koperek zielony, 2 pęczki śmietana 12%, 5 łyżek ziele angielskie, 6-7 kulek liść laurowy, 3 szt sól, pieprz, vegeta Przygotowanie Kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, stawiamy na gaz. W międzyczasie obieramy i myjemy warzywa. Wszystkie pęczki spinamy w jeden (zostawiamy jedną gałązkę koperku), razem z warzywami wrzucamy do garnka. Dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i liście
Gotowanie moimi oczamiTo już trzecia odsłona Lubelskiego Kociołka tym razem burak ćwikłowy w roli głównej!!! Przyznam, że gdy dziewczyny zaproponowały buraka pomyślałam ,,I co ja zrobię?! - Chyba tylko
sierotka maRysia w kuchniFilet z kurczaka faszerowałam na rożne sposoby. I zawsze wychodził zjadliwy. Dlatego pomyślałam ,dlaczego by nie spróbować z warzywami . Takimi od wieków u nas- w Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej
Eli GotowanieSkładniki: * 2 piersi z kurczaka * 0,5 kg pieczarek * śmietana 18% (330g) * szklanka bulionu (może być z kostki) * 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona
Pobite gary BarbarySkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa
Pobite gary BarbaryLatem mam niezwykłą chęć na pomidory w różnej formie. Cieszę, że mój wewnętrzny zegar smakowy zgrywa się z sezonem, chociaż nagrzane mieszkanie nie sprzyja kulinarnym eksperymentom
Życie zamknięte w smakuwersja - do przygotowania również w warunkach domowych (w piekarniku). Możemy urozmaicać skład wedle własnych upodobań - innymi warzywami lub różnego rodzaju serami. Warzywa wychodzą bardzo aromatyczne. Będą stanowić doskonały dodatek do pieczonych lub gotowanych mięs. Na zdjęciu z kurczakiem po francusku
Kuchnia po mojemustrąki zielonej fasolki szparagowej gotowanej na parze 1 ogórek kiszony plater sera żółtego krojony w kostkę 3-4 kawałki wędzonego kurczaka pokrojone w kostkę łyżka siekanego szczypioru 1/2 łyżki majonezu płaska łyżeczka chrzanu tartego Przygotowanie: Ugotowane warzywa kroimy wg uznania. Lekko solimy (warzywa były gotowane bez soli) i pieprzymy. Dodajemy chrzan i majonez. Drugie śniadanie do pracy
Kuchnia po mojemuFaza na muffinki się skończyła, ale nowa jest na sałatę. Taką zwykłą zieloną, masłową. Mój brzuch by mi podziękował gdybym, zamiast robić z nią kanapki (na
W kuchni bez szafekMamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju
Gosia gotujekilka listków drobniutko pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki ze sobą wymieszać) Sposób przygotowania : Kurczaka kroimy w sporą kostkę, cebulę i paprykę w plasterkii. Na zwilżone patyczki nadziewamy na przemian warzywa i mięso.Wszystko smarujemy marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Pieczemy przez
Gosia gotujePyszne, słodkie połączenie owoców z mięsem to jest to co smakuje mi od dawna. Do tego odrobina chrupkości innych warzyw i dużo prażonych pestek słonecznika. Skusiłam Was na sałatkę? Koniecznie spróbujecie! Składniki : * podwójny filet z kurczaka * przyprawa do kurczaka * puszka ananasa * puszka kukurydzy * 6 ogórków konserwowych * czerwona papryka * szklanka pestek słonecznika * sos : łyżka majonezu, mały jogurt grecki, 2 ząbki czosnku
Magiczne Życie Martycyklu recykling lodówki. Jeśli zostanie nam coś pieczonego kurczaka można go wykorzystać do przygotowani szybkiej, pysznej, kolacyjnej sałatki. U mnie w niej znalazły się warzywa, które praktycznie zawsze mam w lodówce. Do tego sos w stylu azjatyckim i mamy pyszny, nowy posiłek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksalaterki. 2. Resztę warzyw myjemy, kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę oraz ser feta. 3. Przygotowujemy sos vinegrett. Wlewamy go do warzyw. Odstawiamy sałatkę na 10-15 min. do lodówki. Do sałatki znakomicie pasuje także pierś z kurczaka, np. w przyprawie gyros:) Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjiraita, czyli odpowiednio doprawiony sos jogurtowy. Wspaniałe w kuchni indyjskiej jest to, jak wiele potraw wegetariańskich możemy odkryć. Znane nam dobrze warzywa w towarzystwie egzotycznych przypraw nabierają nowego charakteru i odkrywamy je na nowo. Z mięs króluje kurczak, baranina i jagnięcina oraz mięso kozie (mutton). Z wieprzowiną bywa różnie, bo w części kraju, gdzie swoje wpływy ma islam traktowana jest
W kuchni wieczorem