kurczak pieczony - 10604 przepisów (strona:432/707)

Świąteczny kurczak faszerowany na słodko 258

myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do kurczaka i odkładamy na 30 minut. Kroimy grubo śliwki, rodzynki i morele i zalewamy alkoholem. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki.  Dusimy na patelni z masłem, a nastepnie mieszamy z bakaliami w alkoholu, ewentualnie słodzimy i dodajemy goździk. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 1,5 godziny, podlewając wytworzonym

Anioły w kuchni
Przekładaniec z kurczakiem 375

paski ok 2 cm . Mięso z kurczaka kroimy w kostkę smażymy krotko do czasu zmiany koloru mięsa .Mięso odstawiamy na 10 m aż się ostudzi . Następnie układamy mięso na cieście francuskim dodajemy ser ogórki i wcześniej drobno pokrojoną cebule, kukurydze . Przykrywamy to druga polowa ciasta pokrojonego w paski . Następnie górę posmarować żółtkiem . Pieczemy w temp 180 C ok. 30 minut

Sylwetka Od Kuchni
Kijowski kotlet. 221

masło było w środku kotleta.  Kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy jeszcze 2 razy, ale już bez obtaczania w mące.  Kotleta szwem do dołu smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron do lekkiego zrumienienia. Po tym przekładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym

Kuchnia Łukasza
Kurczak w majeranku na słodko 212

Składniki - 1,5 kg filetu z kurczaka - 1 kostka masła - 3 łyżki musztardy - 3 łyżki miodu - 6 łyżek majeranku Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w majeranku i schłodzić. Masło roztopić na małym ogniu. Dodać musztardę, miód i wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem miodowo-musztardowym. Piec 60 minut w temperaturze 200 o C, mieszając

Świat Smaku
Ogniste nóżki z kurczaka 171

Składniki: 6 nóżek z kurczaka 3 łyżki ketchupu Pudliszki (pikantny) 500g warzyw na patelnię Przyprawy: czosnek w proszku, papryka czerwona słodka, oregano, bazylia, sól, pieprz Przepis: Do rękawa wkładamy umyte nóżki i dodajemy ketchup razem z przyprawami. Dokładnie wszystko mieszamy w rękawie i wsadzamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką. Nóżki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200C przez 60 minut

Emcia Pichci
Pierwsze słowa synka i zapiekanka na obiad. 495

plastry sera żółtego; posypujemy papryką. Pierś kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Dodajemy oczyszczone i pokrojone grzyby z cebulką pokrojoną w kostkę - smażymy chwilę razem. Dodajemy papryki pokrojone w paski, mieszamy i ściągamy z ognia. Wykładamy wszystko na ryż z serem. Przykrywamy ponownie serem i posypujemy papryką. Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp

Miksturownik
Toskański gulasz z kurczaka z grzankami 182

gorąco , upalnie i sucho ….Nie zbyt lubię taką pogodę , mimo iż są wakacje . Gulasz , sam w sobie byłby ciężki w takiej aurze , ale toskański z grzankami , jest lekki . Kurczak nie przytłacza , wspaniały sos pomidorowo- winny , jest niesamowicie aromatyczny , a w połączeniu z grzankami to już prawdziwa poezja . Doskonały wybór na upalne lato , do tego jeszcze kieliszek białego wina(...)Pieczemy w piekarniku , do momentu aż się zrumienią .Raz przemieszać ,żeby się obróciły . 200 C z termoobiegiem , na około 5 minut , ale trzeba pilnować , bo można łatwo przypalić . Gorący gulasz , przekładamy na talerze , obficie posypujemy siekaną bazylią i grzankami . Gotowe , można podawać . Zapomniałam , koniecznie podajcie do tego , kieliszek białego winka z kostką lodu Smacznego Artykuł Toskański gulasz z kurczaka

Ogrodnik w podróży
Pasztet wielkanocny w indykiem 172

Pasztet piekę na każde święta. Zawsze piekę większą ilość i zamrażam. Przygotowanie jest czasochłonne, dlatego jeśli już robię, to od razu hurtowo :) Dzisiejszy pasztet przygotowałam z dodatkiem śliwki. Lubimy połączenie mięs z owocami. Idealny do pasztetu jest również chutney. Możecie go przygotować z moich przepisów   tutaj.  Polecam! Pasztet wielkanocny w indykiem Składniki na 4 keksówki o wymiarach(...)łopatki wieprzowej 3 udka z kurczaka 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 500g surowego boczku wieprzowego 300g wątróbki drobiowej 3 jajka 3 czerstwe bułki 4 cebule pęczek włoszczyzny garść suszonych śliwek przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek Wykonanie: Łopatkę i boczek kroimy w dużą kostkę, wkładamy do dużego garnka, dodajemy udka i pokrojone mięso z  indyka. Zalewamy

Smak mojej kuchni
Chaczapuri 149

patelni nie tylko w piekarniku. Podobno są różne sposoby wypieku tego przysmaku, na patelni i piecu opalanym drewnem…..z tym ostatnim troszkę kłopot, patelnię mam, ale piec ? Piekarnik owszem. Zrobiłam na patelni i w piekarniku.Trochę nie byłam zdecydowana. Smażąc na patelni wystarczy ją delikatnie nasmarować olejem i koniecznie pod przykryciem na małym ogniu. To wiem(...)patelni. Przekąska na każdą okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka – ja dodałam maślankę * 1 -2 łyżeczki soli

Pieprzyć z Fantazją
Curry laksa – rozgrzewająca zupa z makaron ryżowym z chilli, imbirem i trawą cytrynową 133

Curry laksa to pikantne curry na bazie mleka kokosowego z makaronem ryżowym. Laksa najczęściej gotowana jest kurczakiem, krewetkami lub rybami. Poniższy przepis to przepis błyskawiczny bez

Moja Delicja
Kurczaki w chrupiącej panierce - ostre :) 203

Panierka: 2 szkl mąki 1 mała łyżka soli 1/2 łyżki tymianku 1/2 łyżki bazylii 1/3 łyżki oregano 1 łyżka soli selerowej 1 łyżka czarnego pieprzu 1

Olga Piecze i Gotuje
Jak mrozić jedzenie – 10 zasad 167

Mrożenie jedzenia to świetny sposób na bezpieczne przechowanie produktów, których nie zjadamy od razu, lub na gromadzenie zapasów. My mrozimy wszystko: całe gotowe dania, pieczne, gotowane

Niedzielny kucharz
Pieczone buraki z sosem musztardowo-miodowym 215

przesadzić tylko z miodem, gdyż pieczone buraki są słodkie i zbyt słodki sos nie będzie dobry. Sosem polać pokrojone buraki tuż przed podaniem i oprószyć pieprzem i odrobiną soli. Udekorować natką pietruszki lub świeżą kolendrą. Tak przygotowane buraki są pyszną przekąską same w sobie, ale dobrze również smakują podane np. z grillowanym kurczakiem lub innym mięsem. * szklanka

Gotuj w domu

Proponowane wyszukiwania