mak - 12131 przepisów (strona:589/809)

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i szparagami 199

piersi z kurczaka 8 szparagow 60 g serka bialego np.Philadelphia 1 lyzka masla ghee 200 ml bialego wina ( u mnie Riesling Trocken) 100 ml smietany sol, pieprz,1 lyzka maki Wykonanie: Piersi z kurczaka umyc,osuszyc i rozbic.Rozbic tylko z jednej strony,tej gornej ,lsniacej,zeby filety nam sie nie rozlecialy.Najlepiej to zrobic kladajac na piersi plat foli spozywczej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kokosowy z truskawkami - IDEALNY 165

Landliebe) lub ser z wiaderka 200 g jogurtu greckiego 10 % 180-200 g kokosowego kremu z puszki (85 % extraktu z kokosa) 3 jajka L 3/4 szklanki cukru 3 lyzki maki ziemniaczanej lub budyn waniliowy Dodatkowo: 150-200 g truskawek i 1 op.Tortenguss WYKONANIE : Sucharki lub ulubione ciastka zmiksowac w blenderze Wmieszac maslo i wiorki kokosowe. Foremke wylozyc papierem do pieczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowe ciasto z owocami lata 198

warunkiem ,ze nie przeladujecie ciasta owocami.Wowczas przy jego delikatnej strukturze po prostu opadna na dno.Zachecam do wyprobowania,a nie zawiedzie Was na pewno. Skladniki na ciasto: 4 jajka maka-300 g ( 2 szklanki) cukier-230 g ( 1 szklanka) 250 g masla 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia Na nalozenie: ulubione owoce,u mnie 10 moreli,12 truskawek,garstka borowki amerykanskiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z indyka w marchewkowo-migdałowej panierce 178

bedzie chrupiaca i naprawde aromatyczna. Skladniki na 4 kotlety: 4 kotlety z indyka ( lub kurczaka) po 100-120 g 2 spore marchewki 4 lyzki migdalow w slupkach 2 lyzki maki 3 lyzki oleju lub masla ghee 1 jajko sol,pieprz 1/2 cytryny Wykonanie: Mieso poporcjowac,umyc, osuszyc recznikiem papierowym i rozbic przykryte platem foli.Przyprawic sola i pieprzem , jednak mocniej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa z kalarepy i kalafiora 172

Zapraszam na pyszna letnia zupe,szczegolnie wszystkich liczacych kalorie i dbajacych o linie. Zupa z mlodych warzyw - kalarepki,kalafiora i marchewki.Zdrowa,lekka,bez zasmazki,dodatku maki,jedynie z kleksem jogurtu greckiego.Zupe przygotowalam na bulionie warzywnym ,takze idealnie nadaje sie rowniez dla wegetarian. Skladniki na 6 porcji: 2  kalarepy 2-3 marchewki 1/4 kalafiora 2 garstki makaronu(nierozgotowujacego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jagodowe ciasto jogurtowe-Heidelbeerkuchen 176

jest twarozek,zatem zawiera minimalna ilosc tluszczu.Mozna sie nim bezkarnie objadac.Swietne male co nieco do popoludniowej kawy.Ciasto upieklam w malej foremce  o przekroju 20 cm. Skladniki: 200 g maki 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia sol 2 jajka M 100 g brazowego cukru  125 g jogurtu z pelnego mleka 225 g jagod Skladniki na krem: 150 g twarozku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryż z cukinią i smażonym łososiem -Zucchinireis 187

lyzki oliwy 125 g ryzu 1 zielona cukinia 2 kawalki lososia po 160 g galazka rozmarynu sok z cytryny sol.pieprz Cayenne do smaku 300 ml bulione warzywnego 1 lyzka maki Wykonanie: Cebule pokroic w drobna kostke.Podsmazyc na 1 lyzce oliwy,dodac ryz i podsmazac razem. Dolewac 300 ml bulionu stopniowo,kazdorazowo odczekac,az ryz "wypije"plyn.Ewentualnie dosolic i pozostawic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab duszony w pomidorach a`la pizza 201

porcji) 80 dkg schabu bez kosci puszka krojonych pomidorow z ziolami-400 g 1 cebula 1 zabek czosnku 4 lyzki masla klarowanego 4 lyzki slodkiej smietanki kremowki 2 lyzki maki instant (krupczatki) 1 lyzeczka swiezego oregano (lub suszonego-wtedy mniej) 1 lyzka octu balsamicznego 1 plaska lyzeczka cukru sol,pieprz do smaku Przygotowanie: Przygotowane mieso pokroic na 6 jednakowej wielkosci

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowe ciasto z czerwoną porzeczką 141

pewno wyprobuje je z innymi owocami rowniez,dlatego i Wam polecam.Upieklam je w formie na tarte o przekroju 26 cm. Skladniki : Spod: 70 ml mleka 15 g masla 125 maki pszennej 1050 1 zoltko 1 lyzeczka suchych drozdzy ( 10 g swiezych) 25 g cukru szczypta soli skorka starta z pol cytryny tluszcz do formy Nalozenie: 500 g porzeczek czerwonych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik amaretto z kajmakiem 246

migdalow 200 g ciasteczek amaretti 50 g masla (2 lyzki) 1 kg sera 4 jaja L 1 szklanka cukru 250 g smietany kremowki 5 lyzek likieru Amaretto 3 lyzki maki ziemniaczanej pol puszki masy kajmakowej 100 g migdalow w slupkach do przybrania Wykonanie: Skladniki na spod sernika ,sucharki i migdaly zmiksowac w kielichu blendera dodajac twarde maslo z lodowki pokrojone

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placuszki cukiniowo-dyniowe z ketchupem dyniowym 134

jesienny kolor zawdzieczaja dodatkowi dynii.Smak plackow uszlachetnil dodatek ketchupu dyniowego.Przepis na ketchup w nastepnym poscie,tutaj: klik. Skladniki: 500 g cukini 250 g upieczonej dyni 2 jajka 4 lyzki maki sol,pieprz 100-120 zoltego sera,latwotopliwego 1 lyzeczka proszku do pieczenia ulubione ziola np.szalwia Wykonanie: Cukinie zetrzec na grubych oczkach tarki.Posolic i odstawic.Nadmiar wody odlac. Dodac rozgnieciona widelcem dynie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chlebek dyniowy, a właściwie chałka z dynią 191

Skladniki na 2 chlebki: 250 g miazszu dyniowego pokrojonego w kostke( uzylam dyni Hokkaido) 1 lyzeczka nasion anyzku skorka starta z 1 cytryny 2 lyzki plynnego miodu 500 g maki ( typ 550) + na podsypke 250-300 g cieplej wody 1 paczuszka suchych drozdzy Oetkera 1 plaska lyzeczka soli mleko do posmarowania 2 lyzki pestek dyni i slonecznika Wykonanie: Dynie ugotowac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy kisiel jeżynowy 181

domowego.A,ze moja jezyna caly czas obdarowuje mnie smacznymi owocami u mnie wlasnie jezynowy. Skladniki na 4 male pucharki: 0,5 kg jezyn 3 lyzki cukru 2-3 lyzki maki ziemniaczanej 0,5 l wody 1 lyzka jogurtu greckiego Wykonanie: Jezyny przebrac,oplukac.Wrzucic do rondelka,dodac cukier ,pogotowac kilka minut. Przetrzec przez sito. Do przetartych jezyn dodac wode i make

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z dynia ,mlekiem kokosowym i amarettini 191

sucharkow 50 g masla Skladniki na mase serowa: 500 g sera twarogowego 250 g puree z dynii Hokkaido 230 g mleka kokosowego (75 %) 4 jaja M 3 lyzki maki ziemniaczanej 220g cukru (pelna szklanka)          dodatkowo: 15 ciasteczek amarettini do przybrania Wykonanie: Skladniki na spod sernika zblendowac,do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Wylepic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Amerykany na Halloween 204

szybko ulotnil sie przy uchylonym oknie. Przepis jest wypadkowa kilku innych.Amerykany udaly sie znakomicie,smakuja jak te z dawnych lat.Prosty, pyszny ,nieskomlikowany wypiek.Polecam! Skladniki na 16 bulek: 300 g maki 110 ml mleka 70 g miekkiego masla 100-120 g cukru 2 jaja L lub 3-M 1 lyzka cukru waniliowego 1,5-2 lyzeczek amoniaku spozywczego szczypta soli Lukier

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!