sól i pieprz oraz pure ze szparagów. Wszystko razem dokładnie mieszamy a następnie dodajemy do makaronu. Na koniec dodajemy główki szparagów i delikatnie mieszamy. Jeśli chcesz zrobić lekką wersję tego dania nie dodawaj mascarpone :) Smacznego
KuchcikoweLove