lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:83/284)

Świąteczne kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami 199

układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciastka wyjmujemy z piekarnika jak tylko zaczną się rumienić Z zaprawy cytrynowej i cukru pudru przygotowujemy lukier o takiej konsystencji aby dobrze rozprowadzał się po ciasteczkach, a jednocześnie nie był bardzo rzadki. Za pomocą pędzelka smarujemy lukrem każde ciasteczko i dekorujemy dowolnie wybraną posypką

Taste Therapy
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM 369

Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 50 minut (najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone patyczkiem). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub czekoladową polewą

Walijskie Pichcenie
Makowa panienka czyli poWeekendowe Lakocie odc.106 205

wystygnie dodajemy porcjami miękkie masło ubijając mikserem. Krem wykładamy na pierwsze ciasto i rozsmarowujemy dokładnie. Przykrywamy drugim plackiem. Dociskamy i odstawiamy do lodówki, by się przegryzło. Podajemy posypane cukrem pudrem, polane lukrem lub polewą z białej czekolady

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierniczki staropolskie na cieście dojrzewającym 167

250ml miodu szklanka cukru 125g smalcu 1/4 szklanki mleka 11/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka szczypta soli 3 łyżeczki przyprawy do pierników 2 łyżeczki cynamonu łyżeczka mielonego imbiru lukier: szklanka cukru pudru 6-8 łyżeczek likieru orzechowego/soku z cytryny/pomarańczy herbaty/wody Wykonanie: W garnku na małym ogniu rozpuszczamy miód, cukier i smalec na jednolitą masę. Studzimy. Dodajemy przesianą mąkę, jajka

Pyry na Gaz
Babka herbaciana z rodzynkami 142

czasie patyczkiem czy jest upieczona, jeśli nie wydłużamy czas pieczenia o kilka minut). Upieczoną (jeszcze ciepłą) babkę herbacianą wyjmujemy z formy i odstawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy lukrem (mieszamy cukier puder z niewielką ilością wody do uzyskania pożądanej konsystencji) i bakaliami lub posypką cukrową. Smacznego

MyCookBook.pl
CIASTO DROŻDŻOWE Z PRAŻONYMI JABŁKAMI 252

odstawiłam je do wyrośnięcia na około 30 minut. Następnie wstawiłam do rozgrzanego piekarnika. Piekłam ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po wystudzeniu można je polać lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego!   Polecam inne drożdżowe ciasta: CIASTO DROŻDŻOWE Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM MAKOWIEC DROŻDŻOWE Z SEREM

potrawyregionalne
gniazdka wiedeńskie vel pączki hiszpańskie 172

papierem do góry. Po minucie papier sam odejdzie. Smażyć, aż się zarumienią, przewrócić widelcem na drugą stronę. Wyjąć i ułożyć na papierowym ręczniku aby wpił nadmiar tłuszczu. Polukrować lukrem z cukru pudru i soku z cytryny lub czekoladą. Ja dodatkowo posypałam kolorową posypką i siekanymi orzechami laskowymi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lizaki ciasteczkowe 158

proszkiem do pieczenia, twaróg i wszystko ponownie zmiksować. Ciastem napełniać otworki w maszynce do pieczenia lizaków ciasteczkowych. Do wystygłych ciastek wbić plastikową  rurkę(końcówkę zamoczyć w lukrze z cukru pudru i soku z cytryny). Ozdabiać można według własnych upodobań. Ja ciasta obtoczyłam w białej czekoladzie i gorzkiej a mój Tymon posypywał je ozdobnymi świecidełkami

Amatorka kuchenna
Owsiane kuleczki z łuską gryczaną 181

masy, formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Układać na desce lub talerzu wyłożonym folią spożywczą. Schłodzić 1 - 2 godziny w lodówce. Gotowe można polać czekoladą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja nie robiłam z nimi nic więcej, a i tak były wspaniałe

Cakes By Kejt
Babeczki reniferki z wiśniami. 199

dwie wiśnie. Wypełnić resztą ciasta papilotki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ok.25minut.  Każdą babeczkę posmarować nutellą i dodając dodatki zrobić reniferki :) Z cukru pudru zrobić lukier do łączenia dwóch składników - u mnie to był potrzebny do połączenia noska z paluszkiem okrągłym. Smacznego

W kuchni u Moniki
Moje pierwsze pączki ze śliwkowym czokodżemem 191

można wcześniej sprawdzić, czy temperatura jest odpowiednia poprzez wrzucenie kawałka ciasta - jeżeli szybko zbrązowieje, to temperatura jest właściwa), a później osączamy na papierowym ręczniku. Można pączki jeszcze posypać cukrem pudrem, pokryć lukrem lub inną, dowolną polewą.  Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Jagodzianki z czekoladą 134

szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szklanki jagód 100 g posiekanej mlecznej czekolady łyżka  cukru łyżka mąki ziemniaczanej Lukier: szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Mąkę połączyć z drożdżami, szczyptę posolić. Wlać mleko, dodać jajko i wymieszać dokładnie. Dolać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto. Zostawić

Atlas Smaków
Jagodzianki. 188

stopni C. Wyrośnięte bułeczki delikatnie smarujemy roztrzepanym żółtkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut, czyli aż się smakowicie zarumienią :-) Wyjmujemy, studzimy, dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem, ale i bez dodatków są przepyszne!!! Polecam ten przepis bo naprawdę warto

Rozpustne gotowanie
Bananowa babka z jagodami. 160

piekarnika. Pieczemy około 45-50 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem czy na pewno się już upiekło (wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy). Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy, dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania