lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:82/284)

Babka cytrynowa babci Wiktorii 157

łatwo wszyła z formy. Babkę pieczemy w temp 170 stopni przez ok 50 minut. Przed wyciągnięciem dobrze jest sprawdzić patyczkiem czy na pewno się upiekła. Babkę można ozdobić cukrem pudrem lub lukrem jak kto woli. Do dzieła! The post Babka cytrynowa babci Wiktorii appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
BABECZKI WIELKANOCNE JOGUTROWO- CYTRYNOWE 177

cukru pudru sok z 1 cytryny Cukier puder zmiksować z sokiem, jeśli jest zbyt gęsty dolać soku z cytryny,jeśli zaś za rzadki dosypać cukru pudru. Ostudzone babeczki polać lukrem,ozdobić wg upodobania

Niespełnione zdolności kulinarne
Pyszne pączki 174

czasu,aż pączki nabiorą brązowego koloru. Można również każdy z wyciętych pączków nadziać marmoladą i sklejać,ale ja ułatwiłam sobie pracę :) Usmażone pączki nadziewałam po ich ostygnięciu. Posypujemy cukrem pudrem albo lukrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Babka wielkanocna szafranowa 192

szafranu 100 ml jogurtu 35 g świeżych drożdży 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 450 g mąki pszennej 125 g cukru ½ łyżeczki soli 1 jajk0 100 g masła Lukier 100 g cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy Rozpuść drożdże i szafran w podgrzanym mleku. Do misy robota wsyp mąkę, cukier, wlej rozpuszczone drożdże, jogurt(...)175ºC na termoobieg (bez termoobiegu 190ºC). Wstaw babkę do piekarnika i piecz przez 40 minut. Upieczoną babkę wyjmij z formy na drucianą podstawkę i ostudź. Z cukru pudru i soku z cytryny utrzyj lukier. Posmaruj ostudzone ciasto i posyp pomarańczową skórką. The post Babka wielkanocna szafranowa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Bezglutenowa Babka Wielkanocna - Puszysta i Pyszna 171

upieczone. Jeżeli góra ciasta zbytnio ściemnieje, to można nakryć ciasto folią aluminiową i nadal piec. Upieczoną babkę wybijam z foremki i odstawiam do wystudzenia. Wystudzoną babkę możemy oprószyć cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową. Babka bezglutenowa jest gotowa, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Rogaliki z masą makową 185

obrazku poniżej. Ułożyć nadzienie mniej więcej w miejscach zaznaczonych na obrazku. Zwijać rogaliki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12-15 min. Posypać cukrem pudrem, polać lukrem

Słodkie inspiracje
Pączki 129

drożdżowego uformowany w lekko spłaszczoną kulę usmażony w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Pączki możemy nadziać ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym i udekorować lukrem lub cukrem pudrem. To tradycyjny wypiek przygotowywany w Tłusty Czwartek. Pączki z tego przepisu są bardzo mięciutkie i pyszne. Ja osobiście jestem zwolenniczką nadziewania pączków

Marta Gotuje
LEBKUCHEN - NIEMIECKIE PIERNICZKI 108

mąki pszennej 200 ml miodu 90 g masła 1 łyżka przyprawy do pierników 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej lukier: 1 szkl cukru pudru 2-3 łyżki wody (lub odpowiednio mniej/więcej) Przygotowanie Banalne wręcz. Masło i miód umieśćcie w rondlu, podgrzejcie do momentu roztopienia i połączenia, odstawcie, aby lekko przestudzić. Do misy(...)odstępach (jeszcze ciepłe ciasto może lekko się rozpływać, dzięki temu nie trzeba spłaszczać kulek). Pieczcie około 8-10 minut. Wystudzcie- najlepiej lukrować zupełnie zimne ciasteczka. Z cukru pudru i wody przygotujcie niezbyt gęsty lukier. Lebkuchen maczajcie w lukrze, ułóżcie na kratce do zastygnięcia

OliveandThyme
Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami 98

Drobna modyfikacja znanego już Wam ciasta. Do środka nie dodajemy już pokruszonej czekolady, ale rodzynki. Wierzch ciasta natomiast oprócz czekoladowej polewy dekorujemy lukrem (woda + cukier puder). Na górę układamy przekrojone na pół truskawki. Można użyć do dekoracji jakiejś posypki, ale nie jest to konieczne, Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2015/05/czekoladowiec.html  - ciasto baza

Karola gotuje
Bożonarodzeniowy wieniec z orzechami w karmelu. 165

czasie ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury około 175°C przez 50-60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w formie. Przed podaniem dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Babka migdałowo – limonkowa 105

formy do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni (termoobieg). Studzimy po czym wyjmujemy z foremki. Z soku i skórki z limonki oraz cukru pudru przygotować lukier, którym należy polać ciasto. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Drożdżowiec z czerwoną porzeczką 150

25x25 ułożyć na nim owoce oraz kruszonkę.  Piec ok 40minut ale najlepiej pod koniec sprawdzić ciasto patyczkiem, ponieważ piekarniki nie zawsze równo pieką. Po wystudzeniu polałam ciasto lukrem z cukru pudru oraz cytryny

W garach u Gosi
Pączki 197

mąki + kilka łyżek do podsypywania 3 łyżki cukru szczypta soli 4 żółtka + 1 całe jajko (w temperaturze pokojowej) 50 g masła 1 łyżka wódki Dodatkowo: lukier lub cukier puder marmolada (do nadziewania) kandyzowana skórka pomarańczowa (do posypania) 1,5 l oleju   Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Mleko podgrzać (powinno być ciepłe, ale nie gorące) i wymieszać z pokruszonymi

Bullio
Makowiec 154

Zamrożoną 3 część ciasta, ścieramy na wierzch naszego ciasta.  7. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 50 min 8. Pyszne ciasto gotowe, dodatkowo można posypać cukrem pudrem lub lukrem.  Smacznego

Mój pomysł na
Rogaliki drożdżowe na maśle babci Basi 215

talerz ,a następnie wykrawamy trójkąty i nakładamy nadzienie. Zwijamy od szerszej strony i na końcu lekko formujemy kształt rogala. Pieczemy do zrumienienia. Po upieczeniu można jeszcze ciepłe polukrować . Lukier : przesiany cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny, możemy też dodać trochę mleka lub śmietany. Smacznego

Pysznosci Babci Basi

Proponowane wyszukiwania