łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:111/593)

Blondies z Migdałami (Brownie z Białą Czekoladą i Migdałami) 209

wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni. Pieczemy ok. 20- 25 minut.   Blondie jest gotowe, gdy góra jest jaśniejsza, a środek lekko "gumowaty". Ciasto należy sprawdzać podczas pieczenia, ponieważ łatwo je "przesuszyć w piekarniku. Należy pamiętać, że brownie/blondie piecze się przez chwilę nawet po wyciągnięciu z pieca. Gotowe ciasto kroimy na kwadraty i oprószamy cukrem pudrem. Blondies

Słodka Strona
Potrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson 268

włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni i piec ok. 20- 25 minut. Brownie jest gotowe, gdy góra jest jaśniejsza, a środek lekko "gumowaty". Ciasto należy sprawdzać podczas pieczenia, ponieważ łatwo je "przesuszyć w piekarniku. Należy pamiętać, że brownie piecze się przez chwilę nawet po wyciągnięciu z pieca. Gotowe ciasto kroimy na kwadraty i oprószamy cukrem pudrem. Brownie

Słodka Strona
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 347

Dzisiaj mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Truskawki możecie zastąpić innymi sezonowymi owocami (maliny, jabłka, gruszki, śliwki) Za każdym razem będzie inny smak ciasta. Może się skusicie i upieczecie takie ciacho, kiedy jeszcze trwa sezon truskawkowy. Polecam! Ciasto 500 g mąki pszennej 250 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 czubata

O kuchni z uczuciem
Ciasto Czekoladowe z Orzechami Laskowymi (Brownies z Orzechami Laskowymi) 313

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180 stopni i pieczemy ok. 20 - 25 minut. Brownie jest gotowe, gdy góra jest jaśniejsza, a środek lekko "gumowaty". Ciasto należy sprawdzać podczas pieczenia, ponieważ łatwo je "przesuszyć" w piekarniku. Należy pamiętać, że brownies piecze się przez chwilę nawet po wyciągnięciu z pieca. Studzimy ciasto. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie gotujemy ), a następnie

Słodka Strona
Faworki Magdy Gessler wg Aleex 185

się z tradycyjnym smakiem chrustu. Podczas przygotowania wprowadziłam swoje pomysły w życie, dodałam też nieco więcej mąki, ponieważ 60 dag to za mało na wyrobienie elastycznego ciasta. Faworki przygotowuje się szybko i łatwo. Nie mają ogromnej ilości pęcherzyków, ale są kruchuteńkie i pyszne. I jeszcze jedno – warunkiem smaku jest cieniuteńkie rozwałkowanie ciasta. Polecam. Składniki: • 60 dag mąki pszennej ( dodałam trochę

W mojej kuchni
Ciasto Czekoladowe z Migdałami (Brownies z Migdałami) 262

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180 stopni i pieczemy ok. 20- 25 minut. Brownie jest gotowe, gdy góra jest jaśniejsza, a środek lekko "gumowaty". Ciasto należy sprawdzać podczas pieczenia, ponieważ łatwo je "przesuszyć" w piekarniku. Należy pamiętać, że brownies piecze się przez chwilę nawet po wyciągnięciu z pieca. Gotowe ciasto kroimy na kwadraty i oprószamy cukrem pudrem. Najlepiej

Słodka Strona
Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) 306

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180 stopni i pieczemy ok. 20- 25 minut. Brownie jest gotowe, gdy góra jest jaśniejsza, a środek lekko "gumowaty". Ciasto należy sprawdzać podczas pieczenia, ponieważ łatwo je "przesuszyć" w piekarniku. Należy pamiętać, że brownies piecze się przez chwilę nawet po wyciągnięciu z pieca. Gotowe ciasto kroimy na kwadraty i oprószamy cukrem pudrem. Najlepiej

Słodka Strona
Kruche ciasto z borówkami 239

syropu klonowego Wszystkie składniki trzeba szybko zagnieść. Ciasto na kruszonkę powinno mieć konsystencję mokrego piasku, to znaczy musi dać się zbić w kulkę, którą w miarę łatwo rozgnieść rękami na mniejsze kuleczki. Ciasto wstawić do piekarnika z temperaturą zmniejszoną do 180 stopni. Przez pierwsze 20 minut piec je z góry i z dołu, następnie przełączyć piekarnik na grzanie tylko

Przepysznik - BLW i nie tylko
Czy to pierożek czy to pasztecik o to jest pytanie.... 176

Gotowy farsz zostawiamy do ostudzenia3-4 godziny później .... Wyciągamy "wypoczęte"ciasto z lodówki i teraz czeka nas ciężka praca fizyczna. Ciasto na pasteis w przeciwieństwie do ciasta pierogowego nie jest miękkie i łatwe do rozwałkowania (jeśli tak nie jest to albo mamy za dużo siły w rękach albo niewystarczająco je "wymiętosiliśmy"). Ciasto rozwałkujemy kawałkami na bardzo cienkie kawałki (im cieńsze

Smaki Brazylii
Potrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson 195

włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni i piec ok. 20- 25 minut. Brownie jest gotowe, gdy góra jest jaśniejsza, a środek lekko "gumowaty". Ciasto należy sprawdzać podczas pieczenia, ponieważ łatwo je "przesuszyć w piekarniku. Należy pamiętać, że brownies piecze się przez chwilę nawet po wyciągnięciu z pieca. Gotowe ciasto kroimy na kwadraty i oprószamy cukrem pudrem

Słodka Strona
Cynamonowe ciasteczka 434

ciasteczka są kruche i pachnące cynamonem.  Są bardzo proste do zrobienia a z ciastem pracuje się szybko i łatwo. Warto je upiec na święta. Łatwiejszych ciasteczek nie znam. Składniki: 180 g masła zimnego 90 g cukru pudru 230 g mąki pszennej szczypta soli 1 płaska łyżka cynamonu 40 g mąki ziemniaczanej czekolada do ozdobienia Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić

Ala piecze i gotuje
Latwe paczki z marmolada rozana czyli poWeekendowe Lakocie odc.148 386

kolejna ich wersja.  Przepis pochodzi z lutowego numeru KUCHNI. Łatwo się je robi, smakują wyśmienicie, można je nadziać ulubiona marmoladą.. i ten żółty kolor ciasta... czego chcieć więcej w Tłusty Czwartek??? Łatwe pączki z marmolada różaną 400 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 30 g cukru 125 ml ciepłego mleka 5 żółtek 100 g masła sól olej(...)wykruszamy drożdże, zalewamy 4 łyżkami mleka i zasypujemy łyżką cukru. Odstawiamy na 15 minut. Dodajemy roztopione ciepłe masło, letnie mleko, cukier i żółtka a także szczyptę soli. Wyrabiamy aż ciasto będzie odstawało od ręki. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 45 minut by ciasto podwoiło objętość. Ciasto wykładamy na omączony blat i rozwałkowujemy na grubość 1,5 cm. Wykrawamy szklanką kółka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chleb z rozmarynem i cytryna 169

mące, ciężko go było wyczyścić, nie odbijał wzorku bo nie miałam serca ciasta wkładać bezpośrednio do takiego koszyka tylko zawsze na ściereczkę. Dzisiaj już problemu nie ma, ciasto mogę włożyć bez problemu, łatwo go z niego wyjąć, a koszyk bez problemu umyć. Myślę że od dzisiaj świeżym pachnącym chlebem będziemy się cieszyć w każdą niedzielę. Na dzisiejszy dzień wybrałam prosty

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto szpinakowe, czyli szpinakowiec w cieście francuskim :) 221

pieprzem i szczypiorkiem z dodatkiem ostrego sosu chili i surówka z sałaty lodowej, kukurydzy, papryki oraz pozostałego serka bałkańskiego.  Polecamy ten pomysł ! Wyszło przesmacznie i bardzo łatwe do wykonania. Składniki na ciasto: 2 ciasta francuskie 1/2 opakowania świeżego szpinaku 10 pieczarek 30 dkg sera białego w stylu bałkańskim tarty żółty ser 1 żółtko tymianek, pieprz, oliwa z oliwek, gałka

vegetanie
Sernik z mascarpone 187

Kolejne ciasto z cyklu „szybko i łatwo”. Powstał przypadkiem. Dzień wcześniej dowiedziałam się, że jeden z trenerów, na którego zajęcia uczęszczam ma urodziny. Na dodatek w ten dzień prowadzi właśnie trening. Trening, na który chciałam nie iść, bo ileż można pedałować bez bólu nóg? Pomyślałam jednak, że koleżanka i tak mnie rano wyciągnie z łóżka na ten spinning

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania