likier kokosowy - 601 przepisów (strona:23/41)

Tort cappuccino 276

proszku), u mnie po 12g każda (łącznie potrzeba 45g, mogą być 2 torebki po 22g)   Do nasączenia: pół szklanki wystudzonego cappuccino 3 łyżki likieru kawowego   Dodatkowo: starta czekolada, prażone migdały lub wiórki kokosowe, bita śmietana do dekoracji     Wykonanie: Biszkopt: mąkę mieszamy z kakao i przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania zaczynamy dodawać(...)lekko ciepłą czekoladę, miksujemy. Dodajemy proszek cappuccino i miksujemy do połączenia składników.   Na paterze układamy pierwszy kakaowy blat, nasączamy lekko kawą cappuccino zmieszaną z likierem kawowym. Wykładamy 1/3 kremu, wyrównujemy. Następnie układamy blat kokosowy, 1/3 kremu i drugi blat kakaowy. Biszkopt nasączamy, wierzch i boki tortu smarujemy pozostałą masą. Dekorujemy wg uznania, u mnie boki obsypane były

Smak mojej kuchni
TORT KOKOSOWO-MALINOWY 799

wykonaniu i muszę powiedzieć, że przygotowanie jego było czystą przyjemnością. Ten sernik na zimno będzie idealny na zbliżające się walentynki, przyjęcie komunijne czy urodziny. Smak kokosowy można zamienić na waniliowy (zamiast likieru dodaj do masy 2 łyżeczki esencji waniliowej i pomiń wiórki kokosowe). Zdjęcia krok po kroku przygotowałam w maju 2014. To waniliowa wersja tortu i z biszkoptem o średnicy

Przepisy Aleksandry
Dwukolorowe pączki pieczone 206

łyżka kakao 1 żółtko 2 łyżki mleka Budyń: 1 niepełna szklanka mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki tortowej 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki likieru np. adwokat, toffi, kokosowy Można także przygotować budyń z torebki. Dodatkowo: 1 białko ½ szklanki cukru pudru 30g płatków migdałów 1 łyżka soku z cytryny 1 tabliczka czekolady mlecznej 2 łyżki mleka(...)lodówki, by spokojnie wyrastało.  2. Budyń (również możemy przygotować dzień wcześniej): Mleko dzielimy na dwie części, jedną zagotowujemy z cukrem, drugą rozrabiamy z żółtkiem, mąkami i likierem.  Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do zgęstnienia. Ciepły przykrywamy folią spożywczą tak, by dolegała do budyniu (zapobiegnie to wyschnięciu). Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ja ugotowałam dzień wcześniej i schowałam zimne

Kuchnia w czekoladzie
Likier Monte 703

wcześniej. Możesz też dodać więcej mleka, żeby było bardziej płynne. Dla większej mocy likieru dodaj spirytusu. Składniki: Kajmak – cała porcja z przepisu na wegański kajmak Gorzka czekolada – 1 tabliczka Kakao – 1 łyżka Masło orzechowe – 1 łyżka (spora) ( przepis na masło orzechowe ) Mleko kokosowe – 250ml (najlepiej z 300g wiórków na litr) ( przepis na mleko kokosowe ) Wódka(...)przecież mówiłem! To nie tylko dla Ciebie, ale przede wszystkim dla gości. Masz na nich zrobić dobre wrażenie! Przelej do butelek i delektuj się pysznym smakiem I voilà. Twój likier Monte jest już gotowy do picia. Mam nadzieję, że się w nim zakochasz jak Piękna w Bestii Zdrowie!   Artykuł Likier Monte pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem

Blendman
Likier Malibu 139

Bardzo rzadko robię kremowe likiery, ale o tym kokosowym myślałam od dawna. Wyszedł naprawdę świetny - kremowy, delikatny, słodki. W sam raz na babskie spotkania i nie tylko ;-) Taki przepis na karnawałowy trunek z pewnością Wam może się przydać. Składniki: 200 g wiórków kokosowych 250 ml spirytusu 96% 1 puszka / karton skondensowanego mleka słodzonego (500g) 1 puszka / karton skondensowanego mleka niesłodzonego

Kuchnia domowa Ani
Bajaderki. 384

herbatników 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g.) 1/2 szklanki mleka 100 g. masła 3 łyżki powideł, lub gęstego dżemu 2 łyżki dowolnego alkoholu (u mnie likier Malibu) Dodatkowo: wiórki kokosowe do obtoczenia Wykonanie: Mleko wlać do rondelka. Dodać masło i połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Wyłączyć gaz i zostawić

Agusiowe smakołyki
Zdrowszy drink - Kremowa Malina 127

może być zdrowy? :)  Lekko kwaśny, bardzo kremowy ze szczyptą pikanterii.  Idealny na KARNAWAŁ! Składniki na ok. 4 porcje: 2 garście malin 2 kieliszki kremowego likieru  20 łyżek mleka (kokosowe, roślinne) Szczypta chilli Opcjonalnie: miód do dosłodzenia Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy. Chłodzimy w lodówce i przelewamy do kieliszków tuż przed podaniem

Czarnawisienka
Albertino – dlaczego mi to zrobiłaś? 107

zdecydowanie za grube coś, co miało tym chipsem być. I znów. Pomysł bardzo ciekawy, wykonanie – no matko jedyna. NIE! Ewidentnie zabrakło umiejętności i techniki. Mandarynka gotowana w likierze Cointreau / Tapioka / Mleko kokosowe – gwóźdź do trumny. I to po całości, ponieważ tutaj zawiódł nawet produkt. Złej jakości i zwyczajnie niedobrej mandarynki nie da się uratować niczym. Znów Coitreau chyba tylko

Kate's Kitchen
Zdrowe trufle z bakaliami 158

mielonych orzechów (u mnie włoskie) 50 g mielonych migdałów 150 g (ok. 6 szt.) suszonych fig 2 łyżeczki serka homogenizowanego waniliowego opcjonalnie: 1-2 łyżki likieru czekoladowego do obtaczania: wiórki kokosowe, mielone orzechy, mielone migdały, kakao, kolorowa posypka lub tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady do polania trufli Przygotowanie: W malakserze (lub blenderze) mielimy orzechy, migały, figi, dodajemy serek (i ewentualnie

Domowa Cookierenka Agi
Panna cotta na mleku kokosowym z sosem malinowym 167

nabytek i jak widać na blogu, bardzo przypadł mi do gustu :)  Część wykorzystałam do przygotowania musu kokosowego z ananasowym puree, a z tego co pozostało stworzyłam idealny, elegancki deser. Delikatna, odchudzona panna cotta bez dodatku tłustej śmietanki i cukru. Wzbogacona likierem malibu i odrobiną miodu. Wierzchnia warstwa to sos malinowy na czerwonym winie... brzmi cudownie, a smakuje jeszcze lepiej(...)czerwonego wina 2 łyżeczki miodu  1 łyżeczka mąki ziemnaczanej 1 łyżka soku spod malin Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia. Podgrzać do rozpuszczenia. Mleko kokosowe wlać do garnka, dodać miód oraz likier. Mocno podgrzać (nie zagotować!). Do ciepłej mieszanki wlać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Przelać do kieliszków, a gdy deser wystygnie wstawić do lodówki do stężenia

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowo-pomarańczowy mus jaglany z kokosową pianką 163

Czekoladowy element stanowi gorzka czekolada oraz kakao, orzeźwiający akcent to skórka i sok z pomarańczy. Likier pomarańczowy nie jest obligatoryjny, jeżeli jednak masz go pod ręką, szaleństwem byłoby go nie użyć. Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej 6 sztuk suszonych daktyli 1 szklanka gęstego mleka kokosowego (z tego ½ szklanki uprzednio schłodzona przez 30 minut w zamrażarce) 4 łyżki syropu klonowego (lub więcej(...)szklanki wody i gotuj pod przykryciem 20 minut. Kaszę i daktyle przełóż do blendera i pozostaw do delikatnego przestudzenia. Dodaj ½ szklanki mleka kokosowego, syrop klonowy, rozpuszczoną czekoladę, kakao, skórkę i sok z pomarańczy oraz likier, a nastęnie całość zmiksuj do uzyskania gładkiego musu. Gotowym musem napełnij 4 niewielkie kokilki. Schłodzoną pozostałą ½ szklanki mleka kokosowego ubij za pomocą miksera lub ręcznie

Roślinna - blog wegański
Ciastka pomarańczowo kokosowe 120

pomarańczy, 30 g wiórków kokosowych, Masło utrzeć na pulchną masę z cukrem i skórką pomarańczową, następnie dodać jajka i dalej ucierać, dodając pod koniec likier pomarańczowy. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć na blat wysypany mąką i uformować wałek o grubości 5 cm. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki

królestwo garów
Makowa baklava jest równie dobra jak makowiec, a może nawet i lepsza 225

masy makowej) 200 g maku niebieskiego mleko (dowolne) 1/2 szklanki rodzynek 6 łyżki miodu naturalnego 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki amaretto (lub innego likieru migdałowego) starta skórka z dwóch pomarańczy sok z 3 pomarańczy sok z 1 cytryny 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki roztopionego masła Mak wsypać do rondla, zalać mlekiem(...)minut. Zmiksować zawartość rondla blenderem ręcznym tak, żeby nieco rozdrobnić mak (nie uda się dokładnie) ; dodać rodzynki, miód, skórkę i sok z pomarańczy, sok z cytryny, wiórki kokosowe i dobrze wymieszać; zostawić rondel na gazie i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 30 minut co jakiś czas mieszając; ponownie dobrze zmiksować zawartość rondla ręcznym blenderem; dodać posiekane orzechy

Jem więc Jestem
Piernikowy torcik przekładany kremem z nerkowców 160

łyżki kakao 2 łyżeczki korzennej mieszanki przypraw do pierników 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego kilka łyżek herbaty z dodatkiem pomarańczowego likieru (lub soku pomarańczowego) do nasączenia ciasta Krem z nerkowców: 1 szklanka nerkowców, uprzednio moczonych w zimnej wodzie przez kilka godzin 10 sztuk suszonych daktyli ½ szklanki mleka sojowego ziarenka wyłuskane(...)łyżki dokładnie mieszaj ciasto, aż znikną wszystkie grudy. Na koniec wmieszaj rozpuszczony olej kokosowy. Pachnącą i aromatyczną masę przelej w równej ilości do dwóch tortownic i wstaw do piekarnika na 30 minut. Pozostaw do ostudzenia, po czym wyjmij z forem. Przygotowane spody delikatnie nasącz herbatą z likierem.  Aby przygotować krem, odcedzone nerkowce przełóż do kielicha blendera. Daktyle wraz

Roślinna - blog wegański