SZPARAGI Z ŁOSOSIEM I MAKARONEM
SZPARAGI Z ŁOSOSIEM I MAKARONEM
pęczek zielonych szparagów 500 g łososia 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka masła sól pieprz Gotujemy makaron w osolonej wodzie na al dente. Odstawiamy. Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i obieramy do połowy wysokości. Związujemy sznurkiem i wstawiamy na ''stojąco'' do wrzącej osolonej wody ( pamiętając aby użyć wysokiego garnka ) Gotujemy 3 minuty. Odstawiamy do ostygnięcia. Odcinamy główki i odkładamy do miseczki. Pozostałą część blenderujemy. Na pate... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove
Autor
Kamila A
Gotowanie z miłości do jedzenia.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, mascarpone, makarony, makaron, łosoś, szpinak, makaron tagliatelle, tagliatelle, zielone szparagi, smażony łosoś, makaron z łososiem, makaron ze szpinakiem, dania z makaronem, makaron smażony, makaron z patelni
Inne przepisy z KuchcikoweLove
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję