Pasztet drobiowy z suszoną żurawiną
Pasztet drobiowy z suszoną żurawiną
Kwaśny smak suszonej żurawiny świetnie pasuje do wytrawnego smaku pasztetu. Robiąc pasztet w większej ilości warto do jednej z porcji dodać ten dodatkowy składnik. Urozmaica i podbija smak, zapobiega nudzie i urozmaica pozornie nudny pasztet. ;-) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 150g suszonej żurawiny sól, piepr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasztet, papryka, kurczak, grzyby, mięso, żurawina, bułki, wątróbka drobiowa, marchewka, drobiowe, mielone, udka , rosół, kurczak z warzywami, udka z kurczaka, kanapki, mielone z warzywami, kurczak z papryką , mięso mielone, bez pieczenia, kurczak pieczony, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, kurczak słodko kwaśny, pieczone udka
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję