kurczak pieczony - 10604 przepisów (strona:424/707)

Piersi z bakaliowym nadzieniem i śliwkowym sosem 163

mieszamy ze sobą. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w ich najszerszej części tworząc tak zwaną kieszeń. Wypełniamy ją przygotowanym bakaliowo-pierniczkowym nadzieniem. Zewnętrzną część mięsa oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju ze wszystkich stron do zrumienienia. Następnie przekładamy na kratkę i pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około

Smaki Na Talerzu
Podudzia z kurczaka z piekarnika - z papryką, borowikami i cebulą 213

przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku, przyprawy do kurczaka oleju oraz soli. Na drugi dzień przygotowujemy już ostatecznie nasze mięsko.  W naczyniu żaroodpornym układamy podudzia, pokrojoną w kostkę paprykę zieloną, paprykę czerwoną, cebulę oraz borowiki. Ważne jest, aby nie dodawać już żadnego tłuszczu. Wkładamy do piekarnika na 2 h.  Ja początkowo piekłam w temperaturze 150 stopni

Kuchnia moimi oczami
Pasztet bez pieczenia (z jabłkiem) 189

duszonym jabłkiem. Poniższy pasztet nie wymaga pieczenia i jest błyskawiczny do przygotowania. Dodatkowo jest bardzo smaczny i idealnie kremowy. Nie pomijajcie jabłka, ponieważ dodaje pasztetowi lekkiej słodkości.   Składniki na 2 duże kokilki: 300 ml wody + 2 łyżeczki domowej wegety 0,3 kg wątróbki drobiowej 0,3 kg udek z kurczaka (waga bez kości i skóry) 1 duże jabłko

Ugotować
Dip z zielonego groszku z orzeszkami ziemnymi 203

saszłyki. Fajnie pasuje on także do pieczonych ziemniaków, do krakersów czy do solonych paluchów. Tego typu dip jest super rozwiązaniem na przyjęciach, kiedy zapraszamy dużo gości a nie chce nam się gotować Sprawdzi się on oczywiście także i z daniami mięsnymi. Najlepiej według mnie pasuje on do mięsa z kurczaka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
dietetyczne placki z łososiem 200

dodatkiem pieczarek i szczypiorku albo kawałkami gotowanego kurczaka. Dziś zrobiłam je w wersji podstawowej, a żeby nie było nudy podałam z serkiem czosnkowym, kawałkami wędzonego łososia i dużą ilością koperku.  składniki: (na 2 duże lub 4 mniejsze placuszki) 1 jajko 1 łyżka zmielonego twarogu  szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka otrąb pszennych 2 łyżki otrąb

babka w formie
Wytrawne 232

curry na zimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem

Biały fartuszek
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i jajkami. 324

przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka ze śmietanką, mieszamy przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, lub pierzem, jeśli lubicie na ostro możecie dodać kawałeczek pokrojonej papryczki chili. Wszystko mieszamy dodajemy 1 szklankę startego sera i jeszcze raz dobrze mieszamy. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem przekładamy makaron. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20 minut następnie wierzch

Sama słodycz i szczypta chili
Kurczak w boczku 215

białego półwytrawnego wina. Dusić ok 5 min. Kurczaka zdjąć z patelni. Wino jeszcze troszkę zredukować i wlać 2 pudełka śmietanki. Trzymać na ogniu ok 5-8 min - w razie potrzeby posolić do smaku..  Do gotowego sosu włożyć mięso posypać zielonym groszkiem i gotowe.. Ja podałam z glazurowaną marchewką i pieczonymi ziemniakami.. Smacznego

Gaździnka warzy
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ, KURCZAKIEM i KREWETKAMI 277

minuty. Zwiększamy ogień do dużego, dodajemy kurczaka i szybko obsmażamy z każdej strony. Dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy przez kolejne 5 minut, co chwilę mieszając. Dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki lub kolendrę oraz bulion lub wodę. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.  Powstałym farszem wypełniamy połówki papryk. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Następnie

cool and minty
Karkówka pod pierzynką. 202

Przygotowywałam już filet z kurczaka, polędwiczki  zapiekane w piekarniku teraz czas na karkóweczkę. Jak wiecie to moje ulubione mięso, myślę że nie tylko moje. Jest bardzo wdzięczne do przygotowania i bogate w smaku! SKŁADNIKI: 4-5 plastrów chudej karkówki 2-3 cebule kilka plastrów boczku wędzonego lub pieczonego z kardamonem papryka konserwowa MARYNATA: 3-4 łyżki oliwy

Kuchnia Beaty
Kurczak z pomidorami i estragonem w białym winie. 258

mięsa. Dodać sok z cytryny i dodatkowo oprószyć kurczaka solą i pieprzem. Przykryć naczynie folią aluminiową i wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Wyjąć brytfankę z piekarnika i dodać pomidory. Poupychać je ciasno pomiędzy kawałkami mięsa. Jeżeli są większe - przekroić i układać przeciętą częścią do góry. Piec jeszcze 25 minut bez przykrycia. Wyjąć danie

zadanie-gotowanie
Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem 353

sól, pieprz, ostra papryka Przygotowanie : Oczyść filet z kurczaka ze zbędnych błonek i zmiel maszynką do mięsa, dopraw solą, pieprzem i papryką ostrą. Szpinak rozmroź po czym zagrzej mocno w garnku dobrze go odparowując dodając w między czasie starty ząbek czosnku a pod koniec ser pleśniowy. Ostudź go. Na papierze do pieczenia ułóż plastry boczku tak aby w połowie

Mechanik w kuchni
Domowe hamburgery 194

cytryny. Sposób przygotowania 1. Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy i kroimy w półksiężyce. Ziemniaki marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. Ziemniaki pieczemy w 180⁰C przez ok. 40 min. 4. Przygotowujemy(...)Paprykę kroimy w paski. 7. Na spód chrupiącej bułki kładziemy sałatę, sos, kotleta, pomidora i paprykę. Całość przykrywamy drugą częścią bułki i przekłuwamy wykałaczką. 8. Hamburgera podajemy z pieczonymi ziemniaczkami. Hamburger jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z papryki) która jest antyoksydantem, - likopen (pochodzący z suszonych pomidorów), który zapobiega procesom starzenia się, - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
kurczak miodowo-musztardowy 213

zimno.  Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżki musztardy 3 łyżki miodu duża szczypta chilli 3 ząbki czosnku pieprz sól według uznania Mięso oczyścić, każde udko podzielić na dwie części. Pozostałe składniki wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso natrzeć marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Zamarynowane mięso

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania