kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:326/657)

Pejzanka - zupa 197

garnka z gorącą  wodą wrzucić skrzydełka i udko z kurczaka i wszystko razem  zagotować, Kiedy woda z mięskiem  się gotuje, należy zmniejszyć gaz oraz wrzucić wszystkie warzywa i przyprawy Gotować na małym gazie do momentu kiedy warzywa będą miękkie, następnie wlać sok pomidorowy W momencie gdy warzywa będą miękkie, w kubku umieścić śmietanę ,dolac troszkę zupy

w mojej kuchni
Pierogi w rosole 154

pierogów potrzebujemy farsz, który zrobimy z gotowanego w rosole ok. 1/2 kg mięsa wieprzowego  i 2 ćwiartek z kurczaka. Na ciasto: -3 szklanki mąki ( ok. 1/2 kg ) -4 jajka -5 żółtek    W przygotowanej wodzie z warzywami ok. 1 godzinę gotujemy mięso.    Wyciągamy mięso, cebulę, czosnek i pół marchewki. Po ostudzeniu ćwiartki obieramy z kości

Maminek kulinarny
Ogórkowa małosolna 152

być podawana w różnych konfiguracjach z ziemniakami, ryżem, z dodatkiem papryki. A tym razem jest ogórkowa małosolna zupa zmiksowana z różnymi warzywami. Zupa ogórkowa małosolna jest bardzo smaczna. Ma delikatnie kwaskowy smak. Polecam. Składniki: 1 litr rosołu z kurczaka 10 szt małosolnych ogórków, 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki, 50 ml słodkiej śmietany 30 % 3 szt. ziela angielskiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak duszony z cukinią i papryką 246

jogurtu olej do smażenia Paprykę pokroić w kostkę a małe cukinie w plasterki (moje cukinki miały 10-15 cm długości). Pierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić

Monia miesza i gotuje
Empanadillas z jagnięciną i warzywami 211

zamiast smażyć je w głębokim tłuszczu upiekłam je w piekarniku. Do nadzienia można użyć dowolnych składników, warzyw, ryb, owoców morza, mięs. W tym przypadku wykorzystałam jagnięcinę, która została mi z obiadu z poprzedniego dnia. Równie dobrze można wykorzystać mięso z rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 posiekana cebula 4 posiekane pieczarki

Smakowity Blog Kulinarny
Udka w ziołach z ziemniakami z rękawa 282

gotowców typu "pomysł na.." Sami dobieramy przyprawy i dodatki:) Mięsko pieczemy razem z ziemniakami, można dodać też inne warzywa, takie jak marchew, brukselka, kapusta, fasolka szparagowa, co tylko lubimy;) Smaczne i aromatyczne danie, które praktycznie robi się samo :) 2 udka z kurczaka   (polecam z kurczaków z wolnego wybiegu kupuję w KLIK )   5- 6 ziemniaków 4 ząbki czosnku

Takie tam pichcenie
Zupa kalafiorowo - fasolkowa na wywarze drobiowym 129

się składa, że do zrobienia zupy potrzebujesz trzy warzywa (ziemniaki, kalafior i fasolkę), które gotuje się jednakowo krótko. Dzięki temu przygotowanie w szybkowarze wywaru plus gotowanie w nim warzyw zajmuje niecały kwadrans . Składniki 2 l wywaru drobiowego  w wersji ekspresowej ok. 1 kg kalafiora lub nieco więcej, podziel na różyczki 250 g fasolki szparagowej, odkrój końcówki i pokrój(...)ugotuj wywar drobiowy zgodnie z przepisem Gotujemy szybki wywar drobiowy w szybkowarze  (wersja ekspresowa) - możesz użyć dowolnej części kurczaka, cebulki do wywaru nie opiekaj, tylko pokrój drobno w kostkę i dodaj do wywaru po ugotowaniu wyjmij mięso i warzywa do miseczki z wyjątkiem cebulki do wywaru dodaj kalafior, fasolkę i ziemniaki zamknij szczelnie szybkowar i gotuj zgodnie ze wskazówkami

Szybko Szybkowar
Zupa kalafiorowo - fasolkowa na wywarze drobiowym 169

się składa, że do zrobienia zupy potrzebujesz trzy warzywa (ziemniaki, kalafior i fasolkę), które gotuje się jednakowo krótko. Dzięki temu przygotowanie w szybkowarze wywaru plus gotowanie w nim warzyw zajmuje niecały kwadrans . Składniki 2 l wywaru drobiowego  w wersji ekspresowej ok. 1 kg kalafiora lub nieco więcej, podziel na różyczki 250 g fasolki szparagowej, odkrój końcówki i pokrój(...)ugotuj wywar drobiowy zgodnie z przepisem Gotujemy szybki wywar drobiowy w szybkowarze  (wersja ekspresowa) - możesz użyć dowolnej części kurczaka, cebulki do wywaru nie opiekaj, tylko pokrój drobno w kostkę i dodaj do wywaru po ugotowaniu wyjmij mięso i warzywa do miseczki z wyjątkiem cebulki do wywaru dodaj kalafior, fasolkę i ziemniaki zamknij szczelnie szybkowar i gotuj zgodnie ze wskazówkami

Szybko Szybkowar
Tarta ze szparagami, porem i pomidorami 194

27cm - wymiar denka: 1 porcja ciasta na tartę - przepis własny TU 1 mała, podwójna pierś z kurczaka (300g) pęczek zielonych szparagów (700g) 1 duży por (100g) - jego biała i lekko zielona część; ciemnozielone liście warto umyć, poporcjować i zamrozić do wykorzystania jako warzywo do zupy kilka sztuk pomidorków czereśniowych (100g) 2 jaja - całe 100g sera żółtego - startego na dużych oczkach

Grunt to przepis!
Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym 165

limonki Makaron rozłożyć pomiędzy 6 talerzy. Łyżką cedzakową nałożyć mięso wraz z warzywami. Bulion doprawić solą i odrobiną świeżo mielonego czarnego pieprzu, a następnie rozlać do talerzy. Posypać listkami świeżej kolendry.   źródło: BBC Good Food The post Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
filet z indyka duszony z młodymi warzywami 143

procentach warte!  Zastanawiacie się na pewno co jadłam na owym podwieczorku. Ano właśnie duszone młode warzywa. Cebulę, ziemniaczki i marchewkę dostałam od babci, a cukinię i fasolkę szparagową z działki od mamy M. Do tego filet z kurczaka, lub indyka i fit - ekologiczny obiad gotowy! Składniki: - 30 dkg młodych ziemniaków - 4 młode marchewki - 30 dkg fasolki szparagowej - duża młoda(...)cebula - 5 ząbków czosnku - 2 małe cukinie - 40 dkg filetu z kurczaka/ indyka - 1/2 pęczka natki pietruszki - sól, pieprz, papryka słodka Obcinam końcówki od fasolki, przekrajam ją na pół i gotuję al'dente w osolonej wodzie.  Marchewki obieram, kroję w plasterki, rzucam na rozgrzany olej rzepakowy. Przykrywam i duszę, po kilku minutach podlewam wodą.  Ziemniaki obieram, także kroję

Cook&Love
Wrapy z kurczakiem i warzywami 174

kilka minut). Gotowe tortille przechowujemy przykryte mokrą ściereczką- dzięki temu potem łatwo będzie je zwijać. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok. 1 cm. Pieprz kolorowy ucieramy w moździerzu i posypujemy nim oraz solą mięso, odstawiamy na chwilę. Warzywa i pomarańczę myjemy i osuszamy. Paprykę kroimy w paski, pomidor w cząstki, ogórek w plasterki a pomarańczę obieramy(...)wkładamy jogurt, majonez, wsypujemy sól oraz utarty w moździerzu pieprz kolorowy, mieszamy i odstawiamy. Do miseczki wybijamy jajko i mieszamy je, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Mięso z piersi kurczaka najpierw moczymy w jajku a potem w bułce tartej. Tak przygotowane smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Składanie: na środek każdej tortilli układamy sałatę, mięso z kurczaka

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sznycel z kurczaka z sadzonym jajem, pyrą i kalafior z bułką tartą czyli trochę po poznańsku. 264

Zainspirowana pewnym ciekawym blogiem, którego autor najwyraźniej pochodzi z Poznania, postanowiłam zrobić taki obiad. Każdy składniki doskonale zna, wystarczy tylko poskładać je w całość. Pyszny, niedzielny

Mango Papaja
Szaszłyki z cytrynową piersią z kurczaka, cukinią i dwukolorową papryką 164

Paprykę i cukinię umyć, a następnie pokroić (paprykę - w kostkę, a cukinię - w niezbyt grube plasterki). Warzywa delikatnie posypać przyprawą do grilla. Patyki szaszłykowe nadziewać papryką, piersią, cukinią, ponownie piersią i papryką itd. Na tackach do grillowania ułożyć przygotowane szaszłyki i polędwiczki z kurczaka. Grillować tak długo, aż mięso się zetnie. Dzięki tackom do grillowania - mięso z kurczaka będzie soczyste

Ugotować