Skład: 4 duże całe udka z kurczaka, mrożonka 750 g włoszczyzny lub mieszanki chińskiej, olej 6-8 łyżek, sól, pieprz, papryka lub gotowa przyprawa do mięsa. Udka dzielimy na części i przyprawiamy ... najpierw solą, potem pozostałymi przyprawami. Do naczynia wlewamy tłuszcz i wkładamy warzywa. Potem na warzywach układamy przyprawione mięso. Tak przygotowany zestaw pieczemy
chleba naszegoKażdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30 minut. 2. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę również pokroić na 14 plastrów. 3. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Szalona Kuchnia Ewelinydomu. Otulona kocem przytulam koty, gotuję, piekę, czekam, aż Dario wróci z pracy. Nie zawsze mogę tak spędzać popołudnia, o nie. Takie chwile są rzadkie, dlatego tak doceniam każdą z nich. Efektem popołudnia spędzonego w domu zawsze jest jakieś danie lub ciasto, na które cieszy się mój mąż. Dziś zapraszam Was na pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym, która doskonale
W mojej kuchniułożyć równomiernie podsmażoną pierś z kurczaka, paprykę i podsmażone pieczarki z cebulką, ponownie posypać ser, ale tym razem już mniej. Na wierzchu ułożyć kawałki chleba tostowego i wszystko lekko docisnąć. Jajka roztrzepać z łyżką majonezu, solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Wszystko wylać na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 20-25 minut
Zrób to smaczniePrzygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Roladę układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy pod folią aluminiową przez
VioletoweKucharzenieczasochłonny :-) Pasztet z królika zazwyczaj piekę przed Wielkanocą - jest u nas w domu tradycją, że obok jaj na świątecznym stole stoi domowy pasztet. Podgrzewam go, układam na sałacie w towarzystwie chrzanu i żurawiny. Coś wspaniałego :-) Składniki na 2 foremki po 40 cm długości każda. królik - około 2-2,5 kg ćwiartki z kurczaka - 1 kg boczek wieprzowy (może być
Poezja Smaków - blog kulinarnyburgery: 500g piersi z kurczaka 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz bulionetka warzywna dodatki: bułeczki do hamburgerów z tego przepisu karmelizowana cebulka z tego przepisu masło orzechowe powidła z czarnej porzeczki ser cheddar Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy
KuchcikoweLoveSkładniki: 4 udka kurczaka 1/2 łyżeczki chilli 3 łyżki cukru brązowego 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 1 łyżeczka mielonego imbiru Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też
Moja Galeria Smakupieczemy jeszcze ok 20 - 30 min. Można plasterki cukinii wrzucić na patelnię grillową - też będzie ładnie i smacznie. Polecam! składniki ( 4 porcje) 500 g zielonych szparagów, zdrewniałe końce usunięte 1 średnia białe cebule, obrane i posiekane 1 cukinia ze skórką 2 ząbki czosnku 1000 ml bulionu z kurczaka lub warzywnego
Stare Garyoliwa z oliwek garść pistacji Piersi kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, na każdej roladce układamy kawałek koziego sera, odrobinę posiekanych pistacji i zawijamy. Roladki układamy na plasterku szynki parmeńskiej i ponownie zawijamy. Tak samo robimy z pozostałymi składnikami. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy roladki i pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku
Mango Papajapokazałam Wam przepis na przygotowanie pieczonej wątróbki z jabłkami i suszonymi śliwkami. Każdy powinien pamiętać, że zła obróbka wątróbki sprawia, że twardnieje i staje się gorzka, do tego niesmaczna. Przed obróbką wątróbki zawsze moczę ją w mleku, co usuwa goryczkę i zdecydowanie poprawia jej smak. W zeszłym roku po warsztatach , gdzie obrabialiśmy kurczaka na różne sposoby pokazałam Wam przepis
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta pokrojonego w kostkę w przyprawach i oleju. Najlepiej godzinę wcześniej. Ja robię wieczorem i zostawiam na całą noc. Kroimy wszystkie warzywa. Nabijamy na patyczki i smażymy na patelni teflonowej bądź pieczemy w piekarniku. Można szaszłyki podsypać jeszcze ulubionymi przyprawami
Magiczne Życie Martyusychających liści, Dymu z pieców mieszkańców, Oblepiają moje włosy. Ziemia pokryta dywanem czerwieni, złota i brązu. Szeleści on pod mymi nogami. Krzyk odlatujących gęsi, szept drzew, echo niesione przez wiatr. Gdzieś tam w środku ona, zagubiona. W jesiennej samotni, kluczy po parku. AROMATYCZNE SKRZYDEŁKA W POMIDORACH. (źródło: prasa.) 8 skrzydełek z kurczaka 2 puszki pomidorów bez skóry w zalewie
W kuchni Karmel-itkiCzas wykonania: 15 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej ½ szklanki mleka 4 – 5 łyżek mąki 1 jajko 1 jabłko szczypta cynamonu szczypta proszku do pieczenia olej kokosowy (do smażenia) Dodatkowo: cukier puder, syrop klonowy Przygotowanie: Wystudzoną kaszę jaglaną (można ugotować ją dzień wcześniej) zblendować z mlekiem na gładką masę. Dodać mąkę, jajko, cynamon i proszek(...)wierzch dodać kilka pokrojonych suszonych owoców i posiekanych orzechów. Dzień 5. Sałatka do słoika Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 200 g fileta z kurczaka lub indyka po kawałku kolorowej papryki (czerwonej, żółtej i zielonej) kawałek ogórka ½ czerwonej cebuli 2 duże garści mix sałat przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i usmażyć
KuchniaWeDwoje.plDo tej sałatki przymierzałam się od dłuższego czasu i w końcu ją zrobiłam. Wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia za to pięknie wygląda i pysznie
Ala piecze i gotuje