likier kokosowy - 601 przepisów (strona:24/41)

Kokosowo-kawowa panna cotta z borówkami amerykańskimi 192

trudu przygotuję w swojej kuchni przy niezwykle niskich nakładach pracy. Składniki potrzebne do przygotowania 6 porcji : 1 1/2 łyżeczki żelatyny 200 ml. mleczka kokosowego 200 ml. mleka 5 łyżeczek kawy 6 łyżeczek cukru 30 ml. likieru pina colada 20 ml. likieru czekoladowego 200 g. borówek amerykańskich Przygotowanie składa się z dwóch etapów. 1. Pół łyżeczki żelatyny namaczamy w łyżeczce zimnej(...)lodówki aby dolna masa stężała. Następnie przygotowujemy drugą masę. W łyżce zimnej wody namaczamy 1 łyżeczkę żelatyny W rondlu mieszamy : - 200 ml. mleczka kokosowego - 200 ml. mleka - 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 20 ml. likieru pina colada - 4 łyżeczki cukru Całość doprowadzamy do wrzenia, gdy zawartość rondla się zagotuje należny wyłączyć gaz i dodać namoczoną wcześniej namoczoną żelatynę energicznie mieszając

Full Smaku
Rafaello – ciasto bez pieczenia 59426

mąki pszennej  1 mały cukier waniliowy  ½ szklanki cukru  2 paczki krakersów (np. po 170 g)  200 g masła  200 g wiórek kokosowych od Skworcu  2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego lub wódki Wykonanie Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając zagotować całość

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowe rożki z nadzieniem o smaku pina colady 390

wyczarowałam takie oto rożki, choć łatwe w przygotowaniu, trochę zabawy z nimi jest, nadzienie jest ze śmietanki i serka mascarpone -czyli klasyka, jednak smak wzbogaciłam cudownym likierem  CANARI  o smaku ananasowo-kokosowym, deser chwaląc się nieskromnie wyszedł obłędny w smaku(...)Składniki: 100 g mlecznej czekolady pergamin do pieczenia cyrkiel  cienki pędzelek do malowania Nadzienie: 250 ml śmietanki 36% 1 czubata  łyżka serka mascarpone 50 ml likieru  Canari pina colada czekoladowe kuleczki świeża melisa Pierwszym etapem jest odrysowanie i  wycięcie z pergaminu okrągłych kółek o średnicy około 10 cm około 8-9 sztuk Każde kółeczko zawijamy

Wanilia i Kardamon
Dwa zdrowe puddingi w kokosowych miseczkach 210

białej quinoy 40 gram migdałów 3 łyżki wody różanej 1 łyżka miodu (lub w wersji wegańskiej ksylitolu/syropu z agawy) 1/3 ziarenka bobu tonka 1 łyżeczka likieru amaretto 2 łyżki nasion chia 150 ml mleka kokosowego 40 ml 100% soku z wiśni 10 ml soku z kiszonych buraków garść rodzynek 1 łyżka nasion chia (do posypania) kilka malin 2 plasterki kiwi(...)też użyć płatków migdałowych. Mąkę z migdałów mieszamy z ugotowaną i ostudzoną quinoą, miodem, wodą różaną, likierem amaretto i startym na tarce bobem tonka. Blendujemy na gładką masę, jeśli w trakcie okaże się, że masa jest zbyt gęsta dolewamy stopniowo po łyżce wody kokosowej, aż do uzyskania konsystencji puddingu.  Jedną połowę miseczki wypełniamy masą marcepanową z quinoy i migdałów

Quinoa Raz!
PINACOLADA drink! 211

Babskie spotkanie?  Polecam pyszne drinki z sokiem ananasowym i mlekiem kokosowym, gdzie w roli głównej prym wiedzie likier pinacolada! Pysznie! Drinka łatwo przyozdobisz, liściem ananasa i plasterkami jabłek! W shakerze wymieszaj : - 50 ml soku ananasowego mocno schłodzonego - 100 ml pinacolady -  60 ml mleka kokosowego Możesz podawać z kostkami lodu i kawałkami świeżego ananasa! Pamiętaj alkohol szkodzi zdrowiu! Cmoook

SMYKWKUCHNI
Kokosowa Kasza Jaglana na Ganache z Mlecznej Czekolady 129

mleka kokosowego 250 ml mleka krowiego 2 łyżki cukru 125 g czekolady mlecznej 125 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki likieru czekoladowego 25 g masła w temperaturze pokojowej chipsy kokosowe plastry pomarańczy w gorzkiej czekoladzie (użyłam te z Lidl De Luxe) mieszanka przyprawowa waniliowo - rumowa (też z Lidl De Luxe) Wykonanie: Kaszę jaglaną wypłukałam najpierw(...)zimnej wodzie, potem w gorącej, potem znowu w zimnej. Do garnka wlałam mleko kokosowe i krowie, doprowadziłam do wrzenia. Następnie wsypałam kaszę jaglaną i na bardzo małym ogniu gotowałam pod przykryciem ok. 20 minut. W połowie tego czasu wsypałam 3 łyżki cukru pudru. W czasie, w którym kasza się gotowała zajęłam się ganache. Do rondelka wlałam kremówkę, doprowadziłam do wrzenia

Blondynka Gotuje
Ciasto Raffaello bez pieczenia 80

budynie śmietankowe 43g cukru waniliowego 100g białej czekolady 250-300g cukru zwykłego (ok. półtora szklanki, można użyć mniej) 100g masła 100g wiórków kokosowych+ 50g do posypania wierzchu ciasta 80ml Advocatu (ja użyłam likieru tiramisu) 100g migdałów w płatkach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Migdały uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. 2. 1l mleka wlać do większego garnka(...)pozostałym mleku rozpuścić budynie z cukrem zwykłym i waniliowym, następnie dodać uprażone migdały i 100g wiórków kokosowych. Dokładnie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka wlać rozrobione budynie, cały czas mieszać, by nie powstały grudki. Pod koniec gotowania dodać adwokat (w moim przypadku likier), gotować jeszcze chwilę aż masa mocno zgęstnieje (około minuty). 4. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć pierwszą warstwę

Danka Pichci
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 174

MIESZANKĄ KEKSOWĄ   KEKS BABKA Z COCA COLĄ BABKA KAWOWO SEROWA BABKA Z MULTI WITAMINĄ BABKA Z MARCEPANEM I POLEWĄ BABKA SEROWA Z POMARAŃCZĄ BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglane rafaello 143

theme-font:minor-latin;} 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka wody szczypta soli 6 łyżek mielonych migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych  3 łyżki miodu naturalnego 2 łyżki likieru malibu 20-25 szt całych migdałów Całe migdały kilka godzin wcześniej namoczyć w letniej wodzie i obrać ze skórki.   Kaszę wsypać na sitko,wypłukać

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik gotowany malinowo-kokosowy 80

przestudzić. Do margaryny z cukrem dodać ser, dokładnie wymieszać i zagotować, cały czas mieszając, aby się masa nie przypaliła. Kiedy masę ściągniemy z gazu dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Biszkopt nasączyć likierem malibu.Na biszkopt wykładamy masę malinową, na to kładziemy delicje (wolne przestrzenie pomiędzy ciastkami można wypełnić malinami) i masę serową. Na samą górę wykładamy maliny i zalewamy tortengussem

Krylowa Kuchnia
Likier kokosowy, Malibu 169

dodacie "marketowe" wiórki to może być różnie. Szukajcie dobrych sprawdzonych marek żeby nie było niespodzianek przy degustacji. Składniki: - 700 ml wódki, możecie dać mniej ale likier będzie słabszy - 20 dag wiórek kokosowych - 1 puszka mleka zagęszczonego, słodzonego 530g - 1 karton mleka zagęszczonego, nie słodzonego 500 ml - 1 puszka mleka kokosowego, 400 ml - 2 łyżki esencji waniliowej 1. Wiórki zalewamy wódką

Apetyczna babeczka
Jak zrobić lekki krem kokosowy do tortów 111

około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru • 4 pełne łyżki mleka kokosowego z puszki** • opcjonalnie: łyżka ulubionego likieru, kilka kropel dowolnego zapachu lub ekstraktu np. z wanilii

AniaGotuje.pl
Ciasto Maślano-Kokosowe 84

składników;) SKŁADNIKI: - 5 jajek - 1,5 szklanki cukru - pół szklanki oleju - 1 cukier waniliowy - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2,5 szklanki mąki - 10 dag wiórek kokosowych - 1 szklanka maślanki  -1 łyżka likieru amaretto WYKONANIE: Do misy wbijamy 2 jajka i 3 żółtka miksujemy ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, gdy masa jest biała i puszysta dodajemy

Moje Słodkie Piekiełko
Słoneczka 1648

Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonych orzechów. Ucieramy do połączenia składników. Smarujemy jedno ciasto i przykładamy drugim, a na końcu obtaczamy w wiórkach kokosowych.  Do kremu możemy dodać odrobinę likieru orzechowego

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania