likier kokosowy - 601 przepisów (strona:28/41)

BEZGLUTENOWE CRÊPES SUZETTE- PŁONĄCE NALEŚNIKI Z SYROPEM POMARAŃCZOWYM 184

można się objadać, ale zamówiłam też trzecią... do hotelu :) SKŁADNIKI: Naleśniki: - 250 ml mleka - 100 gr mieszanki mąk bezglutenowych (owsiana, ryżowa, kukurydziana, teff, odrobina kokosowej) - 1 jajko - 50 ml syropu klonowego - szczypta soli - odrobina (łyżka) likieru pomarańczowego - 220 ml oleju rzepakowego - 3 łyżki cukru - 20 ml soku z cytryny - 150 ml soku z pomarańczy (świeżo wyciskany) - 3 łyżki masła

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tort kokosowy 116

pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki (kilka łyżek- według uznania) Poncz: 100 ml likieru malibu 100 ml wody Sposób wykonania: Biszkopt : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodajemy cukier i dalej(...)Studzimy. Krem: C zekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy około 3/4 zimnej czekolady (resztę zostawiamy do oblania wierzchu ciasta)  oraz wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy ponczem dolny blat. Smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki. Na to wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem który również nasączamy. Smarujemy wierzch ciasta resztą

Smaki Natalii
Babka ananasowa w płatkach kokosu 196

mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża puszka plastrów ananasa 50g mielonych migdałów 2 łyżki likieru pinacolada Dodatkowo: 2 tabliczki białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK WIOSENNY Z RICOTTĄ 125

łyżek cukru pudru ziarenka z 1/3 laski wanilii sok i starta skórka z połowy cytryny 1 łyżeczka likieru pomarańczowego (można zastąpić olejkiem) spód 80 g ciasteczek czekoladowych 1 łyżka oliwy 4 łyżki mocnej kawy wierzch płatki (chipsy) kokosowe bratki / stokrotki Wykonanie spód Ciasteczka czekoladowe przełożyć do blendera, rozdrobnić na piasek. Masę ciasteczkową przenieś do tortownicy 18cm wyłożonej papierem do pieczenia(...)trakcie miksowania wbijaj po jajku. Dodaj likier i krotko zmiksuj. Masę przełóż na ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzej do 200C. Umieść sernik na środkowych prążkach piekarnika. Piecz 15 min, a następnie zredukuj temperaturę do 165C i piecz sernik jeszcze przez 40 min. Sernik studź w uchylonym piekarniku. Chłodny udekoruj wiosennymi kwiatami i płatkami kokosowymi…lub całkiem dowolnie! Smacznego!   Artykuł

Raj dla Podniebienia
Tiramisu z malinami 155

klasyczny włoski deser, składający się z kremu na bazie żółtek i serka mascarpone oraz biszkoptów nasączonych w ponczu z mocnej kawy i likieru Amaretto. Wariacji na temat Tiramisu jest wiele; spotkać można przepisy na Tiramisu kokosowe, piernikowe, nawet dyniowe :) czy też z owocami. Pamiętam jak kiedyś w jednej restauracji zamówiłam na deser Tiramisu i dostałam jego wersję z malinami(...)nocy, obojętnie w jakim wydaniu ;) Do deseru wykorzystałam ostatnie zapasy mrożonych malin. Bardzo bardzo polecam :) Składniki na 4 pucharki: 250 g serka mascarpone 2 duże jajka 2 łyżki likieru Amaretto 4 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki ( około 200 ml ) mocnej, lekko posłodzonej kawy + około 50 ml likieru Amaretto podłużne biszkopty około 300 g malin ( świeżych lub mrożonych ) + cukier do smaku

Opowieści z piekarnika
Tort kokosowy z kremem czekoladowo-kawowym 88

cukru 50 g masła 80 g mąki pszennej 1 / 2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g wiórek kokosowych 1 szczypta soli Krem czekoladowo-kawowy: 150 ml mleka 45 g kakao 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru np. kawowego 3 łyżeczki żelatyny 2 jajka 100 g cukru 500 g mascarpone 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto z kokosem(...)szczyptą soli. Wsypać cukier, ubić na lśniącą i gęstą masę. Miksując na niskich obrotach, dodawać po jednym żółtku. Delikatnie wmieszać szpatułką mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, następnie wiórki kokosowe – należy robić to powoli i jak najkrócej, w przeciwnym razie masa opadnie, a ciasto po upieczeniu nie będzie puszyste. Ciasto wylać do tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia

niecodziennikpary
Ciasto makowo-kokosowe 256

łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego (500ml) - dokładnie wymieszać 3 żółtka (2 żółtka) 2 jajka (1 jajko) 200g cukru 4 łyżki mąki pszennej (3 łyżki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (1 1/2 łyżki) 400g masła w temperaturze pokojowej (300g masła) 3/4 szklanki kokosu 6 łyżek likieru kokosowego/wódki/spirytusu Dodatkowo: 2 łyżeczki kakao Polewa: 150g gorzkiej(...)przykryć folią spożywczą, tak by nie powstał kożuch. Całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń kokosowy i ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Odłóż 1/4 kremu do dekoracji (jesli uwzlędniłeś dekorację). Do pozostałej części wsypać kokos, wlac likier i wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 3 placki. Pierwszy z nich umieścić z powrotem w foremce

Malinowo w kuchni
Słodki Michałek 18887

budynie waniliowe po 40g 3 łyżki mąki 125 g miękkiego masła lub margaryny laska wanilii 4-5 łyżek cukru (w zależności od upodobań, można również dodać cukier wanilinowy) + wiórki kokosowe i tabliczka mlecznej czekolady   Wykonanie: 2,5 szklanki mleka zagotować. W połowie szklanki mleka rozpuścić 2 budynie, mąkę i cukier. Gdy mleko zacznie się gotować, wlać pozostałą jego część(...)Nasączanie biszkoptów: 1 czubatą łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zalać gorącą wodą do wysokości 3/4 szklanki. Dodać 2-3 łyżeczki wódki lub ulubionego likieru. Zimny biszkopt przeciąć na pół. Dolną warstwę nasączyć, położyć 3/4 kremu, posypać niewielką ilością wiórków kokosowych, przykryć górną częścią biszkoptu, nasączyć, przykryć resztą kremu, obsypać niewielką ilością wiórków i startą czekoladą. Lista zakupów: 6 jajek mąka pszenna mąka

The Sweet Damsel
PRZEPIS NA TIRAMISU Z GRUSZKAMI i czekoladą Goplana 145

wpływa kilka czynników, kawa to jej aromat ukryty w espresso nadaje mu charakteru i pełni smaku, krem na bazie mascarpone i ucieranych żółtek dodaje puszystości i odpowiedniej konsystencji deseru. Likier amaretto łączy smaki i zespala ze sobą. Gorzka czekolada Goplana nadaje ostateczny sznyt i wieńczy ten pyszny deser.  Jesienią zawsze korzystam z dobrodziejstw matki natury, dlatego tiramisu wzbogaciłam konferencjami(...)GRUSZKAMI i czekoladą Goplana około 25 biszkoptów podłużnych (u mnie włoskie) czekolada gorzka Goplana 3 żółtka 5 łyżek cukru kokosowego 2 opakowania serka mascarpone 150 ml śmietanki 36% 2 espresso na bazie kawy Arabica  100 ml likieru Amaretto (opcjonalne karmelowy) Wykonanie: - żółtka ubij robotem z cukrem na puszystą masę, masa będzie gęsta, pojaśnieje i będzie bardzo puszysta, czas ubijania

SMYKWKUCHNI
Wegańskie lody czekoladowe (bez maszynki) 201

szklanki suszonych daktyli (jeśli wolicie mniej słodkie 1 szkl. wystarczy) + 200 ml wody 500 ml mleka kokosowego 200 ml mleka sojowego, migdałowego lub owsianego 2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady  2 łyżki dowolnego alkoholu (u mnie likier truskawkowy ) lub łyżka ekstraktu waniliowego Przygotowanie:   1. Suszone daktyle przełożyć do rondla, zalać wodą i gotować na małym ogniu bez przykrycia

Domowa Cookierenka Agi
KEKS 145

łyżeczki proszku do pieczenia ziarenka wyłuskane z 1 laski wanilii BAKALIE 1/3 szklanki lemoniady, soku pomarańczowego lub zaparzonej herbaty 1/3 szklanki likieru pomarańczowego, brandy lub rumu 1/3 szklanki suszonych rodzynek i żurawiny 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki  kandyzowanej skórki z pomarańczy 1/3 szklanki drobno pokrojonych orzechów 1/2 szklanki pokrojonych w drobną kostkę suszonych moreli i/lub daktyli GANACHE

cool and minty
Bananowy koktajl na wodzie kokosowej 166

naturalna kroplówka. Jeden z najzdrowszych i naturalnych płynów, zawierający wiele elektrolitów. Mama przygotowała tekst na temat WODY KOKOSOWEJ Przepis na koktajl jest bardzo prosty i szybki do wykonania na jego podstawie zrobiłyśmy jeszcze inne smakowe koktajle z miętą i z likierem czekoladowo malinowym. Pewnie wkrótce wrzucę kolejne przepisy. Na początek zrobiłyśmy koktajl z bananem, ponieważ banan jest

Lili w kuchni
Białe trufle - zimowe słodkości 186

trudno im si ę oprzeć. BIAŁE TRUFLE Składniki: 1/4 szklanki śmietany 2 tabliczki białej czekolady wiórki kokosowe do obtoczenia orzeszki w czekoladzie m &  m  Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w kąpieli wodnej.(opcjonalnie można dodać trochę rumu lub likieru amaretto)  Rozpuszczoną czekoladę przelewamy do chłodnej miski i odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą con aby masa

Bon appetit mon amie
Muffinki fit z polewą czekoladową 126

mleka 0,2% lub słodkiej śmietanki 18%(wersja fat) Dodatki na ozdobę muffinek: - migdały - orzechy włoskie - wiórki kokosowe Przygotowanie ciasta : Obie wersje przygotowuje się tak samo. :) - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąki, oliwę, wodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, wodę, jogurt, likier i delikatnie mieszamy wszystko łyżką - po połączeniu się składników ciasto powinno samo odchodzić z łyżki, czyli(...)delikatnie mieszamy, aby połączyły się z mlekiem/śmietanką. Upieczone babeczki gdy trochę ostygną pokrywamy polewą czekoladową i układamy na nich nasze ozdoby czyli migdały, orzechy włoskie i posypujemy wiórkami kokosowymi. Oczywiście możecie ozdobić babeczki również innymi kolorowymi posypkami - jest obecnie ich bardzo dużo w sklepach. :)  GOTOWE! SMACZNEGO ... :)  Mam nadzieję, że spodobał Wam się mój przepis! Pozdrawiam! Przepis został

MintTaste