makaron smażony - 5576 przepisów (strona:141/372)

Lasagne. 154

pomidorów krojonych z puszki 1 cebula oregano, bazylia, papryka ostra mielona, sól 2 ząbki czosnku ser żółty makaron do lasagne Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek - dokładnie ze sobą mieszamy

Moje-pitraszenie
Chruściki piwne jedyne w swoim rodzaju 151

wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na stolnicy bardzo cienko (jak na makaron), starając się nie posypywać mąką.  Rozwałkowane ciasto kroimy nożem na paski około 2 cm szerokości i 6 cm długości /chrusty powiększają swoją objętość podczas smażenia/. W środku każdego paska robimy nacięcie, przez nie przekładamy jeden koniec, tak aby utworzył się węzeł. Chruściki

Z notatnika
Zupa z karkówki wieprzowej 215

łyżce sosu sojowego) i cebulę w kostkę. Warzywa i mięso podsmażamy na łyżce masła czosnkowego ,oprószamy przyprawą. Smażymy jeszcze chwilę ,po czym zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy sola i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Przed podaniem posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Makaron z kurczakiem i figami 153

opakowania serka kanapkowego z ziłami garść rukoli 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić w durszlaku. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oleju. Następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, smażyć przez kilka minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Do kurczaka i cebuli dodać serek wymieszany

Pasja Smaku
Pappardelle z łososiem i pomidorami 180

podsmażyć i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić, a następnie dodać pokrojonego w dużą kostkę łososia. Smażyć przez 2-3 minuty i zalać pomidorami z puszki. Dusić pod przykryciem przez 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na koniec dodać makaron i posiekane listki bazylii, dobrze wymieszać

Pasja Smaku
Spaghetti carbonara 421

żółtka, 300 ml śmietanki kremówki, starty parmezan ( lub ser żółty), sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy do miękkości lub al dente w osolonej wodzie. 2.  Boczek kroimy w drobne plasterki. Wrzucamy go na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smażymy aż będzie mocno rumiany, następnie wykładamy go na bok. 3. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę do rozgrzaną(...)kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do czosnku. Smażymy na złoty kolor. 5. W między czasie w osobnej miseczce przygotowujemy sos. Śmietanę mieszamy z żółtkami jaj, dodajemy starty ser żółty (nie za dużo, żeby nie zrobił się ulepek;-. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 6. Mieszamy boczek z czosnkiem i cebulą. Dodajemy makaron i mieszamy. 7. Powoli, cały czas mieszając dodajemy

Kuchnia Pełna Pasji
Łazankowe kule zapiekane z serem 129

pieczarek 300g kiszonej kapusty 2 ząbki czosnku 150g chudego wędzonego boczku 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 400g makaronu typu wstążki 1 jajko 3 łyżki majonezu 250g sera żółtego w kawałku (typu gouda) pęczek szczypiorku Dodatkowo: Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Grzyby namaczamy w wodzie na minimum 7 godzin. Boczek kroimy w drobną kosteczkę i delikatnie opiekamy. Dodajemy(...)zimną wodą by zmyć nadmiar kwasu. Siekamy wraz z odciśniętymi na sicie grzybami leśnymi. Dodajemy do podpieczonego z pieczarkami boczku. Wgniatamy 2 ząbki czosnku i doprawiamy solą oraz pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, ok 4-5 minut ciągle mieszając.  2. Ugotowany makaron przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Łączymy z farszem, jajkiem oraz 3 łyżkami majonezu

Kuchnia w czekoladzie
warzywa z makaronem i mielonym kotletem... 171

mielone z łopatki dobrze wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawą do mielonego, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, odłożyć na talerz - do tego tłuszczu dać pokrojoną porę, warzywa mrożone i dusić mieszając co jakiś czas wlać z 1 szklankę wody, zagotować, wsypać ugotowany makaron, przyprawę w płynie, pieprz i wymieszać dodać mielone kotlety i pod przykryciem na średm=nim ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
Domowa chińszczyzna - kurczak sojowy z makaronem ryżowym 279

Składniki: 50 dag piersi kurczaka 20 dag makaronu ryżowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 3 ząbki czosnku imbir świeży do smaku 2 cebule 4 liście kapusty pekińskiej 4 pieczarki 1 średnia cukinia oleju sezamowego sos sojowy (ciemny) sos ostrygowy papryka ostra papryka słodka Sposób wykonania: Piersi kurczaka umyć, pokroić w paski i wymieszać(...)paski. Cukinię pokroić w pół plastry a marchew i pieczarki w plastry. Cebulę poszatkować w piórka. Wszystko dodać do smażącego się kurczaka. Doprawić do smaku sosem sojowym i ostrygowym oraz papryką w proszku. Gdy warzywa zmiękną dodać makaron ryżowy, wymieszać i dusić do momentu aż zmięknie i napęcznieje

Qchnia po prostu
Pulpety z makaronem w sosie pieczarkowo porowym 26683

cebula 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku 300 g makaronu rurki 1 por 250 g pieczarek 250 ml śmietany kremówki 2 żółtka sól,pieprz do smaku olej do smażenie Przygotowanie: Mięso zmielić. Cebulę pokroić i zrumienić na oleju dodać do mięsa. Wbić jajko dodać bułkę tartą, musztardę, paprykę, doprawić(...)klopsiki i podsmażyć pokrojony por i pieczarki. Po chwili dodać klopsiki i chwilkę podsmażać. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku i wlać na patelnię. Dodać ugotowany al dente makaron i całość gotować aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem

Ala piecze i gotuje
Zapiekane conchiglione 99

odrobina masła Sposób przygotowania: Fix bolognese mieszamy ze szklanką wody.Wylewamy na dno(nasmarowanego masłem) naczynia żaroodpornego.Następnie na patelni smażymy rozdrobniony szpinak ze śmietaną, czosnkiem,serem feta .Do tego dodajemy ser ricotta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Nadziewamy podgotowany makaron ( z dodatkiem oliwy i soli) i układamy go w naczyniu.Posypujemy żółtym serem i parmezanem.Zapiekamy ok.15 minut w temperaturze

Wielki apetyt
Schab z warzywami i makaronem 126

papryka 1 marchewka seler - tyle ile marchewki 2 małe cebulki 100 g mrożonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 3 cm korzenia imbiru 1 mała ostra papryczka. 200 g makaronu pappardelle lub tagliatelle SOS: 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego lub 2 jasnego 1 łyżka octu ryżowego MARYNATA: 1 jajko 4 łyżki(...)podanymi wyżej składnikami zmieszanymi ze sobą. Smażymy przez 2 minuty i wrzucamy fasolkę. Nie musimy jej rozmrażać, dzięki temu pozostanie chrupiąca. Smażymy kolejne 2 minuty i odrobinę zmniejszamy ogień. Jeśli sos odparuje dolewamy pół szklanki wody z gotowania makaronu lub bulionu. W międzyczasie gotujemy makaron i kiedy będzie aldente, odcedzamy, nie przelewamy wodą i od razu dodajemy do woka. Mieszamy

Kuchnia od dwojga
Tort cannelloni z ricottą i mięsem z łopatki 164

bazylii 1/2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta cukru zioła prowansalskie ( do smaku) sól, pieprz 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 opakowania serka ricotta jajko 20dag mozzarelli (w wiórkach)  Przygotowanie: Makaron wrzucić do osolonej wrzącej wody i gotować 3 minuty. Wyjąć na durszlak, polać lekko oliwa i poprzecinać na pół, aby powstały dwie mniejsze rurki. Ustawić w nasmarowanej tortownicy pionowo(...)olejem wrzucić pokrojony drobno czosnek i cebulę. Delikatnie zeszklić i dołożyć mięso i posypać je przyprawa do mięsa. Smażyć, aż mięso się zarumieni. Dodać pomidory, oraz koncentrat pomidorowy i dusić około 10 minut. Doprawić przyprawami i wyłożyć na makaron. Wstawic do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 12 minut. Po tym czasie wyjąć i posypać mozzarellą. Ponownie wstawić do piekarnika

ChilliJemy
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i włoskim salami spianata 305

pomidory pokrojone w cienkie paski i chwilę smażymy. 4. Dodajemy drobno posiekany czosnek, chwilę smażymy, a następnie podlewamy winem (opcjonalnie). 5. Gdy nadmiar płynu odparuje zalewamy patelnię śmietanką, gotujemy do czasu, aż sos zgęstnieje. 6. Na koniec doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Mieszamy makaron z sosem, a gotowe danie posypujemy startym parmezanem. Smacznego

W kuchni Katie
Szpinakowy makaron z sosem i Awokado 150

chili szcz ypta kminku i oregano ząbek czosnku  czerwona cebula  Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Na rozgrzanej patel ni z odrobiną oleju , podsma żyć pokrojonego w paski kurczaka. Przyprawić, wcisnąć czosnek. Pokrojon ą cukinię i cebulę dodać do mięsa i smaż yć jeszcze z 5min .  Wlać sos pomidorowy , doprawić w razie potrzeby. Trzymać na ogniu

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania