ziemniakami. Na ziemniaki nakładamy kurczaka z porem a następnie całość przykrywamy drugą warstwą ziemniaków. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki i łączymy ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem w proszku. Polewamy wierzch zapiekanki śmietanowo-serowym sosem i obkładamy pokrojonym w plasterki boczkiem. Całość przykrywamy przykrywką naczynia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut
Qchnia po prostuPiersi kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę 2,5 cm, olej wymieszać z przyprawą karkówka grill, włożyć kostki piersi i dobrze wymieszać, do lodówki na 2-3 godziny. W tym czasie przygotować pieczarki, cebule, papryki, cukinię, pokroić na kawałki, talarki. Na patyczki nadziewać na przemian mięsko, warzywa, układać na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować szaszłyki(...)blachę i piec około 40 minut, szaszłyki obrócić dołem do góry i jeszcze piec około 10 minut na termoobiegu w 160C. Ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce grubsze oczka, wymieszać z cukrem, solą, pieprzem, octem, dodać jogurt, posiekany koperek i wymieszać, ugotować ryż w osolonej wodzie na sypko - pyszne, apetyczne, aromatyczne szaszłyki drobiowe z warzywami, pieczone w piekarniku
W Mojej Kuchni Lubięzapiekany z serkami oraz papryką, wyrazistego smaku nadaje papryczka jalapeno. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Przyprawa do kurczaka · Sól · Olej do smażenia · 1 serek śmietankowy ze szczypiorkiem(...)cienkie plastry. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Mozzarellę przekładamy do naczynia. 6. Dodajemy serek śmietankowy. 7. Następnie starty ser cheddar, wszystko razem mieszamy. 8. Na mięsie układamy boczek
Kulinarna Chwilasól, zioła prowansalskie i dodatkowo jeszcze bazylia, można dodać pieprz). Kładę nasze zdrowe frytki z batatów na wyłożonej pergaminem (papierem do pieczeni) blasze do piekarnika, który nagrzewamy do mniej więcej 200 – 220 st C. Bataty pieczemy około 18 minut, pod koniec doglądając ich miękkości (można sprawdzić widelcem), bacząc na końcówki frytek, aby się nie zaczerniły. W ten sposób(...)uzyskane frytki są nie tylko miękkie, ale też cudownie chrupiące. Możemy je spożywać solo, z domowym sosem lub np. jako alternatywa do ziemniaków czy kaszy do delikatnego mięsa z kurczaka. Zdrowe frytki z batatów to moje odkrycie, z którego jestem nadzwyczaj dumna, choć przyznam się, że początkowo moje dzieci podeszły do nich sceptycznie. Dopiero za drugim razem w pełni przekonały
W Kawiarenceprzyprawy ziołowej do kurczaka (użyłam Skworcu ) Wykonanie: Mięso umyć, dobrze osuszyć. Do miski wlać olej, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Dodać do marynaty mięso i dobrze wymieszać, aby przyprawy pokryły mięso. Odstawić do lodówki na około 4-5 godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 25 minut
Zrób to smaczniekurczaka 1 Kubek jogurtu greckiego 1 łyżka warzywka 2 żabki czosnku pieprz czarny Wykonanie Pierś myję i osuszam , następnie nacinam naszą pierś , dodaję warzywko , pieprz , oraz posiekany czosnek , na koniec polewam nasze mięso jogurtem greckim i odstawiam na 2 godzinki . Kiedy nasze mięso poleżało i przeszło przyprawami , przekładam do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem
Mój Smakwędzona Przygotowanie : Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką wędzoną ostrą lub słodką wedle uznania Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 1,5 cm plastry Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do miseczki z sezamem i układamy na blasze Pieczemy w 170 oC przez
Mechanik w kuchnimiseczce. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku a następnie dokładnie w panierce w płatków i bułki tartej, dociskać aby mięso dobrze obkleiło się płatkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, lekko podsmażyć kawałki mięsa w panierce z obu stron. Następnie podsmażone mięso wykładać na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150'C. Piec po około
Zrób to smaczniepasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej. Pasztet jest bardzo smaczny, aromatyczny, dobrze przyprawiony. Dodatek kaszy jaglanej sprawił, że pasztet jest miękki i wilgotny. Można pominąć zawijanie pasztetu w szynkę dojrzewającą, gdy jest do wypiek codzienny. Na święta polecam jednak, bardziej elegancką wersję z szynką. Pasztet przed pieczeniem, zawinięty w szynkę
Codziennik KuchennyPrzygotowanie : Udka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Przygotowujemy glazurę, cebulę drobno kroimy, dodajemy olej, miód, keczup i przyprawy. Mieszamy dokładnie i smarujemy udka . 3. Tak przygotowane w glazurze mięso odkładamy na kilka godzin ( najlepiej na noc ) do lodówki . Po tym czasie układamy udka w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią. 4. Pieczemy w piekarniku w temperaturze
Pysznosci Babci BasiSkładniki: -piersi z kurczaka -ser pleśniowy -cienkie plastry surowego boczku wędzonego -sól -pieprz Sposób przygotowania: Piersi myjemy, osuszamy, odcinamy błonki itp. Następnie piersi przekrawamy wzdłuż robiąc kieszonki. Oprószamy mięso solą i pieprzem (również w środku). Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Całość owijamy boczkiem (jedna pierś ok. 3 plasterki boczku). Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku
Magia jedzenia.Filet z kurczaka myjemy, kroimy w niewielką kostkę. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, seler obieramy i ścieramy na małych oczkach. Wszystko przekładamy do miski Następnie dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę i przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką - mieszamy. Z powstałej masy nakładamy blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżki niewielkie placuszki. Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipałek z kurczaka, 2 łyżki musztardy stołowej Orzech , 2 ząbki czosnku, po pół łyżeczki: słodkiej papryki, majeranku, ostrej papryki, sól i pieprz WYKONANIE Musztardę mieszam z przyprawami, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotową marynatą dokładnie nacieram mięso, odstawiam na całą noc do lodówki. Następnego dnia wykładam mięso na blaszkę wysmarowaną masłem. Przykrywam folią aluminiową, piekę 25 min w 180 stopniach(...)następnie zdejmuję folię, zapiekam jeszcze ok. 25-30 minut aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu przewracając. Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką
słodki bratekpałek z kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżka lubczyku 8 plastrów chudego boczku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Oliwa do skropienia Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz lubczykiem. Każdą pałkę owijamy szczelnie boczkiem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy słodką papryką oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem
VioletoweKucharzeniepiersiach z kurczaka i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-18 minut. W czasie gdy mięso sie piecze gotujemy makaron zgodnie
DefinicjaSmakuKotanyi Sposób przygotowania: kurczaka i paprykę kroimy w kostkę pomidory kroimy na pół makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu jajko, serek wiejski, pesto wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę do naczynia żaroodpornego wkładamy wszystkie przygotowane wcześniej składniki, mieszamy na wierzch wylewamy mix z serka wiejskiego wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy przez 30 minut (przy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdała się zmiksować. Kurczaka pokroić w kostkę. Do malaksera wrzucić dobrze odsączone warzywa oraz mięso i czosnek. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać jaja, śmietankę, przyprawy, sól morską i wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki o wymiarach 26 cm x 11 cm i przykryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać na 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C i piec pasztet przez 1 godzinę
Delicious Titbitskurczaka i wątróbkę gotujemy wraz z cebulą ok. 1 godziny a następnie mielimy dwukrotnie razem z cebulą. Do zmielonego mięsa dodajemy 2 jajka i otręby pszenne, a następnie przyprawiamy do smaku. Ja dodałam także dwie łyżki rosołu w którym gotowałam mięso, żeby pasztet nie był za suchy. Wąską blachę wykładamy papierem do pieczenia a następnie wypełniamy
Na słodko lub wytrawniektórą skropimy naszego kurczaka Po drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona, cebula, 2 ząbki czosnku, Kumin (nie mogło go zabraknąć), kostka rosołowa Po trzecie trochę koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełka Naszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem. Pieczemy w piekarniku w zależności
Smaki Brazyliibulionu z kurczaka 1/2 szklanki śmietany (opcjonalnie) 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny Sól i pieprz do przyprawienia Liście selera i kopru, do dekoracji Oliwa z oliwek do skropienia Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 180 st C. W misce wymieszać fenkuł, seler i czosnek. Dodać sól, pieprz i oliwę, wymieszać i przełożyć na blaszkę do pieczenia. Piec
Stare Garywszystkiego, co związane z kuchnią i pozwoliła mi rozwijać moją pasję - Mama. <3 Moja mama nie jest wybitną kucharką, potrafi upiec może ze 2 ciasta... ale gdy już piecze i gotuje, to wszystko zawsze smakuje wyśmienicie. Pewne potrawy zawsze będą najlepsze tylko w jej wydaniu i choć nie wiadomo jak starałabym się jej dorównać, to po prostu się(...)niej nie muszę wydawać kilkuset złotych, by zjeść coś naprawdę smacznego. Poza tym Mama zawsze była dla mnie ogromnym wsparciem, to ona pierwsza próbowała moich wymyślnych potraw jak np. kurczak w orzeszkach ziemnych (paskudny swoją drogą :D), który przygotowałam jej kiedyś z okazji Dnia Matki. Zjadła, pochwaliła i utuliła w nagrodę, nie krzywiąc się ani razu, mimo, że danie było
Cooking Monsterjabłkami. Na koniec podlać czerwonym winem. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 220 st. C. Co 15 minut należy polewać piersi ciepłą wodą (100 st. C) lub powstałym podczas pieczenia sosem. Następnie obniżamy temperaturę pieczenia na 200 st. C i pieczemy jeszcze 40-60 minut. W dalszym ciągu podlewamy kaczkę co 15 minut(...)koniec procesu pieczenia. Po upieczeniu warto zostawić kaczkę w piekarniku jeszcze na 20 minut aby odpoczęła. W odrębnym poście zaproponuję wykorzystanie słodkiego, jabłkowego wywaru powstałego podczas pieczenia kaczki jako sosu. Przepis obejmuje 3 piersi, jednak śmiało można go wykorzystać do upieczenia całej kaczki. Należy wtedy zamiast obkładać nadziać jabłkami oraz wydłużyć czas pieczenia. Gotowe! Smacznego! Kaloryczność porcji pieczonej kaczki
IzaGotujeMagda Smakowite, dojrzałe i pachnące pomidory świetnie nadają się do faszerowania – ich soczysty miąższ sprawia, że farsz nie wysycha podczas pieczenia i dodatkowo oddaje swój delikatny, pomidorowy smak. Farsz to proste zestawienie składników, które pasują do pomidorów – ryż przechodzi smakiem wszystkich składników, mięso z podudzia pozostaje soczyste a kmin bardzo podkreśla smak tych wszystkich elementów. Bardzo smaczna propozycja(...)podzielna, aby podać na kolacje ze znajomymi – na pewno będą zachwyceni. Składniki (na około 8 pomidorów): 8 średniej wielkości pomidorów malinowych pół szklanki ryżu 400g mielonego mięsa z kurczaka – u mnie z mięso z podudzia 2 cebule szalotki 2 łyżki siekanej natki pietruszki 100g drobno tartego sera żółtego 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól
Smaczna StronaCzasem nachodzi mnie ochota na domowy fast food 🙂 Przedstawiam przepis na drobiowe burgery. Najlepsze oczywiście z samodzielnie upieczoną bułką (przepis tutaj). Burgery można smażyć na patelni
Bulliozwiązujemy nóżki ,żeby podczas pieczenia nie rozkraczyły się , bo będzie to nader nie apetycznie wyglądać Masło , kroimy w cienkie plastry , każdy posypujemy odrobiną czosnku , soli i pieprzu . Skórę na piersi przepiórek delikatnie podważamy palcem i wkładamy pod nią , kawałki masła . Na koniec do środka każdego ptaszka , także wkładamy masło i układamy je na blaszce do pieczenia . Miód mieszamy z wodą(...)wygrzanego wkładamy przepiórki i pieczemy około 20 -25 minut z termoobiegiem . Podajemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , ja podałam z frytkami , bo myślałam że nikt tego nie zje , a frytki były kołem ratunkowym Okazało się ,że przepiórki są pyszne , niebiańskie i wszystkim było mało Gorąco polecam . Smacznego ! Artykuł Pyszne pieczone przepiórki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyUgotowany na esencjonalnym wywarze z dużej ilości warzyw: marchewki, pietruszki, selera i opalonej nad ogniem cebuli. Z dodatkiem startych na tarce pieczonych buraczków i jabłek oraz suszonych borowików. Doprawiony czosnkiem, majerankiem, lubczykiem i sokiem z cytryny. Pieczenie buraków i jabłek w łupinach, wydobywa z nich intensywny, skoncentrowany aromat i lekko słodki smak, który sprawia, że odstany przez(...)smakuje nie tylko od święta. Doskonale sprawdzi się jako lekki obiad, a podany z krokietami, będzie idealną przekąską na każdej imprezie. Poza Wigilią polecam ugotować go na wywarze z kurczaka zagrodowego lub kaczki, dzięki czemu będzie jeszcze bardziej esencjonalny. Można przygotować go kilka dni przed planowanym podaniem, na gorąco zamknąć w słoiki i po ostudzeniu wstawić do lodówki. SKŁADNIKI
cool and mintygotujemy do miękkości. 20 minut przed końcem gotowania mięsa dodajemy obrane marchewki, pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię(...)twarda dodajemy wywar z mięsa (3-4 łyżki). 9. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Keksówki smarujemy lekko olejem i wkładamy masę lekko ją dociskając. 10. Pasztet pieczemy 90 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Mmm Pycha
Na moim talerzugotujemy do miękkości. 20 minut przed końcem gotowania mięsa dodajemy obrane marchewki, pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię(...)twarda dodajemy wywar z mięsa (3-4 łyżki). 9. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Keksówki smarujemy lekko olejem i wkładamy masę lekko ją dociskając. 10. Pasztet pieczemy 90 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUPieczone kacze uda to świetny pomysł na uroczysty obiad lub kolację. Odpowiednio przygotowana marynata to gwarant pysznego, soczystego i miękkiego mięsa odchodzącego od kości. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik. Jeśli planujesz przygotować kaczuchę lepiej zdecyduj się na uda lub piersi. To bardziej ekonomiczny pomysł, bo kaczka w całości nie jest zbyt wydajna. Nie obawiaj się, że kaczka to bardzo(...)korzystny dla naszego zdrowia profil tłuszczowy. Mięso kaczki jest ponadto zasobne w selen, cynk, żelazo, witaminy z grupy B i inne cenne minerały. To szlachetniejszy drób niż produkowany przemysłowo kurczak. Kaczka jest pyszna i wyrazista w smaku, a słodki sos śliwkowy dopełnia harmonii smaku. Polecam! Składniki: 4 kacze uda 5 cm kawałek imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki miodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przyprawa do kurczaka (opcjonalnie) WYKONANIE: Boczniaki delikatnie płuczemy wodą, rozdzielamy je na pojedyncze grzybki, odkładamy na ręcznik kuchenny i pruszymy solą Przygotowujemy panierkę: blendujemy płatki owsiane razem z pestkami dyni ( staramy się nie zblendowac ich na pyłek!). Wystarczy 10-20s blendowania. Po czym mieszamy ją z przyprawami. Jajka ubijamy w miseczce Przygotowujemy naczynie do pieczenia- rozsmarowujemy
healthy dreamsSkworcu ) Wykonanie: Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Do miski wlać maślankę, dodać sól, pieprz, czosnek i wszystkie pozostałe przyprawy, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki mięsa i wszystko wymieszać tak, by marynata pokryła mięso. Miskę z mięsem wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mięso przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać
Zrób to smacznieudka z kurczaka 2 łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 4 łyżki bułki tartej sól, słodka papryka, ulubione suszone zioła (u mnie tymianek i oregano) Mięso natrzeć przyprawami i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Majonez wymieszać z keczupem. Mięso ułożyć na blasze i posmarować masą keczupowo-majonezową. Wierzch każdego udka posypać bułką tarta. Mięso piec w piekarniku nagrzanym
My simple kitchenmięso z kurczaka odejdzie od kości. Całość posolić. Po wystudzeniu zlewamy rosół. Oddzielamy mięso od kości. W rosole namaczamy czerstwą bułkę. Wszystko mielimy przez maszynkę. Włącznie z warzywami i przyprawami (liście laurowe wyrzucamy). Wbijamy jaja, dodajemy ok 2 szklanek rosołu, żurawinę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Przełożyć do formy ok 20x30cm. Piec ok 60 minut
Słodki Zakąteknajszybciej, dlatego też kurczak czy kaczka kompletnie nie smakują tak jak np. mięso od ekologicznego dostawcy czy też od przysłowiowej Baby ze wsi. Kaczka wiejska, ma na prawdę dość mocno zbite mięso, treściwe i ciemne, wymagające odpowiedniej obróbki cieplnej. Nie przekraczamy temp. 180 stopni, używamy najlepiej naczynia żeliwnego, to w nim kaczka będzie idealna! Ja kaczkę piekę w temp
SMYKWKUCHNIosuszyć ręcznikiem papierowym. Kurczaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tłuszcz wymieszać z przyprawami. Powstałą marynatą posmarować dokładnie mięso z każdej strony. Cebulę pokroić w piórka a czosnek obrać i wycisnąć przez praskę lub rozgnieść. Następnie dodać do mięsa, przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Schłodzone mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec pod przykryciem
Ola la LCHFmięso z kurczaka posypujemy po wewnętrznej stronie posiekanymi orzechami na które nakładamy farsz) Roladkę zawijamy dokładnie w folię spożywczą zawijając jej końce i wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy od 20-30 minut (w zależności od wielkości roladek). Ugotowane roladki wyjmujemy z folii i chwilę studzimy i kroimy w plastry. Propozycja podania: podajemy z pieczonymi pieczarkami i szalotkami
Bon appetit mon amiePomidory, kurczaka kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, przyprawy, jajka i podsmażony jarmuż z cebulą i czosnkiem. Na końcu mąkę z cieciorki. Mieszamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy porcję masy, w rękach formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. 4. U nas do tego pieczone ziemniaczki :-) Smacznego
kruche babeczkicytrynowym. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy z każdej strony marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. por kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżka) i curry (1 łyżka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Pobite gary Barbaryprzy okazji pieczenia jakiegoś mięsa, bo inaczej szkoda energii) – pychota! RELAKS. Najlepiej z ulubioną książką, serialem czy muzyką. Poprawia nastrój i odpręża! Czasami po prostu trzeba sobie pozwolić na nic nierobienie i chodzenie cały dzień w piżamie : ) JEDZENIE. Zazwyczaj jeżeli jestem chora (gorączka, kaszel itp) to preferuję lekkostrawne potrawy. Kiedy byłam dzieckiem był rosół i kurczak w potrawce
Szybko Tanio SmacznieDoprawić do smaku. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym. Smażymy, a następnie mieszamy z warzywami. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy tak, żeby powstały 4 koła o średnicy dużego talerza. Na jedną połowę koła nakładamy 1/4 farszu, przykrywamy drugą połową i sklejamy brzegi. Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem
Czerwona Porzeczkapodsmażamy z kurczakiem. Następnie dodajemy paprykę, fasolkę i zalewamy to bulionem albo wodą jak nie mamy bulionu. Gotujemy do momęntu aż wszystko będzie miękkie. , Dodajemy przyprawy do smaku i koloru. Dosypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu.podlewajac woda i sprawdzamy czy ryz nie przywiera do spodu. Ryzu nie mieszamy tylko potrząsamy delikatnie . P od koniec pieczenia możemy dodac
w mojej kuchnikurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada jak wrapy. Tą samą marynatą potraktowany bywa i popularny fast-food – hamburgery. Oryginalnie mięso piecze się na ruszcie nad ogniem (stąd nazwa
Karo in the Kitchensmażone (pieczone) a nie gotowane. I to właśnie przyprawy nadają im ten niesamowity orientalny smak a smakują niesamowicie - polecam! SAMOSY łatwe ok 1 h ok 10 sztuk Składniki ciasto: 1/2 kg mąki z ciecierzycy - u mnie pszenna gorąca woda sól 1 łyżka oleju nadzienie: 4 ziemniaki 2 garści marchewki z groszkiem 1/2 piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki kuminu curry
sierotka maRysia w kuchnioleju Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, wymieszać z czosnkiem i przyprawami i usmażyć na oleju. Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków i wylepić nim foremki do tartaletek. Każdy ser podzielić na 6 kawałków. Pomidorki przekroić na połówki. Na dno tartaletek ułożyć po plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapuszkowanych pomidorów. Pieczenie pomidorów, w przeciwieństwie do gotowania, pozwala skondensować ich smak. Zupa jest pyszna zarówno sama, czysta, tylko zmiksowana, jak i z dodatkiem drobnego jajecznego makaronu czy czosnkowej grzanki. Korzystajcie z pomidorów póki są! SKŁADNIKI 800g pomidorów lima / rzymskich/ śliwkowych 4 duże ząbki czosnku 150g czerwonej cebuli 1 litr wody 2 kostki bulionowe – z kurczaka i jarzynowa 1 łyżeczka
Karo in the Kitchenprzygotowaną masą nacieramy kurczaka. Przyprawione mięso dobrze jest odstawić na jakiś czas do lodówki (u mnie trwało to calą noc, im dłużej w marynacie, tym smakuje lepiej ;) ). Po leżakowaniu, w rozbitą pierś wkładamy odpowiedni do długości plastra, a grubości około 2 centymetrów, kawałek oscypka. Najpierw dokładnie zawijamy ser w mięsie, a następnie całość w folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze
Kuchenna Kontrrewolucyanastępnie wykładamy warstwę kurczaka, pieczarek, koncentrat przyprawiony (solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi), kukurydzę, ogórki na samą górę wylewamy zblendowany i przyprawiony serek wiejski, a na to mozzarellę (możecie spróbować i zmiksować serek wiejski z jajkiem i odpuścić sobie mozzarellę, następnym razem też tak zrobię) górę posypujemy ziołami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy, aż ser się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćplastry. Kurczaka obsmażamy za wszystkich stron na oleju. Przekładamy do miski , dodajemy paprykę w proszku, 1/2 porcji czosnku, tymianek i mieszamy. Na tłuszczu ze smażenia mięsa karmelizujemy cukier (podgrzewamy, aż się rozpuści). Dodajemy cebulkę, marchew i paprykę. Podsmażamy około 5 minut, stale mieszając. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pozostałym czosnkiem, oregano i mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Smakowite Daniaredukujemy płyn. Odstawiamy. Kurczak. Na patelni klarowane masło solimy i rozgrzewamy. Filet marynowany w oliwie, świeżym tymianku i czosnku smażymy aż skórka się zezłoci. Odstawiamy. Ciasto francuskie wycinamy na kształt filetów. Mięso przekrawamy w połowie i nadziewamy pieczarkami lub serem kozim ze szpinakiem (sposób na ten szpinak w poprzednim poście). Zamknięte sakiewki nakłuwamy i smarujemy żółtkiem. Pieczemy 15 minut
BaRepas