przesadzić tylko z miodem, gdyż pieczone buraki są słodkie i zbyt słodki sos nie będzie dobry. Sosem polać pokrojone buraki tuż przed podaniem i oprószyć pieprzem i odrobiną soli. Udekorować natką pietruszki lub świeżą kolendrą. Tak przygotowane buraki są pyszną przekąską same w sobie, ale dobrze również smakują podane np. z grillowanym kurczakiem lub innym mięsem. * szklanka
Gotuj w domusiebie i tworzył prostokąt. Kurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa oraz ostrą wędzoną papryką. Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku. Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut
VioletoweKucharzenieSkład: 4 duże całe udka z kurczaka, mrożonka 750 g włoszczyzny lub mieszanki chińskiej, olej 6-8 łyżek, sól, pieprz, papryka lub gotowa przyprawa do mięsa. Udka dzielimy na części i przyprawiamy ... najpierw solą, potem pozostałymi przyprawami. Do naczynia wlewamy tłuszcz i wkładamy warzywa. Potem na warzywach układamy przyprawione mięso. Tak przygotowany zestaw pieczemy
chleba naszegoKażdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. 2. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. 3. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Szalona Kuchnia Ewelinydomu. Otulona kocem przytulam koty, gotuję, piekę, czekam, aż Dario wróci z pracy. Nie zawsze mogę tak spędzać popołudnia, o nie. Takie chwile są rzadkie, dlatego tak doceniam każdą z nich. Efektem popołudnia spędzonego w domu zawsze jest jakieś danie lub ciasto, na które cieszy się mój mąż. Dziś zapraszam Was na pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym, która doskonale
W mojej kuchniułożyć równomiernie podsmażoną pierś z kurczaka, paprykę i podsmażone pieczarki z cebulką, ponownie posypać ser, ale tym razem już mniej. Na wierzchu ułożyć kawałki chleba tostowego i wszystko lekko docisnąć. Jajka roztrzepać z łyżką majonezu, solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Wszystko wylać na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 20-25 minut
Zrób to smaczniePrzygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Roladę układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy pod folią aluminiową przez
VioletoweKucharzenieczasochłonny :-) Pasztet z królika zazwyczaj piekę przed Wielkanocą - jest u nas w domu tradycją, że obok jaj na świątecznym stole stoi domowy pasztet. Podgrzewam go, układam na sałacie w towarzystwie chrzanu i żurawiny. Coś wspaniałego :-) Składniki na 2 foremki po 40 cm długości każda. królik - około 2-2,5 kg ćwiartki z kurczaka - 1 kg boczek wieprzowy (może być
Poezja Smaków - blog kulinarnyburgery: 500g piersi z kurczaka 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz bulionetka warzywna dodatki: bułeczki do hamburgerów z tego przepisu karmelizowana cebulka z tego przepisu masło orzechowe powidła z czarnej porzeczki ser cheddar Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy
KuchcikoweLove30dkg wątróbki drobiowej 3 udka z kurczaka 1 jajko 1 średnia cebula pieprz sól 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około 45 minut
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...30dkg wątróbki drobiowej 3 udka z kurczaka 1 jajko 1 średnia cebula pieprz sól 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około 45 minut
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...Składniki: 4 udka kurczaka 1/2 łyżeczki chilli 3 łyżki cukru brązowego 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 1 łyżeczka mielonego imbiru Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też
Moja Galeria Smakupieczemy jeszcze ok 20 - 30 min. Można plasterki cukinii wrzucić na patelnię grillową - też będzie ładnie i smacznie. Polecam! składniki ( 4 porcje) 500 g zielonych szparagów, zdrewniałe końce usunięte 1 średnia białe cebule, obrane i posiekane 1 cukinia ze skórką 2 ząbki czosnku 1000 ml bulionu z kurczaka lub warzywnego
Stare Garyoliwa z oliwek garść pistacji Piersi kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, na każdej roladce układamy kawałek koziego sera, odrobinę posiekanych pistacji i zawijamy. Roladki układamy na plasterku szynki parmeńskiej i ponownie zawijamy. Tak samo robimy z pozostałymi składnikami. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy roladki i pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku
Mango Papajapokazałam Wam przepis na przygotowanie pieczonej wątróbki z jabłkami i suszonymi śliwkami. Każdy powinien pamiętać, że zła obróbka wątróbki sprawia, że twardnieje i staje się gorzka, do tego niesmaczna. Przed obróbką wątróbki zawsze moczę ją w mleku, co usuwa goryczkę i zdecydowanie poprawia jej smak. W zeszłym roku po warsztatach , gdzie obrabialiśmy kurczaka na różne sposoby pokazałam Wam przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta pokrojonego w kostkę w przyprawach i oleju. Najlepiej godzinę wcześniej. Ja robię wieczorem i zostawiam na całą noc. Kroimy wszystkie warzywa. Nabijamy na patyczki i smażymy na patelni teflonowej bądź pieczemy w piekarniku. Można szaszłyki podsypać jeszcze ulubionymi przyprawami
Magiczne Życie Martyusychających liści, Dymu z pieców mieszkańców, Oblepiają moje włosy. Ziemia pokryta dywanem czerwieni, złota i brązu. Szeleści on pod mymi nogami. Krzyk odlatujących gęsi, szept drzew, echo niesione przez wiatr. Gdzieś tam w środku ona, zagubiona. W jesiennej samotni, kluczy po parku. AROMATYCZNE SKRZYDEŁKA W POMIDORACH. (źródło: prasa.) 8 skrzydełek z kurczaka 2 puszki pomidorów bez skóry w zalewie
W kuchni Karmel-itkiCzas wykonania: 15 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej ½ szklanki mleka 4 – 5 łyżek mąki 1 jajko 1 jabłko szczypta cynamonu szczypta proszku do pieczenia olej kokosowy (do smażenia) Dodatkowo: cukier puder, syrop klonowy Przygotowanie: Wystudzoną kaszę jaglaną (można ugotować ją dzień wcześniej) zblendować z mlekiem na gładką masę. Dodać mąkę, jajko, cynamon i proszek(...)wierzch dodać kilka pokrojonych suszonych owoców i posiekanych orzechów. Dzień 5. Sałatka do słoika Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 200 g fileta z kurczaka lub indyka po kawałku kolorowej papryki (czerwonej, żółtej i zielonej) kawałek ogórka ½ czerwonej cebuli 2 duże garści mix sałat przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i usmażyć
KuchniaWeDwoje.plDo tej sałatki przymierzałam się od dłuższego czasu i w końcu ją zrobiłam. Wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia za to pięknie wygląda i pysznie
Ala piecze i gotujemożna i na patelni nie tylko w piekarniku. Podobno są różne sposoby wypieku tego przysmaku, na patelni i piecu opalanym drewnem.....z tym ostatnim troszkę kłopot, patelnię mam, ale piec ? Piekarnik owszem :D Zrobiłam na patelni i w piekarniku.Trochę nie byłam zdecydowana :P Smażąc na patelni wystarczy ją delikatnie nasmarować olejem i koniecznie pod przykryciem na małym ogniu(...)patelni. Przekąska na każdą okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka - ja dodałam maślankę * 1 -2 łyżeczki soli
Pieprzyć z Fantazjąodziedziczyłam zawartość znajomej zamrażarki i kurczak niestety pojawia się na naszym stole dość regularnie. Na zmianę z filetami z ryby... Ot, taka ironia losu. Ale... Przepis na owe mocno zjadliwe, chociaż pozbawione, generalnie uznawanych za podstawowe, składników pochodzenia zwierzęcego, miałam zanotowane od bardzo dawna. Najprawdopodobniej z okazji jakiejś wizyty od zaprzyjaźnionych wegan, albo pieczenia na szkolna zabawę, z uwzględnieniem dzieci
Lejdi of the houseKręcone szaszłyki z kurczaka Inna wersja szaszłyków zapiekanych z ziemniakami z dodatkiem warzyw, idealna propozycja na obiad. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Przyprawa gyros · Sól · 5 ziemniaków(...)Mięso kroimy w podłużne paski. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Posypujemy przyprawa do ziemniaków i solą. 5. Cebulę obieramy kroimy w krążki i wykładamy na ziemniaki. 6. Końcówkę mięsa nadziewamy na wykałaczkę
Kulinarna Chwilaodcinamy błonki i kroimy piersi kurczaka na pół. Lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy i przyprawiamy pieprzem z obu stron. Na każdy kawałek mięsa kładziemy łyżkę przesmażonej dyni i zawijamy roladki. Gotową roladkę zawijamy w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Układamy roladki w foremce do zapiekania i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Najpierw pieczemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnepieczarki zmiękną. Filet z kurczaka kroimy w plastry i dodatkowo rozbijamy lekko tłuczkiem. Przyprawiamy w ulubionych przyprawach (sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek ) i delikatnie podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wbijamy do niego jajka i dodajemy majonez. Wszystko mieszamy i wykładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza przez
Mam apetyt na ...Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu Składniki: 4 sznycle z indyka 200 g świeżego szpinaku „baby” około 100 g koziego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła oliwa z oliwek sól pieprz sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Ci zainteresować: → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka ze szpinakiem i sosem z gorgonzoli → Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami → Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem
Oryginalny smakSurówka z marchewki, jabłka i pora. Prosta, pyszna, idealna do drugiego dania. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię surówki z marchewki. Dzisiejszą podałam w
Słodkie okruszkiPyszna surówka obiadowa (z marchewki). To jedna z łatwiejszych surówek, która idealnie smakuje z drugim daniem. U mnie dziś podana w towarzystwie pulpecików w mięsnym sosie
Słodkie okruszkiprzyprawy. Wszystko wymieszać. Włożyć pokrojonego kurczaka. Zamarynować przez kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce (wtedy mięso jest delikatne i kruchutkie, a takie jest najlepsze do nuggetsów). Płatki pokruszyć na drobniejsze (ja użyłam w tym celu blendera). Kawałki mięsa obtoczyć w płatkach, lekko dociskając palcami panierkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym
Fabryka pomysłówpatelni rozgrzewam olej dodaję kurczaka a następnie pieczarki, cebulkę i natkę.oraz świeży szpinak. Doprawiam i duszę ok 5 min. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron i farsz. W misce dodaję śmietanę, mleko oraz jajka i ser żółty tarty a następnie przyprawy. Za pomocą widelca dokŁadnie wszystko mieszam a następnie wylewam na zapiekanę. Piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję
Gotowanie Patkismażyłam naleśniki, gotowałam buliony i piekłam sterty babeczek. I cóż z tego,że potrafiłam zrobić kilkuwarstwowy tort skoro bywało,że gotowanie zwykłego rosołu z koleżankami (trzy osiemnastki w kuchni) skutkowało grą w kamień-papier-nożyce,która dzwoni do domu po przepis... Jednak każda z Nas była mistrzem w sosie pomidorowym i szybkim kurczaku z brokułem. #studia W znajdowanych przepisach
U Fiolkiowocami, kukurydziane, jaglane, gryczane,z kurczakiem, na słodko, na słono...ale z serków homogenizowanych jeszcze ne było. Postanowiłam nadrobić tę lukę i przedstawić Wam placuszki, które zdecydowanie najlepiej komponują się z ciepłym kakao Spróbujcie :) Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 300g serka homogenizowanego (waniliowego) łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia duża łyżka oleju 2 duże
ChilliJemykukurydzę, soczewicę, fasolę. Nawet kawałki kurczaka lub ryby. Tarty twardy ser i bazylię, powstaną placki serowe. Na pewno każda wersja będzie nie tylko inna, ale i bardzo apetyczna!:) Składniki: 280 g mąki 8 pieczarek 4 suszone pomidory w oleju 1 mała cebula szklanka mleka 1/3 szklanki wody 1 jajko 1 łyżka proszku do pieczenia sól, pieprz, lubczyk olej
Zasmakuj Kuchniszaszłyków Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą. Pieczarki obieramy. Na patyczki szaszłykowe nabijamy naprzemiennie mięso, warzywa, pieczarki. Grillujemy lub pieczemy w piekarniku
Z Majeczką w kuchniinstrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokroić w około 1 cm kostkę. Kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki (oprócz 2 łyżek startego sera) wymieszać w dużej misce i przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać pod przykryciem 30 minut. Zdjąć przykrycie, posypać pozostałym cheddarem i piec jeszcze 5 minut. Przed podaniem posypać obficie
zadanie-gotowaniepatelni rozgrzać smalec, porcje kurczaka obsmażyć na rumiano z każdej strony. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Dodać do naczynia cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w dużą kostkę, połówki obranych pieczarek. Wlać pół szklanki wody. Przykryć. 5. Wstawić do zimnego piekarnika, który należy rozgrzać do 190 stopni C (dół + termoobieg). Piec ok. 1 godziny. 6. Podawać z ulubionymi
W mojej kuchnikapusty - 3-5 skórek z kurczaka - sól, pieprz naturalny i ziołowy - słodka papryka - czosnek niedźwiedzi Kapustę sparzamy przez chwilę w bulionie warzywnym i odsączamy. Skórki przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze
Maminek kulinarnyprzygotowanym farszem nadziewamy każdy filet kurczaka. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i solą z obu stron. Filety obtaczamy w rozkłóconym jajku. Jajkiem smarujemy również nacięte brzegi i dociskamy, aby się nie otworzyły podczas smażenia. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy filety na złoty kolor z obu stron. Tak przygotowane filety pieczemy około 15-20 minut w temperaturze
Wędrówki po kuchniWczoraj z kurczakiem , a dzisiaj ta sama sałatka z kaszy i ciecierzycy z jajkiem w koszulce i awokado. Uwielbiam sałatki na ciepło , które mogę kombinować na wiele sposobów. Sałatka z gryczanej kaszy z dodatkiem ciecierzycy to pyszne i pożywne danie. Podobną sałatkę robię z kalafiorem . Gryczana kasza świetnie pasuje do pieczonych buraków. Warto się przekonać do kaszy, bo jest
codojedzeniapapryka masło do podsmażenia Kurczaka podsmażyłam na maśle. Przełożyłam go do żaroodpornego naczynia. Podudzia posoliłam,posypałam pieprzem,przyprawą prowansalską, majerankiem i startym czosnkiem. Podlałam je wodą i oliwą. Pokroiłam w plasterki marchewkę i pietruszkę. Warzywa również chwilę podsmażyłam. Wstawiłam do piekarnika udka i po około 20 minutach dodałam warzywa i suszone owoce. Piekłam jeszcze wszystko około
potrawyregionalneprowansalskie Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na części-kroimy wzdłuż na 3 paski. Mięso oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma. Jeśli boczek mamy w jednym kawałku, kroimy go na cienkie plastry. Każdy kawałek piersi okręcamy boczkiem. Roladki układamy ściśle w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach przez około
na moim stole...żonej z przyprawami piersi z kurczaka 100g czerwonej papryki/zielonych oliwek 100g koncentratu 50g mozzarelli light Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ważne żeby się nie rozgotowała, może być nawet lekko twardawa), studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól i dokładnie mieszamy tak przygotowaną masę rozsmarowujemy równomiernie w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsłodką, a także przyprawą do kurczaka lub grilla) i skropić oliwą z oliwek. Następnie każde skrzydełko zawinąć, aby podczas grillowanie żaden kawałek mięsa nie utknął na ruszcie (końcówkę skrzydełka przewinąć na drugą stronę, tak aby całość utworzyła trójkąt). Przygotowane skrzydełka wstawić na kilka godzin do lodówki, dzięki temu mięso przejdzie przyprawami. Zamarynowane mięso piec na rozgrzanym grillu, tak długo
Ugotowaćsurówką. Składniki - udka z kurczaka 3 sztuki - czosnek granulowany - domowa wegeta - papryka czerwona mielona Wykonanie Udka myję,odkrawam wszystkie zbędne części, obsuszam przy pomocy papierowych ręczniczków Posypuję z dwóch stron najpierw czosnkiem,potem wegetą i na końcu papryką ( papryka nada im ładny kolorek). Tak przygotowane mięsko wkładam do kombiwaru na dolny ruszt. Piekę w 220 stopniach 50 minut. Wyjmuję
Kuchnia z widokiem na ogródmyjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka, ostrą czerwoną papryką oraz ziołami prowansalskimi. Moje były dość mocno doprawione ponieważ lubię wyraziste smaki, ale ilość przypraw możemy dodać według swoich upodobań. Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie skrapiamy dodatkowo oliwą z oliwek i pieczemy bez przykrycia przez 30 minut
VioletoweKucharzenieUgotować pierś z kurczaka i obrane warzywa w bulionie. Po wystudzeniu zmielić pierś i warzywa, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą do smaku. Dodać masło, jajko, by farsz nie był suchy. Przygotowane ciasto podzielić na 5 części, rozwałkować, równomiernie nałożyć nadzienie, posmarować jajkiem. Przygotowany rulonik wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia/ lub od razu pociąć
Humanistka w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z
Marta Gotujepieprz do smaku Przygotowanie: Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i przecinamy w poprzek, na trzy równe części ( powinno wyjść 6 kotletów). Kotlety delikatnie rozklepujemy, posypujemy solą i pieprzem. Na połowę kotleta układamy pokrojonego w paski suszonego pomidora, i łyżkę pokruszonego sera feta, zwijamy w roladę i zakończeniem do dołu układamy w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Roladki układamy obok siebie. Pomidory blendujemy
Niezły Młynekmarynacie obtoczyc kurczaka.Naczynie z kurczakiem i marynata przykryc folia spzywcza i umiescic na cala noc w lodowce.Dlugie marynowanie jest gwarantem rewelacyjnego smaku potrawy,choc mozna rowniez marynowac 1-2 godziny nastepnego dnia piekarnik nastawic na 200°C i umiescic w nim naczynie zaroodporne z kurczakiem.Udka ulozyc skora do dolu.Kurczaka obsypac sezamem i piec 20 minut po 20 minutach udka obrocic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!karkówki , 1 średnia pierś z kurczaka , pól szklanki kaszy jaglanej , pół suchej bułki , mleko do namoczenia bułki , sól , pieprz - do smaku, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku , 1 łyżeczka mielonego imbiru , 1 łyżeczka słodkiej papryki , duża szczypta ostrej papryki , 3 łyżki posiekanej niezbyt drobno natki pietruszki , 1 średnia marchew , odrobina oleju do posmarowania dyni przed pieczeniem. Mięso zmielić maszynką ze średnim sitkiem
Codzienna kuchnia niecodzienna