kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:488/657)

Kurczak po meksykańsku 92

Przepis znaleziony gdzieś w necie przez Przemka na orientalnej stronie. Danie szybkie, pyszne, aromatyczne i syte, idealne na grudniowy obiad. Nasyci brzuchy, doda energii i ucieszy

Moje Małe Czarowanie
Duszony łosoś z awokado i pomidorkami koktajlowymi [ENG] 160

uszkodzić skórki. Awokado pokrój w plastry i wsuń w miejsca nacięć ryby. Połóż go skórą do dołu na rozgrzanej patelni z olejem. Posyp solą, pieprzem i mixem suszonych warzyw. Polej sokiem z cytryny. Nałóż przekrojone na połówki pomidorki (można je spokojnie zastąpić pomidorami malinowymi, wtedy połóż na filecie plastry nie grubsze niż 0,5 cm). Następnie nalej(...)około 10-15 min w zależności od grubości fileta. Po tym czasie zdejmij z patelni i przełóż na talerz. Możesz podawać np. z sałatką z surowych buraków tylko bez kurczaka :) (link poniżej). PREPARATION Rinse and dry the salmon fillet with a paper towel. Make some small, across cuts (be careful not to demage the skin). Avocado cut into slices

Better Life By Auntie Ju
Sałatka makaronowa z burakiem 134

grillowanych mięs, to będzie się cieszyła większym powodzeniem niż one same 😇 Makaron Lubella mini 5 warzyw spisał się po raz kolejny :)  Składniki: 100g makaronu Lubella mini 5 warzyw 1 większy burak wraz z nacią 2 garści roszponki 1 gruszka Kilka łyżek sosu na bazie octu balsamicznego Odrobina soli i pieprzu 1 łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według(...)przez 20 minut. Również studzimy. Do zimnego makaronu dodajemy buraka- upieczony korzeń oraz posiekaną nać, roszponkę, pokrojoną drobno gruszkę oraz sos i przyprawy. Mieszamy. Sałatkę podajemy w towarzystwie pieczonego kurczaka lub grillowanych mięs

Kuchnia w czekoladzie
Farszynki Z Mięsem Z Rosołu 176

szkl mąki pszennej  ( jeśli ziemniaki są bardzo "ciapciowate" do dajemy 1 i 1/2 ) sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku Na Farsz: 2 ćwiartki z kurczaka marchew + pietruszka + cebula z rosołu 1 mała zeszklona na oleju cebulka sól , pieprz do smaku 1.  Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim(...)ciasto i odstawiamy. 3. Następnie szklimy cebulkę na oleju która dodamy do farszu. 4. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia. Tak samo postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy wcześniej zeszklona cebulkę, przyprawy. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej, możemy też zbindować mięso blenderem

Gotowanie...to proste !
BULGUR Z WARZYWAMI, PIECZARKAMI I JAJKIEM SADZONYM 203

Bardzo lubię kaszę bulgur, i często kombinuję z jej dodatkiem nowe dania.  Z reguły są one wzbogacone dodatkiem kurczaka, boczku bądź kiełbasy (ze względu na mięsożercę w domu 😉) ... tym razem jednak danie całkowicie bezmięsne, które podałam z sadzonym jajkiem ❤  Pychotka! Składniki:  (ilość uzależniona od naszego apetytu) kasza bulgur (u mnie średnia) cebula czosnek pieczarki (u mnie brązowe(...)minut bez przykrycia. Następnie przykrywamy, odstawiamy na 20 minut. W tym czasie kasza powinna   wchłonąć cały płyn i być sypka. W czasie gdy kasza "będzie dochodzić" przygotowujemy warzywa.  Brukselkę gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek, pieczarki, solimy, pieprzymy i smażymy całość ok. 10 minut. Następnie przekładamy na patelnię ugotowaną kaszę

Walijskie Pichcenie
Flaczki z żołądków drobiowych 239

samo jak zwykłe flaki tylko po prostu zamiast flaków daje żołądki. Żołądki bardzo lubię więc taka wersja flaczków jest dla mnie przepyszna. składniki: 1 kg żołądków z kurczaka 1,5 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera 2 łyżki majeranku 2 listki laurowe 1 łyżka słodkiej papryki gałka muszkatołowa mielony imbir ostra papryka mielony pieprz czarny(...)zalać bulionem. Dodać majeranek i listki laurowe. Gotować aż żołądki będą miękkie. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy żołądki będą już miękkie dodać starte warzywa oraz przyprawy wedle własnego smaku. Można również dodać rozdrobnione mięsko na którym ugotowaliśmy bulion do flaczków. Gotować jeszcze kilka minut aż warzywka zmiękną i smaki się wymieszają. W trakcie tego

Monia miesza i gotuje
Sałatka z rukolą, po której wszyscy chętnie... rozmawiają i się uśmiechają :) 190

lekko orzechowy smaczek. Jest to jeden z NNKT, czyli niezbędny nienasycony kwas tłuszczowy, bardzo pomocny choćby w profilaktyce cukrzycowej. Tylko kilka informacji na temat tego niepozornego warzywa kapustowatego rodem z śródziemnomorskich krain wystarczy, by wprowadzić je w dowolnej formie do naszego jadłospisu. Coś tak intensywnie zielonego ma naturalnie w sobie masę chlorofilu, błonnika i ledwie(...)mojej siostry Mili, więc najlepiej nazwę ją "Sałatka Mili, która życie Umili" Składniki: - ok. 120 g rukoli (1 opakowanie) - 1 kula mozzarelli - 1 duża lub 2 małe piersi kurczaka - 10-12 pomidorków koktajlowych - 8 suszonych pomidorów (z zalewy lub nie) - garść ziaren słonecznika - liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczka ziół prowansalskich oraz na sos - 4 łyżki oliwy - 2 łyżeczki ulubionej musztardy

I tu będę miała takie te
Co to jest cacciatore? 188

czarnymi oliwkami. Dodałam również czerwonego wina… To danie można przyrządzić z całego kurczaka lub odfiletowanych udek. Przepis na cacciatore Składniki: 5-6 porcji 800 g odfiletowanych udek z kurczaka 300 g leśnych grzybów 2 szalotki 1 por 150 g wędzonego boczku 1 czosnek solo 1 batat 2 puszki pomidorów w całości mały słoiczek czarnych oliwek 250 ml czerwonego wina(...)obranego i pokrojonego w kostkę batata i smaż jeszcze przez 2 minuty. Przełóż do garnka, który można wstawić do piekarnika. Na tej samej patelni zrumień odfiletowane udka. Dodaj do warzyw. Podsmaż grzyby na rozgrzanej patelni. Grzyby powinny się smażyć, nie dusić! Dodaj grzyby do garnka, pomidory z puszki, rozmaryn, laurowe liście, wino i dopraw cacciatore solą i pieprzem, zagotuj. Przykryj

codojedzenia
Sałatka Cezar .Po mojemu. 623

kuchni powszechnie uważanej za wartościową. Ratunkiem w takiej sytuacji może być przygotowanie sałatek – teraz jeszcze pyszniejszych z nowymi sosami sałatkowymi Knorr: Szefa i Cezar.  To kompozycje suszonych warzyw, ziół i przypraw, które w połączeniu z majonezem lub ketchupem (w zależności od wariantu) pozwalają stworzyć aromatyczne sosy. Dokładnie połączą składniki i podkreślą charakter całej kompozycji. Legenda głosi, że sałatkę Cezar(...)składnikami według upodobań smakoszy. Sałatkę tą łatwo można przekształcić w pełnowartościowe danie obiadowe, urozmaicając ją aromatycznym mięsem. Do świeżej i chrupkiej sałaty oraz startego sera można dodać usmażoną pierś kurczaka. Zwieńczeniem będzie Sos sałatkowy Cezar Knorr, czyli kompozycja suszonych przypraw: czosnku, gorczycy i lubczyku. Dokładnie połączy składniki i nada całości wyjątkowy smak. *cyt.Knorr Ja stworzyłam swoja własną wersję Cezara

Z Kuchni Do Kuchni
Wołowina po chińsku 157

powstał z miłości do chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy(...)ząbków czosnku - pokroić w plasterki 5 suszonych w całości papryczek chilli - rozkruszyć 3 papryczki pepperoni świeże - pokroić na krążki SKŁADNIKI: 500 g mięsa wołowego (gulaszowe) 1 opakowanie mrożonych warzyw (chińska mieszanka) 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g pieczarek 100 g grzybów mun TaoTao- Grzyby MUN TaoTao to suszone, pokarbowane grzyby o charakterystycznym szaro-czarnym kolorze. Są powszechnie używane

ClauditteMissCooking
Cukiniowe łódeczki z sosem 150

Sezon na cukinie trwa. U mnie jest jej całe mnóstwo i choć zjadamy ją na bieżąco bo uwielbiamy grillowaną, to jednak postanowiłam pokombinować i zrobić coś

Magiczne Życie Marty
Liebster Blog Award po raz drugi 120

polubisz, to..? Wszystko w czym znajdują się podroby!! Kuchnia włoska czy kuchnia chińska? Kocham obie, ciężko wybrać J Wymarzona podróż kulinarna byłaby do kraju…? Tajlandia i Japonia. Ulubione warzywo, ulubiony owoc to…? Pomidor i maliny. Czy kolekcjonujesz talerzyki, szklanki, kubeczki, sztućce do sesji blogowych? Kolekcjonuję podkładki. Pytania od cookingwithblueberry: Jakie jest twoje największe marzenie? Własna kawiarnia. Czym sie zajmujesz (hobby(...)razie nie mam. Dlaczego założyłaś bloga? Założył mi go mój małżonek. Twoja ulubiona książka? Wszystkie o wampirach J Ostatnio również seria „50 twarzy Greya”. Twoje ulubione danie? Kurczak Generała Tso Jaka osoba jesteś? Pogodną, energiczną, gadatliwą i otwartą. Co możesz doradzić ludziom aby ich życie było cenniejsze? Cieszyć się każdą chwilą i robić w życiu to co się kocha

Mania Gotowania
Pęczotto z kurczakiem 105

szkl pęczaku 2 udka z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 50 g pora 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano pieprz ziołowy tłuszcz do smażenia pól szkl wina bulion lub rosół ok 1 l koperek lub natka pietruszki Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, marchewkę, pietruszkę i pora kroimy w półtalarki(...)tłuszczu, podsmażamy cebulę, następnie dodajemy mięso i smażymy aż odparują płyny, dodajemy kaszę suchą i chwilę prażymy razem z mięsem po czym gasimy wszystko podlewając winem.  Dodajemy resztę warzyw i oregano, od czasu do czasu mieszając gotujemy potrawę. Dodajemy rosół małymi porcjami do chwili aż kasza będzie wystarczająco miękka a potrawa niezbyt sucha, powinna być kleista jak risotto. Doprawiamy

Gotowanie jest łatwe
Udka z kurczaka z pieczarkami w sosie musztardowym 137

szybki do przygotowania obiad - "wyluzowane" udka z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym. Danie bardzo smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 250 g pieczarek 1 mała cebula 3/4 szklanki śmietany 30% 2 łyżeczki musztardy miodowej sól, pieprz 2 łyżki masła olej do smażenia mąka do obtoczenia Udka (bez kości i skóry(...)zarumienienia (pieczarki mają się zarumienić i nie powinny puścić dużej ilości soku!) . Pod koniec smażenia dodać cebulę i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć, aż do zeszklenia cebuli. Usmażone warzywa przełożyć na talerz. Na tą samą patelnię wlać olej i rozgrzać go. Udka obtoczyć w mące i przełożyć na patelnię. Przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia

Ugotować
Krem z czerwonej soczewicy 230

PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 szklanka czerwonej soczewicy – 1 średnia marchewka – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – 1 l bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka chilli – 1/4 łyżeczki sproszkowanej kolendry – do podania: śmietana lub jogurt grecki, świeża kolendra(...)czosnek. Duś około 2 minut. Następnie marchewkę i soczewicę i duś ok 2 minut. Zalej wszystko gorącym bulionem, dopraw odrobiną soli i pieprzu i gotuj około 20 minut aż warzywa zmiękną/ Teraz dopraw zupę chilli i kolendrą i zblenduj ją na gładki krem. Podawaj zupę z dodatkiem śmietany lub jogurtu greckiego, ze świeżą kolendrą lub kiełkami. Smacznego! Artykuł Krem

nietylkopasta.pl