fasolki szparagowe - 1 mała cebula - świeże listki bazylii i oregano - natka pietruszki - 1 łyżka oleju rzepakowego - ok. 50 g piersi z kurczaka - 1 jajko - sól do smaku PS .: Tak na prawdę papryczkę można nafaszerować niemalże każdymi warzywami, wszystko zależy od upodobania i od zawartości lodówki :D Przygotowanie: Potrzebne warzywa obieramy i kroimy w małą kostkę, cienkie plasterki, bądź
Zdrowie na języku :Ppomidorowego- domowego , 2 łyżki sosu Lutenica Premium Rosa, ryż Paraboiled naturalny Sonko. Przygotowanie: Bazą każdej zupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej patelni i podgrzewać
Aga w kuchnibakłażana myjemy kroimy na plastry, układamy w naczyniu wysmarowanym masłem, posyp solą, ułóż czosnek i cebulę, pieczemy 30 minut. 2. Podroby i kurczaka - oddziel mięso od kości, zmiksuj z żółtkami i namoczoną bułką, dodaj upieczone bakłażany i warzywa, wszystko zmiksuj blenderem na gładką masę. 3. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, delikatnie wmieszaj w masę, dodaj posiekaną pietruszkę. Naczynie
SMYKWKUCHNIDzisiaj przepis na bardzo prostą zupę krem z brokułów - jednego z moich ulubionych warzyw :) SKŁADNIKI(...)duży brokuł (ok.450-500g) 2 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku 1l bulionu z kurczaka sól, pieprz, majeranek groszek ptysiowy PRZYGOTOWANIE Gotujemy bulion z kurczaka. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojonego brokuła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Miksujemy i gotowe !!!! Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Moje Kuchenne Rewelacjesuszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczona ricotta z gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą
Moja smaczna kuchnia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciekawy zamiennik zwykłych naleśników czy tortilli. Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. U mnie w domu zrobiły furorę podczas
zdrowo i aktywnie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciekawy zamiennik zwykłych naleśników czy tortilli. Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. U mnie w domu zrobiły furorę podczas
Zdrowie i pysznie na talerzupietruszkę, selera i cebulę obrać. Wrzucić do dużego (co najmniej 4-litrowego) garnka razem z udkami kurczaka. Zalać 2 litrami wody. Dodać natkę pietruszki, pora, wyciśnięty ząbek czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól i pieprz. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu, aż warzywa zmiękną i powstanie aromatyczny bulion. Wyjąć wszystkie warzywa. Ugotowaną marchewkę utrzeć na tarce o dużych oczkach
Bulliopomidory kroimy dowolnie. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie wrzucamy por i resztę warzyw, obsmażamy 2-3 minuty. Zestawiamy z ognia zostawiamy do wystygnięcia.Następnie mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem żółtym, doprawiamy solą do smaku. Kieszonki z kurczaka nadziewamy farszem, dociskamy mięso, możemy spiąć wykałaczkami, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch mięsa, smarujemy cienko majonezem
Wanilia i Kardamonpotrząsamy by dobrze wymieszać. Kurczaka przygotowałam w podobny sposób i piekłam obok w drugim naczyniu żaroodpornym. Naczynie z kurczakiem wstawiamy ok 20 min wcześniej ponieważ topinambur upiecze się w krótszym czasie . pieczemy ok pół godziny. Podajemy z surówkami. Topinambur to warzywo do którego jeszcze się nie przekonałam, smakuje trochę jak pietruszka, trochę jak buraczki. ;) Jeszcze kiedyś
Gotowanie jest łatwepodsmażyć na oliwie z oliwek. Filet z kurczaka opłukać pokroić w małe kawałeczki oprószyć przyprawą do kurczaka i podsmażyć na oleju. Marchewkę obrać pokroić w talarki. Z papryki usunąć gniazda nasienne i również pokroić w małe kawałki. Pod koniec smażenia fileta dodać warzywa aby zmiękły. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami. Przekładamy do naczynia
Pomysłowa kuchniaMEKSYKAŃSKI - w rondelku podsmaż na oliwie czosnek, cebulkę, papryczki - duś około 5-6 minut, - dodaj pozostałe warzywa, duś 8 minut - na sam koniec dodaj pokrojonego w grubszą kostkę ananasa - podlej wodą - dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw solą - gotuj około 3 minut, dodaj upieczonego Kurczaka i duś jeszcze 7-8 minut - podawaj gorące, udekoruj papryczką piri piri PRZEPYSZNY POMYSŁ NA OBIAD
SMYKWKUCHNIświęta :) A jak miło potem zjeść w gronie rodzinnym takie smaczne ruloniki z jej udziałem.To bardzo zdrowe warzywo i bardzo smaczne ,a jej ziarenka dostarczają łatwo przyswajalnego białka oraz minerałów.Zachęcam więc-jedzmy dużo fasolki szparagowej:))) 4 piersi z kurczaka 20dag.zielonej fasolki szparagowej 1 ugotowana marchewka 15 dag. żółtego sera sól morska pieprz 1 ząbek czosnku olej(...)Piersi kurczaka nacieramy czosnkiem,solą i pieprzem.Fasolkę blanszujemy,ser kroimy w kostkę i marchewkę.Składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem..Piersi nacinamy wzdłuż ,wkładamy farsz i spinamy wykałaczką. 20 min.Mięso smażymy na gorącym oleju,zmniejszamy ogień,nakrywamy pokrywką patelnię i dusimy.Podajemy z warzywami lub z czym kto woli.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPRZYGOTOWANIE : Cukinię i natkę pietruszki umyć pod bierzącą wodą. Obrać skórę lub nie ( według preferencji) z cukini i potrzeć warzywo na tarce o grubych oczkach, po czym odcisnąć sok. Pietruszkę posiekać i wrzucić wraz z cukinią do miski. Pierś z kurczaka lub indyka posiekać na drobne kawałki i dołożyć do miski. Następnie wbić jajko, dodać oliwę lub olej, przyprawy
kuchniabellissima.wordpress.comwspaniały przepis na kurczaka w glazurze miodowej . Dzisiaj chciałabym podzielić się swoim pomysłem na pyszną sałatkę właśnie z kurczakiem w glazurze. Jak każda kobieta uwielbiam jeść sałatki na obiad lub kolację, a w lato sięgam po nie jeszcze częściej, warzywa i owoce są na wyciągniecie ręki na każdym bazarku czy straganie, dlatego tak łatwo w kilka chwil stworzyć obłędnie dobre
SMYKWKUCHNI