idealnego, widziałam ich całkiem sporo, ale jakoś mi nie grały. W końcu znalazłam przepis idealny, jedyny który do mnie przemawiał (z cukrem co prawda, ale z tym sobie można łatwo poradzić), tylko jakoś... wydawał mi się znajomy. Patrzyłam tak na niego i patrzyłam uważnie, studiując każdy składnik, aż mnie olśniło. Piekłam już takie drożdżówki, pyszne, maślane! Toż to moja Brioche(...)koniec powinno być gładkie i bez grudek. Masło pokroić na nieduże kostki i po kolei wrzucać do ciasta, cały czas zagniatając kolejne 10/5 minut, na koniec ciasto powinno być elastyczne i łatwo odrywać się od ręki bądź miski. I teraz w zależności od naszych planów, jeśli robimy pączki od razu, miskę trzeba przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe
Przepysznik - BLW i nie tylkoznalazłam dla niego zamiennik - jest równie pyszny ale o wiele wiele mniej kaloryczny:) Mowa o jogurcie greckim. Od kiedy odkryłam jak można w łatwy sposób zrobić krem do ciast z jogurtu greckiego zaczął on często gościć w moich wypiekach. Na pierwszy ogień poszło właśnie Tiramisu. Jedna porcja (na mojej blasze wyszło 16 porcji takich
Health-Fit-Lifeminut. Po tym czasie (lub od razu, jeśli nie możecie czekać) ciasto rozrzedzić wodą (nie wlewamy od razu całej ilości) tak, aby dawało się łatwo rozprowadzić na patelni i ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki nie może być ani za rzadkie, ani za gęste (z reguły wlewam niepełną szklankę wody). Przygotować nadzienie z brzoskwiń: Brzoskwinie umyć, przepołowić, wyciągnąć pestkę i pokroić
Moja Delicjaprezentuję. Do robienia jednych ciast dojrzewa się szybko, do innych długo. Stefanek musiał trochę (!) poczekać...minęło dobrych parę lat, ale i na niego przyszła pora. Jakie jest ciasto...no cóż.... miękkie, pyszne, łatwe do wykonania (chociaż na początku było skomplikowane;). Podelektujcie się nim przy filiżance espresso w porze, kiedy zachodzące słońce roztacza na niebie feerię barw, a wokół kwiatków latają
Kuchnia smakówPolecam Wam rewelacyjne ciasto z gruszkami i cukinią. Wilgotne, delikatne i korzenne w smaku. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Najlepsze do ciasta będą gruszki twarde, ale można zamienić je również na jabłka. Koniecznie wypróbujcie i napiszcie swoje opinie w komentarzach. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA, które Wam polecam. W te upały, które ostatnio
O kuchni z uczuciemZapraszam Was na prosty przepis na pyszne migdałowe ciasto z owocami. Do przygotowania tego ciasta możecie użyć dowolnych owoców lub całkowicie je pominąć. Wypiek jest naprawdę łatwy i szybki w przygotowaniu. Takie migdałowe ciasto możecie właściwie przygotować tuż przed przyjściem gości. Spróbujcie. Pyszne migdałowe ciasto z owocami 2016-04-14 20:38:19 Write a review Save Recipe Print
Słodkie okruszkijeszcze bardziej nic się nie chce. Lodówka jakoś wieje pustkami więc postanowiłam dnia wczorajszego ją wypełnić. Powstała moja ulubiona sałatka z ryży i tuńczyka oraz ciasto które robi się niesamowicie szybko i łatwo a jest przy tym niesamowicie dobre, aż sama się nie spodziewałam, że aż tak dobre Czarno biały placek kokosowy łatwe duża blacha 23/33 pieczenie 1 h, reszta
sierotka maRysia w kuchniMięciutkie ciasto biszkoptowe, utopione w cieście kawałeczki rabarbaru i to wszystko przykryte pyszną kruszonką! Pyszne, puszyste, wilgotne, łatwe w przygotowaniu no po prostu idealne ciasto z rabarbarem i kruszonką. Pokochałem to ciasto tuż po upieczeniu, bo jego zapach roznosił się po całym domu. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Ciasto biszkoptowe: 5 dużych jaj 150 g cukru 170 g mąki pszennej szczypta
Kuchnia Łukaszahansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Po prostu pycha! Najlepsze ciasto z kremem jakie dotychczas robiłam. Nie wymaga pieczenia i jest bardzo łatwe do wykonania. Polecam :-) Należy zacząć przygotowywać ciasto dzień przed podaniem. Przepis pochodzi z tej strony. Należy przygotować blachę o wymiarach 25 x 34. Składniki: 7 paczek ( 100ng) herbatników petit beurre
Na słodko lub wytrawnieDodaj miód, oliwę i wymieszaj. Wlej drożdże do misy, wsyp mąkę i zarób ciasto. Jeśli robisz to przy pomocy robota użyj haka. Dodaj sól i zagniataj dalej. Ciasto jest dosyć luźne ale łatwo je uformować. Przykryj miskę folią i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. W międzyczasie wsyp zaatar do moździerza, dodaj pokrojony czosnek i oliwę. Gnieć do połączenia składników
codojedzeniaWłaśnie mamy sezon na rabarbar, także zapraszam na moje ulubione kruche ciasto z rabarbarem. Szybkie i bardzo łatwe do zrobienia. Uwieeelbiam ten słodko- kwaśny smak. A Wy? Jeśli tak to zapraszam na przepis 😊 Składniki: ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukier 1 szklanka, jajko 1 szt, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śmietana 18% 2 łyżki, masło 250 g, ponadto: rabarbar
kulinarne odsłony patiDziś u mnie, w Tłusty Czwartek szybkie ciasto czekoladowe z suszonymi figami z serii Helio Natur . Lekkie ciasto, bez miksera, bardzo proste i łatwe w przygotowaniu. Na jedną keksówkę. W kilka chwil, gdy nie mamy czasu. Proste składniki. A gotowe ciasto jak smakuje! Delikatne ciasto czekoladowe z suszonymi figami polane polewą czekoladową i udekorowane płatkami migdałów z lekką nutą aromatu
Zasmakuj Kuchnirobienia pierogów polega tylko i wyłącznie na tym aby ciasto nie było za twarde- czyli tępe ciężko Ci się zagniata, albo za miękkie- czyli za lepkie, łatwo się poddaje i ugniata. Do ciasta na pierogi zawsze dobrze jest dodać troszkę oleju rzepakowego, ona nada odpowiedniej elastyczności ciastu, będzie się ono łatwiej nam wałkować i formować. Zerknijcie na listę składników
SMYKWKUCHNIdelikatnie kawowym kremem. Trochę jest z nim zachodu, ale warto, ponieważ jest przepyszne. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą łączą. Ciasto będzie świątecznym hitem :). Przy przenoszeniu ciasta z bezą proszę uważać, bardzo łatwo je połamać. Jeśli nie lubimy powideł śliwkowych, możemy użyć kwaskowatego dżemu. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „ciasta czytelników” ). Ciasto Pani Walewska z bakaliami Składniki: Kruche
Mała Cukierenkadociskamy do ciasta, odcinamy odstające paski. Układamy pionowe paski ciasta, następnie układamy na nich poziome paski. Układając poziome podnosimy, co drugi pionowy pasek. Jest to bardzo łatwe, a prezentuje się niesamowicie efektownie. Ciasto smarujemy mlekiem, wkładamy do rozgrzanego piekarnika 190*C na 12-15 minut
Gotowanie i blogowanie