likier kokosowy - 601 przepisów (strona:20/41)

Jaglarnik 133

łyżki nierafinowanego cukru trzcinowego szczypta soli morskiej Masa: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki waniliowego ryżowego mleka  ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii 1 łyżka oleju kokosowego ½ szklanki syropu klonowego 2 łyżki pomarańczowego likieru (lub skórka starta z ½ pomarańczy) 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka waniliowego budyniu 1 szklanka gęstej części mleka kokosowego z puszki (uprzednio schłodzonej) duża garść(...)Kaszę przelej wrzątkiem i wrzuć do gotującego się mleka ryżowego. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Pod koniec dodaj do kaszy ziarenka wanilii, olej kokosowy, syrop klonowy oraz likier pomarańczowy lub skórkę i zamieszaj. Pachnącą masę przełóż do blendera i zmiksuj na gładko. Dodaj też łyżkę budyniu oraz sok z cytryny i ponownie zmiksuj. Całość przełóż ponownie

Roślinna - blog wegański
Sernik Rafaello 644

mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 5 jajek 2 żółtka (białka zachować do bezy) 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) 3 łyżki likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego) Beza kokosowa: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100 g śmietany 18% (gęstej z kubeczka(...)połączenia się składników  (fot.3) , bez ubijania. Piekarnik nagrzać do 175 ° C (grzanie góra-dół). Dodać gęstą śmietankę kokosową z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować dodając likier lub aromat. Masę serową wylać na spód i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 ° C i piec przez 60 minut

Świat Ciasta
Muffinki rafaello 163

wypieki Sakładniki: Muffinki (8 sztuk) 100 g masła 80 g cukru 2 jajka (L) 80 g mąki pszennej 30 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżka likieru kub syropu kokosowego Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło z cukrem utrzeć mikserem, następnie dodawać po 1 jajku, cały czas miksować. Wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i wiórki(...)dodać do masy i wymieszać tylko do połączenia składników. na koniec wmieszać likier lub syrop. Masę wyłożyć do foremek silikonowych do 3/4 wysokości. Piec w 170 stopniach 25 minut. Krem: 250 g ricotty 100 g białej czekolady łyżka syropu kokosowego wiórki kokosowe (8 łyżeczek) sparzone i obrane migdały (ok 24 sztuki) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, następnie stopniowo

coolinarny
Tort makowy 163

drobniutko posiekanych daktyli sok z połowy pomarańczy Składniki na poncz: 1/2 szklanki ostudzonej przegotowanej wody sok z jednej pomarańczy Dekoracja: brzoskwinie z puszki skórka pomarańczowa wiśnie z likieru wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę o najdrobniejszych oczkach. Przełożyć do miski.Oddzielić żółtka od białek, dodać cukier i zmiksować,   połączyć z makiem..Masło

Gosia gotuje
Jaglane rafaello 143

ostygnięcia. Zmiksować blenderem na papkę. Migdały wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut. Wodę odlać i obrać ze skórki. Kaszę jaglaną połączyć z wiórkami kokosowymi, wlać likier amaretto i syrop klonowy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodka to można dodać więcej syropu klonowego. Z masy uformować w zwilżonych wodą dłoniach kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i do każdej

Wanilia i Kardamon
MARGARITA NA 3 SPOSOBY 130

tych trzech jest on najsłodszy. Tu crustę wykonuje się z wiórek kokosowych. Polecam go dla fanów kokosa. Składniki: 80 ml tequili 40 ml likieru triple sec 40 ml soku z limonki 4 łyżki kremu/musu kokosowego wiórki kokosowe kostki lodu  Wykonanie: Na początku przystępujemy do wykonaniu crusty na kieliszku. Na talerzu rozsypujemy wiórki(...)kokosowe. Krawędź kieliszka zwilżamy sokiem z limonki, a następnie obracamy kieliszek i krawędzią dotykamy rozsypanych na talerzyku wiórek kokosowych. Do malaksera wrzucamy kostki lodu, dodajemy krem kokosowy oraz wlewamy sok z limonki, likier triple sec i tequilę. Miksujemy dokładnie i przelewamy do przygotowanego kieliszka

Kuchnia MagdaLeny
MARGARITA NA 3 SPOSOBY 145

tych trzech jest on najsłodszy. Tu crustę wykonuje się z wiórek kokosowych. Polecam go dla fanów kokosa. Składniki: 80 ml tequili 40 ml likieru triple sec 40 ml soku z limonki 4 łyżki kremu/musu kokosowego wiórki kokosowe kostki lodu  Wykonanie: Na początku przystępujemy do wykonaniu crusty na kieliszku. Na talerzu rozsypujemy wiórki(...)kokosowe. Krawędź kieliszka zwilżamy sokiem z limonki, a następnie obracamy kieliszek i krawędzią dotykamy rozsypanych na talerzyku wiórek kokosowych. Do malaksera wrzucamy kostki lodu, dodajemy krem kokosowy oraz wlewamy sok z limonki, likier triple sec i tequilę. Miksujemy dokładnie i przelewamy do przygotowanego kieliszka

Kuchnia MagdaLeny
Krem RAFAELLO 202

skłoniła mnie do wypróbowania kilku przepisów dostępnych w sieci. No i wybrałam ten jeden. Na prawdę dobry i bardzo przypominający oryginalny smak. Przepis pochodzi stąd . Im dokładniej rozdrobnimy wiórki kokosowe tym krem będzie bardziej delikatny i zbliżony do prawdziwego. Ja troszkę za słabo zblendowałam, bo są widoczne i wyczuwalne drobinki kokosu, ale mi to akurat nie przeszkadza, bo smak ogólnie(...)10dkg wiórków kokosowych 8dkg cukru pudru 5dkg mleka w proszku 50 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki 36 % 50 g białej czekolady 8dkg masła  2 łyżki likieru "Malibu" Wiórki kokosowe zmielić lub dowolnie rozdrobnić bardzo dokładnie, na miazgę. Do rondelka włożyć masło, mleko, cukier i czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać

Maślane ciasteczko
Tort Garfield 139

wódki * 250 g masła lub margaryny krem budyniowy * 400 ml mleka * 1 budyń śmietankowy * 3 łyżki cukru kryształu * 250 g masła lub margaryny * 3 łyżki cukru pudru dodatki * likier migdałowy * wiórki kokosowe * cukierki perełki * barwniki spożywcze * biała masa cukrowa przepis  tutaj Sposób wykonania biszkopt jasny Oddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać(...)rozdrabniania. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, a następnie dalej ucierając dodawać po łyżce budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy. Blaty nasączyć likierem migdałowym Ułożyć jasny blat, wyłożyć 1/2 kremu kokosowego, rozsmarować, przykryć ciemnym plackiem, wyłożyć resztę kremu kokosowego. następnie posmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym, schłodzić w lodówce ok. 4 godzin można dłużej. W tym czasie

Mix smaku
Likier kokosowy- domowe Malibu 340

Pyszny, delikatny w smaku domowy likier na bazie wiórek kokosowych to idealna propozycja na babskie spotkania. Prosty i szybki przepis to niejedyna jego zaleta. Likier nadaje się do spożycia już na drugi dzień. Nie gorzknieje a jego „moc” można dowolnie regulować. Składniki 750 ml mleka 3,2% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g wiórek kokosowych 2 cukry(...)waniliowe 250 ml wódki lub 150 ml spirytusu 1. Mleko 3,2% gotujemy z cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Przecedzamy i dolewamy mleko skondensowane. Dobrze mieszamy, odstawiamy aż wystygnie. 2. Do zimnego płynu wlewamy odmierzoną ilość alkoholu. 3. Likier przelewamy do karafki lub butelki i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem należy mocno wstrząsnąć, ponieważ powstają grudki. Smacznego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muffinki kokosowe z Malibu 157

Obłędnie kokosowe muffinki z kokosowych batoników. Kokosowy smak podkreślony likierem Malibu. Składniki: 6 szt. wafelków Princessa kokosowa (po 33 g każdy) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 szklanka maślanki 4 łyżki Malibu 100 g białej czekolady 50 g wiórek kokosowych 2 łyżki mleka Sposób przygotowania

Na Ciasteczkowych Papierach
Kokosowe babeczki z polewą z białej czekolady 179

duże jajka  szklanka wiórków kokosowych 1,5 szklanki przesianej mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka 3 łyżki likieru śmietankowego lub kokosowego w wersji dla dorosłych (lub dodatkowo 3 łyżki mleka) + tabliczka białej czekola dy +  łyżka masła + wiórki do posypania Przygotowanie: Masło w temperaturze pokojowej utrzeć mikserem z cukrem(...)powstała gła dka maślana masa. Jajka również w temperaturze pokojowej dodać do powstałej puszystej masy. Kiedy składniki sie połączą dodać wiórki kokosowe. Następnie przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz mlekiem i ewentualnie likierem, dodawać na przemian, mieszając drewnianą łyżką. Po połączeniu się składników przełożyć ciasto do foremek, wyłożonych papilotkami do wysokości 2/3. Piec w temperaturze 160 stopni przez

ChilliJemy
Babeczki limonkowe na mące ryżowej 157

pieczenia 1 łyżzka skórki z limonki( ok 2 limonki) 3 łyżki soku z limonki 300 ml mleka 70 g wiórek kokosowych Do nasączenia babeczek: 4 łyżki “ domowego mleka kokosowego” 4 łyżki likieru Malibu Rozpoczynamy od przygotowania dzień wcześniej „domowego mleka kokosowego”.  Wiórki zalewamy na początek jedną szklanką gorącego mleka, zostawiamy do napęcznienia na ok 6h, po tym czasie przekładamy

Mia Cucina Sofieta
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 299

Kokosowy wyjdzie grubszy - przekrajamy go na dwa blaty. Powstają nam 3 blaty - na górę i na dół kokosowy, w środek budyniowy. 2. Masy:   - mus czekoladowy i budyniowa masa amaretto - Składniki: - kostka masła, - 3/4 szklanki cukru pudru, - 2 budynie waniliowe, - odrobina likieru Amaretto, - odrobina likieru wiśniowego, - 5-6 łyżek mleka w proszku pełnego, - śmietana 30% / odrobina mleka - 4 łyżki(...)masła utartego na puch z cukrem pudem. Dodajemy odrobinę amaretto i mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku. Obie masy schładzamy w lodówce. Wykończenie: Blat kokosowy dolny nasączyłyśmy likierem wiśniowym. Położyłyśmy na nim mus czekoladowy. Blat środkowy - budyniowy, nasączyłyśmy sokiem z ananasów. Położyłyśmy na nim masę amaretto. I znów blat kokosowy, masa i pokrojone ananasy na wierzch

Wypisz Wymaluj
Drink "Kokosowa Mandarynka" 298

Cymes ) 20 ml likieru Blue Curacao 30 ml wódki Wykonanie: Do szklanki wkładamy kostki lodu. Wlewamy kolejno dwa syropy barmańskie: blue curacao i kokosowy. Delikatnie, po łyżce, wlewamy sok mandarynkowy. Ilość dostosujcie do wielkości szklanki. Likier Blue Curacao i wódkę wlewamy do kieliszka. Napoje alkoholowe się zmieszają. Napoje alkoholowe, z kieliszka, wlewamy delikatnie do drinka (po łyżce). Gotowe

Smak mojego domu