kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:411/674)

Wytrawne 177

curry na zimę Przepis na kociołek Sałatka z pieca Boeuf Stroganow Sałatka z brokułem i fetą Francuska zupa cebulowa Schab gotowany soczysty Pasta z makreli wędzonej Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem

Biały fartuszek
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i jajkami. 267

przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka ze śmietanką, mieszamy przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, lub pierzem, jeśli lubicie na ostro możecie dodać kawałeczek pokrojonej papryczki chili. Wszystko mieszamy dodajemy 1 szklankę startego sera i jeszcze raz dobrze mieszamy. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem przekładamy makaron. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20 minut następnie wierzch

Sama słodycz i szczypta chili
Paszteciki drobiowe 263

wyrośnięcia na 40 minut. Krok 2 Udka z kurczaka( wcześniej ugotowane w wywarze na barszcz) obieramy i mielimy.Dodajemy 200 ml bulionu drobiowego i mieszamy. Krok 3 Wyrośnięte ciasto dzielimy na połowę wyrabiamy i wałkujemy na prostokąt , kładziemy zmielone mięsko i zawijamy.Kroimy w 2 cm kawałeczki .Przekładamy na blaszkę wyłożoną panierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia na 25 minut.Po wyrośnięciu

Różowa kuchnia
Kurczak w boczku 164

białego półwytrawnego wina. Dusić ok 5 min. Kurczaka zdjąć z patelni. Wino jeszcze troszkę zredukować i wlać 2 pudełka śmietanki. Trzymać na ogniu ok 5-8 min - w razie potrzeby posolić do smaku..  Do gotowego sosu włożyć mięso posypać zielonym groszkiem i gotowe.. Ja podałam z glazurowaną marchewką i pieczonymi ziemniakami.. Smacznego

Gaździnka warzy
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ, KURCZAKIEM i KREWETKAMI 217

minuty. Zwiększamy ogień do dużego, dodajemy kurczaka i szybko obsmażamy z każdej strony. Dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy przez kolejne 5 minut, co chwilę mieszając. Dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki lub kolendrę oraz bulion lub wodę. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.  Powstałym farszem wypełniamy połówki papryk. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Następnie

cool and minty
Karkówka pod pierzynką. 149

Przygotowywałam już filet z kurczaka, polędwiczki  zapiekane w piekarniku teraz czas na karkóweczkę. Jak wiecie to moje ulubione mięso, myślę że nie tylko moje. Jest bardzo wdzięczne do przygotowania i bogate w smaku! SKŁADNIKI: 4-5 plastrów chudej karkówki 2-3 cebule kilka plastrów boczku wędzonego lub pieczonego z kardamonem papryka konserwowa MARYNATA: 3-4 łyżki oliwy

Kuchnia Beaty
Kurczak z pomidorami i estragonem w białym winie. 198

mięsa. Dodać sok z cytryny i dodatkowo oprószyć kurczaka solą i pieprzem. Przykryć naczynie folią aluminiową i wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Wyjąć brytfankę z piekarnika i dodać pomidory. Poupychać je ciasno pomiędzy kawałkami mięsa. Jeżeli są większe - przekroić i układać przeciętą częścią do góry. Piec jeszcze 25 minut bez przykrycia. Wyjąć danie

zadanie-gotowanie
Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem 292

sól, pieprz, ostra papryka Przygotowanie : Oczyść filet z kurczaka ze zbędnych błonek i zmiel maszynką do mięsa, dopraw solą, pieprzem i papryką ostrą. Szpinak rozmroź po czym zagrzej mocno w garnku dobrze go odparowując dodając w między czasie starty ząbek czosnku a pod koniec ser pleśniowy. Ostudź go. Na papierze do pieczenia ułóż plastry boczku tak aby w połowie

Mechanik w kuchni
Domowe hamburgery 141

cytryny. Sposób przygotowania 1. Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy i kroimy w półksiężyce. Ziemniaki marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. Ziemniaki pieczemy w 180⁰C przez ok. 40 min. 4. Przygotowujemy(...)Paprykę kroimy w paski. 7. Na spód chrupiącej bułki kładziemy sałatę, sos, kotleta, pomidora i paprykę. Całość przykrywamy drugą częścią bułki i przekłuwamy wykałaczką. 8. Hamburgera podajemy z pieczonymi ziemniaczkami. Hamburger jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z papryki) która jest antyoksydantem, - likopen (pochodzący z suszonych pomidorów), który zapobiega procesom starzenia się, - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
kurczak miodowo-musztardowy 164

zimno.  Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżki musztardy 3 łyżki miodu duża szczypta chilli 3 ząbki czosnku pieprz sól według uznania Mięso oczyścić, każde udko podzielić na dwie części. Pozostałe składniki wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso natrzeć marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Zamarynowane mięso

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki z piersi kurczaka z suszonymi morelami. 274

drobiu), Przygotowanie:   Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Rozciąć na pół, ale nie do końca i rozłożyć. Lekko rozbić.   Posolić i popieprzyć. Morele przeciąć na pół i rozłożyć na mięsie. Jeżeli morele są twardsze,  wcześniej należy je pomoczyć w wodzie ok.15min. Ciasno zawinąć i owinąć folią do pieczenia w tzw. cukierka. Jeżeli wolisz gdy mięso

W kuchni u Moniki
Potrawka z piersi drobiowej (jak Stroganow) 155

groszku i wymieszaniu całości, mam gotowe danie. Kurczak nie wymaga długiego czasu duszenia do miękkości, jednak ze wszystkim dobrze jest potrzymać go na ogniu około pół godziny, a będzie rozpływał się w ustach. Sosu nie zagęszczam, ale jeśli ktoś woli zawiesiste dania, można je doprawić zasmażką. Podawać z ryżem, frytkami, pieczonymi ziemniakami... solo. Dla mnie - smaczny zawsze i wszędzie

Kuchenna Kontrrewolucya
SZASZŁYKI SEZAMOWE DROBIOWE 178

pieprz  sezam- opakowanie  Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w szersze paseczki. Oprószamy solą i pieprzem Miód mieszamy z keczupem i sokiem z cytryny. W taka marynatę wkładamy mięsko najlepiej na noc. Po tym czasie nakładamy ,,faliście" na patyczki szaszłykowe( lub tradycyjnie kroimy w kostkę). Każdy szaszłyk obtaczamy w sezamie, pieczemy w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
Udka kurczaka długo pieczone 144

latin; mso-fareast-language:EN-US;} 4 udka kurczaka, 1 łyżka Tabasco, 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 2 łyżki czarnego sosu sojowego, Udka oczyścić, umyć, osuszyć. Sosy wymieszać. Udka ułożyć w brytfance, natrzeć sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 3 godziny. Następnie podnieść temperaturę w piekarniku i piec od chwili nagrzania do 180 stopni 15 minut

królestwo garów
Zapiekanka z kaszy gryczanej 317

Kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać usmażonego kurczaka.  Pieczarki pokroić w półtalarki, a marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Czosnek posiekać. Wszystko zeszklić na łyżce oleju. Przełożyć do kaszy. Wymieszać. Do miski wbić jajka, dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, i przyprawę włoską lub oregano. Wymieszać. Przelać do kaszy. Wymieszać. Piec w 180 stopniach 25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów