lukier - 7892 przepisów (strona:352/527)

Churros 220

miesiąca firma w której pracuję funduje Xurrooterapie. Wspaniały pomysł na idealny początek dnia. Najczęściej moczy się churros w filiżance gorącej czekolady. W churreriach można dostać, różne fantazyjne odmiany z lukrem, śmietaną  w srodku itd jednak najpopularniejsze są te zwykłe posypane tylko z wierzchu cukrem. Churosy są smaczne,  muszą być jednak ciepłe. Zimne robią  się

Lubczyk i Wanilia
Babka szpinakowa 717

oknem nie sprzyja ani wagarom ani radości z nadchodzącej wiosny. Zimno, buro, wietrznie. Na przekór tej pogodzie serwuję dzisiaj zielone ciasto zwane babką szpinakową. Mokre, aromatyczne z dużą ilością lukru i skórki pomarańczowej. Przepis zaczerpnięty z bloga Smakołyki Dominiki. Składniki: 170 g mąki pszennej 200 g cukru 150 g świeżego szpinaku  110 ml oliwy  2 duże jajka

Życie zaczyna się w kuchni
Cytrynowa mini babka (na oleju rzepakowym) 174

stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka około 35 minut (czas pieczenia zależy od piekarnika). Po wystygnięciu babeczkę można oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Muffinki cytrynowe z malinami 147

muffinek i wlać ciasto. Powstało 12 muffinek. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec muffinki 30 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i zostawić aż ostygną. Polać muffinki lukrem lub obsypać cukrem pudrem. Pycha. Thermomix do naczynia miksującego dodać jogurt,mleko, jajka, miód,masło, wymieszać 5 sek, obroty 4 dodać mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, olejek cytrynowy

Kuchnia Pokoleń
Babka drożdżowa parzona 164

ręki. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Wypełnij ją do połowy wysokości ciastem. Wstaw do średnio rozgrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut. Łakomczuchy mogą przygotować lukier. PS. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karnawałowe serowe oponki 153

następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy oponki z dwóch stron na rumiany kolor. Wykładamy je na papierowe serwetki, by ociekły z tłuszczu. Kiedy ostygną, posypujemy cukrem pudrem lub lukrem z cukru pudru (cukier puder i odrobina ciepłej wody

upichcic
Babka biszkoptowa 170

pieczemy-polecam  Składniki: 5 jajek, 2 szkl.mąki(użyłam mąki ekologicznej Polskie Młyny) łyżeczka proszku do pieczenia, pół szklanki oleju(użyłam olej Polski Rzepakowy) szkl.cukru cukier waniliowy, na lukier: 5 łyżek cukru pudru,łyżka gęstej śmietany(18  %),ok 1 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Białka ubijamy,dodajemy cukier,cukier waniliowy i żółtka ,ucieramy jeszcze chwilę, w miseczce mieszamy

Swojskie jedzonko
Ciasto cytrynowe 290

skórki cytrynowej, jest w tym wypieku dominujący i mocno wyczuwalny. Ciasto jest mało słodkie i wielbicielom bardziej słodkich wyrobów, polecam dodać nieco więcej cukru lub zwieńczyć wierzch wypieku lukrem. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 23x23cm . Ciasto cytrynowe Składniki: 400g mąki pszennej 350g kefiru 120g cukru pudru (jeśli lubicie słodkie wypieki, możecie dać 150-180g) 100ml oleju kokosowego

Smakołyki Bereniki
BAKALIOWA, BEZGLUTENOWA I BEZ LAKTOZY BABKA WIELKANOCNA 197

każdej postaci! Lukrowane w czekoladzie itp. Dzisiaj chciałam Wam pokazać, że babka wcale nie musi zawierać pustych kalorii. Że nie trzeba sięgać po białą mąkę ani cukier, pominełam też lukier i czekoladę. A babka smakuje wyśmienicie i w dodatku oblana została karmelem w całkiem zdrowym wydaniu! Jest mocno bakaliowa i bardzo aromatyczna. Smakuje wybornie! Koniecznie zapiszcie przepis i wypróbujcie

SMYKWKUCHNI
Drożdżowy warkocz z nutellą 170

którym świetnie się pracuje, nie powinniście mieć z nim żadnego problemu :) Po upieczeniu jest wilgotne, delikatne i pachnące a krem czekoladowy tylko dodaje mu uroku i smaku ;) Udekorowane lukrem, najlepiej smakuje w towarzystwie kakao lub mleka ;) Polecam! PS tapety ścienne do przedpokoju już wybrane :D Remont powoli posuwa się do przodu :D Ech niedługo minie rok od czasu, gdy zaczęliśmy

Domowa cukiernia Ewy
Muffinki z jagodami 194

powstały ostatnio obok koktajlu pyszne muffinki :) Poza sezonem można użyć jagód mrożonych. Muffiny są puszyste i delikatne. Jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki dodajcie więcej ksylitolu lub cukru albo zróbcie lukier. Składniki odmierzam szklanką o pojemności 250 ml. Składniki na 14 babeczek: 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody skórka otarta z połowy cytryny

Ze smakiem i z pasją
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, SEREM LUB KREMEM CZEKOLADOWYM 153

jeśli wybieramy to nadzienie ) i zawijać w ciasto formując rogaliki. Piec ok. 25 minut aż się zrumienią (lepiej nie przeciągać z pieczeniem, żeby nie były wtedy suche). Rogaliki polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. *Ser biały (275 g) zmielić/ zgnieść widelcem, następnie połączyć z 1-2 łyżkami cukru pudru, żółtkiem  i ekstraktem z wanilii

Calzonella.com
SERNIK KRAKOWSKI 206

sera twarogowego zmielonego * 1/2 kostki masła * 1 szklanka cukru * 6 jajek * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * 4 łyżki rodzynek * 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Dodatkowo cukier puder do zrobienia lukru Z podanych składników na ciasto zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć je w folię i włożyć do zamrażalnika na 45-50 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką bardzo

Zrób to smacznie
“Słodkie sekrety” – recenzja 153

książki? Dobrze wygląda ciasto kruche z syropem klonowym, budyń z mango, mazurek malinowy i ze słonym karmelem, tarta czekoladowa, oraz serniczki bazyliowe Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem Autorka: Weronika Madejska Wydawnictwo: Septem Data premiery: 2017 Artykuł “Słodkie sekrety” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Cytrynowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania na noc 225

wyciśnięty z 1/2 cytryny - dodać dopiero dnia następnego przed wymieszaniem ciasta GLAZURA: 1/3 szkl. cukru pudru 2- 4 łyżki soku z cytryny - ilość płynu zależy tu od stopnia płynności lukru jaki chcemy uzyskać; u mnie glazura wyszła bardzo płynna, w zasadzie wchłonęła się praw i e w wie rz ch ciasta Ciasto najlepiej przygotowywać wieczorem przed samym snem

Grunt to przepis!