likier kokosowy - 601 przepisów (strona:27/41)

White Russian Panna Cotta (Keto, LowCarb) 157

Inspiracją do White Russian Panna Cotta był znany koktajl o tej samej nazwie, czyli Biały Rusek. Postanowiłam przyrządzić z niego panna cottę. Oczywiście beznabiałową. Zamiast śmietanki użyłam gęstego mleka kokosowego ( Real Thai to mój absolutny faworyt). Deser smakuje wyśmienicie. Zresztą koktajle w oryginalnej wersji są bardzo smaczne, wiec w sumie nic dziwnego ze deser na ich bazie też… Kahlua(...)pozostałymi składnikami. Panna cotta 1/2 łyżeczki żelatyny namoczyć w rumie. Podgrzać odrobinę i dolać likier Kahlua. Rozlać do dwóch szklanek i odstawić do lodówki do stężenia (min. 0,5 h). W tym samym garnuszku namoczyć drugą partię żelatyny w łyżce wody. Dodać mleko kokosowe i podgrzewać do rozpuszczenia. Następnie posłodzić stewią, dodać sól i ekstrakt z wanilii. Ostudzić

Modern Cave Girl
Czekoladowa tarta z nutką mięty 148

jest tyle czekolady to wiadomo, że jest pyszne. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 tabliczek gorzkiej czekolady 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 1-2 łyżki kropli miętowych (tak, tak , tych na żołądek) lub likieru miętowego garść świeżej męty do dekoracji Przygotowanie: formę do pieczenia (do tart, lub zwykłą tortownice o średnicy 26 cm) wylep ciastem francuskim, obciąż

greenscarf
Muffinki kokosowo miętowe 159

połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru miętowego - kilkanaście listków mięty - 1 opakowanie śmietan-fix Zaczynamy od utarcia masła z cukrem. Kiedy(...)oraz wiórka kokosowe. Całą masę przekładamy do papilotek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na 25 minut. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia i bierzemy się za krem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie dorzucamy serek mascarpone razem z posiekanymi listkami mięty oraz śmietan-fixem. Wszystko delikatnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec wlewamy likier miętowy, mieszamy

Kuchenne Wariacje
PODWÓJNIE WAFELKOWY FREAKSHAKE 99

które lubmy. U mnie wersja z kawą z dodatkiem wafelków Lusette mlecznych Składniki: DESER: 75 g śliwek suszonych 30 ml likieru kawowego 300 ml mleka 120 ml mocnej zaparzonej kawy DEKORACJA: polewa czekoladowa 2 wafelki lusette mleczne wiórki kokosowe 1 op śmietany 36% kawa rozpuszczalna ciasto czekoladowe Przepis na ciasto czekoladowe 120 g masła 100 g cukru 2 jajka(...)minut w 180 stopniach. Śliwki namaczamy przez 3 godziny w likierze kawowym i 2 łyżkami masła. Po tym czasie dodajemy do śliwek kawę i pozostałe mleko i wszystko miksujemy na gładką masę. Brzegi szklanek otaczamy polewą czekoladową. Zewnętrze boki posypujemy pokrojonym wafelkiem mlecznym lusette i wiórkami kokosowymi . Ze śmietanki przygotowujemy bitą śmietanę. Do szklanki wlewamy nasz deser. Następnie dodajemy

Kuchnia w oparach
Crusta – co to jest i jak ją zrobić? 145

jakikolwiek inny ulubiony sok syrop cukrowy Blue Curacao, Grenadine lub inny syrop likier kawowy lub jakikolwiek inny ulubiony likier miód Crusta – co użyć do ozdobienia kieliszka zamiast cukru? kakao tartą czekoladę sól (np. jak do Margarity) kawę cynamon wiórki kokosowe cukier trzcinowy drobno starta skórka z cytrusów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Do jakich drinków wykorzystać crustę ? Crustę z cukru

Kulinarne Przeboje
Wegański sernik królewski 233

Połączenie kruchego czekoladowego ciasta, z kremową waniliową masą serową, przybraną lekko kwaskowatymi wytrawnymi wiśniami w likierze, zwieńczone czekoladową kruszonką- to musiało się udać Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche czekoladowe ciasto: 200 g pszennej mąki 2 czubate łyżki kakao 150 g oleju kokosowego (najlepiej rafinowany, czyli ten bez zapachu kokosa) szczypta soli około 80 g cukru pudru(...)opakowanie cukru wanilinowego *opcjonalnie, ale szczerze polecam 300-400 g wydrylowanych wiśni z likieru, moje są domowej roboty, a wcześniej z własnego ogródka), będą się też nadawały wiśnie z kompotu) Przygotowanie: Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać olej kokosowy (w temperaturze pokojowej, żeby nie był płynny) i wyrabiać między palcami, do momentu aż ciasto zacznie przypominać gliniastą

greenscarf
„Adwokatek„ bez pieczenia 495

doskonałe  na święta Wielkanocne. Składniki na foremkę 23/29 cm lub podobną: 25 dag herbatników kakaowych 25 dag herbatników maślanych 50 g wiórek kokosowych białych Krem adwokatowy: 1 litr mleka 30 dag masła 82% ¾ szklanki likieru adwokat ¾ szklanki cukru 2 torebki cukru waniliowego( po 16 g) 5 żółtek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej Wykonanie ciasta: Krem adwokatowy

Wanilia i Kardamon
Babki na świąteczny stół 177

przeniesie Was do przepisu. 1. Babka orzechowo żurawinowa z białą polewą 2. Babka cynamonowo marcepanowa 3.Babka kawowo - pomarańczowa z jogurtem 4.Babka tiramisu (z likierem) 5.Kawowo-adwocatowa babka z białek 6.Babka majonezowa 7.Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach 8.Kakaowe babeczki drożdzowe z kruszonką 9.Babeczki murzynki z bakaliami i borówkami 10.Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 11.Babka

VioletoweKucharzenie
BEZGLUTENOWE CRÊPES SUZETTE- PŁONĄCE NALEŚNIKI Z SYROPEM POMARAŃCZOWYM 192

można się objadać, ale zamówiłam też trzecią... do hotelu :) SKŁADNIKI: Naleśniki: - 250 ml mleka - 100 gr mieszanki mąk bezglutenowych (owsiana, ryżowa, kukurydziana, teff, odrobina kokosowej) - 1 jajko - 50 ml syropu klonowego - szczypta soli - odrobina (łyżka) likieru pomarańczowego - 220 ml oleju rzepakowego - 3 łyżki cukru - 20 ml soku z cytryny - 150 ml soku z pomarańczy (świeżo wyciskany) - 3 łyżki masła

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tort kokosowy 124

pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki (kilka łyżek- według uznania) Poncz: 100 ml likieru malibu 100 ml wody Sposób wykonania: Biszkopt : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodajemy cukier i dalej(...)Studzimy. Krem: C zekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy około 3/4 zimnej czekolady (resztę zostawiamy do oblania wierzchu ciasta)  oraz wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy ponczem dolny blat. Smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki. Na to wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem który również nasączamy. Smarujemy wierzch ciasta resztą

Smaki Natalii
Babka ananasowa w płatkach kokosu 201

mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża puszka plastrów ananasa 50g mielonych migdałów 2 łyżki likieru pinacolada Dodatkowo: 2 tabliczki białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK WIOSENNY Z RICOTTĄ 132

łyżek cukru pudru ziarenka z 1/3 laski wanilii sok i starta skórka z połowy cytryny 1 łyżeczka likieru pomarańczowego (można zastąpić olejkiem) spód 80 g ciasteczek czekoladowych 1 łyżka oliwy 4 łyżki mocnej kawy wierzch płatki (chipsy) kokosowe bratki / stokrotki Wykonanie spód Ciasteczka czekoladowe przełożyć do blendera, rozdrobnić na piasek. Masę ciasteczkową przenieś do tortownicy 18cm wyłożonej papierem do pieczenia(...)trakcie miksowania wbijaj po jajku. Dodaj likier i krotko zmiksuj. Masę przełóż na ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzej do 200C. Umieść sernik na środkowych prążkach piekarnika. Piecz 15 min, a następnie zredukuj temperaturę do 165C i piecz sernik jeszcze przez 40 min. Sernik studź w uchylonym piekarniku. Chłodny udekoruj wiosennymi kwiatami i płatkami kokosowymi…lub całkiem dowolnie! Smacznego!   Artykuł

Raj dla Podniebienia
Tiramisu z malinami 165

klasyczny włoski deser, składający się z kremu na bazie żółtek i serka mascarpone oraz biszkoptów nasączonych w ponczu z mocnej kawy i likieru Amaretto. Wariacji na temat Tiramisu jest wiele; spotkać można przepisy na Tiramisu kokosowe, piernikowe, nawet dyniowe :) czy też z owocami. Pamiętam jak kiedyś w jednej restauracji zamówiłam na deser Tiramisu i dostałam jego wersję z malinami(...)nocy, obojętnie w jakim wydaniu ;) Do deseru wykorzystałam ostatnie zapasy mrożonych malin. Bardzo bardzo polecam :) Składniki na 4 pucharki: 250 g serka mascarpone 2 duże jajka 2 łyżki likieru Amaretto 4 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki ( około 200 ml ) mocnej, lekko posłodzonej kawy + około 50 ml likieru Amaretto podłużne biszkopty około 300 g malin ( świeżych lub mrożonych ) + cukier do smaku

Opowieści z piekarnika
Tort kokosowy z kremem czekoladowo-kawowym 100

cukru 50 g masła 80 g mąki pszennej 1 / 2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g wiórek kokosowych 1 szczypta soli Krem czekoladowo-kawowy: 150 ml mleka 45 g kakao 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru np. kawowego 3 łyżeczki żelatyny 2 jajka 100 g cukru 500 g mascarpone 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto z kokosem(...)szczyptą soli. Wsypać cukier, ubić na lśniącą i gęstą masę. Miksując na niskich obrotach, dodawać po jednym żółtku. Delikatnie wmieszać szpatułką mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, następnie wiórki kokosowe – należy robić to powoli i jak najkrócej, w przeciwnym razie masa opadnie, a ciasto po upieczeniu nie będzie puszyste. Ciasto wylać do tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia

niecodziennikpary
Ciasto makowo-kokosowe 263

łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego (500ml) - dokładnie wymieszać 3 żółtka (2 żółtka) 2 jajka (1 jajko) 200g cukru 4 łyżki mąki pszennej (3 łyżki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (1 1/2 łyżki) 400g masła w temperaturze pokojowej (300g masła) 3/4 szklanki kokosu 6 łyżek likieru kokosowego/wódki/spirytusu Dodatkowo: 2 łyżeczki kakao Polewa: 150g gorzkiej(...)przykryć folią spożywczą, tak by nie powstał kożuch. Całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń kokosowy i ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Odłóż 1/4 kremu do dekoracji (jesli uwzlędniłeś dekorację). Do pozostałej części wsypać kokos, wlac likier i wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 3 placki. Pierwszy z nich umieścić z powrotem w foremce

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania