Przepis na : sałatka
Szparagi to niezwykle wdzięczne warzywo do przygotowania: można je gotować w wodzie, na parze, smażyć, grilować, piec i jeść na surowo. Każdy sposób jest dobry. Szparagi muszą być tylko świeże. Jak je wybrać, czym różnią się białe szparagi od zielonych, dlaczego jedne są grube i inne cienkie, w jaki sposób pozbyć się zdrewniałej końcówki, obierać szparaga, czy nie? Wszystkiego dowiecie się w tym wpisie! Przez lata szparagi uchodziły za pewny afrodyzjak, ale badania pokazały, że jednym widocznym efektem ich dz... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.