bakłażana myjemy kroimy na plastry, układamy w naczyniu wysmarowanym masłem, posyp solą, ułóż czosnek i cebulę, pieczemy 30 minut. 2. Podroby i kurczaka - oddziel mięso od kości, zmiksuj z żółtkami i namoczoną bułką, dodaj upieczone bakłażany i warzywa, wszystko zmiksuj blenderem na gładką masę. 3. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, delikatnie wmieszaj w masę, dodaj posiekaną pietruszkę. Naczynie
SMYKWKUCHNIDzisiaj przepis na bardzo prostą zupę krem z brokułów - jednego z moich ulubionych warzyw :) SKŁADNIKI(...)duży brokuł (ok.450-500g) 2 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku 1l bulionu z kurczaka sól, pieprz, majeranek groszek ptysiowy PRZYGOTOWANIE Gotujemy bulion z kurczaka. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojonego brokuła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Miksujemy i gotowe !!!! Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Moje Kuchenne Rewelacjesuszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczona ricotta z gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą
Moja smaczna kuchnia(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciekawy zamiennik zwykłych naleśników czy tortilli. Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. U mnie w domu zrobiły furorę podczas
zdrowo i aktywnie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciekawy zamiennik zwykłych naleśników czy tortilli. Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. U mnie w domu zrobiły furorę podczas
Zdrowie i pysznie na talerzupietruszkę, selera i cebulę obrać. Wrzucić do dużego (co najmniej 4-litrowego) garnka razem z udkami kurczaka. Zalać 2 litrami wody. Dodać natkę pietruszki, pora, wyciśnięty ząbek czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól i pieprz. Gotować pod przykryciem, na małym ogniu, aż warzywa zmiękną i powstanie aromatyczny bulion. Wyjąć wszystkie warzywa. Ugotowaną marchewkę utrzeć na tarce o dużych oczkach
Bulliopomidory kroimy dowolnie. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie wrzucamy por i resztę warzyw, obsmażamy 2-3 minuty. Zestawiamy z ognia zostawiamy do wystygnięcia.Następnie mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem żółtym, doprawiamy solą do smaku. Kieszonki z kurczaka nadziewamy farszem, dociskamy mięso, możemy spiąć wykałaczkami, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch mięsa, smarujemy cienko majonezem
Wanilia i Kardamonpotrząsamy by dobrze wymieszać. Kurczaka przygotowałam w podobny sposób i piekłam obok w drugim naczyniu żaroodpornym. Naczynie z kurczakiem wstawiamy ok 20 min wcześniej ponieważ topinambur upiecze się w krótszym czasie . pieczemy ok pół godziny. Podajemy z surówkami. Topinambur to warzywo do którego jeszcze się nie przekonałam, smakuje trochę jak pietruszka, trochę jak buraczki. ;) Jeszcze kiedyś
Gotowanie jest łatwepodsmażyć na oliwie z oliwek. Filet z kurczaka opłukać pokroić w małe kawałeczki oprószyć przyprawą do kurczaka i podsmażyć na oleju. Marchewkę obrać pokroić w talarki. Z papryki usunąć gniazda nasienne i również pokroić w małe kawałki. Pod koniec smażenia fileta dodać warzywa aby zmiękły. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami. Przekładamy do naczynia
Pomysłowa kuchniaMEKSYKAŃSKI - w rondelku podsmaż na oliwie czosnek, cebulkę, papryczki - duś około 5-6 minut, - dodaj pozostałe warzywa, duś 8 minut - na sam koniec dodaj pokrojonego w grubszą kostkę ananasa - podlej wodą - dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw solą - gotuj około 3 minut, dodaj upieczonego Kurczaka i duś jeszcze 7-8 minut - podawaj gorące, udekoruj papryczką piri piri PRZEPYSZNY POMYSŁ NA OBIAD
SMYKWKUCHNIPRZYGOTOWANIE : Cukinię i natkę pietruszki umyć pod bierzącą wodą. Obrać skórę lub nie ( według preferencji) z cukini i potrzeć warzywo na tarce o grubych oczkach, po czym odcisnąć sok. Pietruszkę posiekać i wrzucić wraz z cukinią do miski. Pierś z kurczaka lub indyka posiekać na drobne kawałki i dołożyć do miski. Następnie wbić jajko, dodać oliwę lub olej, przyprawy
kuchniabellissima.wordpress.comwspaniały przepis na kurczaka w glazurze miodowej . Dzisiaj chciałabym podzielić się swoim pomysłem na pyszną sałatkę właśnie z kurczakiem w glazurze. Jak każda kobieta uwielbiam jeść sałatki na obiad lub kolację, a w lato sięgam po nie jeszcze częściej, warzywa i owoce są na wyciągniecie ręki na każdym bazarku czy straganie, dlatego tak łatwo w kilka chwil stworzyć obłędnie dobre
SMYKWKUCHNItwardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Kiedy wywar będzie gotowy wyjmujemy z niego kurczaka, studzimy go, oddzielamy mięso od kości i rozrywamy lub kroimy je na małe kawałki. Marchewkę z rosołu kroimy w plasterki. Z wywaru wyciągamy warzywa, doprawiamy mocno solą, pieprzem, lubczykiem, sosem sojowym i odcedzamy przez sitko o gęstych oczkach. Ilość żelatyny zgodnej
Symfonia smakowaRolls. Popularne w Chinach i południowo-wschodniej Azji małe krokiety z owocami morza, mięsem i warzywami. Smażone w głębokim tłuszczu lu surowe, jedzone na ciepło i zimno, podawane z sosami, dipami, na zakąskę. Tej wersji najbliżej do Wietnamu. Uwielbiam zapach sajgonek o poranku… Kurczaka oczyszczamy i jak najdrobniej siekamy. Możecie go też grubo zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać
Karo in the Kitchenczterech warzyw zrobię!" Jak pomyślałam, tak uczyniłam i w efekcie uraczyłam Pana Męża pysznym, choć resztkowym, błyskawicznym obiadem ! Bo tak jada się właśnie w Błyskawiczne Piątki ! :) Podsumowanie całej akcji można znaleźć na blogu... - link wkrótce . Składniki dla 3 mocno głodnych osób - znaczy najadł się Pan Mąż, Pani Żona, i jeszcze zostało na później : 1 podwójna pierś z kurczaka - duża(...)worcestershire 1 łyżka Sosu kebab-gyros ostry od Folwark Pierś z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Obsypać przyprawami i wycisnąć kleks Sosu kebab-gyros ostry od Folwark . Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić do zamarynowania w temperaturze pokojowej na co najmniej godzinę. Warzywa umyć i osuszyć. Cebulę drobno posiekać. Paprykę pokroić w większą kostkę. Fasolkę
Grunt to przepis!